heinäkuu 01, 2024, 07:24:07 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hessin herkkuja

Aloittaja hessi, huhtikuu 23, 2011, 15:02:51 ip

« edellinen - seuraava »

Janne

Lainaus käyttäjältä: davve - huhtikuu 25, 2011, 16:59:59 ip
Janne, suosittelisin paistaa sen koiven huomattavasti pienemmässä lämpötilassa. Lopuksi voi tietty pistää uunin täysille jotta saa hyvän "pinnan" siihen, mutta jos koko ajan paistat tuossa lämpötilassa niin menee varmaan läpikypsäksi ja kuivaksi ?

Ei mene, vaan tulee sellaista että liha irtoaa luista kun vähän sormella tökkäsee :) Ja on taatusti mehevää, etenkin jos paiston suorittaa paistopussissa sopivan nesteen kanssa. Näissä suomenlampaissa on just sopivast rasvaa myös paistin sisäosissa tuon tyyliseen paistoon, voi olla että uudenseelannin käntty kuivahtaisi. Veikkaan että ne on jalostettu ja kasvatettu kuluttajan toiveen mukaisesti erittäin vähärasvaisiksi. Jos haluaa vähän roseempaa niin toki voi laskea lämpöäkin mutta melkoisen monta koipea on tuolla tyylillä onnistuneesti paistettu.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

davve

Juu, ei mittään "ulkolaisia" lampaita tänne, syödään kotimaiset pois ensin!   ;D

Ne valkoiset rasvakerrokset vissiin on ne "hengenvaaralliset" rasvat, mutta ilman niitä se paisti on kuiva. Jos paistopussi niin tietty kosteus pysyy paremmin. Reilun parinkiloisesta lampaanviulusta mun pitää jo katkoa luita jotta saan sen mahtumaan minkään vuoan päälle. Myös ne liemet jotka tulee on kätevä siivilöidä ja pakastaa jääpalakuutio pusseissa; maukasta ja kätevää muihin ruokiin. Namnam.

Muksu ihmettelee aina kun pappa järsii ne viimeiset lihat irti luista. Ribsit ja viulut saa syödä luolamiestyyliin. Muksukin yrittää. Luuydintä ei sentään imetä piipuista. Miten luiden katkominen muuten kannattaa tehdä? Itse käytän oksa-sakset tähän; sellaiset joissa on 50cm varret. 


Soggoth

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - huhtikuu 23, 2011, 17:11:02 ip
Ei niitä kannata sen takia tiskiin jättää, ettei ole ennen valmistanut!
Pirun mureaa lihaa ja maukasta!

Kannattaa kysellä sieltä tiskiltä ohjetta, mutta jos ei sieltä tärppää, niin laita YV:tä! ;)

Perus ohje noihin:
Tuoreyrttejä (timjami, rosmariini, minttu) Mä en diggaa mintusta lampaan kanssa, joten jätän sen itse pois
Tuoretta valkosipulia
pippureita
Öljyä
tippa tai pari punaviinietikkaa
Tsilejä maun/oman/vieraiden sietokyvyn mukaan! ;)

Kamat mortteliin, muutama survaisu taiaksauvalla ja tahna paistien päälle.
Anna maustua yön yli.
Jos et omist morttelia, pilko noi kamat veitsellä ja sekoita öljy&etikan kanssa.
Ennen paistoa sudi noi mausteet mäkeen, ruskista pannulla, laita uuniin 125 asteeseen, kunnes sisälämpö on 54 astetta.
Mausta suolalla ja anna vetäytyä foliossa 5-10 min. Enjoy!


Kiitos ohjeesta! Juu ei nuo ole varmasti vaikeita tehdä ja eiköhän tuosta sun ohjeesta tullut jo tarpeeksi hyvä kimmoke yllättää emäntä joku ilta hyvällä katrista illallisella :) Mortteli löytyy, mutta paistomittari puuttuu. Eiköhän nyt ole viimeistään aika hommata se, kun on tähän asti tullu paisteltua lihat mututuntumalla!

hessi

Olis lähtö huomenna ystävättären mökille sähköttömään ulkosaareen :)
joten ajattelin viedä lämpimäisiä tuliaisina (eivät kyllä enää kauan lämpimiä ole )
tässä saaristolimppua ilman chiliä  ::) ::) itse jauhoin jauhot :)
ja kesäkurpitsakakkua chilillä, ihme kyllä ei nagaa  :o ajattelin kokeilla joskus muutakin chiliä :)
kaksi erilaista chilimaustevoita toinen lihalle ja toinen kalalle ovat nyt pakastimessa varmuudeksi etten syö niitä olivat taas niin herkkua :)


2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

NO ei ole mennyt "koulutus " ihan hukkaan tuon vävy kokelaan kanssa  ::)
halusivat tulla grillaileen ja sanoin kunhan itse teette minä en nyt ehdi passamaan.
illallinen oli mitä mainioin, chiliä löytyi ihan kaikesta tarjolla olevasta (lukuunottamatta juomat)
ja mun ei tarvinnut kun tuoda tuoreet chilit tiskiin, savujauheet löytää jo itse :)
tarjolla oli rapeita yrtti-chili perunoita, jotain kasvis katkis wokkia Aji cristallilla,
smetana-raejuustoyrttichilikastiketta? :)
entrecote pihvejä(marinoinnissa mm. chiliä) savuchilitahnamaustevoilla ja salaatti jossa kuulema fetajuustonpalatkin oli chilillä marinoitu.






tämän kaiken valmistamiseen meni n 3h, mutta oli odottamisen arvoista :)
sais "kokelas" käydä useammin grillailemassa :)
hm... alkoi mietityttään yrittikös  olla mulle mieliksi  :D

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry