toukokuu 17, 2024, 03:34:28 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilimakkarat

Aloittaja Aji Inferno, toukokuu 21, 2011, 20:12:11 ip

« edellinen - seuraava »

InkRose

Sen verran nyt mainostan täälläkin tuota pienempää paikallista kyläkauppaa, että Kausalan K-Marketiin on tänään pantu Helsingin Makkaratehtaan tavarata kovasti halvalla. Rööperin Chiligrilliä on about puoli kylmäallasta, hinta muistaakseni 90 c/pkt. Myös chorizoa ja juustobratwurstia oli läjäpäin, hinnat samaa luokkaa. Melkein kannattaisi kauempaakin lähteä hakemaan... ;D

coco

perhana jos en ois iltavuorossa töissä nii päräyttäisin sinne hakemaa makkaraa ja ne marjaset!!

Nakki

Juum, nyt on testattu kaikenmoisia mukamas tulikeppejä. Tulos: Chilimakkarat on perseestä!
Miks yrittää jos tietää ettei osaa? Varmaan täpinöissään siellä vääntää, mutta mitä? Päin vittua meni taas. Makkara makkarana, chili sinappiin tai ketsuppiin jos tarvis. Onneks oli Jussiks Aji Cristallia täytettynä valkosipulilevitteellä ja pekonia ympärille. Makkaran kuolema.
Any marriage where the female is allowed to speak and wear clothing is doomed to failure. -Quark-

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Nakki - kesäkuu 29, 2011, 01:16:34 ap
Juum, nyt on testattu kaikenmoisia mukamas tulikeppejä. Tulos: Chilimakkarat on perseestä!
Miks yrittää jos tietää ettei osaa? Varmaan täpinöissään siellä vääntää, mutta mitä? Päin vittua meni taas. Makkara makkarana, chili sinappiin tai ketsuppiin jos tarvis. Onneks oli Jussiks Aji Cristallia täytettynä valkosipulilevitteellä ja pekonia ympärille. Makkaran kuolema.


Tulee niin provosoivasti, että pakko laittaa vastakommentti. Minusta chiliä sisältävät olutmakkarat ja muut vastaavat chilimagaratuotteet on nostanut makkaran takaisin ruokavaliooni, erinomaisia välipaloja illan megagrillausta odotellessa, saunan päälle jne.
Atrian poprilliin hiillosmakkaraan ym en ole enää vuosiin koskenut. Ehkä jos muuta ruokaa ei ole, kun pitopalvelun saunaterasille kiikuttamat halpismakkarat ja valmisperunasalaatti, niin sitten henkensä pitimiksi, mutta muuten tarttee tätä uutta laatua. Joskus ysärillä jo, kun tuli eurooppaa kierreltyä, niin sai vähän vihiä mitä se makkara on, kun ranskalainen lihamestari kyseli, että minkäslaista makkaraa laitetaan, hetken siinä viittomakieltä seurattua tajusin, että siitä vaan tiskistä valitsemaan lihakönttiä, niin hän jauhaa, maustaa ja tekee niistä sit makkarat odottaessa ja illalla valmista grilliin :D Oli taas kiva palata kotisuomeen, jossa vasta harkittiin tätä "A-luokan" makkaran julkaisua. Aika kaukana näistä vielä ollaaan edelleen suomessa, mut kyllä nämä palvimakkarat alkaa jo olla tekemällä tehtyjä.

Olisi kyllä kiva kuulla mikä sitten Nakki käyttäjän mielestä on se oikea makkara?

Nakki

No olihan toi vähän provon oloinen, mutta kun pettymys on ollut aina aika kova, kun koitettu on kuitenkin suurin odotuksin. Ehkä sieltä joskus se helmi löytyy, jos intoa vielä riittää testailuun. Tosin noi terassireisujen jälkeiset nettikirjoittelut pitäis jättää kirjoittamatta.  ;)

Tällä hetkellä tuntuu että oma suosikki on Markon Niskalenkki jos pitää markettimakkaraa syödä. Tosin en tiä saako sitä enää edes kun ei oo hyllyillä näkyny. Wilhelmin raakamakkarakin on hyvä jos jaksaa väsäillä. Mutta jos oikein makkaran nälkä yllättää, niin meen Tampereen Plevnaan syömään niitten makkarapannun: Valurautapannullinen paistettua bratwurstia, thüringerwurstia, juustoyrttijuustomakkara ja pieniä ryynimakkaroita sekä pekonisipuli-perunaa.
Tosin sieltä löytyy muitakin helmiä. Mutta kyllä germaanikyrsät hallitee kunnon makkarasceneä...kait. Kaverin mielestä Camping on kova. :D
Any marriage where the female is allowed to speak and wear clothing is doomed to failure. -Quark-

Aji Inferno

Tapolan Inferno (!) ChiliPossu: lähinnä isojen nakkien kokoinen varsin positiivinen yllätys, jota myydään myös "karppaustuotteena". Rakenne on napakka eikä liian tasaista mössöä, chili näkyy selvästi massassa. Makua löytyy odottamattomankin paljon; se on rouhean pippurinen ja tulisuudeltaankin yllättävän todellista. Varmasti taviksille liian vahvaa. Suosittelen.

Perhonen_Kärpänen


TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 30, 2011, 20:46:27 ip
Tapolan Inferno (!) ChiliPossu: lähinnä isojen nakkien kokoinen varsin positiivinen yllätys, jota myydään myös "karppaustuotteena". Rakenne on napakka eikä liian tasaista mössöä, chili näkyy selvästi massassa. Makua löytyy odottamattomankin paljon; se on rouhean pippurinen ja tulisuudeltaankin yllättävän todellista. Varmasti taviksille liian vahvaa. Suosittelen.

No olihan tuo ihan hyvä lihaisa makkara. En vaan tiedä miten siihen chiliin suhtautuis. Onhan siinä havaittava polte, mutta maku ei ole paras mahdollinen.

marko-

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 30, 2011, 20:46:27 ip
Tapolan Inferno (!) ChiliPossu: lähinnä isojen nakkien kokoinen varsin positiivinen yllätys, jota myydään myös "karppaustuotteena". Rakenne on napakka eikä liian tasaista mössöä, chili näkyy selvästi massassa. Makua löytyy odottamattomankin paljon; se on rouhean pippurinen ja tulisuudeltaankin yllättävän todellista. Varmasti taviksille liian vahvaa. Suosittelen.


Tuli grillattua tuota eilen ja kuten myös sain todeta, että löytyy rakennetta, vahvaa makua ja jopa poltetta. Yleensä kaikki tuliseksi leimattu on jotain muuta kuin tulista, mutta tämä toimii jos haluaa kohtuullista chililämpöä makkaransa kanssa. Harmi etten grillannut toista kyrsää siinä sessiossa, sen verran maukkaalta tuntui ensi puraisu.

Ryhis

"Testasin" viikonloppuna Lidlin Grillimaisteri chili-cheddarin. Ei maistunut chilille, eikä cheddarille. Hintaisekseen kuitenkin hyvää makkaraa joten ei ollut turha ostos. Lihapitoisuuskin taisi olla 80%
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Muistaakseni Pajuniemen valmistama Helsinkiwurst - chili.

Ei maistu mitään chilin kaltaistakaan, ei edes paprikamaista. Lihapitoisuus on kuitenkin kohdillaan, makkara on sangen maukas ja "napsahtaa" suussa juuri oikeaoppisesti. Pirun hyvä makkara, mutta paska chilimakkara. 1,13€ kappalehinnallaan aika surkea yritys kosiskella chilipäitä, yli 60% halvemmalla saa campingia, josta saa tulista nagasinapilla.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Ja kakkostuote kitaan! Kävin Viikin prismassa lounasostoksilla ja satuin ostamaan kaikkea hauskaa Pajuniemen esittelytiskiltä. Esimerkiksi chilimakkaroita.

