Mitä teen Naga Morich -rasialle?

Aloittaja Nipati, elokuu 03, 2012, 20:21:25 ip

« edellinen - seuraava »

Nipati

elokuu 03, 2012, 20:21:25 ip Viimeisin muokkaus: marraskuu 03, 2014, 15:09:23 ip käyttäjältä Nipati
 :)


Hubert

Chiliöljyn valmistus on niinkin yksinkertaista, että halkaiset nagan ja tunget sen (oliivi-)öljypulloon. Tulisuus ja maku uuttuu suht nopeasti. Kannattaa käyttää kuukauden sisällä tuoretta chiliä käytettäessä, jotta ei pilaannu. Kuivatulla chilillä tehty taitaa säilyä käytännössä loputtomasti.

Jos et saa kaikkia käytettyä tuoreeltaan, niin kannattaa pakastaa valmiiksi pienen pieneksi silpuksi pilkottuna miniminigrip-pusseihin esim 1g/pussi, niin on sopivina annoksina pienempiinkiin kokkailuihin.

TunturiTiger

Paholaisenhillo, Nagamansikkahillo, silpuksi ja lämpöseen leipään tai vaikka etikkaliemeen ja purkkiin. Onhan noita kohteita! Tee vaikka parista chili con carne ja mene ostamaan nagaa läjä lisää. :)

unenkuva


Syöntikisa kaverin kanssa  ;D ;D

Eräs tyyppi kertoi maanneensa sikiöasennossa puoli tuntia ku söi nagan paljaaltaan.

tonttu

Mä pääsääntöisesti nakkaan kypsyneet nagat pakkaseen, kestää sen aikas hyvin, kun poppaa riittää. Miedommista tuppaa vähän tulisuus katoamaan pakastaessa, nagasta myös mutta ei haittaa. Jäinen naga sitten pakkasesta ja siitä palanen jäisenä leikaten pataan. Tuorekäyttö tietenkin kunniaan, mutta on haastavaa tuoreeltaan käyttää kaikki.

PP

Lainaus käyttäjältä: Nipati - elokuu 05, 2012, 22:37:19 ip
Kiitoksia neuvoista ja hyvästä vastaanotosta foorumille! Laitoin yhen nagan likoamaan oliiviöljyyn ja kysyisin vielä, että säilyykö se öljy kauemmin, jos esim viikon päästä otan sen chilin pois sieltä? Oletan että nimenomaan se chili siinä pilaantuu.


Joo, tuore chili on pilaannuttava tekijä. Jos öljyssä ei chilin poistamisen jälkeen näy vettä öljystä erottuneina pisaroina, öljyn pitäisi kaiken järjen mukaan säilyä hyvin.

ChIlIDoG

Tuore chili öljyyn? miten se oli sen botuliinin kans? joskus siitä oli ketju tällä foorumilla.

Fredrik-flugarn

Kun tarkemmin pohdin fiksuinta olisi kai viedä sitä kierretykseen. Nagoista haluisin joskus tehdä marmeladikarkkeja. Mut ei ole nagoja eikä edes rasiaa. :(
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

Fredrik-flugarn

On kuuma ja pitkä taival edessänne jos meinaatte kasvata virtuaalimunianne syömälla Nagaa! ;D
-Olisi hauska kuulla miten rasian tsileille kävi :)
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

ChiliChillailija

Syö ne!!! Otat rojektiksi vetää joka viikko yhden kokonaisen Nagan koko talven ajan. Kyllä siinä toleranssi kasvaa!  ;D
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

Fredrik-flugarn

Nyt minullakin on! Ja tuore-naganeitsyt meni.
Miedosta päästä ihan kiva pureskella mutta melko nopsasti ymmärsin että kannattaisi ehkä lantrata sitä jollain kivalla.

Kun ulkona sataa vettä, viikonloppu tulossa, hrm.. hrm... vähäsen yskittää ::)

Pakko tehdä "lämmin maitonaagao" Strohilla
-Omnomnomnom... :)


Fiksu määrä millinpaksuiset suikaleet lusikalla litistetty vispikermaan, sokeri, kaakao ja vähän vanilja sekaan ja sitten maitoa.
Jos elämä tuntuu vähän surkealta tai on puolkuntoinen olo voit lisätä tilkan sitä itävaltalaista jodlarimehua.
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

Naga

Nagaa voi onneksi käyttää tuoreeltaan kovin hyvin, esim pirtelöön yksi podi on vallan mainio mikäli ei kovin tulista tahdo. Toki niitä suosittelen näin syksyisin syömään tuoreeltaan koska ovat erittäin makoisia, myös pizzaan kun heittää muutaman nagan on tiedossa erittäin makoisa pizza. Pirtelössä silti maku on parhaimmillaan, etenkin suklaajäätelöön tehtävässä pirtelössä.
Shooting lightning bolts out from ass since 1989.

