tammikuu 09, 2025, 12:40:36 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Naga Morich Huh-HUH!

Aloittaja Ruoska-Boi, syyskuu 01, 2010, 02:56:05 ap

« edellinen - seuraava »

Ruoska-Boi

Vittu mä en KESTÄ!

Tossa joku hetki sitten luin silinsyöntikilpailusta, jäi Naga Morich mieleen. No kai se on aika tulinen sitte. Tänään kävin Arabian K-kaupassa, ja kas! perinteisen silini Habaneron vieressä olikin pakettitolkulla (ikävä kyllä jo hieman kuivahtamaan päässyttä) Fataliin Naga Morichia. Ajattelin ostaa.

10+, verrattuna Haban 10:neen, ei kai se paha ole?

Noh, tein perustomaattisoosin kuten oisin habastakin tehnyt:

- Runsaasti öljyä
- Reilu puoli pakettia, varmaan 30 grammaa Nagoja
- Valkosipulia (jota sitäkin nyt saa ilokseni tuoreena)
- Kaksi tomaattia
- Sokeria ja suolaa

Öljy kuumenemaan, ja rehut pienittyinä sihisemään kunnes ei enää jaksa poreilua kattoa ja haluaa syyä.

Soosin levitin neljälle paahtoleivälle, ja lykkäsin uuniin toviksi juustokuorrutuksen keralla. Perus kotiutumismättö siis, vaikkakin nyt Haban sijaan Naga Morichista.

Otin haukun leivästä ja huhhahhei!

Aika nopeesti hiipi aivan käsittämätön polte, jonkalaista en ole koskaan kokenut. Tuntu siltä että korvat poksahtaa ulospäin. Suun kalvot napalmissa. Vittu oon juonu tässä leipiä syödessä puoli litraa maustamatonta aajugurttia, ja rouskinu pleiniä leipää jo kuusi palaa. JA Nagaleipiä on vielä kaksi tuossa syömättä.

Ei pysty enää. Pakko mennä nukumaan ja jättää toi toinen puoli leivistä huomiselle. Mä en oo tottunu tälläseen, habanerot menee tosta vaan safkassa, sooseissa ja raakoinakin, mutta tää on jotain muuta. Desi sylkeä suussa nyt - ei enää.

Aika greisi juttu, luulin jo että mikään ei enää tunnu miltään, mutta huh nagamorich!

Taisin löytää voittajani - toistaiseksi tosin vaan! Saapa kuitenkin nähdä milloin Naga ohittaa Habaneeron päivittäisessä ruoanlaitossani. Kellotin just, 10 minuuttia poltto on hurja, toisen kymmenen minuuttia vielä miellyttävän tujakka, sitten hiipuu lempeäksi taustakuumotukseksi.

Mun oli pakko rekkaa tän vuoksi. Jos tälle ketjulle löytyy asiallisempi lokero foorumilta niin se siirrettäköön.

Rauhaa!


MasaT

Eihän tämän parempaa aloitusta foorumille voisi olla mielestäni! ;D
Kuitenkin olisi hyvä valistaa tuosta nagan käytöstä hieman.
Naga on siis äärimmäisen tulinen!!!!! Ruuan  laittoon ei tarvita, kuin hitunen!
Kokeneemmat pistäköön respektiä enemmän tänne. :)

Harri1980

Sosekeitoon laitoin kattilalliseen kaksi kuivattua bhut jolokiaa (=naga?) ja vaimo väittää sitä tuliseksi, vaikka poltetta ei ruoassa ole, ainoastaan mukava chilin maku. Omiin lautasellisiin pitänee laittaa vielä löylyä lisäksi.

ompa noita nagoja tullut raakanakin popsittua. Varmaan alkaa olla toleranssi kasvussa. Onneksi keräsin juur eileni 30 Nagan podia omista puskista.

Tepi

Tuossa reilu kuukausi takaperin Isäni keräsi pisteet kotiin pistämällä kokonaisen nagan "tyttökaverinsa" luona padalliseen hirvikäristystä (puskasta jonka olin sille tilanpuutteen vuoksi lahjoittanut)...pari tuntia haudutusta ja sitten syömään  ;D. Ensin ihmettelin kun isäni soitti illalla ja kysyi et mitä aioin syödä seuraavana päivänä...
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Ryhis

Eeppistä!

