tammikuu 09, 2025, 22:14:42 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mansionin kolmas kausi 2014

Aloittaja Myllykoskimansion, marraskuu 17, 2013, 11:15:39 ap

« edellinen - seuraava »

Myllykoskimansion

Toverit!

Se on sunnuntai ja sian kylkeä. Samaan aikaan chilit venyvät hurjasti. Pientä ruukun vaihtoa on meneillään jatkuvasti. Kaappi alkaa olemaan täynnä kasvua ja osa on siirretty ikkunalaudalle luonnon valopallolle. Rehua on viimevuoteen verrattuna monta kertaa enemmän  :o

Kasvari on vielä paketissa ja autotallin tilaa plus natikkaa ei edelleen ole otettu käyttöön. Tarttis tehrä jotain...


Purple Jallu tyrkkää podia. Jalluja on rocotojen ohella reippaasti tänä vuonna.  :P Grilli ja Jallu  :P :P


Ikkunalaudalla tyrkkää vihreää isolla kädellä. Ei tuohon edes paista aurinko, mutta paremmin toimii kuin keinovalolla. Sisälle näillä ei ole lupaa muuttaa.  :-[


Ylähyllyllä suhisee.


Tämä piti olla muistaakseni joku seiskapata, mutta ei siltä vaikuta. Semillaksen siemeniä... Taitaa lähteä puikero tunkiolle, mutta ei vaan raaski.


Lattiatasolla kasvua.


SantaFe tekee kauniita, melkein valkoisia bodeja.

Näillä kohti kevättä!


Myllykoskimansion

Toverit!
Ilmassa on suurta urheilujuhlan tuntua! Ristiriipunnan lisäksi tänään on ruukutettu rajusti. Isoimmat kasvatit saivat kolmannen ruukkukoon. Podia pukkaa siellä täällä ja näyttää siltä että Jallut johtaa aika selvällä erolla muihin. Missään Rocotossa ei taida olla vielä podia kiinni.


Sään kunniaksi laitettiin Hotdogeja. Väliin pääsi ensimmäinen lähinnä kypsää muistuttava otus eli Purple Jalapeno. Dogeissa oli välissä Liiterin bradwurstia, omaa coleslawia, Baby Ray chipotlea, ainoaa oikeaa eli French´s Yellowia, kurkkusalaattia, omaa chipotlea ja paahdettua sippeä....
... ou mai kaad!!!...  :P

Myllykoskimansion

Toverit!
Liikaa on vettä virrannut Kymessä edellisen päivityksen jälkeen. Kuvissa elämme toukokuun alkua ja kasvarikauden starttia. Luvassa on taas rajua ruukutusta.

Ensimmäinen satsi on kärryillä.


Tuleehan sille alahyllylle tilaa.


Rajua ruukutusta!


Kouvolan Stokkalla oli tarjouksessa 240 litraa Belinda turvetta rontilla 12 Eskolla. Oli mummoa ja Escorttia nimittäin parkkipaikka täynnä.


Tilaa on vielä.


Kattokassiset.


Do dii, suurin osa paikoillaan.


Belinda-säkki aitiopaikalla.


Parit ruukut vaihtu. Nää menee varastoon mistä taas käyttöön kun uusi chilikausi alkaa - johon on aikaa... vajaa 6 kk:tta.

Tähän mennessä on syöty pari Jallua ja jokunen huonolta maistuva mysteerichili. Puskia on jotain reilu 80 kpl.
Saas nähdä...

Tiemuh

Hieno meininki. Kateus iskee aina kun jollain on isompi kasvari. Toivottavasti paukut riittä viemään homma kunnialla sotomaximiin.

NPhoBiaz

Todella komeelta näyttää, satoisaa kesää odotellessa. :)

HotVelo

Se mikä käy itsellä jonnin verran kateeksi on se, kun näkee, miten tuon kasvihuoneen populoinnin joku toinen osaa tehdä noin organisoidun ja systemaattisen oloisesti. Itsellä kun homma heiluu jossain kaaoksen ja katastrofin välimaastossa. Ehkä sitä ajan myötä sitten oppii, niin kantapään kautta kuin katsomalla tämmöisiä esimerkkejä.

Marjis

Lainaus käyttäjältä: HotVelo - toukokuu 13, 2014, 22:37:59 ip
Se mikä käy itsellä jonnin verran kateeksi on se, kun näkee, miten tuon kasvihuoneen populoinnin joku toinen osaa tehdä noin organisoidun ja systemaattisen oloisesti. Itsellä kun homma heiluu jossain kaaoksen ja katastrofin välimaastossa. Ehkä sitä ajan myötä sitten oppii, niin kantapään kautta kuin katsomalla tämmöisiä esimerkkejä.

Tästä erottäin vahva sama!  Hienoa nähdä että toiset osaa järjestellä kasvarit hienosti.  Itselläni se menee joka vuosi taktiikalla "Jos tuohon väliin saisi vielä yhden" 
Sekasotkuahan siitä seuraa.    :o

Chilioni

Lainaus käyttäjältä: Tiemuh - toukokuu 13, 2014, 22:13:58 ip
Hieno meininki. Kateus iskee aina kun jollain on isompi kasvari. Toivottavasti paukut riittä viemään homma kunnialla sotomaximiin.


Kateus iskee aina kun jollain on YLIPÄÄTÄÄN kasvari!  :-[  :D Josko ens vuonna itelläkin... Mutta siisti ja komea kasvari on, kyllä tuolla kelpaa chilin kasvaa.  :)
Itse tekemällä saa just sellasen kun haluaa. Tai ainakin sinnepäin.

Myllykoskimansion

Kiitosta! Kyllä tuonnekkin sekasotku saadaan kun lisätään tomaatit, kurkut, sun muut. Nuo nätisti Ikean uusiin Trofasteihin pinotut taimet on yllättävää kyllä tuleet suoraan noin 1m2 kaapista. Ihmeen hyvin mahtuneet.

Tänään tuli Liiterin elikkäs Kouvolan Stokkan Herkun gataloogi, missä oli mainittu hyötykasvien taimia pilkka hintaan alkaen huomenna -> ostoksille mummojen sekaan!  8) Lisää porukkaa kasvariin...

Myllykoskimansion

Toverit!

Se on kesä!


Stockmannilla oli turvetta hullujenpäivien tarjouksessa niin tuli haettua  pari säkkiä lisää.





Ei ole vielä hirmu ruuhkaa. kokeilin laittaa eilen kasteluveden seassa Biobizzin Growta. Viddu, tänään koko kasvari haisi kun matikkasumpun pohja juhannushelteillä. Nyt lähti roskiin moinen, vastedes se on vain PK kiitos.

Myllykoskimansion

Toverit!

Toutain on vahva Kymessä, mutta kasvu heikkoa Myllykoskella. Liekö Kouvolan Stokkan alennusturpeet syynä, vaiko liian vähäinen valaistus talvikautena. Totuus on vaan se että jäljessä tullaan verrattuna moneen muuhun palstalaiseen.


Toistaiseksi plakkarissa on kourallinen Jalluja, pari hassua Lombardon tapaista mysteeripuikulaa ja yksi Chinense; Jamaican Scotch Bonnet tjsp. Oli hyvää possun sisukkahampparin kanssa. Jam jam. Kukkia on paltiarullaa kaikissa paitsi pubeissa. Turbo ja Monttu podittaa jo hyvin muissa ei mitään.

Monien lehdissä on enemmän kellertävä kuin syvän vihreä sävy... No tomaatit ja kurkut kasvaa, jokunen yrtti myös... reilu 100 ruukkua...

Myllykoskimansion

Toverit!

Liikaa on taas aikaa kulunut edellisestä postauksesta. Kausi on ollut haastava. Toukokuun upean kasvun jälkeen kylmä kesäkuu pysäytti kasvun ja siihen mennessä kasvaneet rungot puutuivat kuukaudessa hienosti, eli kasvu lähti liikkeelle heinäkuun alussa puutuneista rungoista uusina versoina. Ei hyvä.

Sanomattakin on selvää että sato jää laihaksi. Osa ei ehdi tekemään podin podia, osa tekee jotain. Parhaiten ehkä pärjäsivät rocotot. Montufar on tähän mennessä kaikista yksilöistä paras, Turbo pube satoaa myös hyvin, Brazilian Starfish:n puska on iso ja hetukkaa paljon, Aji Limon, Lemon Drop, Jalapeno Santa Fe, Aji Norteno yms on kanssa kovia satoamaan huonoissa oloissakin.

