tammikuu 08, 2025, 22:09:58 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - dh

1
Tori / Vs: O: E40 kantaan ESL, Oulu, kiire!
tammikuu 28, 2014, 08:46:56 ap
Eilen jo kyselin, mutta ei ollut kuin spna:aa hyllyssä.

Noh, tilasin nyt jo vpluxilta niin en tarvitse nyt enää.

2
Tori / O: E40 kantaan ESL, Oulu, kiire!
tammikuu 27, 2014, 10:28:53 ap
Onnistuin hajoittamaan eilen ESL:ini ja nyt tarvitsisi pikaisesti uuden, kun taimet on tällä hetkellä täysin ilman valoa.

Kellään lojumassa nurkissa Oulussa vegevaiheen 125W-250W ESL:iä jolla selviäisin nämä pari pimeää kuukautta vielä ? Heijastin löytyy itseltä.

Muitakin lamppuvaihtoehtoja saa ehotella

dh
3
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: pissan parantelu...
kesäkuu 21, 2010, 10:46:17 ap
300c ja pizzakivellä täälläpäin kans, MUTTA ne pizzat eivät todellakaan ole 5cm paksuisia :). 3-5min paistoaika pitää riittää.
4
Joku kokeneempi kasvattaja sanoi muinoin minulle, että kun kasvualustana on turve, noita lecasoria ei tarvita pohjalla tai turpeen seassa. Turve itsessään on tarpeeksi kuohkeaa. Näillä ohjeilla olen mennyt, ja en nyt muista, että juurien kanssa olisi ollut pahemmin ongelmia. Ruukun pinnalle voi laittaa tietysti jotain haihtumista ja ötököitä estämään. 
5
Tee-se-itse / Vs: Kasvihuone ja mikä siinä maksaa
kesäkuu 07, 2010, 08:56:05 ap
Lainaus

Ja onhan se 1600 euroa rumempikin. Mutta jos estetiikalle ei laske mitään hintaa niin samapa tuo. Chilit eivät ole kovinkaan valikoivia :)


Wau, oletpa hieno mies. Kaveri esittelee juuri valmistuneen kovan työn vaatineen kasvihuoneensa ja on vaivautunu vielä erittelemään homman hinnat ja laittanut yksityiskohtaiset kuvat rakennuksesta näytille, niin olet ensimmäisenä haukkumassa rumaksi  ???

Sitäpaitsi tuo on ihan fiksun näkönen.. näkisit vaikka meidän takapihan rotiskon..
6
Harmi, olen tuolloin 12.6. viikonlopun reissussa :(. Extratulinen sapuska Kauppuri5:ssa kuulostaa mielenkiintoiselta. Tosin chilitoleranssit on nyt niin matalalla, että nolostihan siinä olisi käynyt kuitenkin  ::)
7
Meinasipa unohtua se kauden loppuyhteenveto. Chilikiinnostus ollut aika lailla nollissa viime aikoina, ei ole tullut foorumia luettua tai ircin puolella pyörittyä.

Pari viikkoa sitten tuli ensilumi ja poistin kasvihuoneesta viimeiset kypsymässä olleet Starfishit. Valitettavasti suurin osa mukana kaikki isoimmat marjat jäivät Starfisheistä raaoiksi. Nakkasin roskiin kun maistuivat lähinnä herneeltä.

Kaiken kaikkiaan olen hieman pettynyt kauteen. Lähinnä siksi, että chineseistä ei marjoja tullut kuin muutamia, vaikka niitä oli kasveista eniten. Myös etanoiden kasvien raiskaukset jäi tympimään, varsinkin kun kasveja ei viitsinyt nyt talvettaa sen vuoksi. Ei kuitenkaan voi olla NIIN pettynyt kauteen, koska marjoja kuitenkin tuli hyvin Jalapenosta, CGN 22871:stä ja Inca Red Dropista. Baccoja on vielä pakkasessa ja Jalapenoista tein oikein mainiota jalluetikkasäilykettä. Kaiken lisäksi viime kauteen tuli parannusta hengissä selvinneiden kasvien määrän osalta, niin kait tämä oli ihan ok.

Pari ratkaisevaa virhettä tuli taas opittua kantapään kautta, eli eiköhän se kuitenkin ensi kaudella pidä ottaa taas uudet kasvit ja kokeilla josko kolmas kerta toden sanoisi. Ajattelin talvikasvatuskauden vetää samalla 250W ESL lampulla kolmatta vuotta putkeen, kaippa siinä vielä ytyä löytyy.

Opetukset ensi kaudelle olivat:

   - Ei kannata tunkea kasveja pihalle kasvariin liian aikaisin, ellei siellä saa pidettyä tasaista lämpöä. Laitoin Oulun korkeudella toukokuun alussa ja kasvu pysähtyi kuin seinään      kuukaudeksi.

   - Maalattiapohja kasvarista kannattaa peittää styroksilla ja tiivistää ensi kaudella, ettei etanat pääse niin helposti apajille. Helpompi myös seurata kasveja kun ei ole kaiken maailman voikukkia ja muita rehuja esteenä.

