tammikuu 09, 2025, 22:09:06 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Valio Viola "paahdettu chili"

Aloittaja Jamsteri, toukokuu 27, 2009, 00:00:13 ap

« edellinen - seuraava »

Jamsteri

Tänään töistä lähtiessä tarttui kaupasta mukaan tämmöinen rasia kun huomasin sen hyllyssä. Yllättävää kyllä - en pettynyt tulettomuuteen. Tässä jopa maistui chili ja poltettakin oli. Ei kovin suuria scovillelukemia kuitenkaan, mutta chilin maistaa ja tulisuus oli olemassa toisin kuin joissain nimeltämainitsemattomissa lihajalosteissa. Ja olipahan rasian kyljessä ilmoitettu chilipitoisuuskin :o.

Luultavasti saatan jopa ostaa uudestaankin kun oli lisäksi varsin hyvän makuista (minun mielestäni). Miten lie teillä muilla? Onkos teillä kokemuksia tästä?

Avon Barksdale

Testasin tämän viimeksi täytettyihin sieniin grillillä ja oli tosiaan aika hyvää. Ei mitään tulista mutta pieni polte havaittavissa ja muutenkin chilin maku. Ehdottamasti pitää ostaa toistekin.

Masokisti

Osta purkki halvinta maustamatonta tuorejuustoa, pilko sekaan chili valintasi mukaan ja avot, hyvää on :)

von Riena

Lainaus käyttäjältä: Masokisti - toukokuu 27, 2009, 17:44:25 ip
Osta purkki halvinta maustamatonta tuorejuustoa, pilko sekaan chili valintasi mukaan ja avot, hyvää on :)


Plus tietty valkosipulia ja muita mukavuuksia. Valmiiks maustettu on tylsää.
#579

wille

Lainaus käyttäjältä: von Riena - toukokuu 27, 2009, 17:49:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Masokisti - toukokuu 27, 2009, 17:44:25 ip
Osta purkki halvinta maustamatonta tuorejuustoa, pilko sekaan chili valintasi mukaan ja avot, hyvää on :)


Plus tietty kynsilaukkaa ja muita mukavuuksia. Valmiiks maustettu on tylsää.


Totta. Ja itse värkkääminen on hauskempaakin. Täytyy kuitenkin sanoa että oikeaan suuntaan ollaan näissä valmistuotteissakin menossa. Todennäköisesti tuo tulee omaan jääkaappiinikin ilmestymään.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Icaros

Tuli maistettua tänään tuota kyseistä Violaa. Hemmetin maukasta mielestäni. Ei siinä tunnu paljoa poltetta, mutta eihän sillä väliä ole kun ei tuotetta tuliseksi mainostetakaan. Mielestäni varsin onnistunut tuote ja sekin on hyvä että siinä on käytetty chiliä tavalla mikä saattaa olla keskiverrolle suomalaiselle aika vieras.

von Riena

Tein eilen itse chipotlelevitettä maustamattomasta Creme Bonjourista ja erilaisista mausteista. Ei kauaa kestänyt kun astia oli tyhjä viiteen pekkaan. Laitan reseptin kunhan löydän lappusen johon sen kirjoitin.

-Riena.
#579

jarzzo85

Olihan tuo viola ihan maukasta ja jotain hitusta poltetta yritti antaa mutta kyllä itse valmistettu on aina maukkaampaa :)

ChiliRotta

Kyllä tykkäsin, ja poltettakin tosiaan löytyy hieman. Pitäisi myös itse tehdä chililevitettä itsekasvatetuista thaikku-annuumeista, jotka on kyllä todella kipakoita varsinkin tuoreena.
Väijymistä chilifoorumilla vuodesta 2008

Vee-ille

Testattu on, ja eka purkki meni vajaassa kahdessa päivässä.... :D hyvää on.

hessi

suosittelen Chilivaarin reseptiä !
sulatejuusto purkki(ei tuorejuusto) ja siihen mieleistään chiliä pilkottuna sekaan.
itse olen kokeillut jo moneen eri merkkin ja minun makuun tuo oltermanni sopi parhaiten,
olen pilkonnut lemon droppia ja aij cristallia, ripotellut vielä samoja savustettuna ja tuoreita yrttejä pihalta.
kaavin juuston ensin isompaan astiaan että pystyi sekoittamaan tasaisesti ja ihan hyvin sen sai takaisin rasiaan :)
vein töihin kolme rasiaa ja ne hupeni hetkessä saaristolimpun kera :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Doc Evil

Lainaus käyttäjältä: hessi - kesäkuu 11, 2009, 21:27:13 ip
suosittelen Chilivaarin reseptiä !


