Äänestys
Kysymys:
Mitä voi tehdä Naga Morich -rasialle?
Vaihtoehto 1: Naggaa se pihalle!
ääntä: 2
Vaihtoehto 2: Täytä se Naga Moricheilla!
ääntä: 9
Vaihtoehto 3: Syö se!
ääntä: 18
Vaihtoehto 4: Syötä se kaverille ja videokuvaa tapahtuma!
ääntä: 11
Vaihtoehto 5: Nauti sen olemassaolosta!
ääntä: 3
:)
- Keittele salsaksi (erinomainen ohje -> http://sushrajalla.blogspot.fi/2011/10/sadonkerjuuta-ja-sailontaa.html)
- Pakasta talven varalle
- Liota iltojen lämmikkeeksi -> http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5016.0
Chiliöljyn valmistus on niinkin yksinkertaista, että halkaiset nagan ja tunget sen (oliivi-)öljypulloon. Tulisuus ja maku uuttuu suht nopeasti. Kannattaa käyttää kuukauden sisällä tuoretta chiliä käytettäessä, jotta ei pilaannu. Kuivatulla chilillä tehty taitaa säilyä käytännössä loputtomasti.
Jos et saa kaikkia käytettyä tuoreeltaan, niin kannattaa pakastaa valmiiksi pienen pieneksi silpuksi pilkottuna miniminigrip-pusseihin esim 1g/pussi, niin on sopivina annoksina pienempiinkiin kokkailuihin.
Paholaisenhillo, Nagamansikkahillo, silpuksi ja lämpöseen leipään tai vaikka etikkaliemeen ja purkkiin. Onhan noita kohteita! Tee vaikka parista chili con carne ja mene ostamaan nagaa läjä lisää. :)
Syöntikisa kaverin kanssa ;D ;D
Eräs tyyppi kertoi maanneensa sikiöasennossa puoli tuntia ku söi nagan paljaaltaan.
Mä pääsääntöisesti nakkaan kypsyneet nagat pakkaseen, kestää sen aikas hyvin, kun poppaa riittää. Miedommista tuppaa vähän tulisuus katoamaan pakastaessa, nagasta myös mutta ei haittaa. Jäinen naga sitten pakkasesta ja siitä palanen jäisenä leikaten pataan. Tuorekäyttö tietenkin kunniaan, mutta on haastavaa tuoreeltaan käyttää kaikki.
Lainaus käyttäjältä: Nipati - elokuu 05, 2012, 22:37:19 ip
Kiitoksia neuvoista ja hyvästä vastaanotosta foorumille! Laitoin yhen nagan likoamaan oliiviöljyyn ja kysyisin vielä, että säilyykö se öljy kauemmin, jos esim viikon päästä otan sen chilin pois sieltä? Oletan että nimenomaan se chili siinä pilaantuu.
Joo, tuore chili on pilaannuttava tekijä. Jos öljyssä ei chilin poistamisen jälkeen näy vettä öljystä erottuneina pisaroina, öljyn pitäisi kaiken järjen mukaan säilyä hyvin.
Tuore chili öljyyn? miten se oli sen botuliinin kans? joskus siitä oli ketju tällä foorumilla.
Kun tarkemmin pohdin fiksuinta olisi kai viedä sitä kierretykseen. Nagoista haluisin joskus tehdä marmeladikarkkeja. Mut ei ole nagoja eikä edes rasiaa. :(
On kuuma ja pitkä taival edessänne jos meinaatte kasvata virtuaalimunianne syömälla Nagaa! ;D
-Olisi hauska kuulla miten rasian tsileille kävi :)
Syö ne!!! Otat rojektiksi vetää joka viikko yhden kokonaisen Nagan koko talven ajan. Kyllä siinä toleranssi kasvaa! ;D
Nyt minullakin on! Ja tuore-naganeitsyt meni.
Miedosta päästä ihan kiva pureskella mutta melko nopsasti ymmärsin että kannattaisi ehkä lantrata sitä jollain kivalla.
Kun ulkona sataa vettä, viikonloppu tulossa, hrm.. hrm... vähäsen yskittää ::)
Pakko tehdä "lämmin maitonaagao" Strohilla
-Omnomnomnom... :)
Fiksu määrä millinpaksuiset suikaleet lusikalla litistetty vispikermaan, sokeri, kaakao ja vähän vanilja sekaan ja sitten maitoa.
Jos elämä tuntuu vähän surkealta tai on puolkuntoinen olo voit lisätä tilkan sitä itävaltalaista jodlarimehua.
