tammikuu 08, 2025, 22:14:38 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tulisin chilisoossi/paras?

Aloittaja mikestones, heinäkuu 19, 2010, 15:23:48 ip

« edellinen - seuraava »

MasaT

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - elokuu 03, 2010, 00:05:41 ap
Nyt on löytynyt habataballe voittaja. Paras chilikastike on tällä hetkellä oma tekemä. Nyt vielä kun kastike on saanut tekeytyä kuukauden verran niin alkaa maku olemaan enemmän kuin kohdallaan. Tälle kastikkeelle on myös löytynyt täydellinen liittolainen josta blogissani myöhemmin lisää...

http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/06/chilikastike.html.

Tuo ei vielä ole habataballe voittaja! ;) Tabascolle on ihan oma valmistustapansa. Löytyy googlettamalla. Suunnitteilla on hieman tulisempaa sillä reseptillä.  - Ei ehkä nagatapaa kuitenkaan. Ehdottomasti kannattaa kuitenkin yrittää tehdä itse kastikkeita!

Kimppu

Piti googlata tuota tabascon valmistumismenetelmää, muistin kyllä että tammitynnyreissä niitä tabascoja pidettiin mutta tämmöstä löyty:

LainausEnsin TABASCO®-pippurit survotaan ja niiden annetaan muhia kolme vuotta tammitynnyreissä, jotka on sinetöity suolakerroksella.  Survoksen väriä ja aromia kontrolloidaan kypsymisen ajan tarkasti, aivan kuten hyvää viiniä.

Kun jokaiselle tynnyrille erikseen on annettu hyväksyminen (jonka tekee aina joku tähän tehtävään erikoistunut McIlhenny- perheen jäsen), ne tyhjennetään isoihin tankkeihin ja mukaan lisätään viinietikka hyvin sekoittaen. Lopuksi seos siivilöidään ja pullotus voi vihdoin alkaa. Tällä ainutlaatuisella metodilla saadaan aikaan uniikki TABASCO®-maku, joka on tunnettu kaikkialla maailmassa.


Mistäköhän tuon McIlhenny-perheenjäsenen saapi tarkastamaan seoksen...  8) Vaikka en tabascosta pidäkkään niin tuotahan pitäisi kokeilla, eiköhän nuita tynnyreitä jostakin saa. NagaTaba.  :-X  :-X  :-X
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

MasaT

Tuo tabasco-merkkihän on tuotesuojattu mutta se ei estä ketään tekemästä tabascon tapaisia kastikkeita.

http://www.mexican-barbecue-recipes.com/tabasco-hot-sauce-recipes.html#Tabasco_2

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Kimppu - elokuu 03, 2010, 12:46:36 ip
Piti googlata tuota tabascon valmistumismenetelmää, muistin kyllä että tammitynnyreissä niitä tabascoja pidettiin mutta tämmöstä löyty:

LainausEnsin TABASCO®-pippurit survotaan ja niiden annetaan muhia kolme vuotta tammitynnyreissä, jotka on sinetöity suolakerroksella.  Survoksen väriä ja aromia kontrolloidaan kypsymisen ajan tarkasti, aivan kuten hyvää viiniä.

Kun jokaiselle tynnyrille erikseen on annettu hyväksyminen (jonka tekee aina joku tähän tehtävään erikoistunut McIlhenny- perheen jäsen), ne tyhjennetään isoihin tankkeihin ja mukaan lisätään viinietikka hyvin sekoittaen. Lopuksi seos siivilöidään ja pullotus voi vihdoin alkaa. Tällä ainutlaatuisella metodilla saadaan aikaan uniikki TABASCO®-maku, joka on tunnettu kaikkialla maailmassa.


Mistäköhän tuon McIlhenny-perheenjäsenen saapi tarkastamaan seoksen...  8) Vaikka en tabascosta pidäkkään niin tuotahan pitäisi kokeilla, eiköhän nuita tynnyreitä jostakin saa. NagaTaba.  :-X  :-X  :-X


Soitat vaan Mervi-Taavetti McIlhennylle Hauhoon ja kutsut ao. transsufrouvan haistamaan keitostasi. Ja nagataba olisi rok!

Tomppa

Nagassa on todella hienostunut maku!

Mutta joku sanoi että painia ostaa kokeeksi niin ok mutta!

Tulisuus ei ole hirvittävä, makuun tottuu..    mahassa polttaa eniten..jotenka en suosittele raakana tuon mahapolton takia..

on vallan vittumainen tunne..  suussa ei poltetta niin hirveästi ole ( tottumiskysymys toki!! )

KonZa^^

Olenko yksin vai onko Poppamiehen Savunaga-kastike oikeasti mietoa? Pikkuveljen Lemon Dropitkin on tulisempia...

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: KonZa^^ - marraskuu 17, 2010, 19:01:07 ip
Olenko yksin vai onko Poppamiehen Savunaga-kastike oikeasti mietoa? Pikkuveljen Lemon Dropitkin on tulisempia...


Mietoa? Jäbän suu on tehty asbestista? :D  En mä nyt siitä ilmaisua "mieto" ihan käyttäisi! ;)  Ja Lemon Dropithan *ovat* vahvoja...

Xbow

marraskuu 17, 2010, 19:45:36 ip #27 Viimeisin muokkaus: marraskuu 17, 2010, 19:49:32 ip käyttäjältä Xbow
Juu, samaa mieltä, että lemon dropit sellaisenaan voivat olla kirpakan tulisia juu. Savunaga oli kuitenkin miedon / keskitulisen oloista. Pitänee tuossa taas kokeilla, muistinko / maistoinko väärin.

Edit: Tuota "perus" Dave's Insanity soossia on maisteltu. Se asettunee lokeroon Sudden Death tulisuutensa kanssa, eli "normi"kastiketta tulisempaa, joskin myös ekstraktin tunkkaisen maunkin aistii.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

.tomppa.

Jos jollekkin ei nämä soossit riitä tulisuuden kannalta niin sitten ollaan jo asteikolla "vakavasti sairas..."


Maniscalco

Lainaus käyttäjältä: KonZa^^ - marraskuu 17, 2010, 19:01:07 ip
Olenko yksin vai onko Poppamiehen Savunaga-kastike oikeasti mietoa? Pikkuveljen Lemon Dropitkin on tulisempia...

Itse miettinyt myöskin mietoutta, ruokalusikallinen hampurilaisen väliin juuri sopiva annos, ei polttele liikaa...
Nagamurskaa saman verran ja jo polttelee tuplasti?

jeQQ

Murskaa ja kastiketta on tosi huono verrata! Varmasti on paljon miedompaa kuin murska, maistanut en kyllä itse ole.

Toinen, mikä voi vaikuttaa on chilien erilainen polte ja nehän ovat oikeastaan henkilökohtaisia. Joillain saattaa nagaa mennä mutta joku tiukka annuumi voi olla vaikea syödä. :)

Neko

Tomppa: Dragon's Bloodin karsisin heti pois. Ei tulta paljoakaan ja maistuu ihan pahville.
Noi Jolokiat sitten kyllä piisaa. :p
Ja sanoisin että Löyly on kyllä paras soossi maku/tulisuus asteella. Ei mitään tappokamaa, mutta potkua piisaa ja maku on taivaallinen
Iso ei kaikille estraktimönjille.

.tomppa.

Taas puhuu yksi joka ei ole ikinä maistanut tota dragons bloodia....   ::)

jos sinulle ei 800.000 scovillen kastike piisaa ja maistuu "pahvilta" niin kannattaa mennä lääkäriin

Neko

Voi kyllä se on testattu, kahteen otteeseen. Ihan alkuaikoina se olikin kun lekanisku, mutta ennen Naga2k10 ei juuri mitään. Tai sit siinä putelissa ei ollu potkua.

Masokisti



Aivan loistava kastike, hedelmäinen ja sopivan tulinen. Harmi ettei tätä saa enää oikein mistään, poppamiehestä tilasin aikoinaan mutta näyttäisi olevan sieltäkin loppu kokonaan.

Falconhaxx

Lainaus käyttäjältä: Masokisti - helmikuu 09, 2011, 21:38:05 ip
Aivan loistava kastike, hedelmäinen ja sopivan tulinen. Harmi ettei tätä saa enää oikein mistään, poppamiehestä tilasin aikoinaan mutta näyttäisi olevan sieltäkin loppu kokonaan.


Sellon cittarista löytyy.

Janne

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

FlinStone

Tuo poppamiehen ahjo oli mun mielestä varsin passeli:

http://www.poppamies.fi/product_info.php?products_id=503

Ainakin noiden Blairsien jälkeen sitä maistoi... Mulla mega ja ultra kotona. Tultaa saa mutta melkoisen katkera maku, varsinkin megassa.

waltron

Toi Ahjo on loistava tuote! Maku on mahtava ja poltetta löytyy.
Blairs kastikkeet ei maultaan ole lähellekkään tätä, poikkeuksena tietysti Pure Death mutta se on lähes tuleton verrattuna ahjoon.
"the back of my throat"

MasaT

Marie sharpin chilikastikkeet on edelleen minulle parhaimpia.