lokakuu 06, 2024, 14:27:05 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - henrim

1
Lainaus käyttäjältä: .TOMPPA. - helmikuu 07, 2012, 21:12:27 ip
Muistitko katsoa mitä maksoi kilolta? hyvä tietää tuokin,nagaa kun on mieli tehnyt tuoreena mutta missään ei oikein ole.


Joo, sori jäi manitsematta, että ne nagat on 50g laatikoissa. Viistoista podia oli tossa mun ostamassa. Olisko se boksi ollut siinä neljä euroa.
2
Tähän aikaan vuodesta, kun ei ole tuoretta Nagaa juurikaan tarjolla ajattelin jakaa tälläisen tiedon kun en haulla löytänyt mainintaa. Tänään poikkesin Kampin keskuksen K-marketissa ja sieltä löytyy tuoretta Ugandalaista Nagaa hyllystä. Ensimaistamisen jälkeen Nagalta maistuu, tulisuus ei poikkea loppusyksyn kotimaisesta.
3
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Tervehdys!
joulukuu 02, 2011, 23:06:36 ip
Kiitti :)
4
Hyvä pointti, se voi hyvinkin olla, että kyseessä on loppukesän sato. Toivottavasti saan nagat kasvamaan ensi kesänä niin saa jotain vertailukohtaa. Noiden Fataliin nagojen lisäksi en ole muita nagoja (tietoiseti :) maistanut. Tuoreiden lisäksi ainoastaan Fataliin naga -jauhetta.
5
Lainaus käyttäjältä: InkRose - marraskuu 26, 2011, 01:49:15 ap
Onhan haban ja nagankin välillä sentään havaittava ero maun lisäksi poltteen voimakkuudessa kuitenkin. Tai ainakin mun habojen ja Fataliin Nagojen välillä on ihan selkeä ero kyllä.


Maussa eron tunnistan kyllä :) Pidän pääasiassa haboista, niissä on mukavaa trooppista makua. Nagassa on samaa, mutta maku on liian jyrkkä. 
6
Tähän täytyy vielä mainita, että mulle pahimpia chilejä on ollut rawitit. Poltto kestää pitkään, mutten voi sanoa polton määrässä olleen juurikaan eroa haboihin tai nagoihin.
7
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - marraskuu 26, 2011, 01:11:46 ap
Koe vaan, me vaan nostellaan hattua kunnes käsi väsyy...

;D


Joo, no mä soittelen hollywoodiin jos olis tarvetta miehelle.
8
Kiitos vastauksista. Oikeasti en koe olevani peltikurkku, mutta tällä otannalla noi nagat eivät ole ollut liian tulisia. Ostan lisää ja tutkin asiaa. Ensi kesälle kasvatukseeen on uusia siemeniä jo hankittu mm. 7pod, erilaisia habaneroja, nagaa etc. (+siemeniä omista edellisen vuoden kasvateista).
9
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Tervehdys!
marraskuu 26, 2011, 00:42:44 ap
Mainiota ja kiitos kaikille tervehtiöille! Laitoin ihmetyksen aiheen vinkattuun ketjuun.

/henri

Edit: alue > ketju
10
Moi, esittelin itseni lyhyesti esittelyalueella ja siellä vinkattiin tänne kyselemään pieniä kysymyksiä. Jotenka pieni kysymys, joka liittyy chilien tulisuuteen. Olen jonkin veran erilaisia chilejä maistellut ja nyt tänä syksynä, kun kaupasta on löytynyt, niin muutamaan otteeseen ostanut laatikollisen Fatalli Gourmetin Naga Moritch chilejä. Ymmärrän itse kasvattamieni chilien pohjalta, että tulisuus vaihtelee hedelmästä hedelmään, mutta silti näistä ostamistani "maailman tulisimmiksi" markkinoiduista chileistä ei ole löytynyt vastausta äärimmäiseen tulisuuteen. Epäilemättä noissa on tulisuutta, mutta varovaisen harjoittelun jälkeen olen todennut, että noita voi pilkkoa pari kappaletta voileivän päälle huoletta. Toki olen syönyt aiemmin erilaisia Habaneroja etc. joten joku käsitys on tulisuudesta ja chinense -chilien mainoista mausta on, mutta, onko nyt ollut huono vuosi? Vai onko suomen maaperä ja ilmasto yleensä ottaen niin epäedullinen? Eli kaikkiaan kysymys lienee: mistä opin ymmärtämään mikä on oikeasti tulinen chili?
11
Uusien jäsenten esittelyt / Tervehdys!
marraskuu 25, 2011, 23:10:41 ip
Tervehdys uudelta käyttäjältä (forumin ei chilin :)!

Rekisteröidyin juuri äsken esittääkseni kysymyksen.
Muutaman kerran olen käynyt täällä aiemminkin vilkuilemassa, kun on parina viime vuonna tullut kotipihalla pienessä kasvihuonekopissa kasvateltua chiliä.
Ensi keväänä lähtee kasvamaan taas entistä laajempi kirjo.

Koitan kohta löytää sopivan alueen kysymykselle...

/henri