toukokuu 01, 2025, 14:07:38 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Terra Rossa

1
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Colorado: Burger from Hell
maaliskuu 16, 2013, 11:23:17 ap
Testasin sitä muistaakseni joskus pari vuotta sitten, ei mitenkään ylitulinen mutta tulinen silti muuhun suomalaiseen ravintolaruokaan verrattuna. Jos tulisempaa haluaa niin kannattaa mennä gringos locosiin jossa on sekä tulisempi burgeri, että jonkinlainen haasteruoka (joku pihvi tjsp.).
2
Tosta chilistähä sais paremman version ku se erittäis noi mehut ulkopuolelle. Sitte vois heittää vaa jonku astian alle ja odottaa että ois täynnä "herkullista" chilimehua. Taitais olla vaa hieman vaikeempi jalostaa sellane...
3
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......
Vaikuttaa lupaavalta, pakko päästä maistamaan että saa oksentaa sen seuraavat 3 tuntia :D
4
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Noviisi
elokuu 05, 2012, 23:56:57 ip
Tervetuloa vaan :D
5
Noniin eli äänestyksen perusteella yleisin oli jonkinlainen multa/turve -sekotus. Turve ilmeisesti tiivistyy yksinään liikaa mutta alentaa ph:ta (minkä pitäisi olla hyvä chileille?). Kattelin mitä ois helposti saatavilla ja päädyin kekkilän puutarhamullan ja - turpeen sekoitukseen (about 50/50), tai sitten bielanin puutarhan turvemultaa (varmaankin parempi ettei tuu liian paljoa kerralla multaa ostettuu...). Sinne sitten sekaan jonkinlaista kevytsoraa, alle salaojitus ja vielä päälle jostain syysta:D. Ämpäriin voisi sitten askarrella jonkinlaisen altakastelusysteemin jonkinlaisen putken avulla.
Noilla pitäis ainaki hengissä pysyä?
6
Oman nimimerkkini tarkoittaa välimeren aleella olevaa punaista maannostyyppiä... Sittenku muistais vielä miten siihen päädyin (yleensä olen kyllä huono nimiä keksimään, joten se selittänee)
7
Muut kuin paprikakasvit / Goanpapu
elokuu 04, 2012, 20:36:54 ip
Elikkäs Goanpapu (engl. winged bean) (Psophocarpus tetragonolobus) on tuolla jossain kaukaisessa etelässä esiintyvä kasvilaji, josta kiinnostavan tekee sen ruuantuottokyky. Pavut voi syödä, lehdet voi syödä, juuret voi syödä, kukkia käytetään esim riisin värjäämiseen ja kuivatuista siemenistä voi tehdä kahvimaista juomaa... Eikä tässä vielä kaikki, sillä esimerkiksi juurten ravintosisältö on parempi kuin evim. perunalla.
    Kasvatuksenkaan ei pitäisi olla ongelma (ainakaan oikeissa oloissa), sillä kasvi kasvaa nopeasti ja elää symbioosissa typensitojabakteerien kanssa joten typpilannoitetta ei tarvitse lainkaan (luulisin).
    Täällä haluaisin vain kysyä onko jollain kokemusta kyseisen kasvin kasvattamisesta/mausta tai siemenen saatavuudesta. Kasvaako suomen oloissa tai sisällä, tarvittava valaistus jne.  Kaikki muukin lisätieto lajista kelpaa.
8
Elikkäs haluaisin tietää 1) minkälaista multa/turve/lecasora(/jotain muuta?) sekotuksia ootte käyttänyt, 2) ootteko salaojittanu tai tehny jotain muuta ja 3) miten on chilit kasvanu ja satoa tullu? 4) Onko ollu mitään ongelmia tautien tai tuholaisten tai jonkin vastaavan kanssa?

Aattelin et tää kuuluu tänne alottelija osastolle, mutta jos ei nii siirtäkää jos viitsitte.
9
Noh.. ehkäpä multa/turve ois paras vaihtoehto ja (ilmeisesti?) vie vähemmän tilaa/chili kuin vesiviljely. Vois ruveta noilta foorumeilta kaivelemaa..
10
Lainaus käyttäjältä: unenkuva - elokuu 02, 2012, 22:55:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Terra Rossa - elokuu 02, 2012, 21:13:44 ip

2.Miksi on niin pirun vaikeeta löytää loisteputkivalaisimia jotka menis suoraan töpseliin(ainoastaan jotain akvaariovalaisimia oon nähny)?



