ostin kokeeksi blairs ultra death pullon, mielestäni turhan kallista ja ei tulisuus ollut mikään hirvittävä
oisko joku tulisempi soossi suositella?
ja tietty sellaisia saa suositella jossa ei ole pelkkää chiliä
itse tykkään pataksin Kashmiri Masalasta, laitan sitä salaattiinkin
Kannattaa vilkaista tuota, paras pöytämauste keskustelua, jos sieltä löytyisi jotain uutta..
Ultra Death on kyllä tulista. Oikeastaan kaikki liemet joihin on käytetty ekstraktia ovat pahanmakuisia, polttavia sörssöjä. Hyviä tulisia kastikkeita on mm. Löyly.
Jos haluaa oikeasti tulista ja maukasta soosia, se kannattaa tehdä itse. Etikkaa, sokeria, suolaa, tilkka vettä ja sitten chiliä maun mukaan.
painia en oo kokeillut vielä, mistä sitä saisi tampereelta?
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 19, 2010, 15:30:16 ip
Ultra Death on kyllä tulista. Oikeastaan kaikki liemet joihin on käytetty ekstraktia ovat pahanmakuisia, polttavia sörssöjä. Hyviä tulisia kastikkeita on mm. Löyly.
Jos haluaa oikeasti tulista ja maukasta soosia, se kannattaa tehdä itse. Etikkaa, sokeria, suolaa, tilkka vettä ja sitten chiliä maun mukaan.
joo ultraa ei oispitänyt kyllä ottaa raakana lusikalla
vatsa polttaa........
Lainaus käyttäjältä: mikestones - heinäkuu 19, 2010, 15:55:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 19, 2010, 15:30:16 ip
Ultra Death on kyllä tulista. Oikeastaan kaikki liemet joihin on käytetty ekstraktia ovat pahanmakuisia, polttavia sörssöjä. Hyviä tulisia kastikkeita on mm. Löyly.
Jos haluaa oikeasti tulista ja maukasta soosia, se kannattaa tehdä itse. Etikkaa, sokeria, suolaa, tilkka vettä ja sitten chiliä maun mukaan.
joo ultraa ei oispitänyt kyllä ottaa raakana lusikalla
vatsa polttaa........
Odotas kun se tulee ulos! ;D
Lainaus käyttäjältä: mikestones - heinäkuu 19, 2010, 15:33:24 ip
painia en oo kokeillut vielä, mistä sitä saisi tampereelta?
Pain kastikkeita saa tampereella citymarketeista ainakin...
Lainaus käyttäjältä: Kadotus - heinäkuu 19, 2010, 17:07:01 ip
Lainaus käyttäjältä: mikestones - heinäkuu 19, 2010, 15:55:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 19, 2010, 15:30:16 ip
Ultra Death on kyllä tulista. Oikeastaan kaikki liemet joihin on käytetty ekstraktia ovat pahanmakuisia, polttavia sörssöjä. Hyviä tulisia kastikkeita on mm. Löyly.
Jos haluaa oikeasti tulista ja maukasta soosia, se kannattaa tehdä itse. Etikkaa, sokeria, suolaa, tilkka vettä ja sitten chiliä maun mukaan.
joo ultraa ei oispitänyt kyllä ottaa raakana lusikalla
vatsa polttaa........
Odotas kun se tulee ulos! ;D
ei tule
en oo t ruokaamoneen päivään, joten tyhjään vatsaan ultra deathia ei tuntunut kivalle
olen kyllä kokenut senn syö chiliruokaa ja toisesta päästä polttaa suolta sitten you know
mikestoned paikalla :o
joo en kuollut, tänään meen etsii cittarista PAINia ihan kokeeksi, nyt en syö raakana
ai jai kun tulee mieleen ruoat Intiassa Andra pradeshin tuliset ruoat, siellä chiliä osattiin käyttää reilusti muttamaukkaasti
tosin muistan kun hotellin katolta katseltiin alas ja tyypit oli kaataneet riisilastin hotellin takapihalle maahan, hotellin
työntekijät laappoi riisiä sisäään suoraan maasta.....ja intiassahan tunnetusti kaduille heitetään myös virtsat ja ulosteeet
ei ihme että siinä hotellissa oli aina vatsa kuralla
ostin kokeeksi painia, kokeilen joskus
mutta mielestäni tosi chilimies tosian tekee itse kastikkeensa eikä tyydy tällaiseen kapitalistiseen ylirahastus-kastike-huuhaaseen..."osta hottest chili from hell"-soossien perässä juoksemiseen citymarketeissa
ei!
itse se on keksittävä oma kastike raaka-aineista
...niin mitä ideaa on supertulisessa chilikastikkeessa joka ei maistu miltään, jätää vaan kauhean poltteen ja jota on jatkettava jollain?