Nagaa naamariin ja sitä rataa!

Kalakukko

Lainaus käyttäjältä: hubert - elokuu 03, 2012, 20:35:32 ip
Chiliöljyn valmistus on niinkin yksinkertaista, että halkaiset nagan ja tunget sen (oliivi-)öljypulloon. Tulisuus ja maku uuttuu suht nopeasti. Kannattaa käyttää kuukauden sisällä tuoretta chiliä käytettäessä, jotta ei pilaannu. Kuivatulla chilillä tehty taitaa säilyä käytännössä loputtomasti.

Jos et saa kaikkia käytettyä tuoreeltaan, niin kannattaa pakastaa valmiiksi pienen pieneksi silpuksi pilkottuna miniminigrip-pusseihin esim 1g/pussi, niin on sopivina annoksina pienempiinkiin kokkailuihin.


Alleviivattuun kohtaan hieman tarkennusta eli oliiviöljy ei ole mikään ikuisesti säilyvä tuote, vaan sillekin on suositukset käyttöajasta riippuen hieman keneltä kysyy.

Fredrik-flugarn

Lainaus käyttäjältä: Naga - syyskuu 15, 2012, 17:20:44 ip
Nagaa voi onneksi käyttää tuoreeltaan kovin hyvin, esim pirtelöön yksi podi on vallan mainio mikäli ei kovin tulista tahdo. Toki niitä suosittelen näin syksyisin syömään tuoreeltaan koska ovat erittäin makoisia, myös pizzaan kun heittää muutaman nagan on tiedossa erittäin makoisa pizza. Pirtelössä silti maku on parhaimmillaan, etenkin suklaajäätelöön tehtävässä pirtelössä.


Tuli lukiessa hiki otsaan!
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

Chi Li

Nyt oli rasiallinen 4kpl hedelmiä (50g) vakuumipakattuna Jumbon Prismassa 7€! Hyvä hinta.

Minbaari

syyskuu 19, 2012, 22:20:59 ip #16 Viimeisin muokkaus: syyskuu 20, 2012, 10:27:53 ap käyttäjältä Minbaari
Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 19, 2012, 17:34:49 ip
Nyt oli rasiallinen 4kpl hedelmiä (50g) vakuumipakattuna Jumbon Prismassa 7€! Hyvä hinta.


Kenenkäs tuottajan kyseiset nagat olivat? Eivät Fataliin ainakaan, sillä fassen nagat on pakattu hyvinkin ilmaviin rei'itettyihin rasioihin. Ja alkuperäinen kysymys taisi kuulua mitä noille tehdä, ei mistä niitä saa.
#816

Chi Li

Lainaus käyttäjältä: Toby - syyskuu 21, 2012, 12:06:53 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - syyskuu 19, 2012, 22:20:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 19, 2012, 17:34:49 ip
Nyt oli rasiallinen 4kpl hedelmiä (50g) vakuumipakattuna Jumbon Prismassa 7€! Hyvä hinta.


Kenenkäs tuottajan kyseiset nagat olivat? Eivät Fataliin ainakaan, sillä fassen nagat on pakattu hyvinkin ilmaviin rei'itettyihin rasioihin. Ja alkuperäinen kysymys taisi kuulua mitä noille tehdä, ei mistä niitä saa.


Ehkä chi li koitti tarkoittaa, että paras asia mitä nagarasialle voi tehdä, on ostaa se. Tai sitten vain tuli tänne leveilemään offtopiccina. Ihan niin kuin en itse sitä olisi harrastanut, mutta silti.


Miksi tulisin leveilemään? Pakattu hyvin ilmavaan pakkaukseen, missä ilmareiät. Paketissa lukee: Made In Holland. Tarkoitin, että aika kallis hinta mielestäni, mutta saahan siitä siemeniä.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 25, 2012, 18:32:39 ipvakuumipakattuna

Lainaus käyttäjältä: Chi Li
Pakattu hyvin ilmavaan pakkaukseen, missä ilmareiät.


Nuo ovat kaksi eri asiaa. Vakuumipakkausesta on ilma imetty mahdollisimman hyvin pois ja pakkausmateriaali on joustavaa muovikalvoa joka myötäilee tuotetta.

"ilmava pakkaus, missä ilmareiät"

Öh tuota, miten olisi "rasia".



Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 25, 2012, 18:32:39 ip
Paketissa lukee: Made In Holland. Tarkoitin, että aika kallis hinta mielestäni, mutta saahan siitä siemeniä.


Miksi ostaa paskoja hybridisiemeniä kovaan hintaan kun Fatalii myy laatusiemeniä halvemmalla kotiin toimitettuna? Ei vaan voi ymmärtää..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa