toukokuu 19, 2024, 03:59:03 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


PAIN-soosit saapuneet K-supermarketteihin

Aloittaja Soppamies, toukokuu 10, 2008, 18:10:08 ip

« edellinen - seuraava »

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Huono uutinen... Vantaan Jättijaossa ainakin Pain 100% on jo poistettu valikoimasta. Joku lienee valittanut... :(  Jos näin on, haistakoon kyseinen ihminen (tai useammat) pitkän paskan!!!


Looginen syy, mutta toinen yhtä looginen on, jos tuote ei myy tarpeeksi.

Yleensäkin ihmetyttää näiden kauppiaiden tapoja lanseerata uusia tuotteita hyllyihinsä: latovat tuotteet vaan hyllyihin.

Edes jonkinlainen erottuva "UUTUUS" tms. lappu hintalapun vieressä, niin jopas kiinnostus heräisi. Samaan lappuun voisi liittää oleelliset tiedot tuotteesta, kuten chilisoossin tapauksessa scoville määrä ja viereen graafi, josta huomaisi hölmömpikin, että nyt on aivan eri tavara kyseessä, kuin jalapeno.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"
Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Huono uutinen... Vantaan Jättijaossa ainakin Pain 100% on jo poistettu valikoimasta. Joku lienee valittanut... :(  Jos näin on, haistakoon kyseinen ihminen (tai useammat) pitkän paskan!!!


Looginen syy, mutta toinen yhtä looginen on, jos tuote ei myy tarpeeksi.

Yleensäkin ihmetyttää näiden kauppiaiden tapoja lanseerata uusia tuotteita hyllyihinsä: latovat tuotteet vaan hyllyihin.

Edes jonkinlainen erottuva "UUTUUS" tms. lappu hintalapun vieressä, niin jopas kiinnostus heräisi. Samaan lappuun voisi liittää oleelliset tiedot tuotteesta, kuten chilisoossin tapauksessa scoville määrä ja viereen graafi, josta huomaisi hölmömpikin, että nyt on aivan eri tavara kyseessä, kuin jalapeno.


No, tiedämme suomalaisten ihmisten yleisen suhtautumisen chiliin... :(  Jos "pariskunta" on ostoksilla, ainakin toinen toteaa: "hui, kauheaa! Tulista! Emme me tuollaista halua!" - ja toinen toteaa lammasmaisesti: "Niin, kulta..."  Ja vaikkei ostaja olisikaan tossun alla, chili mielletään kulttuurissamme silti joksikin, mitä ns. normaali ihminen ei käytä...

Tarvitaan suurempi muutos ajattelussa. Samankaltainen kuin siinä, miten aasialainen keittiö omaksui chilin osaksi koko sikäläistä ruoanlaittoa. Ikävä kyllä, saamme vielä vuosia nähdä aidosti tulisten ruokien ja mausteiden katoavan, koska "suuri kansa" inhoaa niitä. Mutta vaikutuksemme leviää ja ruokakulttuuri muuttuu. Jonain päivänä "Habanero Kabanossi" on todellakin maukasta ja tulista! :)

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"
Tarvitaan suurempi muutos ajattelussa. Samankaltainen kuin siinä, miten aasialainen keittiö omaksui chilin osaksi koko sikäläistä ruoanlaittoa. Ikävä kyllä, saamme vielä vuosia nähdä aidosti tulisten ruokien ja mausteiden katoavan, koska "suuri kansa" inhoaa niitä. Mutta vaikutuksemme leviää ja ruokakulttuuri muuttuu. Jonain päivänä "Habanero Kabanossi" on todellakin maukasta ja tulista! :)


Muutos tapahtuu väistämättä. Ihmiset matkustelevat ja tulisempaa ruokaa on tarjollla lähes kaikkialla Suomea lukuunottamatta.