Samoin!  :) Meinasin Chilivaarilta kysyä, onko hänellä näkemystä siitä, kuinka kauan tuollainen tuoreella chilillä maustettu juusto säilyy. No, tehtyäni sekoituksen eilen samalla reseptillä (käyttäen punaisia rocotoja), huomasin ettei säilyvyysongelmia ole, koska chilijuusto menee väkisinkin parempiin suihin, jos ei päivässä, niin kahdessa ainakin. :D Kiitos!

Sunnikka

Meillä myös isäntä toi tätä kaupasta pyytämäni Paprika-chili-levitteen sijaan (kun sitä ei ollut), joten tätä tuli kokeiltua siis vahingossa :) Mutta oli todella positiivinen kokemus ja erittäin maukasta! Chilin kevyt polte tuntuu ja samoin se paahdettu sivumaku. Tykkäsin ja tätä ostan tulevaisuudessakin.
Hurrrrrrrjan hyvää.
#293

http://sunnikka.vuodatus.net
-Sunnikan (B)Lokikirja. Elämää tai ei.

tonttu

Testattu on ja kovaan käyttöön otettu. Tota puol purkkia sekalaisten grillikasvisten sekaan, eli sientä kirsikkatomaattia kesäkurpitsaa ymym. Ja sit joko foliossa rilliin tai sateisena päivänä grillivastuksen kera uuniin.

Toinen mitä skidin nimijuhlassa/siunaustilaisuudessa tehtiin, niin melkoisen herkku rieskarullia. Perus savuporot ym tietysti, mutta paahdettuchili kinkku oli muuten järkyttävän hyvää. Ja sit tietysti appiukolla nous savu korvista :-P

Avon Barksdale

Laitas tonttu noiden rieskarullien reseptit. Kuullostaa maukkaalta 8)

tonttu

No siinäpä se olikin. Mutta siis ota kulho laita paketti viola paahdettu chiliä ja paketti vaikkapa keittokinkkua ja sotke kovasti. Vähä sit vaikkapa pippuria sekaa, jos tykkää. Sitten Fazerin rullarieskapaketista yksi rieska ja siihen sentin kerros tasasesti tota massaa. Vaarovasti rullaamaan sitä, mä tykkäsin silleen lyhkäsemmältä sivulta rullata, tulee paksumpia. Sitten vaan jokainen rulla yksitellen elmukelmuun ja yöks jääkaappiin. Seuraavana päivänä terävällä veitsellä semmosia 1.5cm siivuja siitä rullasta ja nätisti esille.

samaa soveltaen yhdistelmiä: Pelkkää vuohenjuustoa, semmosta pehmeetä nam!  Kolmantena: maustamaton viola johon pippuria ja paketti kylmäsavuporoa, nam nam!

MikaK

kesäkuu 29, 2009, 10:14:22 ap #16 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 29, 2009, 10:17:35 ap käyttäjältä MikaK
Maustamattomaan Violaan tullu sekoitettua Fatalin Devil Dust jauhetta ja nautittu joko tuoreen leivän päällä tai sitten parmankinkkurullissa.

Resepti:
Leipätaikina
2-3 dl vettä
4-6 dl jauhoja, pääosin vehnäjauhoja
hiivaa

Viola
Devil Dust jauhetta oman maun mukaan

Paketti parman kinkkua

Nostatettu leipätaikina kaulitaan levyksi ja korvapuustien tyyliin voidellaan Violalla. Levitetään parmankinkku tasaisesti levyn päälle ja rullataan levyn kääretorttua muistuttavaksi. Otetaan veitsi ja leikataan rulla kiekoiksi. Laitetaan kiekot pellille ja uuniin n. 200 astetta ja paistetaan kunnes leipä kypsää.