tammikuu 08, 2025, 21:57:02 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kotiruoka kunniaan!

Aloittaja Janne, joulukuu 28, 2006, 16:37:33 ip

« edellinen - seuraava »

ChIlIDoG

Itsellä on tullut joku kammo myös monia lisä-aineita kohtaan, kun sairauden takia joutuu välttämään fosfaatteja eli E450,E451 ja E452. Joten tulee kaupassa aina tutkittua kaikki pienet präntit paketeista. Kovasti myös ihmetyttää ulkomaisen lihan tarjonta. Esim. Keskon tukku kespro, jos sinne jollain on tunnukset, niin sieltä löytyy kypsää jauhelihaa jonka alkuperämaa on thaimaa. Koulut ja muut lounasruokalat varmasti käyttävät tätä silloin kun on mahdollista kun se on halpaa ja helppoa. Muutenkin kaupassa näkee plajon tuotteita virosta ja muualta. Itse kyllä pyrin ostamaan paikkakunnan teurastamon lihaa :)

..TOMPPA..

virosta sen verran että juustot ovat hyviä siellä niinkuin monet pasteijat! kahvikin on parempaa kuin nesteellä.. mutta todella arvokkaita  :P  ja kyllähän ulkomailla tuotettu ruoka on varmasti halvempaa kuin kotimaassa mutta en ihan äkkiä ostaisi thaimaalaista lihaa vaikka saisin 40c kilo! tai mitään minkä alkuperästä ja paikasta joka sitä tuottaa ei ole tarpeeksi tietoa saatavilla.. 

kun katsoo noita hygienia juttuja 2000 km Suomesta niin monissa paikoissa ruokahalut hälvenee kuin pieru saharaan! itse olen sen verran "bakteerikammoinen"  8)

tosin ulkomailla jos tahtoo hyvää ruokaa niin kannattaa katsoa missä paikalliset istuu iltaa ja syö niin selviää helpoiten..

viimeksi kun kävin turkissa niin oluen yhteydessä tarjoiltiin kanaa "maistiaisiksi" mutta kana oli ollut koko päivän paahtavassa auringossa kärpästen raiskaamana niin en viitsinyt maistaa. Kumma kyllä kuppilassa ei ollut juuri ketään koko loman aikana mutta oli pakko käydä katsomassa..

pgrt

Lainaus käyttäjältä: ChiliPark - elokuu 29, 2011, 13:39:01 ipMSG on paitsi makua
lisäävä, niin myös koukuttava aine. Voi olla, että ilman MSG:tä moni hampurilainen jäisi syömättä, kun
perusraaka-aineet siinä ovat halvalla ja huonosti valmistettua moskaa.

JS


Uskon että hyvin maustettuna jokainen "moska"-pihvikin voitaisiin tehdä lähes yhtä maukkaaksi ilman MSG:tä, mutta hintahan olisi jo taas aivan toinen.
Ongelma onkin juuri se että perus tavista ei kiinnosta raaka-aineet vaan hinta ja hänen tottumuksiin sopiva maku.

MSG/E621 on valtion toimesta "ujutettu" suomalaisiin eineksiin että niitä voidaan myydä vähäsuolaisina tai vähemmän suolaa sisältävinä.
Eli samalla kun suolaa on vähennetty on suola osittain korvattu MSG:llä.
Nythän taas teollisuus puolestaan juoksee kuluttajaa karkuun, kun glutamaatti-nimi on tehty julkisuudessa tutuksi, korvaamalla sen hiivauutteella! Mihinköhän nimeen siirrytään parin vuoden päästä vai myönnetäänkö silloin jo rehellisesti että ruuassa pitää olla suolaa että se maistuu paremmalta?!?

Kannatan lisäaineiden välttämistä(glutamaatit e621-e625 ja hiivauutteet) ja ruokien nimeämistä rehellisesti mutta pistää vihaksi kun ihmiset puhuvat eläinten "huonommista osista" eli tuosta sinun mainitsemasta "moskasta".
Mikä tekee oikein valmistettuna ja sopivissa määrin nautittuna esimerkiksi sian tai kanan nahasta yhtään huonompaa ravintoa kuin sisäfile jota monet tykkäävät jopa kääriä pekoniin? Siannahkalastuthan ovat suurta herkkua pitkin maailmaa, suomalaiset vain syövät ne pihveiksi naamioituina.

Entä mikähän olisi sisä- ja ulkofileen tai paistien hinta jos kaikki ihmiset suostuisivatkin syömään jauhelihansa ja makkaransa vain niistä tehtynä(kuten suomalaiset kohta varmaan tekevät)? Monissa tuttavaperheissäni kanastakin ostetaan vain fileesuikaleita ja paistisuikaleita vahingossa mukaan sattuessa yökitään. Possunkyljyksistä rasvan syövä naishenkilö taitaa olla yhtälailla satuolento kuin hetero DJ tai yksisarvisella ratsastava prinssi.

Nykyinen suomalainen "ruokakulttuuri" on naurettavaa eläinten tuhlausta kun sisäelimiäkin uskalletaan syödä useimmiten ravintolassa jos sielläkään!

Ruokaohjelmia sokeasti seuraavat "kotikokit" ovat myös yksi aikamme vitsi. Esimerkiksi Jamie Oliveri voi lisätä kuivaan naudanjauhelihaan pekonia ettei lihapullista tulisi kuivia, ja reseptiä kokkaava suomalainen samaan aikaan voi karttaa sika-nautajauhelihaa kuin ruttoa! Eli ollaan niin kovia kulinaristeja omissa ajatuksissaan mutta ei pysähdytä ajattelemaan mitä ruoka oikeasti sisältää ja mitä kaikkea muutakin se voi olla kuin julkkiskokkien reseptejä.


Jaa mitenkä tämä liittyy kokki kolmoseen? Ei varmaan mitenkään, mutta hänen opuksistaan varmasti löytyisi hyvä pohja monelle kotikokille ja monelle unohdetulle raaka-aineelle läskisooseista sisäelimiin, ellei hän ei olisi imenyt Pekka Puskan oppeja vähän turhan innokkaasti omaan toimintaansa! Opittuaan nuo perinteiset tavat saada makua ruokaan, ei niitä tarvitsisi välttämättä täyttää aromisuolalla. Siihen sitten voisi halutessaan lätkiä tuliset paprikat mukaan jos niihin asti kiinnostus riittäisi.
Experience is simply the name we give our mistakes.

ChIlIDoG

Laitetaanhan lihaan stabilointiaineita E450-E452. Näitä laitetaan lihaan sen takia jotta liha näyttäisi paremmalta. Voidaan käyttää myös nostatusaineena. esim kaupan tortillat.

..TOMPPA..

elokuu 29, 2011, 21:26:59 ip #44 Viimeisin muokkaus: elokuu 29, 2011, 21:33:36 ip käyttäjältä ..TOMPPA..
valitettavasti juurikin herkulliset sisäelimet eivät saa arvostusta vaikka pitäisi. Itse innostuin kokkailemaan maksaa ja sydäntä yms,kieltä ja kyllä niistä saa herkullista evästä! ajatus siitä lähti kun kaikki muu oli jo koitettu...  :-\

toki ajatus sisäelimen syömisestä on joillekkin kamottava mutta.. makuasia!

ja olen huomannut suvussamme nämä vanhukset jotka eivät laita kuin suolaa jos sitäkään mausteeksi..  "kun ei Suomalainen vatsa kestä yms" paskapuhetta sanon minä!!!!

sitten jotkut laittavat sitä suolaa varmaan pill... kin päälle mutta kyllä tietyt mausteet parantavat ruokaa kummasti!!

harmi kun nämä seniilit eivät sitä tajua,  monesti en voi kutsua meille syömään sukulaisia ja jos vieraita tulee pitää katsoa hyvin tarkasti kuka tulee ja mitä he syövät ettei vaan "Suomalainen"vatsa kärsisi..   melkein vituttaa moinen!!

seuraavalla kerralla tarjoan sukulaisille karibian lohta mutta jätänpä vaikka kaprikset pois..  

äh.. chili con carnea nagalla tai hernekeittoa mad Dog 357 sinapilla terästettynä  ;D ;D

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: ChiliPark - elokuu 29, 2011, 13:39:01 ip
Ruokakulttuurifasismia on mielestäni ruokateollisuuden tuottamat lisäaineet, joilla huonotkin raaka-aineet
saadaan maistumaan hyviltä.


Pahinta on, että ei voi edes puhua huonoista raaka-aineista, vaan suoraan sanottuna syömäkelvottomista raaka-aineista. Jäätelö on pelkkää ilmaa, siksi EU-alueella myytävässä jädessä on oltava tietty tiheys (gramma-per-kuutiodesimetri).

Lainaus käyttäjältä: pgrt - elokuu 29, 2011, 20:37:46 ip
Uskon että hyvin maustettuna jokainen "moska"-pihvikin voitaisiin tehdä lähes yhtä maukkaaksi ilman MSG:tä, mutta hintahan olisi jo taas aivan toinen.


Koneellisesti erotetusta, luista kaavitusta sidosaineesta ei saa hyvää. Ei millään. En toki väitä, etteikö se olisi ravitsevaa, nuolevathan eläimetkin luut paljaaksi. Mutta tuo hinta-juttu on kompastuskivi, Suomessa kaikki on kallista ja ostovoima huono. Kyllä hinnasta voi toki päätellä tuotteen laadun. Samalla hinnalla voisi tarjota ihmisravinnoksi kelpaavaa kamaa, mutta elintarvikeala on luisumassa samaan kuoppaan kuin rakennusalakin. Aliurakoitsijan aliurakoitsijat tuodaan Puolasta jotta olisi "halvempi tehdä", mutta eivät uudet asunnot ole yhtään sen halvempia. Joku vetää välistä, ja isosti.

Tarkoitus on myydä koko lintu kuluttajalle. Mieluiten mahdollisimman täysin ja nopeasti. Väittäisin, että ihmisjätökset olisivat parempaa ravintoa kuin broilerinjänteet.

Lainaus
Mikä tekee oikein valmistettuna ja sopivissa määrin nautittuna esimerkiksi sian tai kanan nahasta yhtään huonompaa ravintoa kuin sisäfile jota monet tykkäävät jopa kääriä pekoniin? Siannahkalastuthan ovat suurta herkkua pitkin maailmaa, suomalaiset vain syövät ne pihveiksi naamioituina.


Ei välttämättä mikään, mutta kumpaa sinä mieluummin söisit? Broilerin nahkaa vai sisäfilettä? Kättä pystyyn...

LainausPossunkyljyksistä rasvan syövä naishenkilö taitaa olla yhtälailla satuolento kuin hetero DJ tai yksisarvisella ratsastava prinssi.


Tai raitis, savuton, uskovainen kokki!  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

chilihardhead.fi

elokuu 29, 2011, 23:32:15 ip #46 Viimeisin muokkaus: elokuu 29, 2011, 23:35:20 ip käyttäjältä chilihardhead.fi
Broilerin sisäfile itsessään ei maistu millekkään, mutta nahka vielä maistuukin, nostaisin siis käteni, jollei kihti alkaisi muistuttamaan olemassa olostaan 8)

nimim. broilerin koivista kastikesuikaleensa ottava.

Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

TunturiTiger


LainausPossunkyljyksistä rasvan syövä
naishenkilö taitaa olla yhtälailla
satuolento kuin hetero DJ tai
yksisarvisella ratsastava prinssi.


No en nyt tiedä. Tiedän yhden entisen Dj:n, joka yrittää nyt elättää perhettään Turussa bussikuskina. Kyllä. Tiedän, että kuulostaa vitsiltä. Meillä eukko muuten syö läskit ja kaikki muutkin hyvät.

Olisko mahdollista, että maalta kotoisin olevilla on erilainen ruokakulttuuri? Vaikka en itsekään mistään pellolta ole syntyjäni, niin silti olen jo mukulana touhunnu keittiössä. Samoin eukko, joka on ihan keskeltä peltoja. Kummallakaan ei ole mitään ruoka-aineallergioita, eikä niitä ole meidän mukuloillakaan.

Lisäks tähän loppuun, tämmönen kevennys. Kun itse palasin ihan tavalliseen ruokaan, eli perunaa, voita, kermaa ja läskiä, niin paino ei ole ainakaan yhtään noussut. Kevyttuotteita tms. meille ei enää onneks osteta. yhtään noussut. Kevyttuotteita tms. meille ei enää onneks osteta.

Juseq

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 29, 2011, 21:51:45 ip
Tarkoitus on myydä koko lintu kuluttajalle. Mieluiten mahdollisimman täysin ja nopeasti. Väittäisin, että ihmisjätökset olisivat parempaa ravintoa kuin broilerinjänteet.

Wanha, mutta aiheeseen sopiva!
http://www.iltalehti.fi/hullumaailma/2011062013923039_hu.shtml

pgrt

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 29, 2011, 21:51:45 ip
Lainaus käyttäjältä: ChiliPark - elokuu 29, 2011, 13:39:01 ip
Ruokakulttuurifasismia on mielestäni ruokateollisuuden tuottamat lisäaineet, joilla huonotkin raaka-aineet
saadaan maistumaan hyviltä.


Pahinta on, että ei voi edes puhua huonoista raaka-aineista, vaan suoraan sanottuna syömäkelvottomista raaka-aineista. Jäätelö on pelkkää ilmaa, siksi EU-alueella myytävässä jädessä on oltava tietty tiheys (gramma-per-kuutiodesimetri).

Lainaus käyttäjältä: pgrt - elokuu 29, 2011, 20:37:46 ip
Uskon että hyvin maustettuna jokainen "moska"-pihvikin voitaisiin tehdä lähes yhtä maukkaaksi ilman MSG:tä, mutta hintahan olisi jo taas aivan toinen.


Koneellisesti erotetusta, luista kaavitusta sidosaineesta ei saa hyvää. Ei millään. En toki väitä, etteikö se olisi ravitsevaa, nuolevathan eläimetkin luut paljaaksi. Mutta tuo hinta-juttu on kompastuskivi, Suomessa kaikki on kallista ja ostovoima huono. Kyllä hinnasta voi toki päätellä tuotteen laadun. Samalla hinnalla voisi tarjota ihmisravinnoksi kelpaavaa kamaa, mutta elintarvikeala on luisumassa samaan kuoppaan kuin rakennusalakin. Aliurakoitsijan aliurakoitsijat tuodaan Puolasta jotta olisi "halvempi tehdä", mutta eivät uudet asunnot ole yhtään sen halvempia. Joku vetää välistä, ja isosti.

Tarkoitus on myydä koko lintu kuluttajalle. Mieluiten mahdollisimman täysin ja nopeasti. Väittäisin, että ihmisjätökset olisivat parempaa ravintoa kuin broilerinjänteet.

Lainaus
Mikä tekee oikein valmistettuna ja sopivissa määrin nautittuna esimerkiksi sian tai kanan nahasta yhtään huonompaa ravintoa kuin sisäfile jota monet tykkäävät jopa kääriä pekoniin? Siannahkalastuthan ovat suurta herkkua pitkin maailmaa, suomalaiset vain syövät ne pihveiksi naamioituina.


Ei välttämättä mikään, mutta kumpaa sinä mieluummin söisit? Broilerin nahkaa vai sisäfilettä? Kättä pystyyn...


Tykkään syödä molempia ajoittain ja arkipäivinä usein yritän suosia jopa kasvisruokaakin ilman minkään maailman puoliuskonnollisia vakaumuksia.


Mutta väsyneenä kirjoitelleen viestini loppukaneettien piti olla jotain seuraavaa:

- Eläimet pitäisi hyödyntää monipuolisesti ja perus tavista ei pitäisi pelotella nahkapihviotsikoilla
vaan keskittyä enemmän niihin keinotekoisiin aineisiin mitä se pihvi sisältää.
En lue kamaraa ja muuta "mössöä" keinotekoisiksi aineiksi vaikka ne olisi fermentoituneita ja
sen jälkeen vaikka yhden eläimen läpi menneitä.
Sivettikissan syömä kahvi maistuu oikein luonnolliselta! :P

- "Jauhelihapihviin" voi mielestäni ujuttaa koneellisesti eroteltuja kudoksia jotta hintaa saadaan alas
ja pystytään käyttämään enemmän kotimaista "lihaa" ja työvoimaa.
En siis kannata pelkästä luista raavitusta kurasta pihvien tekoa jolloin maustaminen vaatii varmasti ihmeitä,
vaan oikean lihan jatkamista sopivilla "mössöillä", sopivissa sovelluksissa.
Vähän samaan tapaan kuin boolissa viinan makua voidaan peitellä sokerilla tai/ja hapolla,
mutta kuitenkin saadaan haluttu "ravintoaine" litkuun :P

- En todellakaan kannata koko ruhon hinnoittelua samalla hintalapulla osasta riippumatta,
mutta jos isoa osaa ruhosta ei tarvitsisi myydä makkarataloille ja einesvalmistajille täyteaineeksi vaan kuluttajalle järkihintaan,
hyötyisi varmasti kuluttaja laskun pienentymisenä ja ehkä jopa kotimaisen sisäfileen hintakin voisi ajan mittaan laskea.
HAH, ei mikään hinta ikinä laske!


Ja ihan viimeisenä pakko mainita että valmisruokia tulee minun kotiin ostettua kerran pari kuukaudessa.
En jätä niitä ostamatta noiden "lihaan verrattavissa olevien aineiden" -johdosta vaan lisäaineita vältelläkseni
ja nautin ruuan laitosta työpäivän jälkeen enemmän kuin television tuijottelusta.
Ainut valmisruoka mitä ostan on Liiterin pakastepitsat kun sattuvat olemaan alennuksessa kuten tälläkin hetkellä :P
Experience is simply the name we give our mistakes.

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: pgrt - elokuu 30, 2011, 12:54:00 ip
Ainut valmisruoka mitä ostan on Liiterin pakastepitsat kun sattuvat olemaan alennuksessa kuten tälläkin hetkellä :P

Itse ostan noita kanssa. Ovat omasta mielestäni parempia kuin monet karvakäsiversiot. Tähän tietysti nämä pari alkavat sanomaan, että osta durumvehnäjauhoja ja tee itse taikina ja pohjakastike ym. ym., mutta en osta. ;)

Tepi

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - elokuu 30, 2011, 08:29:38 ap

LainausPossunkyljyksistä rasvan syövä
naishenkilö taitaa olla yhtälailla
satuolento kuin hetero DJ tai
yksisarvisella ratsastava prinssi.

Olisko mahdollista, että maalta kotoisin olevilla on erilainen ruokakulttuuri? Vaikka en itsekään mistään pellolta ole syntyjäni, niin silti olen jo mukulana touhunnu keittiössä. Samoin eukko, joka on ihan keskeltä peltoja. Kummallakaan ei ole mitään ruoka-aineallergioita, eikä niitä ole meidän mukuloillakaan.

Ei se omasta mielestäni ihan noinkaan mene. Olen asunut yhdessä keskeltä pohjanmaata oleva henkilön ja jälkikasvun kanssa...muutaman vuoden kognitiivisen tutkimuksen perusteella voisin sanoa nykyisen körttikansan ruokavalion pohjautuvan jauhelihaan. Arkena syödään makaronia ja jauhelihaa. Juhlana sitten riisipuuroa ja jauhelihakeittoa, mausteita tai porkkanaa kummempia raaka-aineita ei käytetä koska ne maistuvat oudoilta ja näyttävät epäilyttäviltä. Valmisruokien tuoteselosteita ei lueta koska ei haluta tietää niiden sisältöä...sama porukka jättää sitten kalan syömättä koska ne näyttävät erikoisilta- syövät mieluummin kalapuikkoja.

Jotenkin tuntuu siltä että Suomessa on muotia olla tyhmä ja asioista tietämätön...sillä jopa leuhkitaan ???.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

pgrt

Lainaus käyttäjältä: Tepi - elokuu 30, 2011, 13:44:45 ip
Jotenkin tuntuu siltä että Suomessa on muotia olla tyhmä ja asioista tietämätön...sillä jopa leuhkitaan ???.


Tuo on muuten aivan totta.

Ihmisten kanssa tekemisissä ollessa huomaa perussuomalaisen(ei puolue) kaavoihin kangistumisen, laiskistumisen ja passivoitumisen nostavan päätään oli kyseessä ikäryhmä 20-30 tai suuret ikäluokat(joille sitä voi jo vähän suodakkin).
Onhan nuo kaikki ihmiseen sisäänrakennettuja stressin välttämiseen perustuvia ominaisuuksia, mutta eikö suurella osalla ihmisiä riitä järkeä taistella niitä vastaan edes vähäsen?
Tuntuu jotenkin käsittämättömältä että ihmiset voivat jopa vuosikymmeniä tehdä aivan samaa asiaa haluamattaan mitään muutoksia rutiineihin.
Tuttavaperheemme vietti lomansa ja arkensa n. 15-vuotta putkeen aina samoissa paikoissa, samoilla rutiineilla. Mistä tällaiset saavat elämäänsä sitä MSG:tä ja suolaa?

Ilmeisesti tiedonjano ei vain kuulu ihmisen perusominaisuuksiin.
Experience is simply the name we give our mistakes.

InkRose

Lainaus käyttäjältä: pgrt - elokuu 30, 2011, 14:17:10 ip
Ilmeisesti tiedonjano ei vain kuulu ihmisen perusominaisuuksiin.


Kuuluu toki, mutta lukeminen voi johtaa *huih* oppimiseen ja/tai *kauhistus!* ajattelemiseen. Siinähän menee kaikki pilalle kun yhtäkkiä keksii ettei olekaan tyytyväinen asiaintilaan ja kun kestävä muutos on niin hidasta niin siinähän turhautuu. On paljon helpompaa vain sulkea ulkopuolelle kaikki mikä ei ole ennestään tuttua.

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: Tepi - elokuu 30, 2011, 13:44:45 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - elokuu 30, 2011, 08:29:38 ap

LainausPossunkyljyksistä rasvan syövä
naishenkilö taitaa olla yhtälailla
satuolento kuin hetero DJ tai
yksisarvisella ratsastava prinssi.

Olisko mahdollista, että maalta kotoisin olevilla on erilainen ruokakulttuuri? Vaikka en itsekään mistään pellolta ole syntyjäni, niin silti olen jo mukulana touhunnu keittiössä. Samoin eukko, joka on ihan keskeltä peltoja. Kummallakaan ei ole mitään ruoka-aineallergioita, eikä niitä ole meidän mukuloillakaan.

Ei se omasta mielestäni ihan noinkaan mene. Olen asunut yhdessä keskeltä pohjanmaata oleva henkilön ja jälkikasvun kanssa...muutaman vuoden kognitiivisen tutkimuksen perusteella voisin sanoa nykyisen körttikansan ruokavalion pohjautuvan jauhelihaan. Arkena syödään makaronia ja jauhelihaa. Juhlana sitten riisipuuroa ja jauhelihakeittoa, mausteita tai porkkanaa kummempia raaka-aineita ei käytetä koska ne maistuvat oudoilta ja näyttävät epäilyttäviltä. Valmisruokien tuoteselosteita ei lueta koska ei haluta tietää niiden sisältöä...sama porukka jättää sitten kalan syömättä koska ne näyttävät erikoisilta- syövät mieluummin kalapuikkoja.

Jotenkin tuntuu siltä että Suomessa on muotia olla tyhmä ja asioista tietämätön...sillä jopa leuhkitaan ???.

Pohjanmaalta ei oo tullu ku kaks hyvää asiaa! Kossu ja Kauhavan puukot. Itse en juo kossua ja käytän Marttinia. Kevennys! Veikkaan, että tuossa on kyse nirsoudesta tyylillä "en voi syödä tuota, koska en ole koskaan ennenkään syönyt". Tiedetään. Tunnen eräitäkin tällaisia ihmisiä.

Janne

Lainaus käyttäjältä: ChiliPark - elokuu 29, 2011, 13:39:01 ip


"Minun maustamistapa on ainoa oikea tapa, muut vääriä"

Mutta kun se asia on ihan oikeasti näin. Jokainen puolustaa omia tapojaan ja toimintojaan.
Kuka haluaa olla väärässä, tai makuaistivammainen?


Vaan pointti onkin siinä että nämä tavat eivät ole toisiaan poissulkevia ja sama ihminen voi tehdä ja maustaa ruokansa monella eri tavalla. Tai jättää maustamatta.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Rach

Se on jännä kun tulee sellanen fiilis, et nykyihmisen ei pitäis ajatella omilla aivoillaan, vaan mieluummin noudattaa tilastojen ym. keskiarvojen ja mediaanian ja LD50:sten pohjalta säädettyjä normeja, niin syömisen, liikkumisen kuin muunkin suhteen. Kaiken aikaa on ties mitä yleisiä ohjeita, joista myöhemmin huomataan, et ohoh eipäs se ihan noin mennytkään. Äkikseltään tulee mieleen esim. sikainfluenssarokote, tuetut ja vaimennetut lenkkarit tai vaikkapa kevyttuotteet (joskaan en oo varma, onko siitä mitään oikeeta tutkimusta olemassa). En kyllä missään vaiheessa ymmärtänyt sitä hysteriaa ja jonotusta tohon sikainfluenssarokotteeseen, eikä tullut mieleenkään mennä jonon jatkoksi. Kaverilla todettiin se ja sehän meni ihan normiflunssana parissa päivässä ohi. Nyt on vielä narkolepsiatapaukset sun muut. Tulee kyl väkisinkin mieleen, et isot lääkefirmat keksii keinonsa lyödä leiville, kun on tilaisuus. Jees, mutta parasta ottaa foliohattu tässä vaiheessa pois päästä...

Ja offtopicikshan tää tavallaan meni. Mut oli mulla muistaakseni jokin punainen lanka tässä...