Jotenkin tulee mieleen vuoden takainen juttu, kun Nagat tulivat ensi kerran myyntiin ja joku rohkea oli autolla köröttänyt markettiin noutamaan pakettia.

Kaupasta takaisin autoon ja malttamattamona puoli podia suuhun  :D oli ollut kuulemma lystikäs matka körötellä takaisin kotiin  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Xbow

On riittoisia kyllä ne nagat :)

Mukavan perustulisuuden esimerkiksi fajitaksiin saa, jos esimerkiksi laittaa yhden keskikokoisen nagan / puoli kiloa lihaa. Mut makuasioitahan nämä. Sopivasti oman maun mukaan. Kun rasvassa alussa vähän freesailee naganpaloja, niin saa tulisuuden jakautumaan tasaisesti. Sitten guagamolet / ranskankermat / juustot tasoittamaan kokonaispoltetta aterioinnin yhteydessä, niin a'vot.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Sinttis

Hain pari päivää sitten itsekin paketillisen Fataliin Nagaa kaupasta. Toleranssit taloudessa sitä luokkaa, että haba polttelee mukavasti,tuntuu siis kuitenkin. Puolikas naga kikhernecurryyn oli just sopiva, pienempi yksilö meni kokonaisena tortillakastikemössön sekaan. Tulihan noita sellaisenaankin maisteltua, pienen siivu aiheutti tunteen että kieli lähtee irti :D
Suosittelisin noin ylensääkin maistamaan ensin vähän sellaisenaan, jos ei ole varma, millaisesta tavarasta on kyse. Ei tule ylläreitä, eikä mene hyvää ruokaa roskiin :)

TunturiTiger

Toi soosi kuullostaa aika tujulta, joskin tosi hyvältä! Voi olla, että perse kiittää!

Ruoska-Boi

Juu tuli ehkä baarista kotiin raahauduttua vedettyä Naga-annostus pikkasen överiksi.  ;D Kyllähän mä tiesin suunnilleen mitä odottaa, habat on tuttuja ja nagat vahvempia. Silti nuo pääsi yllättämään.

En oikeen enää laita ruokiin tsiliä, koska loppuperhe ei ole makutottumuksissaan samaa mieltä kanssani. Teen aina tollasia soosseja, ja lusikoin niitä sitten lautaselle. Oon tehnyt niistä koko ajan vahvempia ja vahvempia - mikä vituttaakaan enemmän kuin tsilisoosi joka ei polta? Ehkä kymppisäkki ykköskaljaa.

Vieläkin on kädet kapsaisiinissa, tovi sitten juuri hieraisin silmiäni, ja silmämuna alkoi hehkua saman tien. Kumihanskat? Nääääh...

Hauska juttu muuten:
Tuli aamulla kiirelähtö himasta, ja jäi öiset kokkailuastiat tiskipöydälle. Avovaimo oli sitten siivonnut ne pois. Noh, eipä aikaakaan kun tuli saatanan vihanen puhelu - se oli saanut niistä veitsistä ja leikkuulaudoista nagan jäänteitä näppeihinsä ja menny laittaa piilarit silmiin!  ;D ;D ;D Pitänee olla vastaisuudessa huolellisempi, se jo uhkas tyystin kieltää multa silinsyönnin!

Ja kyllä, perse kiittää.


Tomppa

Kyllä tuo naga on paikkansa ja nimensä ansainnutkin..

Itse aloitin maistelemalla varoen..   ja jos habanerossa on 300000 ja nagassa miljoonasta puoleentoista..

Jos tahdot käyttää ruoan sekaan tota niin tee mieluummin niin että laitat hyyvin vähän sitä nagaa..

Määrän oppii kyllä muutaman erheen jälkeen mutta maku ja aromi ovat oikein hyviä..

Muista että sitä saa lisää mutta sitä ei saa pois...