ei ei ei
siinä on oltva makua ja aromeja myös, esim tuo blairs ultra death on mun mielestä ihan potaskaa, ei makua vaan chiliä
samoin savunaga poppamies, maistuu etikalle, ihan paskaa
nuo MAMAS AFRICA soossit on olleet kyllä maukkaita, suosittelen
saa cittarista
^^Mamas Africa soossit on kyllä hyviä, niistä puuttuu lähes kokonaan se tyypillinen "äkäkastikkeen" tunkkainen/paha maku. Lisäksi olen huomannut, että nuo extraktista tehdyt kastikkeet tuppaavat polttamaan eniten sitten vasta vatsassa.. omakasvatteisista en ole vatsanväänteitä saanut vielä kertaakaan.
Muistan kun 1000 vuotta sitten maistoin kirjekaverini jenkeistä tuomaa Dave's Insanity soosia. Oli se kamalaa ainetta! Ja on sitä edelleenkin. Maku, siis. Diggailin kovasti aikani Blairin tekemiä kastikekonnankoukkuja, kunnes hitaalla päälläni lopulta hoksasin, että useimmat niistä ovat vain karmean tulisia, mutta maultaan suorastaan pahoja, käytti niitä melkein miten hyvänsä. Muutama poikkeuskin niissä toki on. Mutta jotenkin veikkaan, että Blair itse on moneen otteeseen katsellut suomeen meneviä tilauksiaan ja miettinyt: "No, mitä helvettiä tää voi meinata?! Laittavat Mega Deathia marketin hyllylle?! Ovatko ne suomalaiset vielä paljon enemmän sekaisin kuin luulin??" :P
Itsellä ovatkin nuo 100.000+ SHU -luokan laavageneraattorit jääneet aikalailla hyllyyn ja kokkaukseen niiden tilalle tullut sitä "keskikastin" iloliemikaaderia mallia juuri Mama Africa, Haba Tabasco, Hot Sriracha, yms. Ja joskus mielenhäiriössä tietty nagajauhetta. Aaaarrrggghhhhh.....
Näissä tulisemmissa kastikkeissa ei maku välttämättä pääse dominoimaan koska näitä ei tule niin paljoa tule laitettua,kokemusta lähinnä beyond deathistä,sanoisin melkein että haju on se karmein mutta maku ihan ok,kohtuullisen riittoisa soossi,ollut omassa käytössä puolisen vuotta ja kohta finiiito,erittäin hyvä ruuanlaitossa ei niinkään pöytämausteena,esim.pitsapohjalle tomaattikastikkeen sijaan tulee fantastico,polte pehmenee paistossa,tää beyond pitäis olla 650kshu lämmöltään.
blairs ultra deathia olen käyttänyt jatkamaan normiakstikkeen epätulisuutta
tipap ultraa ja kastiek alkaa maistumaan hotilta
tosin siinä on riski että tulee liikaa ultraa ja kastikkeen perusmaut peittyvät
Lainaus käyttäjältä: Chao - heinäkuu 31, 2010, 16:46:04 ip
Näissä tulisemmissa kastikkeissa ei maku välttämättä pääse dominoimaan koska näitä ei tule niin paljoa tule laitettua,kokemusta lähinnä beyond deathistä,sanoisin melkein että haju on se karmein mutta maku ihan ok,kohtuullisen riittoisa soossi,ollut omassa käytössä puolisen vuotta ja kohta finiiito,erittäin hyvä ruuanlaitossa ei niinkään pöytämausteena,esim.pitsapohjalle tomaattikastikkeen sijaan tulee fantastico,polte pehmenee paistossa,tää beyond pitäis olla 650kshu lämmöltään.
Beyond Death on maultaan (ja hajultaankin) vähemmän kuvottavaa kuin Mega Death, vaikka pitäisi olla vahvempaa. Loppupeleissä noi kaikki uutetta sisältävät kastikkeet maistuu enemmän, tai vähemmän hirveälle. Ketsupin tulistajina jne. toimivat kyllä.
omasta mielestäni tulisin ei ole paras...Poikkeus on Dragons blood, 800000( kyllä, kahdeksansataatuhatta scovillea)
Maistuu joltain mutta keskivahvat ovat ok... oma "paras" makutoleranssi rajoittuu tuohon 50000-200000
extraktikastikkeet maistuu etikalta ja soijalta.. lisänä se helvetinmoinen tahmeus... ja maha menee sekaisin...
itse käytän vahvoja kastikkeita vain ketsuppiin/ muuhun soossiin vain potkua antamaan jos tarvii...
