kesäkuu 29, 2024, 05:18:48 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bih Jolokia

Aloittaja Ju, maaliskuu 08, 2007, 13:12:00 ip

« edellinen - seuraava »

Ju

Lainaus pepper kingin e-mailista:

Finally it is here!
Only a few days it is official now - the Red Savina and its 500.000
scoville units is not the hottest pepper in the world anymore. According
to the Guiness Book of Records 2007 the indian pepper Bih Jolokia now
holds the new world recod with 1 million scoville units!
We are proud to be the first shop that not only offers the dried fruit
but also the Bih Jolokia flakes for your mill and the Bih Jolokia powder
in an absolute high quality. Our high quality standard we have with each
product enabled the Bih Jolokia analysis that had been taken by the
authoritis upon importing it directly from Assam, India,to pass each
required test without complicaton.

Also new in our programm, we added 8 individual 60 ml bottles from the
Blair range in case you want to try first a smaller quantity. Certainly you could any time also order the complete 8 bottle set for only 29,50 €.

We would also like to direct your attention to our asian categories.
We constantly extend that product line and we trust that you will
discover articles there that you are longing for since your last vacation there. So we adivse to check those pages too.

Last weekend the Fiery Food Show in Albuquerque took place. Last year
we attended it personally, but couldn't this year due to a lack of time.
But certainly we had our agents there who informed us about all the new
releases and latest developments. Expect  that in only a few weeks we
will offer in our shop brand new products from there. We are excited
ourselves already.

All those of you Pepper King friends who are now into the raising of the
pepper plants yourself - we wish you a good sucess. If it does not work
out to good early on, Pepper King is ready to help out with plants
approx. from April 2nd on, although dispatch will take place a little
later, that will depend on the weather situation.

And we are also happy to inform you that from now on payment per
creditcard - Visa and Masters - is possible! We are also thinking about
further payment methods in the near future to ease the payment process.

The Pepper King team wishes you all the best and remains
with best reards



mit freundlichen Grüßen / with best regards



Mit freundlichen Grüßen

Michael Mattick
- Pepper-King -
Knappenweg 15
38268 Lengede

www.pepper-king.com


Kuka kaipaa enää dorset nagaa?? Tässä on kunnon herkkua!

Aessu

Bih Jolokia = Dorset Naga
http://www.youtube.com/watch?v=OD4JPEyayus
Tuotetun tekstin määrä on suoraan verrannollinen nautittuun alkoholimäärään.
#365

tknummelin

Lainaus käyttäjältä: "Aessu"Bih Jolokia = Dorset Naga


= Naga Morich = Bhut Jolokia = Borbih jolokia = Nagahari = Nagajolokia = Naga Moresh = Raja mirchi = . . .

Ju

Wikipedia mukaan eri:


Scoville rating Type of pepper
15,000,000 - 16,000,000 Pure capsaicin[4]
9,100,000 Nordihydrocapsaicin
2,000,000 - 5,300,000 Standard US Grade pepper spray [5]
855,000 - 1,041,427 Naga Jolokia [6][7][8][9]
876,000 - 970,000 Dorset Naga [10][5]
350,000 - 577,000 Red Savina™ Habanero[11]
100,000 - 350,000 Habanero Chile [12]
100,000 - 350,000 Scotch Bonnet [12]

Lainaus: http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale

Valehteleeko wiki muka?

Edit: KAsvupaikanhan mukaan nuo nimetään mutta eri asiasta on silti kyse. Vrt samppanja vs kuohuviini

Sauli Särkkä

Wikihän on ihan yhtä tarkka kuin kirjoittajatkin ovat, mutta kun nämä pötkylät tulevat käytännössä samalta alueelta, niin olisihan se kiva, jos oman kylän nimi olisi se käytetyin. Tämä lienee yksi syy moniin nimiin, kun jokainen, joka noita kaupittelee eteenpäin, nimeää ne mahdollisesti oman kotikylän mukaan. Tuo Dorset Naga -nimitys on hyvä esimerkki siitä, kun ko. elukka on siis brittialueen mukaan nimetty, vaikkakin sen alkuperä on karvan verran idempänä.


-Sale
Sauli Särkkä

#002

Slapa

Oli muuten melkoinen pettymys tuo Pepper Kingin "Bih Jolokia flakes". Suhtauduin ajatukseen tämän testaamisesta pelonsekaisella kunnioituksella. Laitoin leivän päälle varovaisen ripauksen: ei suurempaa säväystä!? Ripottelin leivän pinnalle enemmän ja söin: pieni polte, ei mitään ihmeellistä... Eilen sitten kokeilin ruoanlaitossa ja laitoin varovasti ½ teelusikkaa yhteen n. 6 hengen Chili con Carneen. Taas mieto tuli. ½ teelusikkaa nyt ei kuulostakaan paljolta, mutta tämänhän piti olla sitä tavaraa, jota tuoreena vain käytetään soppakulhossa ja laitetaan pois, ettei tule liian tulista. Suunnilleen samoja määriä tuota saa näköjään käyttää kuin jotain Bird's Eye:ta. Olenkohan saanut väärää tavaraa, vai menettääkö Bih Jolokia tulisuuttaan noin rankasti kuivattaessa?

thp

^ Et ole ensimmäinen joka sanoo samaa. Gammis taisi sanoa PK:n kuivatun jolokian maistuvan paprikalta.  :?  Pitäisiköhän asiaa tiedustella sieltä?
#005
Capsicum misinformation on message boards since 2006

Squattram

Liekö sitten kuivattu liian kuumassa se tavara?
safe, sane and consensual

tknummelin

Squattramin löpinöissä on totuuden siemen. Luulen, että ovat onnistuneet höyrystämään viehkeän kapsaisiinin pois.

Ainakin pertsan minulle lähettämässä kuivatussa PK:n nagassa oli ihan riittävästi lämpöjä.

manux

Voi myös olla raakana poimittuja marjoja jauheeksi -> vähätulista. Toinen vaihtoehto, että kasvaneet keskellä sadekautta tms. miedoiksi tai lannoitettu pilalle. Tai sitten yksinkertaisesti kasviyksilöiden välillä on rankkoja eroja tulisuudessa ja sattunut "huonosta" puskasta marjat mitkä on pistetty jauhoksi. Ikävä vaihtoehtohan voi olla myös se, että kontentti on jotain muuta kuin mitä mainostetaan... Maailman tulisin chili houkuttanee ties minkälaista huijaria.

Siihen en usko, että kuivatessa kapsaisiini katoaisi, ei ainakaan, jos podit on kokonaisina kuivattu ja sen jälkeen jauhettu. Maku tosin muuttuu paahtuneeksi, jos lämmöt ovat liian kovat ja se ei minusta ole kiva. Sinällään tuoreet ovat suussa polttavampia kuin kuivatut. Perustunee siihen, että tuoreista mehut ja kapsaisiinit leviävät helposti suuhun, kuivatuissa pääosa solahtaa mahaan liueten siellä. Ainakin pepperin naga ei suussa paljoa polttanut, mutta mahassa ihan helvetillinen ralli, enpä ole moista mahassa ennen kokenut... Mahapoltteet alkoivat siinä tunnin nagan syömisen jälkeen ja kestivät kolmessa eri erässä yhteensä 5h... siinä hetkittäin luuli kuolevansa ja toisina hetkinä toivoi kuolevansa.