tammikuu 09, 2025, 22:29:59 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - kalmusto

1
Lainaus käyttäjältä: "Liana7"Mä oon ollu cajun-ruokien ystävä, erityisesti äyriäiset, että mistäs noista cajun-maustekastikkeita oikee sais pks-seudulla. Soittelin pari vuotta sitte Stockalle ("josta saa mitä tahansa") ja tyyppi puhelimen päästä kävi oikee kattelemassa ja kyselemässä mut: Ei oo meillä mitään sellasia.

Kuulosti aika oudolta. :O

Tabascoa saa joka kaupasta :)

Kalle
2
Kodin mausteinen kokkaus / Jamaikanpippurit?
kesäkuu 01, 2004, 01:39:01 ap
Lainaus käyttäjältä: "Liana7"Tossa yhessä isohkossa tavallisessa ruokakaupassa oli pitkään myynnissä Sallisen isoja kuivamaustepurkkeja (ei oo enää). Yhdessä sellasessa tosi isossa läpinäkyvässä purkissa oli punasia pieniä pyöreitä "Jamaikanpippureita". Onks ne chilejä vai mitä?

"Jamaikanpippuri" on käsittääkseni habaneron vanhanaikainen nimitys.

Kalle[/color]
3
Edistyneempi chilinkasvatus / Red savina
toukokuu 03, 2004, 00:59:20 ap
Joo, näkyipä noita Ugandan haboja Espoon Leppävaarankin Citymarketissa. Valitettavasti oli koko korilinen pehmenneitä ja toukansyömiä! :(

Kalle
4
Saako noita myös Helsingin Punnitse ja Säästästä? On näköjään sijainti niin mahdottomassa paikassa, ettei sinne turhan takia viitsisi mennä. Hinta on kyllä asiallinen, jos en väärin muista oli Tapiolan Sokoksella Encona Original n. 4 euroa.

Kalle
5
Onko havaintoja tällaisesta kastikkeesta?

Kalle
6
Kodin mausteinen kokkaus / Pringles Hot dipping sauce
toukokuu 01, 2004, 02:43:21 ap
Aika sopivan tulinen ja plussaa tulee myös isoista jalopeno-viipaleista. Mutta maku ei miellyttänyt minua, ehkä liian tukkoon maustettu, puuttuu semmoinen raikkaus joka mielstäni kuuluu kaupan purkkisalsaan.

Kalle
7
Tämä on kerrottu puutarhanhoidon alkeisopppaissa, mutta kysynpä kuitenkin:
Mulla on sisällä talven yli säilynyt Haba-puu ja nyt alkaisi olosuhteet partsilla olla otolliset, mutta ei viitsisi painavaa ruukkua raahata edestakaisin. Eli vieläkö kasvilla on viimevuodelta sopeutumista jäljellä auringonpaahteen ja kylmien öiden osalta, vai onko se nyt samalla viivalla kuin nuoret ja viattomat taimet?

Kalle
8
Tossa Pepper Garden hintavertailu.
Noi postikulut kannattaa tsekata kuappojen omilta sivuilta, eivät kokemukseni mukaan ole useinkaan oikein vertaa.fi:ssä.

kalle
9
Tuli vihdoin tsekattua tämä. Makaroonilaatikossa ketsupin tilalla aiheutti ihan kiitettävästi hikikarpaloita otsalle :angry: . Miinusta tulee hieman liiasta etikkaisuudesta.

Kalle
10
Kaakaokupilliseen reilu ripaus habajauhetta. Lämmittää.

Kalle
11
Edistyneempi chilinkasvatus / Chilin syömisen vaarat
marraskuu 07, 2003, 15:20:41 ip
Minkälainen kapsaisiini-cv tällä koemarsulla oli? Kokemattomammathan putoavat aivan miedosta. Kyllä tuollainen huulten turpoaminen kuulostaa joltain allergiselta reaktiolta, minä en ole muunlaisia fyysisiä oireita nähnyt kuin värin muuttuminen punaiseksi, hikoilu, syljeneritys ja suolentoiminta. Jostain luin että voisi muka palaa kitalaki rakkuloille, jos semmoisia pippureita löytyy, lähettäkää mulle!

Otsikkoon liittyen, havaitsin habajauheessani semmoisen hauskan featuren, että morttelissa oli syntynyt myös pölymäisen hienoa habapartikkelia, joka maustetta sirotellessa leijailee hengitysteihin, silmiin...
Nykyään sirottelenkin suoralla kädellä.

Kalle
12
Joo tulipa tuota 'herkkua' tehtyä jo yli viikko sitten. Otin habiksista vahvat osat eli ne harjanteet, joissa siemenet on pois ja käytin ne jauheeseen. Viisi habaa oli lautasella ja yksi jäi seuraavaksi päiväksi, kun rupesi niin tökkimään. Polte ei ollut mitenkään sietämätöntä, kun otti joka suupalalla riisiä ja jugukastiketta, itse asiassa habajauheella maustamalla tulee tavalliseseta ruoasta paljon tuota tulisempaa. Maku oli se mikä tökki, en vaan kertakaikkiaan siedä haban horsma/ohdake/mätänevät syksyn lehdet -aromia yhdistettynä sen mehukkaaseen rakenteeseen, eikä uunissa hauduttaminen sitä miksikään muuttanut. Virhe oli myös syödä habat basmatiriisin ja inkiväärillä maustettujen lihapullien kera, sillä nuo tuoksut muistuttavat liiaksi habaa, niin että lopulta en saanut enää mitään alas.

