kesäkuu 26, 2024, 09:17:40 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Vegeruokailut

Aloittaja Homejuustosipuli, elokuu 29, 2013, 22:03:30 ip

« edellinen - seuraava »

Bruce Willis

Täysin sama juttu tapahtui täällä, tosin aloitin hernekeitosta kun siinä oli jauhelihan palasia, emäntä kyllästyi kun joskus raahasin filetä kämpälle ja tein safkan niistä.

Nyt syö lihaa,ja ostaa jopa itse kaupasta

tonttu

Mulla/meillä taas transaktiontapahtui periferiaan muuton kautta. Vuoden sitä jakso landekauppojen antimilla = suijarouhe s-marketista. Pikkuhiljaa vasikan paahtopaistin kautta muihin. Se o vaa vieläkin niin, että lähimarketissa pilkotaan kokonaisia possuja ja lähituottajilta saa vaikka mitä herkkuja. Mut ei sitä ilman ähläm/itämaisia kauppoja elä vuos tolkulla eteenpäin. Mut joo, ilman tätäkin kautta elämässä ei osais yhtä monipuolista safkaa valmistaa, joten kiitos siitä :)

Homejuustosipuli

Pkseudulla tulee onneksi kyllä vallan mainiosti toimeen vegaanina, vaikka kuinka köyhä olisi.

Lainaus käyttäjältä: tonttu - elokuu 30, 2013, 14:25:35 ip
Toki voi täyttää paprikoita, mut miks ei täytä paprikan kokosia chilejä samantien :P tomeitoutomautou. Aurinkokuivattu tomaatti on mielestäni turhan hyökkäävä moneen paikkaan. Tuommoinen täytetty tomaatti, taikka paprika menee herkästi siihen ettei jälkimaussa ole mitään muuta ku ne aurinkokuivatun palaset suussa pyörimässä, kun maistuvat voimakkaasti ja ovat purutuntumaltaan eri. Laittaa ne salaatinkastikkeeseen silppuna :)

Kauramaidot ja kermat menee juu, mut ei vastaa esikuvaansa. Pannareista tulee itseasiassa mun mielestä parempia kauramaidosta. En nii kauheesti tykkää makeesta ja kauramaitopannarit on vähän hapokkaampia. Miks ei siis, mut on se kookoskerma vaan nii herkkua et entä se? Mausteeksi kaakaovoita varovasti...

Artisokat siis grillataan kokonaisina ja ilman esikeittoa. Pitkästi ja tuoreena. Pöydässä kuoritaan ja syödään se sisusta. Kato juutupesta punaniskojen viedoita. Tölkkitavarat säästetään sitten siihen tapaspöytään yön pikkutunneille syttyy koko rilli ja terassi tuleen jos niitä koitat grillata :D

Intialaiset leivät voi juu unohtaa, jos gluteeni ei maistu. Mut ei hätää. Teette amarantista rieskoja. Onki oikeen superruokaa. Ja herkullista jyvää. Siitä ainakin onnistuu corn breadin tapaset, joten eiköhän se säätämällä suostu rieskaksikin antautumaan. Tai normimpi ratkaisu on tietysti aidot itte tehdyt corn tortillat... tekee sit vaikka alkupala quesadilloja.

On muuten ihan kiva kääntää toisten ruokavammaisuuksia voitoksi pähkäilemällä näitä. Laajentuu samalla omat ajatukset laatikon ulkopuolelle. Samaa teki tuo minun "siperianleiri" kasvisruokien parissa :P


Njoo, totta. Kookoskermaa vois kokeilla johonki, mutta meneekin jos itten jälkkärinä : p Meni pikkusen ohi myös mihin sitä suosittelit.

Amarantteja, ei ole tullut kokeiltua, taikka quesadilloja, kiitti loistovinkeistä :)

Bruce Willis

On hienoa että saatiin tästäkin asiasta asiallista keskustelua aikaiseksi.