Filago

Lainaus käyttäjältä: Ruoska-Boi - syyskuu 01, 2010, 13:23:57 ip

Hauska juttu muuten:
Tuli aamulla kiirelähtö himasta, ja jäi öiset kokkailuastiat tiskipöydälle. Avovaimo oli sitten siivonnut ne pois. Noh, eipä aikaakaan kun tuli saatanan vihanen puhelu - se oli saanut niistä veitsistä ja leikkuulaudoista nagan jäänteitä näppeihinsä ja menny laittaa piilarit silmiin!  ;D ;D ;D Pitänee olla vastaisuudessa huolellisempi, se jo uhkas tyystin kieltää multa silinsyönnin!

Ja kyllä, perse kiittää.




Nikkinä Ruoska-Boi, ja avovaimo suutuksissa, ja perse kiittää... hmmm...

Filago, sori oli pakko.. mullako mielikuvitusta liikaa?
#163

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Ruoska-Boi - syyskuu 01, 2010, 13:23:57 ip
Juu tuli ehkä baarista kotiin raahauduttua vedettyä Naga-annostus pikkasen överiksi.  ;D Kyllähän mä tiesin suunnilleen mitä odottaa, habat on tuttuja ja nagat vahvempia. Silti nuo pääsi yllättämään.

En oikeen enää laita ruokiin tsiliä, koska loppuperhe ei ole makutottumuksissaan samaa mieltä kanssani. Teen aina tollasia soosseja, ja lusikoin niitä sitten lautaselle. Oon tehnyt niistä koko ajan vahvempia ja vahvempia - mikä vituttaakaan enemmän kuin tsilisoosi joka ei polta? Ehkä kymppisäkki ykköskaljaa.

Vieläkin on kädet kapsaisiinissa, tovi sitten juuri hieraisin silmiäni, ja silmämuna alkoi hehkua saman tien. Kumihanskat? Nääääh...

Hauska juttu muuten:
Tuli aamulla kiirelähtö himasta, ja jäi öiset kokkailuastiat tiskipöydälle. Avovaimo oli sitten siivonnut ne pois. Noh, eipä aikaakaan kun tuli saatanan vihanen puhelu - se oli saanut niistä veitsistä ja leikkuulaudoista nagan jäänteitä näppeihinsä ja menny laittaa piilarit silmiin!  ;D ;D ;D Pitänee olla vastaisuudessa huolellisempi, se jo uhkas tyystin kieltää multa silinsyönnin!

Ja kyllä, perse kiittää.




Oikea meininki!  8)  Ja vaimolla muuten ei ole sitten minkäänlaista oikeutta kieltää sulta tai keneltäkään silinsyöntiä! Pidä tiukka linja vaikka tulisi avioero! ;)

Nizo

Lainaus käyttäjältä: Filago - syyskuu 01, 2010, 20:26:11 ip
Lainaus käyttäjältä: Ruoska-Boi - syyskuu 01, 2010, 13:23:57 ip

Hauska juttu muuten:
Tuli aamulla kiirelähtö himasta, ja jäi öiset kokkailuastiat tiskipöydälle. Avovaimo oli sitten siivonnut ne pois. Noh, eipä aikaakaan kun tuli saatanan vihanen puhelu - se oli saanut niistä veitsistä ja leikkuulaudoista nagan jäänteitä näppeihinsä ja menny laittaa piilarit silmiin!  ;D ;D ;D Pitänee olla vastaisuudessa huolellisempi, se jo uhkas tyystin kieltää multa silinsyönnin!

Ja kyllä, perse kiittää.




Nikkinä Ruoska-Boi, ja avovaimo suutuksissa, ja perse kiittää... hmmm...

Filago, sori oli pakko.. mullako mielikuvitusta liikaa?

;D ;D ;D


...huoh... väsymys...

MatskuPetteri

syyskuu 04, 2010, 18:50:57 ip #13 Viimeisin muokkaus: syyskuu 04, 2010, 18:52:59 ip käyttäjältä MatskuPetteri
Testailin kanssa eilen ehtoona supermarketin Fatalii Naga Morich tuoreena. Keskikoisen puolitin ja leikkelin pieneksi paloiksi. Patonkin pätkin suupaloiksi ja voitelin majoneesilla niin että majoneesi imeyty patonkiin. Päälle valkosipulituorejuustoa paksusti ja siihen päälle pieni pala Nagaa. Mukaan vielä paketti (rasvaista) kotimaista metwurstin siivuja koska olen periaatteessa lihansyöjä ja oli nälkäkin.
Olen ihmetellyt että miten tuollaisten marjojen makua pystyy tuntemaan ja vielä kuvailemaan eri lajikkeista kun luulis että tulisuus peittää maut. Mutta nyt voin sanoa että Naga on todellakin maultaan hedelmäinen niinkuin paketin kyljessä luvattiin. Tulisuus vyöryi päälle hitaasti mutta valtaisena hyökyaaltona ja vaahtoa kyllä muodostui. Mutta kokemus kokonaisuudessaan jätti miellyttävän tunteen.
Taidanpa tehdä satsin uudestaan ja ottaa kuvat että saadaan kunnon reportaasi aikaseksi.




