tammikuu 08, 2025, 22:13:35 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mikä on tedän lempiruoka? Entä chili?

Aloittaja Vate, joulukuu 17, 2011, 18:34:54 ip

« edellinen - seuraava »

Minbaari

Chili. Ja chileistä tykkään eniten niistä pitkistä punaisista. Niitä mitä kasvaa kaupan vihannesosastolla muovisissa rasioissa.
#816

Jahvetti

Lemppariruokia on monia, riippuu "vähän" milloin ja missä tilanteessa syö.

Perinteinen läskisoosi kuoriperunoilla on yksi parhaista...
Etikkasäilykkeitä vähän kylkeen niin se on siinä. ;)

Talviaikaan moni pitkään haudutettu pataruoka, poron kaulakiekot pottuvoilla yms.
Työevääksi tulee monesti tehtyä jotain tulista keittoa tai pataa.

Kesällä taas sitten grillatut possun/poron kyljykset ja täytetyt chilit.
Ja rosvopaisti, sitä pitää kerran pari kesässä päästä tekemään!

Chilejä on niin moneen lähtöön, että paha on mennä sanomaan.
Tähän asti maistelluista Aji Cristal on täytettynä ja grillattuna minulle ollut se paras.
Jauheena Lemon Drop.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

ana198

joulukuu 30, 2011, 11:55:40 ap #22 Viimeisin muokkaus: joulukuu 30, 2011, 11:59:38 ap käyttäjältä ana198
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - joulukuu 28, 2011, 16:31:12 ip
Lainaus käyttäjältä: ana198 - joulukuu 28, 2011, 13:12:25 ip
Stadin annankadun bamboocentterin tulisena pyydetty currykana.
Jalopeno


Aika jaloa nimetä tuo jalopeno suosikikseen!

Olenko tässä nyt jonkun selityksen velkaa kenties :)? Ymmärsit varmaan että en tarkoita mitään purkkijallua vaan tuoreita sillon harvoin kun niitä saa. Voi oikeastaan laittaa minkä ruoan vaan joukkoon ja aina on hyvää, ei tarvitse myöskään pelätä liikaa tulisuutta. Jotenkin vain tuo kyseinen chili maistuu omaan suuhun perkeleen hyvältä. Pitäiskö kenties valehdella ja heittää se joku tämän hetken tulisin chili irtopisteiden toivossa???

Niinjoo luin väärin tuon otsikon käsitin että lempparitulinen ruoka (useillahan nuo on tietty samat) eikä ihan vain lemppariruoka.
Varmaan juuri keitetty hummeri (tai meriravut) sopivan dipin kanssa tai melkein mikä tahansa yksittäinen osio Farangin maistelumenua poislukien tofusetti.

Mooms

Lainaus käyttäjältä: ana198 - joulukuu 30, 2011, 11:55:40 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - joulukuu 28, 2011, 16:31:12 ip
Lainaus käyttäjältä: ana198 - joulukuu 28, 2011, 13:12:25 ip
Stadin annankadun bamboocentterin tulisena pyydetty currykana.
Jalopeno


Aika jaloa nimetä tuo jalopeno suosikikseen!

Olenko tässä nyt jonkun selityksen velkaa kenties :)? Ymmärsit varmaan että en tarkoita mitään purkkijallua vaan tuoreita sillon harvoin kun niitä saa. Voi oikeastaan laittaa minkä ruoan vaan joukkoon ja aina on hyvää, ei tarvitse myöskään pelätä liikaa tulisuutta. Jotenkin vain tuo kyseinen chili maistuu omaan suuhun perkeleen hyvältä. Pitäiskö kenties valehdella ja heittää se joku tämän hetken tulisin chili irtopisteiden toivossa???

Niinjoo luin väärin tuon otsikon käsitin että lempparitulinen ruoka (useillahan nuo on tietty samat) eikä ihan vain lemppariruoka.
Varmaan juuri keitetty hummeri (tai meriravut) sopivan dipin kanssa tai melkein mikä tahansa yksittäinen osio Farangin maistelumenua poislukien tofusetti.