On mukavaa lukea erilaisia vegereseptejä vaikka niitä on netti pullollaan niin silti on hienoa että jokainen tuo esiin sen mitä itse syö ja mieltää vegeruoaksi. Kuitenkin tämäkin foorumi on myös jonkun verran keskittynyt ruokaan ja tämä aihe oikeastaan puuttui täältä niin hienoa että nyt on paikka jonne sitten kertoa tästäkin puolesta.
Kasvisruoka ei ole todellakaan mikään "nyynnyjen" juttu, koska monesti parhaimmat ja edullisimmat ruoat tulevat vain kasviksista!


tonttu

Lainaus käyttäjältä: Homejuustosipuli - elokuu 31, 2013, 17:21:12 ip
Pkseudulla tulee onneksi kyllä vallan mainiosti toimeen vegaanina, vaikka kuinka köyhä olisi.

Lainaus käyttäjältä: tonttu - elokuu 30, 2013, 14:25:35 ip
Toki voi täyttää paprikoita, mut miks ei täytä paprikan kokosia chilejä samantien :P tomeitoutomautou. Aurinkokuivattu tomaatti on mielestäni turhan hyökkäävä moneen paikkaan. Tuommoinen täytetty tomaatti, taikka paprika menee herkästi siihen ettei jälkimaussa ole mitään muuta ku ne aurinkokuivatun palaset suussa pyörimässä, kun maistuvat voimakkaasti ja ovat purutuntumaltaan eri. Laittaa ne salaatinkastikkeeseen silppuna :)

Kauramaidot ja kermat menee juu, mut ei vastaa esikuvaansa. Pannareista tulee itseasiassa mun mielestä parempia kauramaidosta. En nii kauheesti tykkää makeesta ja kauramaitopannarit on vähän hapokkaampia. Miks ei siis, mut on se kookoskerma vaan nii herkkua et entä se? Mausteeksi kaakaovoita varovasti...

Artisokat siis grillataan kokonaisina ja ilman esikeittoa. Pitkästi ja tuoreena. Pöydässä kuoritaan ja syödään se sisusta. Kato juutupesta punaniskojen viedoita. Tölkkitavarat säästetään sitten siihen tapaspöytään yön pikkutunneille syttyy koko rilli ja terassi tuleen jos niitä koitat grillata :D

Intialaiset leivät voi juu unohtaa, jos gluteeni ei maistu. Mut ei hätää. Teette amarantista rieskoja. Onki oikeen superruokaa. Ja herkullista jyvää. Siitä ainakin onnistuu corn breadin tapaset, joten eiköhän se säätämällä suostu rieskaksikin antautumaan. Tai normimpi ratkaisu on tietysti aidot itte tehdyt corn tortillat... tekee sit vaikka alkupala quesadilloja.

On muuten ihan kiva kääntää toisten ruokavammaisuuksia voitoksi pähkäilemällä näitä. Laajentuu samalla omat ajatukset laatikon ulkopuolelle. Samaa teki tuo minun "siperianleiri" kasvisruokien parissa :P


Njoo, totta. Kookoskermaa vois kokeilla johonki, mutta meneekin jos itten jälkkärinä : p Meni pikkusen ohi myös mihin sitä suosittelit.

Amarantteja, ei ole tullut kokeiltua, taikka quesadilloja, kiitti loistovinkeistä :)

Kookoskerma jälkkäri? Öö siis kookosmaito ja kermahan on ihan perushuttua intia/thaikkuruuannsekaan. Eli työntää sinne paprikantäytteeseen ym huttuihin sitä ja vähä inkivääriä jatkeeks. Siis käytetään ihan ruokakermana.

Homejuustosipuli

Lainaus käyttäjältä: tonttu - elokuu 31, 2013, 19:00:05 ip
Lainaus käyttäjältä: Homejuustosipuli - elokuu 31, 2013, 17:21:12 ip
Pkseudulla tulee onneksi kyllä vallan mainiosti toimeen vegaanina, vaikka kuinka köyhä olisi.

Lainaus käyttäjältä: tonttu - elokuu 30, 2013, 14:25:35 ip
Toki voi täyttää paprikoita, mut miks ei täytä paprikan kokosia chilejä samantien :P tomeitoutomautou. Aurinkokuivattu tomaatti on mielestäni turhan hyökkäävä moneen paikkaan. Tuommoinen täytetty tomaatti, taikka paprika menee herkästi siihen ettei jälkimaussa ole mitään muuta ku ne aurinkokuivatun palaset suussa pyörimässä, kun maistuvat voimakkaasti ja ovat purutuntumaltaan eri. Laittaa ne salaatinkastikkeeseen silppuna :)

Kauramaidot ja kermat menee juu, mut ei vastaa esikuvaansa. Pannareista tulee itseasiassa mun mielestä parempia kauramaidosta. En nii kauheesti tykkää makeesta ja kauramaitopannarit on vähän hapokkaampia. Miks ei siis, mut on se kookoskerma vaan nii herkkua et entä se? Mausteeksi kaakaovoita varovasti...

Artisokat siis grillataan kokonaisina ja ilman esikeittoa. Pitkästi ja tuoreena. Pöydässä kuoritaan ja syödään se sisusta. Kato juutupesta punaniskojen viedoita. Tölkkitavarat säästetään sitten siihen tapaspöytään yön pikkutunneille syttyy koko rilli ja terassi tuleen jos niitä koitat grillata :D

Intialaiset leivät voi juu unohtaa, jos gluteeni ei maistu. Mut ei hätää. Teette amarantista rieskoja. Onki oikeen superruokaa. Ja herkullista jyvää. Siitä ainakin onnistuu corn breadin tapaset, joten eiköhän se säätämällä suostu rieskaksikin antautumaan. Tai normimpi ratkaisu on tietysti aidot itte tehdyt corn tortillat... tekee sit vaikka alkupala quesadilloja.

On muuten ihan kiva kääntää toisten ruokavammaisuuksia voitoksi pähkäilemällä näitä. Laajentuu samalla omat ajatukset laatikon ulkopuolelle. Samaa teki tuo minun "siperianleiri" kasvisruokien parissa :P


Njoo, totta. Kookoskermaa vois kokeilla johonki, mutta meneekin jos itten jälkkärinä : p Meni pikkusen ohi myös mihin sitä suosittelit.

Amarantteja, ei ole tullut kokeiltua, taikka quesadilloja, kiitti loistovinkeistä :)

Kookoskerma jälkkäri? Öö siis kookosmaito ja kermahan on ihan perushuttua intia/thaikkuruuannsekaan. Eli työntää sinne paprikantäytteeseen ym huttuihin sitä ja vähä inkivääriä jatkeeks. Siis käytetään ihan ruokakermana.


Vaikka kuinka perushuttua onkin, niin omaan makuun sen verran makeaa, että menee semi-jälkkärinä sitten. :) Inkivääri on hiton hyvää, ei tullutkaan ajateltua, että sitä voisi hyödyntää grillauksessa!

tonttu

Se makeus taittuu, inkivääri, riisiviinietikka, wasabi, chili ym ym yhdistelmällä. Happoa vaan kehiin ja poppaa, ni pien makeus on ystävä. Ja johki paprikaan sitä pitää laittaa ruokalusikka taikka kaks, ni eipä makeus tapa.

Ryhis

Kookoskermaa sellaisenaan jälkkärinä?

Vähän niin kuin joisi maitoa jälkkärinä. Tai pakastettua maitoa jälkkärinä.

Voi G-sus. Olkaa vaikka hiljaa jos ette muuta keksi.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

tonttu

Osuko räyhiksellä g-sus pisteeseen? Ollaa hiljaa sitte kaikki.

