Miksi chilini maku on kovin kitkerä?

Aloittaja kikke74, marraskuu 03, 2012, 13:53:42 ip

« edellinen - seuraava »

kikke74

Chilini (aji kristal ja yellow rocoto) maku on tosiaan kovin kitkerä ja raa´anomainen vaikka ovat takuuvarmasti kypsiä. Käytän Nutriforten tomaatti&mansikka ja typpi&kalsium-lannoitetta ohjeen mukaisesti. Onkohan vika mullassa? Multana mulla on puutarhamulta-lekasorasekoitus. Toivottavasti osaatte joku kertoa mikä on pielessä...

Huru-ukko

Veikkaisin että suussa on vikaa.... Mutta etten ihan aiheetta, niin kysynpä kuinka laaja sinun kokemuspiirisi on chilien kanssa touhuilusta, ja kuinka paljon olet niitä syönyt?. Esim. just Aji Cristallista. Yellow Rocotosta ei itselläni ole kokemusta lainkaan, ja kun ei niitä chilejäsi pysty itse maistamaan, niin tuo kitkerä on aika laaja ja jokaisen suukohtainen juttu.

tomjo78

Mulla sama juttu ensimmäisten kypsyvien Habanerojen kanssa, myöhempien kanssa samaa en huomannut. Itse päädyin kyllä ajatukseen että en ehkä antanut niiden kypsyä rauhassa vaikka väri olikin jo kohdallaan.

chilimieli

Tosiaan antakaa olla puskissa tovi ennen keruuta.
Ravinteista voi myös tulla sivumakuja podeihin, mutta noilla liemillä tuskimpa tulee huomattavia vaihteluita makuun.

kikke74

Jos chilit jo rypistyvät niin kyllä ne silloin jo ovat kypsiä ja kaverin puskasta maistamani chili oli todella maukas joten unohdetaan se suun maukutottumusjutut mutta kiitos kumminkin mielipiteistä.

wille

Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

bigchili

Jotkut laijikkeet ja fenot ovat kitkeriä, esim 1 lemondroppi on normaali ja toinen kitkerä.