  - Chineset ja Pubet vielä aikaisemmin kasvamaan kuin tänä vuonna.


8
Kävin testaamassa myös. Maussa ja tulisuudessa en huomannut eroa pienempään versioon, mutta kun tykkäsin siitä niin tykkäsin kyllä tästäkin.
9
Oho, mitenhän näin onnistuin. Kattelin muiden reseptejä ja klikkasin vain uusi aihe namiskaa ja aloin kirjoittaa. Noh, jos modet vois siirtää.
10
Ei mitään gourmettia, mutta yllättävänkin hyvänmakuinen perusmättö.

Ainekset 3-4 hengen annokseen:

400g pakastepaketti Lidl kebabia
500g peruna-sipulisekoitusta
1dl (chili)tomaattimurskaa
2dl ruokakermaa
1dl tuoreita tai säilykejalapenoja.
tuoretta chiliä maun mukaan (laitoin 3kpl inca red droppia, hyvin sopi)
1 tl suolaa
mustapippuria
juustoa pinnalle

Laita kebab,pakasteperunat ja säilykejallut uunivuokaan. Sekoita yhteen ruokakerma, tomaattimurska, chilit ja mausteet. Kaada tasaisesti muiden ainesten päälle.
Anna olla uunissa 200°C  30min, hämmennä kiusausta ja lisää maun mukaan juustoraastetta pinnalle ja laita uuniin vielä 20 minuutiksi.
11
Chilipäiväkirjan päivitysinnostus on laskenut samaa vauhtia kasvatusinnostuken kanssa. Etanainvaasio alkoi jotenkin vain tympäsemään kun kauniit kasvit muuttuivat repaleisiksi ja limaisiksi, ja kun niitä ei viitsi ensi vuodellekkaan säästää ruman ulkonäön ja  turpeessa majailevien etananmunien vuoksi.

Noh, tänään tuli otettua itseään niskasta kiinni ja katsottua kasvit läpi ja kerättyä valmista satoa. Ei hetkeäkään liian aikaisin, sillä etanat olivat alkaneet jo kiinnostua alimmista jalluista. Viitisen marjaa piti nakata pusikkoon, onneksi ei isompia marjoja ollut. Keräsin kaikki jallut pois ja niistä olisi tarkotus tänään tehdä etikkasäilökettä.



Siinä päivän satoa. Jallut oli nyt kaikki tuossa. Inca Red Dropista ja CGN 22871:stä keräsin jo aiemmin pääsadon  Chinese -puoli näyttää aika surkuhupaiselta, pienet neulanpään kokoiset ovat Nagoja ja sen alapuolella White Bulletteja. White Bulletista oli kuitenkin tulossa viitisen kappaletta oikeankin kokoisia marjoja ja Nagastakin kaksi menettelevää, jos vain kerkeäisivät kypsymään.



Suuren suuret Nagat :P.

Kypsymistä odottamaan jäi puskiin vielä aiemmin mainittujen lisäksi Incan ja CGN 22871 isoimmat marjat ja positiivisena yllätyksenä parisenkymmentä ihan hyvän kokoista Starfishiä.. olin aika varma ettei siitä saa mitään irti, mutta nyt on jo ensimmäinen marja vaihtamassa väriä.

Kausi alkaa olla loppusuoralla, pitää ainakin tulla tänne vielä vetämään loppuyhteenveto jossain välissä.

PS. Osallistuin kasvastuskilpailuun toisaalla tällä foorumilla: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6160.msg71902#msg71902

12



8,1cm, Jalapeno drh-7400 (Penan viime kauden jalluista). Turpeessa kasvanut.
13
Joo mietinnässä ollut tuo jonkin aikaa, että raskisiko ostaa.. ehkä olisi aika kun etanoita alkaa olla koko pihalla.. betonilaatat limavanoissa :).
14
Jaahas, Nagan marjat alkavat sitten vaihtamaan väriä kypsäksi herneen kokoisina ja pienempinäkin.. höh. Kasvi on muutenkin hieman nuutuneen näköinen, liekköhän etanat vieneet voiton, tai sitten sillä on ollut vain liian kuuma näillä jatkuvilla helteillä 40c kasvarissa.

Voisi nuo pikkunagat ja muutkin satunnaiset pikkumarjat jalostaa jonkinlaiseksi tahnaksi tai kastikkeeksi. Olisiko kellään antaa sopivaa reseptiä? Mielummin sellainen ohje, että chilit kypsennetään ja että sen säilyvyys olisi mahdollisimman hyvä. Varmaan joku 100-200g löytyisi sopivaa chiliä tuollaiseen soosiin, baccoja ja chineseä.

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: dh:n chilikausi 2009.
heinäkuu 24, 2009, 12:12:11 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - heinäkuu 18, 2009, 11:22:23 ap
Lainaus käyttäjältä: dh - heinäkuu 18, 2009, 11:08:16 ap... kypsyminen tapahtuu jostain syystä pienille marjojen aluille, eikä isommille mollukoille.