Bruce Willis

elokuu 31, 2013, 21:12:03 ip #29 Viimeisin muokkaus: elokuu 31, 2013, 21:20:49 ip käyttäjältä John McClane
Makuja on monia,itse näkisin tuon räyhiksen kommentin lähinnä rakentavana palautteena että mitä kaikkea tuosta kookoskermasta saisi väännettyä tai mitä sovelluksia sen kanssa kannattaa harkita  ;)

Mutta makuasioista ei kannata kiistellä, kookos on muuten hyvää! oli se sitten maitona tai kermana,mutta kyllä oma suosikkini on kookosmaidossa haudutetut kasvikse ja hunajaa mukaan, on muuten hyvää.
Toki uunikasvikset yms menee mutta elämä on valintoja täynnä. Jos puhutaan wok vihanneksista niin ne tulee olla rapsakoita mutta kuumia ja tuo wokkaaminen ei onnistu välttämättä niin helposti kuin luulisi. Wok pannus tarkoitus ei ole keittää kasviksia pehmeäksi..

Otetaanpas pieni haaste ketjuun liittyen, tehdään hyvä ja loistava kasvis ateria ja pistetään tänne ohjeet ja kuvat.
Hernekeittoa ei lasketa  ;D Lupaan viimeistään ylihuomena pistää oman variaationi tänne kasvisruoasta.
Ja jotta olisi haastetta niin käytettäisiin mahdollisimman monipuolisia kasviksia ja vihanneksia sekä hedelmiä ja linssejä,papuja yms jotta ruoasta saadaan myös hyvin terveellinen!
Haaste tai tästä kasvisruoasta keskustelu on oikeastaan aika loisto veto jo senkin takia kun mietitään että montako miljoonaa ihmistä syö maailmassa kasvisruokaa. Ja ei pelkästään se vaan kun tiedetään maapallon tilanne tällä hetkellä niin monilla ihmisillä ei ole mahdollisuuksia syödä lihaa.

Ja uskonto sikseen koska se on jokaisen vapaa valinta ja jos joku puuttuu eettisyyteen niin mietitään sitä asiaa että lehmä on hiduille pyhä,sitä ei syödä siellä intiassa. Mutta Suomessa ei ole tunnontuskia sen suhteen..


Homejuustosipuli

Lainaus käyttäjältä: tonttu - elokuu 31, 2013, 20:40:08 ip
Se makeus taittuu, inkivääri, riisiviinietikka, wasabi, chili ym ym yhdistelmällä. Happoa vaan kehiin ja poppaa, ni pien makeus on ystävä. Ja johki paprikaan sitä pitää laittaa ruokalusikka taikka kaks, ni eipä makeus tapa.


Noviisisohelona tuli yliarvioitua tuo kerman käyttö, taidan olla niitä harvoja, jotka tykkää lopettaa aterian puolimakeaan. Wasabiakaan tullut ajatelleeksi käyttä, kermanpa kera voisi olla jännä.
Riisiviinin kanssa olen aika hukassa, ei ole tullut äkättyä vielä minkä kanssa resonoi ja millä määrällä.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 31, 2013, 20:43:10 ip
Kookoskermaa sellaisenaan jälkkärinä?

Vähän niin kuin joisi maitoa jälkkärinä. Tai pakastettua maitoa jälkkärinä.

Voi G-sus. Olkaa vaikka hiljaa jos ette muuta keksi.


Eipä ei, vaikkakin jääkaapitettu kookoskerma on aika kermavaahtomaista.
Ei tänne ole pakko tulla kurkkimaan ja jos on sinne g-pisteeseen jäänyt hiekkaa tai sitruuna, niin ne on ihan hyvä puhdistaa ennenkuin muiden kera turisee.

Lainaus käyttäjältä: John McClane - elokuu 31, 2013, 21:12:03 ip
Mutta makuasioista ei kannata kiistellä, kookos on muuten hyvää! oli se sitten maitona tai kermana,mutta kyllä oma suosikkini on kookosmaidossa haudutetut kasvikse ja hunajaa mukaan, on muuten hyvää.
Toki uunikasvikset yms menee mutta elämä on valintoja täynnä. Jos puhutaan wok vihanneksista niin ne tulee olla rapsakoita mutta kuumia ja tuo wokkaaminen ei onnistu välttämättä niin helposti kuin luulisi. Wok pannus tarkoitus ei ole keittää kasviksia pehmeäksi..