Jatkan sivuraiteilla mutta taisi Räyhäsetä tarkoittaa, että se olis "jalapeno".

Mainitaan nyt lempiruoaksi vaikka naudan pippuripihvi ja valkosipuliperunat. Perunoihin täytyy toki laittaa valkosipulia ensin absurdi määrä ja sen jälkeen tuplata se.

Chileistä habanero jauheena, naga keitoksiin ja jalapeño säilöttynä leivän päälle.

sorrii

joulukuu 30, 2011, 14:43:55 ip #24 Viimeisin muokkaus: joulukuu 30, 2011, 14:49:04 ip käyttäjältä sorrii
Mun lempiruokani on chili; lempi-chili on Teksasilainen chili - Pecos River Bowl of Red jatkettuna pavuilla.
Siitä tämä chili-pippurien kasvatuskin mulla alkoi!

Tää lemppari on ollut jostain vuodesta 1976 kun yksi ystäväni oli kesän Texasissa ja alkoi pitämään kotonaan (vanhempien) chili-bileitä. Silloin resepti oli yksinkertainen: paistetaan läjä jauhelihaa; maustetaan pussillisella chilijauhetta [santa marian on paras, alkuperäinen] (nykyisin jotkut valmistajat selvyyden vuoksi kirjoittavat Suomessa chili-mausteseos [joka siis on amerikan vastine currylle, eli curryjauheelle] ja lisätään tomaattimehua tai -murskaa sekä lopuksi papuja, yleensä tomaattikastikeessa. Chili con Carne on eurooppalainen väännös alkuperäisestä chile con carne nimestä (suom. chiliä ja lihaa) johon köyhät on alkaneet lisätä papuja koska ei ollut varaa lihaan. Chili on nimetty Texasin osavaltion viralliseksi kansallisruoaksi vuonna 1971 (muistaakseni..)

Vasta 90-luvun lopulla on alettu kutsua maustepaprikoita eli chili-pippureita lyhennetyllä nimellä chiliksi, joka on kyllä hyvä vaikkakin sekava käytäntö. Azteekkien kielellähän paprika (paprikakasvit) on ollut chile. Kolumbus nimesi sen pippuriksi! Amerikassa (ja kai englannissakin) paprika on pepper. Unkarissa (ja saksassakin) paprika taas tarkoittaa kaikkia chilejä eli chilikasveja ... hah.
Jos ulkomaalaiselle (ainakin lännessä) sanot reseptissä, että lisätään chiliä, ymmärretään se varmimmin chilijauheeksi, joka siis on juustokuminaa, oreganoa ja mietoa chilipippuria + suolaa, valkosipulia..) Englantilaisilla taas chilijauhe joka on pelkkää "chiliä" eli tulista paprikaa, on chilli-powder, chilly, chillie, chilley; chili edelleen on chili con carne eli mausteinen lihapata, kuten on myös curry ...

Taas on rasittava päivä, näköjään ...

PS. Jenkkiläisissä ruokaohjeissa (muissakin kuin chili) monesti laitetaan chilijauhetta ruokaan useita ruokalusikallisia tai jopa esim. 2oz, joka olisi aika rankka kokemus jos sen tulkitsee tarkoittavan pelkään "chiliä" jauhettuna. Tässä mun lemppari-chilissä voi huoletta pistää 400 grammaan lihaa koko pussin chilijauhetta ja silti pitää tulisuutta hakea lisäämällä paprikoita  ;D
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

linker

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

ana198


Jahvetti

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

linker


turhaa...
Jostain kumman syystä minua ei sureta ollenkaan

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

ana198

Meikää ja meikän hyvin vajaata ylpeyttä vietiin mutta toivotan silti kaikille tasapuolisesti vitun hienoa vuotta 2012 :D Chili FTW

Ryhis

^ Sulle sentään vittuiltiin vähiten tässä ketjussa ;) Hyvää vuotta 2012!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa