Minkä makuista tabasko on?

Aloittaja naga morich, toukokuu 09, 2009, 21:48:41 ip

« edellinen - seuraava »

naga morich

Eli minkä makuista tabasko chili on.Kuin tulinen on,kuin korkea on ja onko satoisa lajike.

ps. Kyllä muukin tieto tabascosta kelpaa
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

Aji Inferno

Tabasco kasvi on aika erilainen useimmille tutuista chilikasveista. Capsicum frutescens -lajin edustajana (tavalliset chilit edustavat capsicum annuum lajia, tai Habaneron tapauksessa capsicum chinenseä), se on melkoisesti esim. paprikaa, Jalapeñoa tai Cayennea suurikokoisempi. Vanha kasvi voi hyvin olla jopa kaksimetrinen kotioloissa. Sen oksat ja varret ovat lajlleen tyypillisesti vahvoja ja joustavia, eikä kasvi tarvitse tuentaa. Lehdet ovat annuum-paprikoiden kaltaisia, mutta keskimäärin hiukan pienempiä, jäykempiä ja kiiltäväpintaisia.

Tabascon ja sen brasilialaisen pienikokoisemman lähisukulaisen, Malaguetan hedelmä muistuttaa suuresti Thai-tyypin annuum-paprikoita, eli on pari senttiä pitkä, kapea ja terävä. Myös maku muistuttaa Thai/Cayenne annuumia siinä, ettei siinä ole tulisuuden lisänä minkäänlaista makeutta. Eroa kuitenkin on, vaikka sitä on vaikea kuvailla.

Tabasco (ja Malagueta) lienevät aliarvostetuimpien chilien joukossa suomen kasvattajayhteisössä. Itse kasvit ovat helppohoitoisia, kauniita, pitkäikäisiä ja erittäin hyödyllisiä. Chinense-paprikoiden tapaan ne ovat kuitenkin melko vaativia kasvuolojensa suhteen, eli riittävä määrä valoa ja lämpöä on taattava.

kapsituuttaaja

Olen samaa mieltä ton aliarvostuksen suhteen.
Itellä olohuoneen ikkunalla parivuotias melkein parimetrinen puska kehitti tänävuonna
kolmatta-sataa tulista pikku pötkylää.
Siitä kun yhden aina pilkkoo juuston ja jokapäiväsen leivän väliin niin AWOT!
Koskaan en oo maitoo juonu        enkä juo!!!