Otetaanpas pieni haaste ketjuun liittyen, tehdään hyvä ja loistava kasvis ateria ja pistetään tänne ohjeet ja kuvat.
Hernekeittoa ei lasketa  ;D Lupaan viimeistään ylihuomena pistää oman variaationi tänne kasvisruoasta.
Ja jotta olisi haastetta niin käytettäisiin mahdollisimman monipuolisia kasviksia ja vihanneksia sekä hedelmiä ja linssejä,papuja yms jotta ruoasta saadaan myös hyvin terveellinen!
Haaste tai tästä kasvisruoasta keskustelu on oikeastaan aika loisto veto jo senkin takia kun mietitään että montako miljoonaa ihmistä syö maailmassa kasvisruokaa. Ja ei pelkästään se vaan kun tiedetään maapallon tilanne tällä hetkellä niin monilla ihmisillä ei ole mahdollisuuksia syödä lihaa.

Ja uskonto sikseen koska se on jokaisen vapaa valinta ja jos joku puuttuu eettisyyteen niin mietitään sitä asiaa että lehmä on hiduille pyhä,sitä ei syödä siellä. Mutta Suomessa ei ole tunnontuskia sen suhteen..


Makoisaapa hyvinkin! Joskus tuli usein tehtyä kukkakaaligratiini: Kukkakaalinyppyjä, cashewiä, maissia ja päälle juustokuorrute.
Mitäs ne ravintoloissa muuten lisää kookosmaitopohjaisten aterioiden mukaan, jotain öljyä tai voita?

Ja tosiaan nuo miljardi(t)?)) kasvissyöjät ovat siirtymässä varallisuuden noustessa liharuokaan (ja yksityisautoiluun), niin on sillä aika huomattava ympäristövaikutus.

Challenge accepted, jospa inspiroisi keittiökaaoksen putsaamiseen  :P

Toby

Lainaus käyttäjältä: tonttu - elokuu 31, 2013, 20:46:28 ip
Osuko räyhiksellä g-sus pisteeseen? Ollaa hiljaa sitte kaikki.

Tais osua ::)

Viestiä kirjoittaessa ainakin silmääm osui... Habaneroa sormissa :'(
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

tonttu

Kutkuttava sointu suoraan ääreishermostoon. Muuten nappaisin heti haasteesta kiinni, mutta tämä heppu viettää vapaaviikonloppua yksin kotona halkosavotan merkeissä. Nyt menee viikonloppu tölkkilihan ja leivän kera :p ei sitä ittelle jaksa ruokaa laittaa. Mut yks tärkeä pointti tähän pitää kyllä tuoda. Eli rilliin laitetaan nyt tatteja suoraan skuttasta öljyllä valeltuna ja täytteisiin kanttarellejä. Ens viikolla varmaan vähän satelee ja sit on muute syötävää tarjolla. 5€/puol litraa kaupassa. Mettästä saa hyvän mielen ja 100€ arvosta super marion sapuskaa hetkessä. Vois melkeen sanoa, että kalpenee nuo edelliset vinkkini.

Ryhis

Ihminen joka kauhoo kookoskermaa sellaisenaan ja puhuu vielä ruokalajista, on idiootti.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Homejuustosipuli

Kookokseen palatakseen :D siinä hauduttaminen toimii kovaa. Aluksi kuullottelee sipuleita, tsiliä, inkivääriä ynms. mausteita (jotain ei-valkoista sokeriakin voi viskata)  öljyssä & soijakastikkeessa jokusen minuutti ja näin talviaikaan sopivasti nakkaa juureksia ynm. (juuri tuli kokeiltua porkkana-selleri) oman maun mukaan päälle kookosmaidon kera.
Mahollisesti lisää mausteita tai esim. valmista (curry)tahnaa, jokusen minuutti kiehumaan kovalla ja sitten kansi/folio päälle ja hautumaan ykkösellä 30min+. Taitaa olla pikkusen jäähtyneenä parempaa.