toukokuu 22, 2024, 14:36:44 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


"Tulisimmat" ruokaelämykset

Aloittaja arse, lokakuu 31, 2007, 15:20:06 ip

« edellinen - seuraava »

arse

Sain maistettavaksi Creme Bonjourin Hell-tuorejuustoa:

Ainut helvetillinen ominaisuus kyseisessä tuotteessa ei luonnollisesti ollut tulisuus, vaan elintarvikeväri jolla tuote on saatu näyttämään radioaktiiviselta. Valmistaja kehuu piimälle maistuvaa tuotettaan "pirullisen tuliseksi". Creme Bonjour Hell-haulla google tuottaa paljon "tulisia" reseptejä ruokablogeista, ihmekkään että suomalaista ruokaa ei pidetä minään.

Internetin keskusteluverkosta tarttui mukaan seuraava surkuhupaisa kommentti:
<thp> felix chilikastike -pullossa lukee "yhteen kiloon felix-chilikastiketta on käytetty 1,25kg...
<thp> ...tomaatteja
<thp> kuuluu aina päästä ääni "niinPÄ" kun näen sen

Lisää omat kokemuksesi listaan ja tuuleta samalla tuntojasi suomalaista ruokakulttuuria kohtaan!
Elämässä on tärkeintä puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

Jassu

Ei tuo maultaan paha ole, mutta edes pienelle tulisuudelle "allerginen" kaveri ei löytänyt tuosta hitustakaan chiliä.

Jotta näin.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Janne

Lainaus käyttäjältä: "Jassu"Ei tuo maultaan paha ole, mutta edes pienelle tulisuudelle "allerginen" kaveri ei löytänyt tuosta hitustakaan chiliä.

Juuri näin. Itse asiassa tuo on kevyttuorejuustoksi oikeinkin hyvää.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

AirMan

Minä erehdyin ostamaan tortillan kastikkeeksi Pirkka Tacokastiketta. Oli suht edullista, niin ostin vähemmän tulisista sapuskoista tykkäävälle emännälle mietoa ja itselleni vahvaa versiota. Pettymys oli, kun maisteltiin kastikkeita kotona ja paljastui, että mieto ja vahva kuvaavatkin etikan maun voimakkuutta eivätkä tulisuutta. Kumpikin maistui tomaattimurskan ja etikan seokselle, eikä niissä tulisuutta ollut oikeastaan ollenkaan. Omia mausteita ja ketsuppia lisäämällä makua sai korjattua parempaan suuntaan.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

Tapolan Tulikeppi

Santa Marian Red fusion, Habanero & Tequila salsa..... Ehdinpas ensimmäisenä tätä tähän mollaamaan.. Pullossa lukee extra hot, kun siinä pitäisi lukea extra lime milelestäni. Aivan mautontahan se ei ollut, lopussa oli kuin olikin HYVIN pieni ja mieto habanerosta tuttu polte.. Antikliimaksi olisi ehkä oikea sana tälle extrahotti tuotteelle..

Itseasiassa tuon pullon takia päädyin tilaamaan netistä Saksanmaalta erinäisiä tulisia tuotteita, mutta jääköön ne toiseen viestiketjuun.
# 1022

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "Tapolan Tulikeppi"Santa Marian Red fusion, Habanero & Tequila salsa..... Ehdinpas ensimmäisenä tätä tähän mollaamaan.. Pullossa lukee extra hot, kun siinä pitäisi lukea extra lime milelestäni. Aivan mautontahan se ei ollut, lopussa oli kuin olikin HYVIN pieni ja mieto habanerosta tuttu polte.. Antikliimaksi olisi ehkä oikea sana tälle extrahotti tuotteelle..

Itseasiassa tuon pullon takia päädyin tilaamaan netistä Saksanmaalta erinäisiä tulisia tuotteita, mutta jääköön ne toiseen viestiketjuun.

Jep, kuten jo tuossa toisessa ketjussa totesin syyn tulettomuuteen:
LainausX-tra Hot Habanero & Tequila Salsa 240 g


Herkullinen, punainen salsa rohkealle! Hedelmäinen lime ja tulisen habanero chilin polte ovat ihastuttavassa tasapainossa jalapeño chilin, sipulin, tomaatin ja tequilan kanssa. Salsa sisältää aitoa José Cuervo Tequilaa sekä tuoretta habanero chiliä. Ainekset: tomaattisose, tomaatti (27%), sipuli, jalapeño chili, suola (1,7%), limemehutiiviste, etikka, muunnettu tärkkelys (maissi), tequila (0,5%), sokeri, valkosipuli, habanero chili (0,25%), aromi. Säilöntäaineeton. Laktoositon. Gluteeniton. Voimakkuus: Extra hot. Säilytetään avaamisen jälkeen jääkaapissa +2... +8 asteessa 1-2 viikkoa.

Santamarian sivuilta
Hurja määrä Habaneroa.  :roll:
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Tapolan Tulikeppi

hmm. Täytyyhän tähän vielä tuota oman nimimerkin mukaista makkaraakin mollata..

Itsessään nimi: Tapolan Tulikeppi tuo mieleeni jotain aivan muuta kuin nuotiolla paisteltavan makkaran.. Lähinnä mielikuva on siitä kun Nykänen on istumassa linnassa ja Mervi Tapola on yksin kotonaan ison 25cm mustan paristokäyttöisen kanssa..

Noniin, asiaan, siitä itse makkaran tulisuudesta josta piti kertoa.. Tosissaan tuo tulinen chilimakkara ei tee poikkeusta siinä mitä niin moni muukin Suomessa myytävä tulinen tuote. Erittäin vähän chilin makua, enemmänkin paprikamakkaraa. Jokseenkin ihan hyvä lihatikku, vaikkei hinta/laatu/määrä mene esim kabanossejen lähelle. Suosittelen välttämään jos kaupasta olet perus grillattavaa hakemassa. Toki jos vaihtelua ja kokemuksia hakee niin... no joo, jätä väliin siinäkin vaiheessa, oli aika lattea kokemus. Mielummin suosittelen Makulihan paprika makkaraa, se on hyvää, eikä lupaa liikoja.. Mukavan muotoinenkin tuon tavallisen pötkön rinnalla, se nimittäin on semmoinen kiekura, spiraalin mallinen.
# 1022

miikkah

Lainaus käyttäjältä: "Tapolan Tulikeppi"Lähinnä mielikuva on siitä kun Nykänen on istumassa linnassa ja Mervi Tapola on yksin kotonaan ison 25cm mustan paristokäyttöisen kanssa..


:D

Murskaaja

Pirkan pepperonit ja jalapeñot. Kirpeyttä on kyllä jonkuu verran mutta taitaa tulla maku lähinnä vit.. ärsyttävästä etikkaliemestä.

e. vielä ärsyttävämpää on että lähikaupoista ei saa mitään muuta chiliä.

Volitans

Pitäis saada joku EU-direktiivi näihin tulisuusasteikkoihin.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

pitää paikkansa toi direktiivi ehdotus... kannatetaan  8)

on tulista, hottia ja eritäin tulista ja väliin tulinen on tulisempaa kuin joku extra hot...

taitaa olla parempi kuitenkin että ilmoitetaisiin scovilleina... olisi jonkinlainen tieto mitä odottaa...  :D

edit:::: ja kiva lausahdus sulla lopussa volitans  :wink:  jotenkin tuttu...  8)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Volitans

Asiaa voisi vauhdittaa lähettämällä joukolla tiedusteluja scovilleista näiden tulisten tuotteiden valmistajille.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

eli siis kissa pöydälle ja chilin kimppuun...  :wink:

olis vaan ihan hyvä kun jokin standardi saatais näihin tulisuuksiin... kannatetaan tuota volitansin ehdotusta...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "arse"Sain maistettavaksi Creme Bonjourin Hell-tuorejuustoa:

Ainut helvetillinen ominaisuus kyseisessä tuotteessa ei luonnollisesti ollut tulisuus, vaan elintarvikeväri jolla tuote on saatu näyttämään radioaktiiviselta. Valmistaja kehuu piimälle maistuvaa tuotettaan "pirullisen tuliseksi". Creme Bonjour Hell-haulla google tuottaa paljon "tulisia" reseptejä ruokablogeista, ihmekkään että suomalaista ruokaa ei pidetä minään.

Tuli tehtyä viikonloppuna heräteostos ja rasiallinen tuota tuorejuustoa tarttui mukaan. Täytyy kyllä sanoa, että oli yllättävän hyvää :)!! Vaalea leipä tuon kanssa maistui aivan grillimaustetulle sipseille. Tomaatin maku oli tosi voimakas.

Makeutta oli ehkä vähän liikaa, joten muutaman palan jälkeen alkoi tökkimään :roll:. TV-naposteltavaksi kuitenkin ihan suositeltavaa. Sisältää paljon vähemmän rasvaa ja suolaa kuin sipsit ja popcornit  :wink:.

Tapolan Tulikeppi

En tiedä pitikö tämän olla tulista, mutta nimi ja etiketti vaikutti siltä.. Battery Heat. Tuossa heat sanassa siis liekit ja kaikki. Tarkemmalla tutkimisella tuoteselostuksesta löytyi karpalon ja chilin aromeita.. Chiliä en maistanut juomassa yhtään, karpalo maistui kyllä ihan hyvin. Oli jopa ihan maukasta noin energialitkuksi tuo.. Se chilin puuttuminen toki jäi kaivertamaan hieman, edes paprikaista aromia en löytänyt ko. juomasta. Ehkä näihin täytyy itse lisätä jotain ärtsyä jauhetta että saadaan se chili sinne... En tohtisi edes kuvitella minkälaisen esim. Blair's olisi tästä loihtinut..
# 1022

e-Boy


Näin tuota mainostetaan. Heh. Hyvä Suomi.
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Volitans

Voivat olla oikeassakin. Itselle oli tämä "pirullinen tulisuus" määrittelmätön käsite. Kyseistä tuotetta maistettuani asia selvisi: Pirullinen tarkoittaa mietoa.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Tapolan Tulikeppi

Hohoo! Ei ole demonitkaan enään niin kuin ennen. Huvittavaa miten etiketti voi viedä harhaan noinkin paljon. Vertaan Blair's:in Queso purkkiin jossa ainoastaan maininta XXX HOT, ja sekin kohtalaisen pienellä.. Muutoin tuo näyttää ihan inhimilliseltä juustodippi purkilta. Sisältö on kuitenkin sitten melkosta napalmia..

Kyllä Suomessa tämä mainonta osataan hyvin, maustaminen on sitten toinen juttu..  :roll:
# 1022

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Voivat olla oikeassakin. Itselle oli tämä "pirullinen tulisuus" määrittelmätön käsite. Kyseistä tuotetta maistettuani asia selvisi: Pirullinen tarkoittaa mietoa.

Tai ei siis mietoa vaan tomaattista ja imelää:wink:.

snu

Ehkä hieman aiheen vierestä, mutta "Kapteenin pippurinen salaatinkastike" ei sisällä lainkaan pippuria, mutta chiliä kyllä löytyy (tosin ei niin paljoa, että poltetta huomaisi).

Vastaavasti jos suomenkielisiä Tabasco-kastikepulloja uskoo, niin se ei sisällä chiliä, vaan pippuria.

Hyvä Suomi!
#419
Eksyminen on suotavaa.