Nagaa voi onneksi käyttää tuoreeltaan kovin hyvin, esim pirtelöön yksi podi on vallan mainio mikäli ei kovin tulista tahdo. Toki niitä suosittelen näin syksyisin syömään tuoreeltaan koska ovat erittäin makoisia, myös pizzaan kun heittää muutaman nagan on tiedossa erittäin makoisa pizza. Pirtelössä silti maku on parhaimmillaan, etenkin suklaajäätelöön tehtävässä pirtelössä.
Lainaus käyttäjältä: hubert - elokuu 03, 2012, 20:35:32 ip
Chiliöljyn valmistus on niinkin yksinkertaista, että halkaiset nagan ja tunget sen (oliivi-)öljypulloon. Tulisuus ja maku uuttuu suht nopeasti. Kannattaa käyttää kuukauden sisällä tuoretta chiliä käytettäessä, jotta ei pilaannu. Kuivatulla chilillä tehty taitaa säilyä käytännössä loputtomasti.
Jos et saa kaikkia käytettyä tuoreeltaan, niin kannattaa pakastaa valmiiksi pienen pieneksi silpuksi pilkottuna miniminigrip-pusseihin esim 1g/pussi, niin on sopivina annoksina pienempiinkiin kokkailuihin.
Alleviivattuun kohtaan hieman tarkennusta eli oliiviöljy ei ole mikään ikuisesti säilyvä tuote, vaan sillekin on suositukset käyttöajasta riippuen hieman keneltä kysyy.
Lainaus käyttäjältä: Naga - syyskuu 15, 2012, 17:20:44 ip
Nagaa voi onneksi käyttää tuoreeltaan kovin hyvin, esim pirtelöön yksi podi on vallan mainio mikäli ei kovin tulista tahdo. Toki niitä suosittelen näin syksyisin syömään tuoreeltaan koska ovat erittäin makoisia, myös pizzaan kun heittää muutaman nagan on tiedossa erittäin makoisa pizza. Pirtelössä silti maku on parhaimmillaan, etenkin suklaajäätelöön tehtävässä pirtelössä.
Tuli lukiessa hiki otsaan!
Nyt oli rasiallinen 4kpl hedelmiä (50g) vakuumipakattuna Jumbon Prismassa 7€! Hyvä hinta.
Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 19, 2012, 17:34:49 ip
Nyt oli rasiallinen 4kpl hedelmiä (50g) vakuumipakattuna Jumbon Prismassa 7€! Hyvä hinta.
Kenenkäs tuottajan kyseiset nagat olivat? Eivät Fataliin ainakaan, sillä fassen nagat on pakattu hyvinkin ilmaviin rei'itettyihin rasioihin. Ja alkuperäinen kysymys taisi kuulua mitä noille tehdä, ei mistä niitä saa.
Lainaus käyttäjältä: Toby - syyskuu 21, 2012, 12:06:53 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - syyskuu 19, 2012, 22:20:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 19, 2012, 17:34:49 ip
Nyt oli rasiallinen 4kpl hedelmiä (50g) vakuumipakattuna Jumbon Prismassa 7€! Hyvä hinta.
Kenenkäs tuottajan kyseiset nagat olivat? Eivät Fataliin ainakaan, sillä fassen nagat on pakattu hyvinkin ilmaviin rei'itettyihin rasioihin. Ja alkuperäinen kysymys taisi kuulua mitä noille tehdä, ei mistä niitä saa.
Ehkä chi li koitti tarkoittaa, että paras asia mitä nagarasialle voi tehdä, on ostaa se. Tai sitten vain tuli tänne leveilemään offtopiccina. Ihan niin kuin en itse sitä olisi harrastanut, mutta silti.
Miksi tulisin leveilemään? Pakattu hyvin ilmavaan pakkaukseen, missä ilmareiät. Paketissa lukee: Made In Holland. Tarkoitin, että aika kallis hinta mielestäni, mutta saahan siitä siemeniä.
Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 25, 2012, 18:32:39 ipvakuumipakattuna
Lainaus käyttäjältä: Chi Li
Pakattu hyvin ilmavaan pakkaukseen, missä ilmareiät.
Nuo ovat kaksi eri asiaa. Vakuumipakkausesta on ilma imetty mahdollisimman hyvin pois ja pakkausmateriaali on joustavaa muovikalvoa joka myötäilee tuotetta.
"ilmava pakkaus, missä ilmareiät"
Öh tuota, miten olisi "rasia".
Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 25, 2012, 18:32:39 ip
Paketissa lukee: Made In Holland. Tarkoitin, että aika kallis hinta mielestäni, mutta saahan siitä siemeniä.
Miksi ostaa paskoja hybridisiemeniä kovaan hintaan kun Fatalii myy laatusiemeniä halvemmalla kotiin toimitettuna? Ei vaan voi ymmärtää..