Onhan noita Plug & Play tyylisiä koko paketteja vaikka kuinka paljon, jotka voi vain laittaa seinään, heijastimetkin mukana valmiina.

http://www.chilitarvike.fi/loisteputki_2_x_55w_elektrox   Yhtenä esimerkkinä, KVG  ;D ;D  ja lisää löytyy


ööh.... hmm... Mitenköhä multa jäi toi huomaamatta, menin varmaa liia nopee läpi noi sivut.
Noh kiitos kumminki tollane vois olla iha hyvä tietyissä tapauksissa, mutta muutama muuttuja o vielä matkassa...
11
Mietin vaa et onko vesiviljelyn hyvät puolet suuremmat ku se haitta ettei saa parvekkeelle, ja sitte on vielä se että (toivottavasti) jossai lähitulevaidussa muutan omaan vuokrakämppään (helsingissä tosin niin **** kallista opiskelijalle...) jossa sitte on helpompaa/vaikeampaa, riippuen erinäisistä seikoista (tilaa tullee ainaki lisää, ku nyt o jaettu huone veljen kanssa...)
12
Lainaus käyttäjältä: Lillen - elokuu 02, 2012, 21:28:32 ip
Tervetuloa!

Hauskaa saada lisää 90-luvulla syntyneitä  8). Itse lukion ensimmäiselle menossa...

Miten olisi parvekkeelle jatkojohto?  :)
Muuten voi olla vaikeaa pitää bubblereita parvekkeella, mikäli et saa sähköä.Kai? Viisaammat saavat auttaa.


Jatkojohto parvekkeelle vois onnistuu, mutta tarttis pitää sitte parvekkeen ovee auki (mikä onkin tosin tilanne) vapaan pistorasiankin löytäminen saattaa olla ongelma.
13
Olen helsingissä vuonna 1994 syntynyt ja koko elämäni täällä asunut miespuolinen henkilö. Ensimmäisiä kokemuksia chileistä en muista, mutta muistan kuinka jo pienenä maistelin (säilyke) jalapenoja ja jopa raakaa tabascoakin. Sinä aikana absoluuttisesti tulisin mahdollinen tuote mielestäni oli tabasco, enkä voinut kuvitella miten paljon enemmä chileillä voisi olla tarjottavana.
    Muutos asiaan tuli peruskoulun 8. tai 9. luokalla jolloin kaverini toi kouluun pussillisen blair'sin sipsejä (Musta pussi, tottakai.). Aluksi ne tuntuivat erittäin tulisilta eikä asiaa auttanut satunnainen maustejauheen henkeenvetäminen, mutta pian olin "koukussa". Ja jokin muukin oli muuttunut: kunnon tulisuus oli saapunut elämääni.
    Pian hankin jo ensimmäisen blair's kastikkeeni: Sudden deathin. Sen maistaminen paljaaltaan oli pelottava kokemus etukäteen ajateltuna, mutta tulisuus ei ollut niin kova kuin luulin. Sudden deathista siirryin porttiteorian mukaisesti aina vain kovempiin tuotteisiin: mega death ja nitro -> ultra death -> noutaja ja uusimpana poppamiehen 88% nagapyree. Jokaista olen tottakai maistanut paljaaltaan  ;D  ja käyttänyt enemmän tai vähemmän huolettomasti erinäisissä ruuissa.
    Kokeilin ensimmäisen kerran chilien kasvatusta 9. ja lukion 1. luokan välissä neljän aji cristalin voimin. Kasvatin niitä mullassa huonolla lannoituksella ja valolla, mutta onnistuin saamaan silti satoa, ehkä 20 podin verran. Talvella Chilit sitten kuolivat valon ja tilan puutteeseen.
    Nyt kuitenkin olisi tarkoituksena pistää 1 naga ja 1 cristali kasvamaan bubblereihin, mutta mitä enemmän selailen foorumeita, sitä vähemmän tunnun tietävän mistään mitään. Ongelmia on chilien sijoituksessa ja vailaisussa, sekä siinä ettei parvekkeelle saa sähköä  :-\.
En kuitenkaan aio luovuttaa.

Huom: En tietenkään aina kirjoita noin asiatyylillä, mutta kun kyseessä oli elämänkerta nii piti nyt vähän "arvokkaammin" se kirjottaa(tyyli rupes kyllä lipsuu loppuu kohti muttei jaksanu välittää...)

Loppuun lisäisin vielä muutaman kysymyksen:
1.Onko järkevämpää kasvattaa esim. mullassa jos ei saa sähköä parvekkeelle?
2.Miksi on niin pirun vaikeeta löytää loisteputkivalaisimia jotka menis suoraan töpseliin(ainoastaan jotain akvaariovalaisimia oon nähny)?

Kysymykset eivät taida kuulua tälle alueelle niin en niitä enempää laita, ei tarvii vastata jos ei jaksa :D .