Muutama eri lajikkeen Rocoto voi todella kummasti. Ulkomuoto ei oikein vastaa rocotoa ollenkaan, näistä kuvia myöhemmin. Tänään tälläisestä yhdestä mutantti rocotosta bongasin tälläisen:


Kukkiahan siinä ei ole laisinkaan, vaan tuommoisia kummia pallopääkarvoja pukkaa lehtiruodoista, lehtien muotokin on, kuten kuvassa,  osittain lähempänä voikukkaa kuin rocotoa.  ;D Mikähän säteily tuota/niitä vaivaa?  :o

Myllykoskimansion

Laitetaan vielä muutama alkavan syksyn fiilistelykuva.  8)


Kurppa valtaa kasvarin ulkopuolen. Kasvustoa on reippaasti mutta vasta 8 mollukkaa turpoamassa.

PP

Roikkuivatko nuo pallopääkarvat alaspäin? Näyttävät harsokorennon munilta.

Myllykoskimansion

Ei mennyt kauaa oikeaan vastaukseen. No niitäpä näyttää olevan  ;D. Enpä osannut Googelista hakea. Kiitokset!

Myllykoskimansion

Toverit!

Se on taas sunnuntai ja kuvapäivityksen aika. Satoa on kerätty tähän mennessä ehkä noin 400 g, eli ihan huikeasta suorituksesta ei ole kyse. Kesän grilliherkut on nöyrrytty ostamaan Prismasta.  :'( Onneksi tänä kesänä ainakin täälläpäin on ollut irtomyynnissä ihan mukavan poltteen omaavaa jallua.


Peterin "orange rocoto" kypsyttelee huikeita kämmenen kokoisia podeja. Näyttää hyvältä, maistamaan ei ole vielä päässyt...



Montufar podittaa kivasti pienessä amppelissakin.


Kauden ykkös jallu eli Santa Fe, tekee rutosti podia 10 l turveämpärissä. Tämä oli eka jallu josta sai ekassa aallossa kypsät podit jo kesäkuussa. Mukavasti poltetta ja kaunis kasvi. Jatkoon!


Montufar on työntänyt punaista tulppaa jo kuukauden. Ehdottomasti jatkoon! Mahtava maku ja nopea kasvuinen.


Aji Limón - ihan täynnä podeja. Sadotuksessa nr:0 1!. Hyvän makuinen, kuin Lemon Droppi tiivistettynä. Lisäksi vielä kaunis. Jatkoon!


Kaikki Rocoto Minit on aika täynnä pikku nappulaa. Saas nähdä mitä niistä tulee...


Kurppaakin tulee ihan kivasti. Eka kypsä lähtee possun kaveriksi rilliin!


Chinensejä tuli ihan liikaa, niitä on jallujen ohella kasvari pullollaan. Ensikaudella mukaan ehkä joku hyvä Haba, Bonda yms ja siinä se.



Seiskapata Orange on helposti lähestyttävän näköinen...


Suklaa Bhut satoaa hulluna, mitä näille tekis - ei tota leivän päällä syödä.


Isoin kasvi on Brazilian Starfish. Ihan älytön puska. Saa nähdä mille maistuu...


Trinidad Scorpion Moruga kypsyttelee paria ihan tajuttoman kokoista podia. Nams nams...

Näihin tunnelmiin. Uskoisin että lämppärillä saa kasvarin pidettyä hengissä marraskuulle. Tavoitteena onkin että kausi 2015 ja menossa oleva menee tänä vuonna päällekkäin. Hulluus jatkuu ja kasvaa...  8)

Myllykoskimansion

Ihan sivuhuomautuksena, että tänään tuli kaivettua siemenkansio ensimmäistä kertaa esille. Saattaapi olla että lähtee piakkoin tilaus Peterin suuntaan. Sen jälkeen vierailu Stadin Kärsän myymälään ja ja ...

Myllykoskimansion

Toverit!

Tuuli vonkuu nurkissa ja talvi on nurkan takana. Kausi on ollut oppia täynnä ja hyvä niin. Tavoitehan oli lähteä hakemaan uusia haasteellisiin oloihin soveltyvia lajeja ja ennenkaikkea niitä mitkä sopivat omaan käyttöön.