Toka kerta ei tuntunut ollenkaan niin heviltä, jokohan toleranssit alkoi nousta. Leikkasin jälkiruuaksi pari slaissia kärjestä ja tosiaan kärkisiivu oli varsin mieto mutta seuraava siivu jo palautti äijän maan pinnalle, vai pitäskö sanoo että nosti sfääreihin. Jälkiolo on varsin mukavan raukee ja nyt ymmärrän jossain viestiketjussa näkemääni aiemmin oudolta kuulostanutta kommenttia et jos on useita lajikkeita maisteltavana ni voi tulla uni simmuun kesken kaiken.



Aketza: Laita kaikkea mahdollista itämään.

Hegu

aika myrkyltä vaikuttaa teksi mieli kyllä itsekkin ostaa :) ihan testin vuoksi

linker



Mulla on takka/tv-huoneessa loppukypsytyksessä tuollaisia. Pari puskaa
näppärästi tv-tuolin vieressä. Siitä on kätevä napsia taatusti tuoretta
tavaraa suuhunpantavaksi kun katsoo saunan jälkeen leffaa, ja olutta
palan painikkeeksi.



pah: en ole koskaan syönyt nagaa 2 x 10 mm palaa suurempaa kerralla, ja sekin riittää.
Nuo menevät kuivuriin ja jauheeksi, kunhan sato natikan alla on valmis.
Mutta paikka on edellä kertomani/ kuvailemani.


___

tonttu

Eilen jälleen kerran pääsi Naga yllättämään... taas. Oma nagani on vielä kasvihuoneessa ja sato myöhässä. En aio kokonaisena talvettaa, joten saa olla siellä pakkasiin saakka. Noh, kävin hakemassa pastan seuraksi luumutomaatteja sylillisen ja huomasin, että vihdoin tämä naga oli saanut pari vaalean oranssia pikkupalkoa aikaiseksi.
Rupesin paistamaan tomaattikastiketta, semmoisen pienen annoksen pastaa terävöittämään ja hetken mielijohteesta laitoin nämä pari pienen peukalon pään kokoista palkoa sekaan.

Ajattelin, ettei tämä nyt ole paha, kun olen käyttänyt viimeaikoina tulipunaisia, perunan kokoisia, Red Savinoita ruuanlaitossa ja hyvin maistuu.

Noh, niinhän siinä kävi, että valmista tuotosta sai syödä urheilumielellä, polte aivan jotain muuta kuin parhaillakaan habsuilla.

Tämä naga on ilmeisesti vielä hieman kitumisestaan kehittänyt extra tulisuutta, koska hedelmäisyydestä ei tietoakaan, pelkää rankkua.

Kuinkakohan monta vuotta näitä tarttee kasvattaa, ennenkun tonkin oppii muistamaan. Nagaa ei vaan nakata safkaan.