Nyt on löytynyt habataballe voittaja. Paras chilikastike on tällä hetkellä oma tekemä. Nyt vielä kun kastike on saanut tekeytyä kuukauden verran niin alkaa maku olemaan enemmän kuin kohdallaan. Tälle kastikkeelle on myös löytynyt täydellinen liittolainen josta blogissani myöhemmin lisää...
http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/06/chilikastike.html (http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/06/chilikastike.html).
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - elokuu 03, 2010, 00:05:41 ap
Nyt on löytynyt habataballe voittaja. Paras chilikastike on tällä hetkellä oma tekemä. Nyt vielä kun kastike on saanut tekeytyä kuukauden verran niin alkaa maku olemaan enemmän kuin kohdallaan. Tälle kastikkeelle on myös löytynyt täydellinen liittolainen josta blogissani myöhemmin lisää...
http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/06/chilikastike.html (http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/06/chilikastike.html).
Tuo ei vielä ole habataballe voittaja! ;) Tabascolle on ihan oma valmistustapansa. Löytyy googlettamalla. Suunnitteilla on hieman tulisempaa sillä reseptillä. - Ei ehkä nagatapaa kuitenkaan. Ehdottomasti kannattaa kuitenkin yrittää tehdä itse kastikkeita!
Piti googlata tuota tabascon valmistumismenetelmää, muistin kyllä että tammitynnyreissä niitä tabascoja pidettiin mutta tämmöstä löyty:
LainausEnsin TABASCO®-pippurit survotaan ja niiden annetaan muhia kolme vuotta tammitynnyreissä, jotka on sinetöity suolakerroksella. Survoksen väriä ja aromia kontrolloidaan kypsymisen ajan tarkasti, aivan kuten hyvää viiniä.
Kun jokaiselle tynnyrille erikseen on annettu hyväksyminen (jonka tekee aina joku tähän tehtävään erikoistunut McIlhenny- perheen jäsen), ne tyhjennetään isoihin tankkeihin ja mukaan lisätään viinietikka hyvin sekoittaen. Lopuksi seos siivilöidään ja pullotus voi vihdoin alkaa. Tällä ainutlaatuisella metodilla saadaan aikaan uniikki TABASCO®-maku, joka on tunnettu kaikkialla maailmassa.
Mistäköhän tuon McIlhenny-perheenjäsenen saapi tarkastamaan seoksen... 8) Vaikka en tabascosta pidäkkään niin tuotahan pitäisi kokeilla, eiköhän nuita tynnyreitä jostakin saa. NagaTaba. :-X :-X :-X
Tuo tabasco-merkkihän on tuotesuojattu mutta se ei estä ketään tekemästä tabascon tapaisia kastikkeita.
http://www.mexican-barbecue-recipes.com/tabasco-hot-sauce-recipes.html#Tabasco_2
Lainaus käyttäjältä: Kimppu - elokuu 03, 2010, 12:46:36 ip
Piti googlata tuota tabascon valmistumismenetelmää, muistin kyllä että tammitynnyreissä niitä tabascoja pidettiin mutta tämmöstä löyty:
LainausEnsin TABASCO®-pippurit survotaan ja niiden annetaan muhia kolme vuotta tammitynnyreissä, jotka on sinetöity suolakerroksella. Survoksen väriä ja aromia kontrolloidaan kypsymisen ajan tarkasti, aivan kuten hyvää viiniä.
Kun jokaiselle tynnyrille erikseen on annettu hyväksyminen (jonka tekee aina joku tähän tehtävään erikoistunut McIlhenny- perheen jäsen), ne tyhjennetään isoihin tankkeihin ja mukaan lisätään viinietikka hyvin sekoittaen. Lopuksi seos siivilöidään ja pullotus voi vihdoin alkaa. Tällä ainutlaatuisella metodilla saadaan aikaan uniikki TABASCO®-maku, joka on tunnettu kaikkialla maailmassa.
Mistäköhän tuon McIlhenny-perheenjäsenen saapi tarkastamaan seoksen... 8) Vaikka en tabascosta pidäkkään niin tuotahan pitäisi kokeilla, eiköhän nuita tynnyreitä jostakin saa. NagaTaba. :-X :-X :-X
Soitat vaan Mervi-Taavetti McIlhennylle Hauhoon ja kutsut ao. transsufrouvan haistamaan keitostasi. Ja nagataba olisi rok!
Nagassa on todella hienostunut maku!
Mutta joku sanoi että painia ostaa kokeeksi niin ok mutta!
Tulisuus ei ole hirvittävä, makuun tottuu.. mahassa polttaa eniten..jotenka en suosittele raakana tuon mahapolton takia..
on vallan vittumainen tunne.. suussa ei poltetta niin hirveästi ole ( tottumiskysymys toki!! )
Olenko yksin vai onko Poppamiehen Savunaga-kastike oikeasti mietoa? Pikkuveljen Lemon Dropitkin on tulisempia...