Alkuun ostin leikettä, mutta sitten hoksasin Helsinkiwurstista chilieditoidun version. Olin jo aikaisemmin ostanut Helsinkiwurstia ja todennut sen kelpo maggaraksi, chiliversio ei ollut ihan niin räyhäkäs kuin ajattelin, mutta hyvää makkaraa kuitenkin.

Mainitessani, että tykkään chilimakkaroista, tuote-esittelijä kehoitti minua maistamaan - nyt en ole varma tuotteen nimestä - Pajuniemen grilliwurstia jossa on ehtaa jalapeñoa! Nyt puolikas makkara takana ja hitto soikoon! Tässä maistuu jallu! Menee siis ilman nagasinappia ja srirachaa! Kun suutuntuma ja maku ovat muutenkin kohdallaan, niin kehtaan jopa sanoa ääneen, että tätä makkaraa ostan jatkossakin! HYVÄ PAJUNIEMI!


Molemmat makkarat oikeaoppisesti "haudottu" japanilaisen pakettiauton etupenkillä 8 tunnin ajan ja nauttitu oluen kera.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

PP

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - heinäkuu 28, 2011, 21:27:03 ip
Mainitessani, että tykkään chilimakkaroista, tuote-esittelijä kehoitti minua maistamaan - nyt en ole varma tuotteen nimestä - Pajuniemen grilliwurstia jossa on ehtaa jalapeñoa! Nyt puolikas makkara takana ja hitto soikoon! Tässä maistuu jallu! Menee siis ilman nagasinappia ja srirachaa! Kun suutuntuma ja maku ovat muutenkin kohdallaan, niin kehtaan jopa sanoa ääneen, että tätä makkaraa ostan jatkossakin! HYVÄ PAJUNIEMI!


Tuon makkaran nimi on Texas. Kysyin esittelijältä, kumpi on tulisempaa, Helsinkiwurstin chiliversio vai Texas, vastasi Texas, ja ostin sitä. Kelpo makkaraa, mutta en saanut siitä irti juurikaan poltetta, mikä johtui ehkä siitä, että lautasella oli myös Rocoto-munakasta.

solari

Koitin selata mutten nähnyt, että oliko mainintaa "Wilhelmin chilimakkarapihveistä" tai "Kabanossin habanero makkarasta".. Kyllä pistää miettimään kun nuita syö että kuka niitä leimoja "Habanero, tulinen, chili" tunkee pakettien kylkeen, niinkuin joku jo tässä ketjussa myös arvuutteli. En tiedä oliko nuissa edes mitään chilin makua, mutta tulisuutta ei kyllä ollut nimeksikään. Nagajauholla joutunut terästämään kun on tehny mieli tulista mättöä!

Jahvetti

No lähinnä sen takia minäkin noita chilijauheita teen, että voi sitten vaikkapa mausteena käyttää.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

PP

Lainaus käyttäjältä: solari - elokuu 01, 2011, 21:29:24 ip
Koitin selata mutten nähnyt, että oliko mainintaa "Wilhelmin chilimakkarapihveistä" tai "Kabanossin habanero makkarasta".. Kyllä pistää miettimään kun nuita syö että kuka niitä leimoja "Habanero, tulinen, chili" tunkee pakettien kylkeen, niinkuin joku jo tässä ketjussa myös arvuutteli. En tiedä oliko nuissa edes mitään chilin makua, mutta tulisuutta ei kyllä ollut nimeksikään. Nagajauholla joutunut terästämään kun on tehny mieli tulista mättöä!


Onhan noista tai ainakin vastaavista puhuttu ja haukuttu huonoiksi chilimakkaroina vaikka osa on makkaroina hyviä. Isot firmat ei uskalla tehdä kunnolla tulista tuotetta, koska siitä tulisi Pertti Perusäijiltä rankasti huonoa palautetta, pahimmillaan tappo"syytteitä" ja firmalle huonoa maineitta. Myynti olisi luultavasti riittävää, mutta pelko ja tietämättömyys estävät kunnon tuotteiden tekemisen.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: solari - elokuu 01, 2011, 21:29:24 ipkuka niitä leimoja "Habanero, tulinen, chili" tunkee pakettien kylkeen, niinkuin joku jo tässä ketjussa myös arvuutteli. En tiedä oliko nuissa edes mitään chilin makua, mutta tulisuutta ei kyllä ollut nimeksikään.


Mainosnikkarit! Ihmiset jotka ovat jopa reportteria ja torakkaa alemmalla evoluution askelmalla!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jahvetti

Ei isoilla lihajalostamoilla ole varaa tehdä mitään marginaalituotteita.
Volyymit ovat niin suuria, ettei asiakkaita riitä näin pienessä maassa chilimakkaroille tms. "erikoistuotteille".

Onneksi on kuitenkin useitakin pieniä makkarapajoja, joilla on mahdollisuuksia ja uskallustakin lähteä kokeilemaan erikoismakkaroita pieninä erinä.

Kehitysideoita ottavat mielellään vastaan, ja mielenkiintoisimpia pyrkivät toteuttamaankin.

Tässä vaiheessa Markolle iso kiitos, joka on ollut vahvasti vaikuttamassa em. asioihin!



#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

solari

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 01, 2011, 23:02:58 ip
Lainaus käyttäjältä: solari - elokuu 01, 2011, 21:29:24 ip
Koitin selata mutten nähnyt, että oliko mainintaa "Wilhelmin chilimakkarapihveistä" tai "Kabanossin habanero makkarasta".. Kyllä pistää miettimään kun nuita syö että kuka niitä leimoja "Habanero, tulinen, chili" tunkee pakettien kylkeen, niinkuin joku jo tässä ketjussa myös arvuutteli. En tiedä oliko nuissa edes mitään chilin makua, mutta tulisuutta ei kyllä ollut nimeksikään. Nagajauholla joutunut terästämään kun on tehny mieli tulista mättöä!


Onhan noista tai ainakin vastaavista puhuttu ja haukuttu huonoiksi chilimakkaroina vaikka osa on makkaroina hyviä. Isot firmat ei uskalla tehdä kunnolla tulista tuotetta, koska siitä tulisi Pertti Perusäijiltä rankasti huonoa palautetta, pahimmillaan tappo"syytteitä" ja firmalle huonoa maineitta. Myynti olisi luultavasti riittävää, mutta pelko ja tietämättömyys estävät kunnon tuotteiden tekemisen.


Niinpä tuo taitaa olla, että isot firmat ei uskalla kovin "radikaalia" tuotetta kaupan hyllyille laittaa.
Harmi vain kun Kabanossin makkarat ovat muuten ainoita kyrsiä joita minun grillistä löytyy, niin olisihan oikeasti tulinen Kabanossin Habanero makkara ollut aivan loistava lisä! Campingin ja Atrian hiillosmakkarat eivät mene kurkusta alas ei sitten millään, vaikka kuinka ketsupilla suljaa.

ana198

Kaikkia maistettu ja omaan suuhun Poppanero on kevyesti paras. Ainakin se erä mitä itse maistoin ei muistuttanut rakenteeltaan camppingia ollenkaan. Myös kevyesti paras maku, Habaneron maistoi selvästi. Ilahduttavasti myös huomattavasti halvempi kuin esim. savuhovin törkeän ylihintaiset tuotteet. Toivottavasti tuo oli harvinainen tapaus että oli jauhoisempaa.
Savuhovin tuotteista kiukkunakit tuntuivat kaikkein tulisimmalta ja ylläri ylläri parhailta. Tuska oli lievä pettymys. Raivo parempaa kylmänä, toki erinomaista kaljan kanssa.