Jauhe jossa oli käytetty nuo täytetyistä postetut harjanteet oli menestys. Ah, sitä potkua mitä ihan pikku ripaus saa aikaan! Kyllähän se jauhekin lemuaa, mutta kun se on kuivaa jauhetta niin ei se oikeastaan haittaa.

Kalle
13
Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Se maistuu lähinnä baccatumilta.

Miltäs baccatum sitten maistuu? Entä onko kaikki annuumit "chilinmakuisia" vai onko niissä minkälaista vaihtelua?

kyselee aloittelija
Kalle[/color]
14
Edistyneempi chilinkasvatus / Tiedettä lannoituksesta
lokakuu 21, 2003, 10:05:41 ap
Löysin ihan vahingossa tällaisen artikkelin:
http://pindex.ku.ac.th/file_research/Study37-45.pdf

Kalle
15
Edistyneempi chilinkasvatus / Kapsaisiiniresepti :)
lokakuu 21, 2003, 10:02:19 ap
Lainaususe an eyedropper to suck off the oil


Tätä välinettä ei liene viisasta käyttää enää tämän jälkeen silmätippojen annosteluun! :)

Kalle[/color]
16
Alkaa habasadonkorjuu lähestyä meidän olkkarissa ja ajattelin että jauheen lisäksi voisi koittaa tuollaista miehekästä makupalaa.

Onkos joku kokeillut siis täytettyjä habiksia? Lähtikö henki?

Ajattelin jotain tavanomaista jauheliha-tomaatti täytettä ja päälle juustohattu. Lisäkkeeksi suunnitelin riisiä + jugurttikastiketta elämystä miedontamaan. Täytteeseen ja kastikkeeseen mausteeksi ehkäpä jeeraa ja yrttejä.
Mites tuo haban maku kehittyy uunissa hauduttassa? Muuttuko maku olennaisesti samalla tapaa kuin uunipaprikassa?

Kalle
17
Ainoassa keinovaloa saavassa habassani on sellainen huolestuttava ilmiö että kirvat tekevät joukkokuolemaa. Aikasemmin niitä tepsutteli iloisena ympäriinsä, mutta nyt on lehdet täynnä ruumisröykkiöitä. Sitten on ílmestyn olminvärisiä ötöjä jotka ovat noin kolmannes kirvan koosta, ovatko ne kirvan toukkia?

Jos vedän haban lehtisahalla poikki sen kohdan alapuolelta missä lehdet alkavat(eli aika ylhäältä), onko se ötökkäongelman loppu? Entä onko se myös "habaongelman" loppu?

kyselee:
Kalle
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Sitkeitä ovat!
lokakuu 20, 2003, 10:44:36 ap
No nyt alkaa jo damagea näkymään. Yllättäen paprika rupsi lerputtamaan ensimmäisenä. Dutch oli kahden pakkasyön jälkeen vielä ihan ok näköinen, mutta kolmannen jälkeen rupesi alalehdet lerpummaan, ylälehdet ja kukat ovat vielä aika terhakoita. Toi dutch onkin kyllä saanut kokea kovia, laitoin sen huhtikuussa muutaman sentin mittaisena ulos ilman mitään totuttelua ja pidin sitä pitkään jo kuolleena, mutta lähtihän se siitä kasvamaan.

Kalle
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Sitkeitä ovat!
lokakuu 17, 2003, 01:26:52 ap
Muutaman sadan metrin päässä olevan weppimittarin mukaan oli täällä lämpötila nollan alapuolella n. yhdeksän tunnin ajan viime yönä. Parvekkeelleni koekaniineiksi jätetyt kasvit eivät näytä paljoa hätkähtävän. Kuvassa paprika, dutch ja haba:




Dutch ei ole edes tiputtanut kaikkia kukkiaan:




Sisällä keskuslämmityksestä ja loisteputkivalosta nautiskeleva haba on itseasiassa pudottanut enemmän lehtiä kuin ulkona värjöttelevät:




Kalle
20
Edistyneempi chilinkasvatus / kukkakaupan chilit
lokakuu 16, 2003, 01:02:02 ap
Huomasin tänään Espoon Tapiolan KKK-Aslakissa tuollaisia koristechilejä 4€ ruukku, aika samannäköisiä kuin noi bussiasemalla kuvatut. Varsinkin keltaiset oli veikeän näköisiä, hedelmät enemmänkin tyynyn- kuin chilinmuotoisia.

Saman kaupan vihannesosastolla olikin vähän surkeampi näky, habanero- ja  dutch-keot muistuttivat liiottelematta tunkiota. :( Yhtään syömäkelpoisen näköistä chiliä ei kasoissa ollut, hyi olkoon!

Kalle