Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - tammikuu 01, 2013, 11:07:03 apLainaus käyttäjältä: John McClane - tammikuu 01, 2013, 01:40:01 ap
ei ole ei ja vaikka maksaakin niin osta kunnollinen valurauta pannu!
tosin halppikset on osittain jotain muuta materiaalia mutta huomaat kyllä painosta sekä pinnoitteesta aidon.. ja osta jos näet!!
En ymmärrä sitä ideaa etttä puhutaan aidosta valurautapannusta ja samaan hengen vetoon pinnoitteesta siinä. Itse olen ymmärtänyt sen aidon valurautapannun pinnan oleva sitä valurautaa myös.
Jos haluaa pinnoitetun niin se on sama ostaa sitten alumiininenkin tms. Voihan se olla että olen tippunut kehityksen kärjestä, aidon valurautapannun ei tarvitse olla valurautainen.
Muutaman kuukauden kova käyttö ei ole vielä kovin iso suositus. Pari vuotta olisi jo jotain. Ja ne naarmut jos niitä löytyy tulee naarmuttamalla. Tietty jotkut pinnoiteet kestää sitä paremmin. Siinä omassa Kovanaamassa ei ole naarmuja myöskään, mutta ruoka alkaa tahmata pintaan kiinni koko alalta. Runsas rasvan tai öljyn käyttö auttaa siihen, mutta uutena niitä ei tarvittu. Räyhiksen linkin kävin katsomassa, siellä on kieltämättä hyviä tarjouksia.
Kahden viikon päästä omat synttärit, jos päättäisi siihen mennessä, mitä saan keittiöön .. .
Kiitos avusta kaikille.
Valurautaan tulee oikea pinnoite n 20v aikana.
Meillä on yks n 50v vanha ja sitten tuoreempi joku 20v vanha pannu, voin sanoa että helvetin hyviä.
Mielestäni jos ostat valu pannua niin suuntaappa kirppareille! valmiiksi siään ajettuja pannuja saa melko ilmaseks. Kattoo vaan että pannu on suora eikä halkeemia yms ja silee sisältä.
Sitten läskiä, suolaa, kuumuutta ja lettukestit koko kaupungin kanssa ja voila valmis käyttöön.
Jos pannussa on ruostetta niin 4:n nollan teräsvillaa ja rasvaa niin lähtee ruoste, sitten vielä suolan paistelua kunnolla hangaten ja taas toimii.
Pinnoitetussa valupannussa on se hyöty että kun vippaat sen kunnon pihvin pannulle (ja hellana vanha upo) niin se ohut teflon pannu hyytyy ja pihvistä kihuu nesteet pihalle. Valupannun kun vetää kuumaks niin se jaksaa paistaa sitä pihviä vaikka ois kylmää lihaa.
Esim jäinen poronkäristys normi teflonilla-->lihat vaan kiehuu mutta pienemmässä valupannussa johon lyötiin enempi lihaa-->jaksoi paistaa eikä mitään kiehumista havaittu.