tammikuu 08, 2025, 22:03:06 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


East coast grill, Hell Night - chilipään mekka?

Aloittaja manux, lokakuu 13, 2009, 21:00:30 ip

« edellinen - seuraava »

manux

lokakuu 13, 2009, 21:00:30 ip Viimeisin muokkaus: lokakuu 13, 2009, 23:45:54 ip käyttäjältä manux
Pääsin käymään joissain piireissä legendaksikin muodostuneessa east coast grill:ssa ja vieläpä hell night iltana. Teemanahan oli harvest of pain ja supertulisilla tuoreilla chileillä maustettua lihapitoista ruokaa chilipäille. Mentiin sinne 6 hengen porukalla ja mukaan mahtui myös yksi kasvissyöjä, jolle löytyi listan ulkopuolelta herkullinen kasvismättö.


Iltaa aloiteltiin kanansiivillä, joiden tulisuus ja maukkaus yllätti osan porukasta. Omaan ja parin muun chilipään mielestä juurikin sopivan tulista pöperöä. Ilmeisesti tästä paikasta saa ihan normaaliltakin listalta nagaöljyllä maustettuja siipiä. Lisäksi saatiin rocotillo(c.chinense) margaritat, joissa oli todella vahva chinensen maku ja sopiva pieni polte. Muut liharuuat olivat tulista mutta ei liian, eli juuri sopivaa. Yksi loistokas ruoka oli kokonainen grillattu kana, jonka nahan alle oli tungettu kokonaisia chilejä. Kaverin ilmeet olivat aika hyvät ekan suupalan jälkeen... "P**kele, tänne on joku kätkenyt chilejä". Kokemattomammat osallistujat sanoivat, että liian tulista ruokaa, mutta niin hyvää, että pakko syödä vielä yksi suupala.

Tulisin annoshan hell night:ssa on pasta from hell, jonka allekirjoittanut tilasi. Tosin paikallinen vahvistus innostui kehumaan allekirjoittaneen chilinsyöntikykyä ja herjaamaan kokkien tasoa, joten pasta tilattiin "I challenge the chef" vahvuudella. Siinä vaiheessa aloin tajuamaan virheen, kun ruoka tuli pöytään ja tarjoilija kysyi, josko tuodaan samantien ämpäri siihen viereen.

Vaikein paikka syödessä oli 5 haarukallisen jälkeen, kun polte alkoi iskeä päälle. Siinä olikin semmoinen pitempi tauko missä mietin jääkö tähän vai ei. Poltteen alkaessa helpottamaan ei muuta kuin pastaa sisään, sisään... Puolivälissä annosta tuli seuraava paha paikka. Tässä kohtaa poltti jo mahassakin ja tuntui ettei tuota loppua saa koskaan naamariin. Myöhemmin annos kuitenkin oli kokonaisuudessaan lapioitu mahaan ja n. 5 minuuttia sen jälkeen annos löytyi ämpäristä ja mies kadulta happea vetämästä. Jonossa olleet eivät antaneet sympatiapisteitä vaan kuului kommentteja "that looks promising". Ilmeisesti amerikan ihmemaassa on myös chilipääkulttuuria.

Mitä tuosta sitten jäi käteen? t-paita ja tieto siitä että pasta-annos johon oli laitettu 5 nagaa, 5 fataliita ja miedommat chilit meni kokonaisuudessaan suusta alas. Kaiken järjen vastaisesti myös makuaisti katosi kahden päivän ajaksi. En maistanut enää muuta kuin pelkän makeuden ruuista.

Ihan varoituksen sanana tuosta pastasta jos käytte tuolla. Challenge the chef vahvuudella pasta on tulisempaa kuin esim. puolen kilon syöminen penan oransseja sudden deatheja. Siis ihan järetöntä kamaa. Itse kuvittelin, että annos menisi helposti alas, kun kotikasvatellut oranssit habanerot käyvät tällä hetkellä allekirjoittaneelle nallekarkeista. Työkaverin kasvattelemilla oransseilla kun tuli harjoiteltua hell night:ia varten... Erehdyin suuresti annosta tilatessa, ehdottomasti tulisin ruoka mitä missään on koskaan tullut vastaan ja en toista kertaa enää ainakaan challenge the chef vaikeusasteella tilaile pastaa tuolta :o

Ruuat tuossa paikassa olivat todella erinomaisia ja vaikka ruoka oli tulista niin lihoissa oli silti todella upeasti makuja. Ehdottomasti paras chiliruokakokemus mitä olen missään kohdannut!

Parit linkit
http://www.facebook.com/album.php?aid=117031&id=75496441871&ref=mf (harvest of pain kuvia)
http://www.eastcoastgrill.net/
http://www.youtube.com/watch?v=a9OVgLv_hww (1:40 kohdilta man versus food)

Ja allekirjoittanut annoksen puolivälissä kauhuissaan

ana198

Melkein suututtaa lukea näitä juttuja ja tuo youtube pätkä oli poikkeuksellisen ketuttava. Nimittäin siksi kun vertaa Suomen meininkeihin:( Meininki täällä on niin pirun köyhää, ravintolat duunaa toinen toistaan mauttomampia, pienikokoisia(erityisesti lihan osalta) ja tylsiä ruokia. Siellä vedetään pasta from hell, täällä joku köyhä burgeri josta sherlokki voi löytää chiliä, siellä vedetään tuoretta hummeria, täällä minikokoisia jäämeren katkarapuja, aaaarrrrgggghhhhhh.

manux

En näkisi mitenkään mahdottomana vastaavaa tapahtumaa suomessakaan. East coast grillilläkin tuo tapahtuma alkoi yhdestä päivästä ja on kasvanut ajan kanssa...

Joku sopiva chilihullu ravintolanpitäjä kun tajuaisi kehitellä vähän terhakampaa ruokaa kera fataliin tai penan chilien... Instant hit :D Osa porukasta matkustaisi varmaan suomen toiselta puolelta asti syömään.

MikaK

Jimillä oli ruokaohjelmassa tuolta settiä, minkä tosin missasin ja piti kuitenkin paikka googlettaa. Täytyy pitää mielessä, jos Bostonin suunnalla liikkuu ja olisi kyllä hauska, jos Suomessa olisi jotain vastaavaa.

Doc Evil

Tämä on ihan selkeä pyhiinvaelluskohde, jonne on vielä kerran elämässään päästävä.

keto

Näin on. Testasin tuota reseptiä viime viikonloppuna kotikeittiössä (1 hengen annokseen 3,5 habaneroa). Ei mitenkään överitulinen vielä tuolla määrällä, tosin varmaan ollaan vielä kaukana tuosta "kokin spesiaalista"...  ;D
CAVOK

biblo

Lainaus käyttäjältä: keto - marraskuu 06, 2009, 14:36:00 ip
Näin on. Testasin tuota reseptiä viime viikonloppuna kotikeittiössä (1 hengen annokseen 3,5 habaneroa). Ei mitenkään överitulinen vielä tuolla määrällä, tosin varmaan ollaan vielä kaukana tuosta "kokin spesiaalista"...  ;D


No alkuunhan sieltä voi lukea"..5 fataliita"..jo tuon perusteella voi sanoa ettei ihan tuolla pistämälläsi määrällä päästä noihin kokoin annoksen lukemiin.
"Grow food, not lawns"

keto

marraskuu 09, 2009, 18:11:58 ip #7 Viimeisin muokkaus: marraskuu 09, 2009, 18:16:01 ip käyttäjältä keto
No niinpä, sitä juuri ajoin takaa. Kokeilemani resepti on Chris Schlesingerin (East coast grillin pääkokki) kirjasta, joten veikkaan että kyseessä on "alkuperäinen" malli (4 hengen annokseen 10 habaneroa) ja tuo "challenge the chef" on sitten vastaavasti huomattavasti terästetty versio.
CAVOK

ana198

Kotitekoiseen spagettiin laitoin kaksi varsin messevänkokoista nagaa ja litran maitopurkki humahti molempia lautasellisia syödessä kiduksiin:) Voin vain kuvitella mitä tuo määrä chilejä tekee noin pienessä kerta-annoksessa :P