masaiman

Oon tänään pitäny pientä maistelupäivää omista puskista kun alkavat tuossa saamaan satoa kypsäksi. Habanero rediä tuli tossa pari tuntia sitten maistettua ja kokemus oli varsin miellyttävä. Erittäin hedelmäinen ja mehukas, leikkauspinnasta tuli lähes valumalla nestettä. Maku oli todella hyvä, mutta hienoinen tulisuuden puute kantakasviin verrattuna vähän yllätti. tollasen palon olis saattanut just ja just syödä pokkana kokonaan mut mulla oli sen varalle muita suunnitelmia... Seuraavana vuorossa Black Scorpion Tonque. Tulipunainen palko oli todella houkuttelevan tuoksuinen ja vähintään yhtä mehukas kuin Haba. Maistamani siivu oli todella makea ja varsin tulinen. Tämän kanssa sai jo hieman lenkkeillä ympäri kämppää, mut mähän en maitoa juo...tana...Poltteen loputtua hieman rohkaistuneena uskaltauduin maistamaan ensikertaa oman puskan nagaa... Tärisevin käsin valitsin puskasta punaisimman (ja ryppyisimmän) palon viipaloitavaksi. Oli vielä hitusen oranssi mutta kyllä jo ihan kypsältä näytti... Kummastutti leikatessa todella ohut hedelmäliha, eikä Fataliin nagoista leijalevasta erittäin hedelmäisestä tuoksusta ollut tietoakaan... Kärkisiivu ääntä kohti: MITÄ HELV... TÄÄHÄN ON AIVAN SAATANAN PAHAA!!! oli pakko nielaista biitti alas kun oli niin mieltäkääntävän makuista. Polte oli luokkaa BST, ehkä jopa hieman miedompi, mutta tuo makuelämys ei kyllä rohkaissut maistamaan keskemmältä. Roskiin joutaa mokoma... Täytyy testata vielä uudelleen myöhemmin, ehkä nuo oli vaan vielä kuitenkin raakoja...

kuje

syyskuu 19, 2010, 18:54:19 ip #18 Viimeisin muokkaus: syyskuu 19, 2010, 18:57:35 ip käyttäjältä kuje
Lainaus käyttäjältä: mattson - syyskuu 19, 2010, 17:09:19 ip
Oon tänään pitäny pientä maistelupäivää omista puskista kun alkavat tuossa saamaan satoa kypsäksi. Habanero rediä tuli tossa pari tuntia sitten maistettua ja kokemus oli varsin miellyttävä. Erittäin hedelmäinen ja mehukas, leikkauspinnasta tuli lähes valumalla nestettä. Maku oli todella hyvä, mutta hienoinen tulisuuden puute kantakasviin verrattuna vähän yllätti. tollasen palon olis saattanut just ja just syödä pokkana kokonaan mut mulla oli sen varalle muita suunnitelmia... Seuraavana vuorossa Black Scorpion Tonque. Tulipunainen palko oli todella houkuttelevan tuoksuinen ja vähintään yhtä mehukas kuin Haba. Maistamani siivu oli todella makea ja varsin tulinen. Tämän kanssa sai jo hieman lenkkeillä ympäri kämppää, mut mähän en maitoa juo...tana...Poltteen loputtua hieman rohkaistuneena uskaltauduin maistamaan ensikertaa oman puskan nagaa... Tärisevin käsin valitsin puskasta punaisimman (ja ryppyisimmän) palon viipaloitavaksi. Oli vielä hitusen oranssi mutta kyllä jo ihan kypsältä näytti... Kummastutti leikatessa todella ohut hedelmäliha, eikä Fataliin nagoista leijalevasta erittäin hedelmäisestä tuoksusta ollut tietoakaan... Kärkisiivu ääntä kohti: MITÄ HELV... TÄÄHÄN ON AIVAN SAATANAN PAHAA!!! oli pakko nielaista biitti alas kun oli niin mieltäkääntävän makuista. Polte oli luokkaa BST, ehkä jopa hieman miedompi, mutta tuo makuelämys ei kyllä rohkaissut maistamaan keskemmältä. Roskiin joutaa mokoma... Täytyy testata vielä uudelleen myöhemmin, ehkä nuo oli vaan vielä kuitenkin raakoja...


Ootko lannoittanut ihan loppuun asti?
Oma Bhut Jolokia tuoksui ainakin todella hedelmäiseltä. Maku aika olematon, mutta polte tuli heti.
Annoin lopussa pelkkää vettä, ettei tulisi lannoitteen makuisia podeja.
Sitten ...keleen koira tuli ja tuhosi koko kasvin.
Tuoksu on kuivattunakin hedelmäinen, mutta polte ei enää niin paha.

masaiman

itse asiassa en oo lannoittanu aikapäiviin... En edes muista millon lopetin, mut voi olla et jossain kukinnan aikoihin. et ainakaan siitä ei pitäis johtua... kastelen aina kaikki kasvit yhtä aikaa et saman efektin luulis olevan muissakin kasveissa jos olis siitä kiinni...