Lajikkeista varjoisella tontilla pärjäsivat parhaiten Rocotot. Myös käytön kannalta taitaa vaaka kallistua siihen suuntaan ensikaudella.
Tässä on äsken näpätty kuva syksyiseltä kasvihuoneelta:



Paria pihatsiliä lukuun ottamatta koko porukka on nyt takaisin alkupisteessä. Kompostiin lensi kaikki yksilöt jotka eivät ehtineet tuottaa mitään = noin 10 kpl puskaa ja ehkä 5-10 vielä on piilossa kasvarin kulmissa.

Kypsiä on satunnaisia vasta sieltä täältä eli kausi jatkuu lämppärin voimin. Toistaiseksi satoisin on ollut Montufar, Aji Limon, Lemondropp ja kaiiki helvetin tuliset, jotka kypsyvät ruskeiksi. Satunnaisia Jalluja on myös tullut pitkin kesää. Pääsato odottaa edelleen puskissa ja vaatinee sen muutaman viikon lisää aikaa. Viimevuonna keräsin ulkotsileistä pääsadon muistaakseni 12. lokakuuta eli sinne nyt ainakin tähdätään.

Myllykoskimansion

Toverit!
Ensimmäinen pakkasyö takana ja ulkokasvit mennyttä. Kasvihuoneessa sen sijaan kaikki hyvin, mitä nyt muutama kasvatti kaipasi lisää vettä. Edes kasvihuoneen ulkopinnat eivät olleet jäässä vaikka autot ja nurmikko oli kuurassa.


Huurteista tomangia.


Montufar kypsyttää podikkaa.


SantaFe:ssä on väriä ja kokoa.


Brazilian Starfish kypsytti ensimmäisen kirkkaan punaisen nappulan tänään. Maku oli kauden yllättäjä! Makea ja sopivan mieto, ehkä hiukan rocotomainen aromi. Ehdottomasti jatkoon ihan huippu!


Rocoto Yellow kypsyttää ensimmäisiä.


Rocotoja on raakileina monenmoisia.


Lemon Droppi työntää kypsää.


Puskaa.


On sieltä jotain kypsääkin kannettu.


Näillä mennään ja venytellään kautta vielä tovi jos säät vaan sallii.

Myllykoskimansion

Toverit!

Se on lauvantai ja hyvä että paha päivä. Pakkaset tuli ja kesä on lopullisesti ohi.


Tänään lähti kompostiin ekat kuormat ja roimasti jäi vielä kasvariin tavaraa - sekä ihan vihreää että myöskin podin alkua. Tänä vuonna suurin osa jäi kypsymättä ja kokonaismääräkin jää alle viimevuoden.

Kasvari näyttää lohduttomalta - no loppusiivous ja vajaan puolen vuoden päästä uudelleen...

Mutta mutta, on päivässä hyvääkin. Tänään kolme hienoa miestä kokoontui arvoisan x46900 kutsumana Kouvolan eliittiin lukeutuvaan herrasmiesravintolaan eli ravinteli Three Wings:iin. (http://threewings.fi). Ravintelin notkuvien lihapatojen lisäksi pääsimme nautiskelemaan Siemenketjukirjeen järkyttävän, mutta hämmästyttävän laajista antimista.

Kuva ei tee oikeutta ketjukirjeen sisällölle, mutta sisältöä on - sen voin vakuuttaa. Suuntaa antaa kuvan ylälaidassa näkyvä Cokislasi, joka on aitoon jenkkityyliin vähintään yksi gallona.

Kauteen 2015 sain valittua hartaasti mutta tarkoin paikalle vartavasten saapuneen Minbaarin suosittelimia lajikkeita. Kiitokset herroille.

Näillä näppäimillä kaudelle 2015 on ainakin varmistuneet seuraavat ensi kokeilut:

Leek
Sugar Rush
Alma Paprika
Biquonho
Canario
Tobago Sweet
Habanero Graigs Double
Red Savina
Faria

Näiden lisäksi tulee roppakaupalla tuttuja Pubeja ja muita ruokaisia kunnon kokoisia vaikka täytettäväksi Weberin hellään syleilyyn.

Näihin tunnelmiin - kausi taitaa olla tässä.
Kiitokset lukemisista palataan asiaan Marraskuussa ;-)