Tässä välivaiheessa on kuitenkin yhdistykselle haastetta - chilikulttuuria pitää saada esille positiivisessa valossa ja niin, että kaikki ymmärtää, että tulisemmat eivät todellakaan sovi kaikille.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

ana198

On kyllä aika uskomatonta että noinkin styrkkaa kamaa myydään ilman että siinä on selkeää varoitusta että nyt on tosi kyseessä:)
Voin hyvin kuvitella kun Timo Tavallinen käy kaupoilla ja ostaa poikien nakkisoppaan aineksia ja koittaa vähän tuota uutta pain kastiketta ja lorauttaa hieman liikaa mutta kuvittelee ettei se nyt tabaa kummempaa varmaan ole, yllätys on suuri kun koko keitto onkin yhtäkkiä "pilalla".

Todellakin iso scoville taulukko viereen ja selkeä ilmoitus ettei tuo kama ole ihan kaikille sopivaa(saattaisi jopa käänteisesti edistää myyntiäxD), ainakaan ilman selkeää tietoa siitä kuinka tulisesta tavarasta on kysymys.

Mitä tulee koko kansan "chilistymiseen" niin omalta osaltani laskeskelin että ainakin viisi kaveria on tullut käännytettyä bamboo centerin ja muutamien muiden paikkojen avulla tulisen ruoan puoleen.

Jl79

Onkohan kenelläkään tietoa löytyykö Lahdesta mistään?

kyris

Lainaus käyttäjältä: "ana198"On kyllä aika uskomatonta että noinkin styrkkaa kamaa myydään ilman että siinä on selkeää varoitusta että nyt on tosi kyseessä:)
Voin hyvin kuvitella kun Timo Tavallinen käy kaupoilla ja ostaa poikien nakkisoppaan aineksia ja koittaa vähän tuota uutta pain kastiketta ja lorauttaa hieman liikaa mutta kuvittelee ettei se nyt tabaa kummempaa varmaan ole, yllätys on suuri kun koko keitto onkin yhtäkkiä "pilalla".

Todellakin iso scoville taulukko viereen ja selkeä ilmoitus ettei tuo kama ole ihan kaikille sopivaa(saattaisi jopa käänteisesti edistää myyntiäxD), ainakaan ilman selkeää tietoa siitä kuinka tulisesta tavarasta on kysymys.

Mitä tulee koko kansan "chilistymiseen" niin omalta osaltani laskeskelin että ainakin viisi kaveria on tullut käännytettyä bamboo centerin ja muutamien muiden paikkojen avulla tulisen ruoan puoleen.


Enemmänkin on uskomatonta, että tulisena myydään tuletonta tavaraa.

100% PAIN etiketissä luulisi auttavan ymmärtämään, että nyt ei ole kyseessä äitylin jauhelihakastikkeen (sen jossa on sitä tulista mustapippuria) vahvuinen tuote.

Scoville taulukko tuskin auttaa sitä äitylin lihapullista unelmoivaa, joka kerran eläissään haluaa tehdä jotain machoa. Ei se scovilleja ymmärrä.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: "ana198"... Voin hyvin kuvitella kun Timo Tavallinen käy kaupoilla ja ostaa poikien nakkisoppaan aineksia ja koittaa vähän tuota uutta pain kastiketta ja lorauttaa hieman liikaa mutta kuvittelee ettei se nyt tabaa kummempaa varmaan ole, yllätys on suuri kun koko keitto onkin yhtäkkiä "pilalla".

:lol:  :lol:  :lol:
Kiitos tästä tarinasta. Ja se on tosi!
Tuosta muistui mieleen ensimmäinen kokemukseni chilien parissa. Se oli 70-lukua, aivan alussa. Paikkakunnan E-markettiin oli jostakin ilmestynyt punaisia palkoja, joissa luki kait Paprika, tulinen. Ostin niitä muutaman ja yhden laitoin anopin vierailun kunniaksi keittämääni lihasoppaan.

Onneksi maistoin itse ensin. Kolmesti vaihdoin liemen. Kaikki polte ei hävinnyt, mutta lihan maku kyllä.  :lol:
Syötiin se sitten kuitenkin.

Kaikesta huolimatta laitoin yhden siemenen itämään ja kasvattelinkin siitä ikkunalla pikku kasvin. Se jopa kukki ja pieni raakilekin ilmestyi. Syksy tuli kuitenkin vastaan, eikä kasvi ennättänyt kypsyttää satoaan ennen kuin se kuoli valon puutteeseen ja kait kasteluunkin.

Ei minulta kuitenkaan tässä kokeilussa into mennyt kokonaan, vaan opin seuraavalla kerralla annostelemaan "pitkää paprikaa" varovaisemmin. Ja kasvattelemaan kaktuksia, jotka menestyivätkin paremmin.  :wink:

CthulhuBard

Tässähän olisi chiliyhdistykselle hyvä keino koittaa rakentaa jotakin infopakettia noille isoimmille kauppaketjuille jotka myy noita tujumpia soosseja jne hyllyillää. Eli siis jotakin neuvontaa miten heidän kannattaa laittaa esiin nuo tujummat jutut ja mitä "varoitustekstiä" siihen voisi laittaa isolla näkyviin. Scoville-asteikko nyt ei välttämättä riitä pelkästään alkuunkaan koska tuskinpa normaali tallaaja siitä paljoa ymmärtäisi edes.

Jassu

Mistäs kaikkialta näitä Paineja (myös tota 100%) saa pk-seudulla?
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

kyris

Ainakin Arabian kauppakeskuksen (se koomisen kokoinen kauppakeskus) K-marketissa on.

Heille annoinkin jo kiittävää asiakaspalautetta asiasta. Ja kehuin vielä kassalle.

Janme

Eilen kävin taas Jättijaossa, joka on muuten pk-seudun kaupoista oma lemppari. Löytyy aika hyvin kaikkea + suht' lyhyet jonot yleensä. Edellisen kerran käydessä ~vko sitte oli täys hylly Painsooseja hyllyssä. Jo sillon Pain 100% veteli viimisiään, muiden rivien eiku jonojen ollessa aika täynnä. Nyt oli huomattavasti valikoima vähentyny ja esim. tuota Pain 100% ei ollu ollenkaan. Toivottavasti johtuu siitä, että tuotteita on ostettu paljon...

Jos Pain 100% on menny todella paljon niin veikkaan, että suurin osa sitä ostaneista ei ole ihan just ostamassa uutta pulloa. On muuten ihan pirun hyvää soosia.
-Janme

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Janme"Eilen kävin taas Jättijaossa, joka on muuten pk-seudun kaupoista oma lemppari. Löytyy aika hyvin kaikkea + suht' lyhyet jonot yleensä. Edellisen kerran käydessä ~vko sitte oli täys hylly Painsooseja hyllyssä. Jo sillon Pain 100% veteli viimisiään, muiden rivien eiku jonojen ollessa aika täynnä. Nyt oli huomattavasti valikoima vähentyny ja esim. tuota Pain 100% ei ollu ollenkaan. Toivottavasti johtuu siitä, että tuotteita on ostettu paljon...

Jos Pain 100% on menny todella paljon niin veikkaan, että suurin osa sitä ostaneista ei ole ihan just ostamassa uutta pulloa. On muuten ihan pirun hyvää soosia.


Jättijaossa oli viikko pari sitten nuorehko pariskunta ihmettelemässä tuota Pain hyllyä. Kauniimpi puolisko ei tuntunut kiinnostuneelta, mies jäi kääntelemään pulloja. Siinä sitten kehuin tälle Pain 100%:ia. En jäänyt katsomaan lähtikö pullo mukaan, mutta en ihmettelisi. ;)  Mutta arvaan (toivottavasti väärin) että jos lähti, kotona tuli selittämistä! :D

Siinä muuten olisi taas gallupin paikka: monenko pariutuneen chilimielen kokkauksiin ja ostopäätöksiin asuinkumppani vaikuttaa "miedontavasti"?  Hmmm... Veikkaan, että tulos olisi aika raju.

Poppamies Tuliliemi

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Siinä muuten olisi taas gallupin paikka: monenko pariutuneen chilimielen kokkauksiin ja ostopäätöksiin asuinkumppani vaikuttaa "miedontavasti"?  Hmmm... Veikkaan, että tulos olisi aika raju.

