tammikuu 09, 2025, 22:17:17 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - scorpion

1
Muut harrastukset ja elämä / onko lemmikkejä
marraskuu 05, 2008, 19:04:03 ip
Meiltä löytyy tälläset karvottajat


2
Mua rupes kiinnostaan tuo chilikahvi... saako sitä jostain ostettua vai valmistetaanko se ite? Ja jos.. niin miten?  :oops: Jollain toisellakin foorumilla nimittäin jo aiemmin törmäsin tähän ja voisin mieluusti, näin kahvin ystävänä kokkeilla. Toinen mikä varmaan olis kans aika ihanaa, ois chilikaakao...
3
Erikoisuudet / Tulinen suklaakakku
marraskuu 05, 2008, 14:35:11 ip
No.. jos haluaa säilyttää välit sukulaisiin niin kissanristiäisissä ei kannata kamalan tulista versioita alkaa tästä kakusta tarjoilemaan... siinä saattaa Martta-mummolla tahdistin tulla tarpeeseen, kun kahvileipä pistää nesteet liikkeelle. ;) Mutta toki... jos haluaa itselleen väsätä tiukempaakin, niin ei haittaa, aina noita mausteita voi lisäillä mielensä mukaan. :)

Kokemuksesta voin kuitenkin sanoa, että tämän reseptin tulisuusaste on tarpeeksi hellä chilineitsyidenkin nautiskeltavaksi. Martta mummonkin kelepaa syyvä... ;)
4
Erikoisuudet / Chili-pekonilohi
marraskuu 05, 2008, 14:28:01 ip
Lainaus käyttäjältä: "Sauli Särkkä"Jättää ne hiilarit pois tämän aterian ääreltä, niin ei ole ollenkaan paha. Ei ne rasvat ja proteiinit mihinkään jää, mikäli ei niitä sokereita eri muodoissaan nauti turhia määriä. Kaveriksi vaikka muutama siivu hyvää varrasleipää, niin bueno.

Nimim. kymppikilo edelleen pois ja välillä menee enemmänkin kuin muutama slaissi vaaleampaakin leipää..

-Sale


Joo... mä yhdyn tähän. Kyllä ne huonot hiilarit tukkii tiukemmin kun aito kunnon rasva. Ja vaikkei uskois, niin kyllä tällä ruoalla saa painonsa tipahtamaan kivasti, jahka tosiaan jättää ne hiilarit poies. ;)
5
Erikoisuudet / Chiliomenat
marraskuu 01, 2008, 12:40:37 ip
4 keskikokoista omenaa (happamat vihreät käy parhaiten)
rasvaa paistamiseen
1/2-1 tl chilijauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
ruiskaus sitruunamehua

Omenat kuoritaan ja lohkotaan. Sulatetaan rasva pannulla (kannattaa käyttää voita, tulee hyvän makuisia) ja herätetään Chili rasvassa.
Perään omenat, inkivääri, kaneli ja sitruunamehu. Paistetaan sen verran, että pinta ruskistuu, mutta sisus jää vielä rapeaksi.

Tarjoillaan vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. NAMS!  :P

Tämän ohjeen pohjalta sais muuten varmaan myös taivaallisen ihanan omenapiirakan! Pitääkin lähteä kokkeilemaan....  :roll:
6
Erikoisuudet / Tulinen suklaakakku
marraskuu 01, 2008, 12:23:37 ip
Tätä olen joskus testannut ja nyt aion tehdä toistamiseen miehen synttäreille tällaisen:

Pohja

   * 2 munaa
   * 2 dl sokeria
   * 2 dl erikoisvehnäjauhoja
   * 4 rkl kaakaojauhetta
   * 1 dl saksanpähkinöitä
   * 1 veitsen kärjellinen cayennea
   * 2 tl leivinjauhetta
   * 150 g sulatettua voita
   * 1 dl kiehuvaa vettä

Täyte ja kuorrutus

   * 150 g voita
   * 2 dl tomusokeria
   * 150 g tummaa suklaata (väh. 70% kaakaovoita)
   * 0,25 tl veitsen kärjellinen punaista chilitahnaa

  1. Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdotettuun munasokeriseokseen. Lisää sulatettu voi ja kiehuva vesi.
  2. Voitele ja korppujauhota pikänomainen kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175°C alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia.
  3. Aloita täytteen tekeminen vatkaamalla voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää piri-piri. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen vesihauteessa sulatettu hieman jäähtynyt suklaa.
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä väleihin suklaavaahto ja käytä toista vaahtoa ja appelsiinirakeita koristeluun.

Alkuperäinen resepti on pöllitty täältä.
http://fi.wikibooks.org/wiki/Keittokirja/Tulinen_suklaakakku
7
Erikoisuudet / Chili-pekonilohi
marraskuu 01, 2008, 12:20:11 ip
Kalan ystäville tässä hyvä uunilohiresepti. :)

n. 1kg lohta fileenä
1 pkt pekonia (se isompi, perhepakkaus)
½-1 dl chili-lime öljyä
chilijauhetta
mustapippuria
suolaa

Sekoitetaan mausteet öljyyn (mausteiden määrä riippuu halutusta tulisuusasteesta ;) )
Öljyllä valellaan huolellisesti lohi pinnalta, kääräistään lohi pekoniviipaleiden sisään ja pistetään uuniin 175 astetta ja noin puolisen tuntia.
Lohta voi halutessaan valella vielä paistamisen aikanakin öljyllä pekonin päälle.
On ihan syötävää... :)