Ajallisesti sopisi hyvin kesäkuun alun kylmyyden vaikutuksiksi. Joissakin, erityisen usein chinenseissä esiintyy pieniä marjoja kylmän kauden jälkeen. Niitä alkaa kypsyä minullakin Aji Chombossa ja oranssissa Habanerossa. Kypsyminen kestää reilun kuukauden. Meillä Inca oli kylmän ajan sisällä ikkunalla, joten en siinä havainnut vaikutusta. Nyt se on ulkona kukkapenkissä ja voi hyvin, runsaasti keskikokoisia punaisia herkkuja oksillaan.


Joo itsekin päättelin, että tuosta varmaan on kyse. Sama homma oli ensimmäisillä Jalapeñoilla ja White bulleteilla. Kaikista on onneksi tulossa isompaakin.


On tuossa muutama jo ihan syötävän kokoinenkin.


White Bullet satoa :). Nämä kuuluukin jäädä pieneksi, mutta ei ehkä ihan näin pieneksi.

Naga on alkanut tekemään palkoa aivan älyttömästi (vähän huono kuva, ei oikein kunnolla näy). Epäilen kyllä etteivät kerkeä punastua ennen pakkasia :(.




Mitä etanoihin tulee, niin niiden torjumista olutkipposilla voi verrata metsäpalon sammuttamiseen sumutinpullolla.. vain murto-osa saadaan kiikkiin tuolla tavalla. Etanoita ei ole ehkä enää niin paljon kun vähän aikaa sitten, mutta ovat isompia ja on alkanut maistumaan myös muut kuin chineset. Toivottavasti sato saadaan valmiiksi suurimmasta osasta kasveja ennen kun kasvit ovat kokonaan pinossa. Jotenkin ei oikein kasvien talvettaminenkaan oikein huvita, kun ajattelee niitä etananmunien määrää tuolla turpeen välissä.. yh. Ehkä jos parit bonchit tekisi.

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: dh:n chilikausi 2009.
heinäkuu 18, 2009, 11:08:16 ap
Höh :/. Inca Red Dropissa on alkanut marjat vihdoin kypsymään, mutta kypsyminen tapahtuu jostain syystä pienille marjojen aluille, eikä isommille mollukoille. Oisi nyt kypsyttäny nuo isot ensin ja jatkanut vielä pienten kasvattamista..
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: dh:n chilikausi 2009.
heinäkuu 12, 2009, 15:56:16 ip
Tänään syödäänkin olutmarinoituja etanoita.



Kymmenisen limanuljaskaa oli jäänyt olutkippoihin yön aikana. Toimii!

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: dh:n chilikausi 2009.
heinäkuu 11, 2009, 15:46:32 ip
Kolmisenkymmentä etanaa poistettu taas ruukkujen ja aluslautasten välistä. Reikiä on nyt kaikissa chineseissä ja siinä yhdessä pubessa. Annuumit ja Baccat saavat olla rauhassa. Laitoin huvikseen kasvariin pikkulautasille olutta syötiksi etanoille, kun tästä niksistä jostain täältä foorumilta luin. Saipahan hyvällä syyllä ottaa kuuman ilman helpottajaksi oluen :P.
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: dh:n chilikausi 2009.
heinäkuu 07, 2009, 11:20:08 ap
Joo ehkä tuo halvemmaksi oli väärä sana.. itekin kyllä laskenu jo ajat sitten, ettei tässä kilohinnoille pääse. Paremminkin voisi sanoa, että vähemmän stressaavaksi tulisi tilata ne ruokachilit, niin ei tarvi sydän syrjällään aina jännittää, että tuleeko jotain soppakattilaan asti itseltä. Voisi rauhassa testailla uusia kasvatusmetodeja tms.

Eka jallu on nyt rouskutettu sellaisenaan. Lajike oli  DRH 7400, eli sama kuin Penalla.. tulisuuskin oli samaa luokkaa, josta olen vähän yllättynyt, koska kyseessä kauden ensimmäinen marja ja vähällä valolla lähtenyt alkuun. Penan jallut olivat kyllä jotenkin raikkaampia.. voi johtua siitä, että tuon marjan kesti kypsyä noin kolme kuukautta kukasta..

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: dh:n chilikausi 2009.
heinäkuu 07, 2009, 09:35:33 ap
Kauden ensimmäinen kypsä chili poimittu!



Ei järin koolla pilattu Jalapeño :D. Onneksi ihan hyvän kokoisiakin jalluja on tuloillaan.

Viime kaudella tuoretta sai muistaakseni neljä päivää aikaisemmin vaikka kasvatuspaikka oli ikkunalauta. Liian aikaisin varmaan toukokuun alussa pistin chilit pihalle värjöttämään.. tai sitten on vain paistanut vähemmän.

Naga on alkanut tekemään todella paljon podin alkuja.. hitto kun meni nuo ilmat vaan taas tuommosiksi. :(.