Tuohan lienee vain koulutuksesta kiinni!  :)

Itse kun vielä kotosalla asuin kun chilit alkoi kiinnostamaan niin olin niitä tunkemassa joka ruokaan, ja maistatin muilla perheenjäsenillä, sekä sukulaisilla aina kun tilanne tuli. Lakkiasissakin oli tarjolla chilillä terästettyjä lihapasteijoita, ja Tulilientä kyytipojaksi.

Nykyään äitikin käyttelee chiliä wokeissaan, ja suvun isoäiti keittelee perinteisen sinapin ohella paholaisenhilloa puolelle sukua :P

Moni kotikylän nelikymppiset aikamieskin (metsästysseuran ukkoja lähinnä, siellä tullut turistua ja intoiltua) on chileistä innostunut ja pyyteleevät kypsiä hedelmiä aina silloin tällöin, popsiivat niitä sitten ja kiroovat ja kikattaavat vuoron perään omalle poltteelle ja välillä kavereilleen 8)

Eli kai sen vaimokkeenkin voi saada ymmärtämään, jossei sentään innostumaan.
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Filago

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"

Siinä muuten olisi taas gallupin paikka: monenko pariutuneen chilimielen kokkauksiin ja ostopäätöksiin asuinkumppani vaikuttaa "miedontavasti"?  Hmmm... Veikkaan, että tulos olisi aika raju.


No meillä tuo mies syö aika kiltisti sitä mitä minä kokkaan, chilillä ja ilman.... Mutta lapset vaikuttaa miedontavasti sen verta, että niille tehdään omia sapuskoja sillon jos on "liikaa makua" muuten. Saavat mahansa täyteen miedompaa, niin voivat sitte maistella sen minkä kestävät sellasta, jossa jotain on. Eli voisi sanoa, että mun kokkauksiin ja ostopäätöksiin vaikuttaa noitten pikkuihmisten tarpeet silleen, että ne joutuu huomioimaan, kun nekin haluaa syödä joka päivä ja paljon ja usein ;).

Se mitä mä syön vapaapäivinäni itsekseni, kun kokkaan ihan itselleni on tietenkin oma asiani.. ja pöydässä voi onneksi kukin mälvätä lautaselleen sellasia soosseja ja jauheita kuin mistä tykkää.

Mutta jos tilanne olisi se, että mies haluaisi ratkaisevasti tulisempaa kuin minä, ja vaatisi että se tulisuus on ruokalajeissa jo hellalla ja kaikkien lautasilla, niin varmaan tulisi neuvottelemista siitä kuka täällä kokkaa ja kuka syö ja kuka kenenkin maun takia joutuu kärsimään ;).

Vaan onko semmoisia miehiä muka? Eikös kaikki tajua, että vaikka esmes suolaa ei voi kaikkea laittaa vasta pöydässä vaikutelman kärsimättä, niin jos joku haluaa paljon suolaisempaa kuin muut niin lisää pöydässä tai nauttii sillonku kokkaa yksin itselleen ja muille kaltaisilleen?

Ja etenkin, onko semmoisia naisia, jotka vaatii miestä selittelemään kotona jotain kastikepulloa? Tunteeko joku?

Valistakaa nyt blondia, joka ei näe mitään ongelmaa siinä, että joku haluaa tulista ja joku ei, jos huolehditaan siitä että tulisesta tykkäävälle on tarjolla se tulisuus pöydässä ja se ei-tulisen ystävä saa myös aatteen mukaista ruokaa ;).

Filago, joka kai on jäävi (?) kun ei tunge itse joka ruokaan kauhiasti chiliä, niihin vaan joihin sopii ja sen verta että maistuu hyvältä ;) (mikä tosin joistakin on liikaa)

ps. Nagasta edelleen tippuu kukat eli ei meillä vielä oikeasti tulista ;)
#163

Aji Inferno

Niin, onko naisia, jotka periaatteesta inhoavat chiliä? Kyllä heitä on. Aivan lähisukulaisiakin. Ja tunnen heitäkin, jotka eivät sallisi yhteisen aterian valmistuksessa chilipurkin minkäänlaista käyttöä. Tavallaan yhtä ehdottomia chiliä vastaan kuin meikäläiset ovat sen puolesta.

Esimerkiksi: jos juhannuksena sattuisin mökille sukuloimaan, on aivan turhaa edes kuvitella että tietyt sukulaiseni söisivät Habanero Kabanossia, tai edes maistaisivat sitä. Todellisella tuotteen maulla ei ole merkitystä. Tunnen ihmisiä, joille chili on suomalaisen elämäntavan uhka ja jotain vierasta, jopa vahingollista.

Kummallinen tosiasia: jostain syystä valtaosa tuntemistani chiliin hyvin negatiivisesti suhtautuvista ihmisistä on naisia. Noita ihmisiä me ärsytämme, edustamme jonkinlaista "miehistä hullutusta". Toisaalta, esim. nykyisen työpaikkani ehdoton chilimieli on nuori nainen, joka on vetänyt Mega Deathit, Possible Side Effectsit ja kaiken - ja rakastanut tulisia kokemuksiaan! :)

Filago

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Niin, onko naisia, jotka periaatteesta inhoavat chiliä? Kyllä heitä on. Aivan lähisukulaisiakin. Ja tunnen heitäkin, jotka eivät sallisi yhteisen aterian valmistuksessa chilipurkin minkäänlaista käyttöä. Tavallaan yhtä ehdottomia chiliä vastaan kuin meikäläiset ovat sen puolesta.

Kummallinen tosiasia: jostain syystä valtaosa tuntemistani chiliin hyvin negatiivisesti suhtautuvista ihmisistä on naisia. Noita ihmisiä me ärsytämme, edustamme jonkinlaista "miehistä hullutusta". Toisaalta, esim. nykyisen työpaikkani ehdoton chilimieli on nuori nainen, joka on vetänyt Mega Deathit, Possible Side Effectsit ja kaiken - ja rakastanut tulisia kokemuksiaan! :)


No uskonhan minä että on, siinä missä minkä tahansa asian inhoajia varmaan löytyy.

Mutta toisaalta jos mietitään sitä miksi nykyään Stoccalta saa tuoretta habaa, niin ei se ole siksi että Suomessa on muutama sata megatulisista soosseista pitävää "friikkiä".

Luulisin ennemmin että tarina menee sillai, että kun aikonaan joskus kauan kauan sitten, chilivaarien ja filagoitten nuoruudessa kauppoihin tuli ensimmäiset tuoreet chilit, ja maustehyllyihin ilmestyi omituisia purkkeja nimeltä chilijauhe, jalapenorouhe ja cayennepulveri, niin perheen ruokahankinnoista vastaavat henkilöt, yleensä naiset, olivat innovatiivisia ja alkoivat testata mitä nämä uudet ihmeet olivat. Varsinkin jos jossain reissussa oli maistettu hyvää eksoottista ruokaa jne.

Eli silloin aikonaan jo tämä hiukkasen tulinen kama alkoi mennä kaupaksi, mistä innostuneena kaupat alkoivat tuoda uusia tuotteita tarjolle. Ja joku perheenäiti sitten aina sattui ostamaan ne "chilipaprika, tulinen" palot pois hyllystä kuljeskelemasta. Ja kuinka ollakaan, nyt alkaa olla jo järkevää kaupan mielestä tuoda helposti pilaantuvaa tuoretuotetta habaneroa vihannestiskille (vaikka ne edelleenkin tuppaavat välillä homehtumaan, vieläkään ei ole tarpeeksi nopea kierto).

Samoin kuin isot ruokatalot ovat alkaneet mainostaa tuotteitaan tulisuudella, mistä päättelisin, että kun kehitys kehittyy niin joskus ne myös tulevat sellaisia olemaan.. Eivät ehkä paatuneimpien chilinistien keskuudessa, jotka silloin jo vetävät kapsaisiinikiteitä karkkeina, mutta suhteellisesti ottaen kuitenkin ;).

Niin ja mitäs mä tällä koitin sanoa.. öö kait sitä, että vaikka valtaosa chiliin elämää suuremmalla tunteen palolla suhtautuvista olisikin miehiä, niin suomalaisten massassa on myös melkoinen joukko naisia, jotka itsestään sen kummempaa ääntä pitämättä kuluttavat tasaisesti kaupan chilituotteita arkikokkauksessaan ja luovat kysyntää. Ja joiden lapsista, jotka ovat tottuneet siihen, että makaronilaatikossa on chiliä (paitsi koulussa, jonne pitää viedä omat mausteet ;) ), kasvaa ehkä vielä suurempi kulutusmahti tulisillekin tuotteille.

Filago, joka kyllä säälii ja sympatiseeraa kaikkia niitä, joiden lähipiirissä on joku joka ei sallisi millään jokaiselle vapautta maustaa oma ruokansa kuten tahtoo. Ihan yhtä paha kuin terveysterrristit joita niitäkin riittää *huokaus. Ja silloin ei auta että keskimäärin ihmiset on suvaitsevaisia toisten ruokamakujen tai elintapojen suhteen, kun omalle kohdalle osuu se joka ei ole :(.

ps. ja kait tää tän topicin vars aihe, pain soossit on osa samaa kehityskulkua, suuri yleisö kun kysyy niin tarjonta vastaa..
#163

Aji Inferno

Niin, naisethan lopulta mm. aasialaisen ruokakulttuurin ovat luoneet! ;)  Sama tapahtunee täällä meilläkin. Sitä muutosta en aiheuta minä, joka edustan vain maultani poikkeavaa hyvin pientä vähemmistöä, vaan aivan toinen porukka, joka löytää chilistä arkipäiväisen lisukkeen, jota ilman kokkaus ei vain ole täydellistä...

ana198

Lainaus käyttäjältä: "CthulhuBard"Tässähän olisi chiliyhdistykselle hyvä keino koittaa rakentaa jotakin infopakettia noille isoimmille kauppaketjuille jotka myy noita tujumpia soosseja jne hyllyillää. Eli siis jotakin neuvontaa miten heidän kannattaa laittaa esiin nuo tujummat jutut ja mitä "varoitustekstiä" siihen voisi laittaa isolla näkyviin. Scoville-asteikko nyt ei välttämättä riitä pelkästään alkuunkaan koska tuskinpa normaali tallaaja siitä paljoa ymmärtäisi edes.


Ei tietenkään mitään pelkkää asteikkoa, eihän se kerro kenellekkään mitään. Kuvitettu taulukko jossa lukee selkeästi että kuinka tulinen on kebabpaikan pepperooni verrattuna jalopenoon verrattuna vaikkapa Pain100% ja vaikka vielä selkeästi kerrotaan että Pain100% on niin ja niin monta kertaa tulisempaa kuin jalopeno viipaleet jne. Ei luulisi että tuommoinen olisi kovin vaikeaa.

Sunnikka

Naisille kunniaa, kele! :D Onneksi tuo avokin innostui chileistä ja sen myötä myös kokeilevammasta ruoanlaitosta, niin ei tarvi yksin nysvätä kaikkea herkkua ja sääliä toisen mauttomia mössöjä ;P
Hurrrrrrrjan hyvää.
#293

http://sunnikka.vuodatus.net
-Sunnikan (B)Lokikirja. Elämää tai ei.

nataS

Meillä emäntä ei suostu vilkaisemaankaan mitään tuotetta jossa löytyy chiliä tai valkosipulia. Toki pikkuhiljaa olen yrittänyt ujuttaa moisia ruokiin ja välillä jopa onnistunutkin  8)  Chilin polte vaan erottuu turhan helposti pelkkään suolaan ja pippuriin tottuneelle. Mutta yritys jatkuu, emännän faija jo innostui kun vein tuliaisena säkillisen Fataliin siemeniä sun muita herkkuja. Jos ei itse syö niin tuskin hukkaan menevät..  :)

 Lahden tilanteesta sen verran että Launeen Citymarket toivottavasti ottaa valikoimiin Painin tuotteet pikapuoliin. Kannattaa vaikka sähköpostitse pitää pientä painostusta päällä kauppoihin niin eiköhän vielä valikoimaa täällä Kehä kolmosen ulkopuolellakin nähdä. Maustemestasta ja Kalimerasta jotain hyviäkin kastikkeita joskus löytänyt eli kysymään vaan.