tammikuu 08, 2025, 04:50:18 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Jonas

1
Täällä ei ollut Tommin Tomaatista mitään juttua niin päätinpä sitten asiakkaan kapasiteetissa täällä ilmoitella. Eli chilipäivät oli 19.9.-20.9., kaikki kasvatuksessa olevia lajikkeita oli tarjolla tänään vielä runsaasti. Viimeiset podit kuulemma poimitaan lokakuun alkuun mennessä, eli siihen asti chiliä on saatavilla jossain määrin. Sieltä löytyy mm. naga morich, bhut jolokia, monster naga, 7 pod, chocolate habanero, aji cristal, petenero yms., alla koko lista (kuva otettu kuukausi sitten niin nuo plussat eivät pidä paikkaansa).



Habanerot ja tulisemmat chineset 25€/kilo
miedommat lajikkeet 15€/kilo

http://tommintomaatti.nettisivu.org/yhteystiedot/
2
Ostin läjän chilejä ja pitäis arvata mitä lajikkeita siinä on.
9, 12 ja 13 oli sen verran toisiaan muistuttavia, että ovat varmaan sekaisin keskenään suhteellisen hyvin.

Omat veikkaukset:
1. Moruga Scorpion
2. Chocolate Habanero
3. Orange Habanero
4. ?
5. Joe's Long
6. Naga Morich?
7. Hot Carrot
8. Golden Cayenne?
9. ?
10. Aji Cristal
11. Lemon Drop?
12. Fire Flame?
13. Red Cayenne?


3
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: täytetyt habanerot
elokuu 18, 2013, 20:46:44 ip
Hyväähän tuosta tuli. Sen verran muuntelin, että lisäsin vielä persiljaa ja basilikaa tuohon täytteeseen ja polar juustoa päälle. Vaimolle tein myös miedommat versiot jalluista ja ne meni myös erittäin ahnaasti parempiin suihin.

4
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Suosikkilihasi!
elokuu 15, 2013, 21:45:48 ip
Hirvi on herkullista. Sama vika mulla, ei tuttuja metsästäjiä ja lihakaupasta aivan törkeän hintaista. Isäpuolella oli aikoinaan pakkaset täynnä hirveä ja poroa, nyt vaan ei ole enää mitään yhteyttä siihen suuntaan.
5
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Suosikkilihasi!
elokuu 15, 2013, 19:57:03 ip
Poro, käristettynä.

Voita pataan, silleen kivasti. Punasipulia 1-2 hedelmää silpuksi, voin kaveriksi kuullottumaan vähäksi aikaa. Petteri pataan, paista ruskeeksi. Lihaliemikuutio ja rosepippuria vapaalla kädellä, pari laakerinlehteä. Olutta 0,5l/pintti (pataan, ei suuhun), mieluiten sellaista jossa on paahdettuja maltaita käytetty, eli porteria/stoutia. Tulee semmosta hyvää makeutta ja paahteisuutta lihaan. Malmgårdin Huvila X-Porter todettu hyväksi. Jos ei löydy niin marketista löytyy viimeistään Murphy's Stout, Bath Ales Dark Side, miksei Guinnessikin. St. Peters Cream Stout tai Honey Porter voisi sopia myös hyvin. Suuhun ainakin sopivat. Ja pari tuntia hauduttelua miedolla lämmöllä. Jos näyttää, että neste karkaa niin vettä vähän sekaan (tai parempi, lisää olutta). Joku 5-10 minuuttia ennen levyltä ottamista tuoretta timjamia maun mukaan. Pottumuusin ja puolukkahillon kanssa naamariin.
6
Saan kiittää tästä harrastuksesta äitipuoltani. Teki nimittäin sen verran mautonta ruokaa, että piti omin viikkorahoin käydä tabascoa ostamassa, jolla noita sahanjauhoja sai menemään alas asti. Passiivinen tulisen ruuan harrastaja olen ollut siis pienestä pitäen, sysäyksen tähän aktiiviseen harrastamiseen antoi kaupasta räpylään jäänyt savunagasoosi. Nyt on sitten kasvihuone pihassa, taimia parikymmentä ja lähitilalta käyn hakemassa tuoretta chiliä aina kun varastot ehtyy.
7
Valmisruoat / Vs: Poppamies Lempeä Vadelma
elokuu 15, 2013, 19:18:48 ip
Kaikkia noita on testattu, Synkkä Salmiakki omaan makuun herkullisin.
8
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Turun ravintolat
elokuu 11, 2013, 22:45:22 ip
Cantina Aztecalle ääni myös täältä. Vuosia käynyt ja aina hyvää ruokaa, oli chiliä tai ei. Ja tosiaan haba/naga soosit saa pyytämällä veloituksetta.
9
Iltaa! Tosiaan otsikon mukainen hahmo ilmoittaa olemassaolostaan.

Tulinen ruoka on maistunut aina ja tabascoa on laitettu ruokiin pienestä asti. Viime vuoden loppupuolella kaupassa osui käteen poppamiehen savunaga ja huomasin, että saahan noita kastikkeita muunkin kuin etikan makuisena. Siitä lähti sitten idea omille chilikokkailuille ja kasvatuksille. Idätin chilini vähän turhan myöhään tälle kesälle, mutta tuolla olisi nyt toistakymmentä pientä taimea odottamassa ensi vuotta. Lapasestahan tuo homma lähti heti kärkeen, kasvihuone taisi olla tilattuna jo ennen siemeniä  ;D Onneksi tästä läheltä löytyy hyvä valikoima tuoreita chilejä, niin tulee tyydytettyä myös tämän satokauden kapsaisiinitarve. Ehkä jää jotain kuivattua jopa talveksikin. Aji fantasylla ja rocatolla maustettua mansikkahilloa on jo hyvä satsi talven varalle.