Lainaus käyttäjältä: KonZa^^ - marraskuu 17, 2010, 19:01:07 ip
Olenko yksin vai onko Poppamiehen Savunaga-kastike oikeasti mietoa? Pikkuveljen Lemon Dropitkin on tulisempia...
Mietoa? Jäbän suu on tehty asbestista? :D En mä nyt siitä ilmaisua "mieto" ihan käyttäisi! ;) Ja Lemon Dropithan *ovat* vahvoja...
Juu, samaa mieltä, että lemon dropit sellaisenaan voivat olla kirpakan tulisia juu. Savunaga oli kuitenkin miedon / keskitulisen oloista. Pitänee tuossa taas kokeilla, muistinko / maistoinko väärin.
Edit: Tuota "perus" Dave's Insanity soossia on maisteltu. Se asettunee lokeroon Sudden Death tulisuutensa kanssa, eli "normi"kastiketta tulisempaa, joskin myös ekstraktin tunkkaisen maunkin aistii.
Jos jollekkin ei nämä soossit riitä tulisuuden kannalta niin sitten ollaan jo asteikolla "vakavasti sairas..."
(http://img225.imageshack.us/img225/2117/kuvia617.jpg)
Lainaus käyttäjältä: KonZa^^ - marraskuu 17, 2010, 19:01:07 ip
Olenko yksin vai onko Poppamiehen Savunaga-kastike oikeasti mietoa? Pikkuveljen Lemon Dropitkin on tulisempia...
Itse miettinyt myöskin mietoutta, ruokalusikallinen hampurilaisen väliin juuri sopiva annos, ei polttele liikaa...
Nagamurskaa saman verran ja jo polttelee tuplasti?
Murskaa ja kastiketta on tosi huono verrata! Varmasti on paljon miedompaa kuin murska, maistanut en kyllä itse ole.
Toinen, mikä voi vaikuttaa on chilien erilainen polte ja nehän ovat oikeastaan henkilökohtaisia. Joillain saattaa nagaa mennä mutta joku tiukka annuumi voi olla vaikea syödä. :)
Tomppa: Dragon's Bloodin karsisin heti pois. Ei tulta paljoakaan ja maistuu ihan pahville.
Noi Jolokiat sitten kyllä piisaa. :p
Ja sanoisin että Löyly on kyllä paras soossi maku/tulisuus asteella. Ei mitään tappokamaa, mutta potkua piisaa ja maku on taivaallinen
Iso ei kaikille estraktimönjille.
Taas puhuu yksi joka ei ole ikinä maistanut tota dragons bloodia.... ::)
jos sinulle ei 800.000 scovillen kastike piisaa ja maistuu "pahvilta" niin kannattaa mennä lääkäriin
Voi kyllä se on testattu, kahteen otteeseen. Ihan alkuaikoina se olikin kun lekanisku, mutta ennen Naga2k10 ei juuri mitään. Tai sit siinä putelissa ei ollu potkua.
(http://www.dearbornmarket.com/cart/images/blairs-pure-death.jpg)
Aivan loistava kastike, hedelmäinen ja sopivan tulinen. Harmi ettei tätä saa enää oikein mistään, poppamiehestä tilasin aikoinaan mutta näyttäisi olevan sieltäkin loppu kokonaan.
Lainaus käyttäjältä: Masokisti - helmikuu 09, 2011, 21:38:05 ip
Aivan loistava kastike, hedelmäinen ja sopivan tulinen. Harmi ettei tätä saa enää oikein mistään, poppamiehestä tilasin aikoinaan mutta näyttäisi olevan sieltäkin loppu kokonaan.
Sellon cittarista löytyy.
Lainaus käyttäjältä: Masokisti - helmikuu 09, 2011, 21:38:05 ip
Aivan loistava kastike, hedelmäinen ja sopivan tulinen. Harmi ettei tätä saa enää oikein mistään
http://chilikauppa.fi/product_info.php?cPath=38&products_id=104 (http://chilikauppa.fi/product_info.php?cPath=38&products_id=104)
;)
Tuo poppamiehen ahjo oli mun mielestä varsin passeli:
http://www.poppamies.fi/product_info.php?products_id=503
Ainakin noiden Blairsien jälkeen sitä maistoi... Mulla mega ja ultra kotona. Tultaa saa mutta melkoisen katkera maku, varsinkin megassa.
Toi Ahjo on loistava tuote! Maku on mahtava ja poltetta löytyy.
Blairs kastikkeet ei maultaan ole lähellekkään tätä, poikkeuksena tietysti Pure Death mutta se on lähes tuleton verrattuna ahjoon.
Marie sharpin chilikastikkeet on edelleen minulle parhaimpia.