tammikuu 10, 2025, 11:50:57 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Aloittelijan kysymyksiä

Aloittaja Aketza, kesäkuu 16, 2010, 19:03:52 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 20, 2010, 09:11:19 apEi nagallakaan tehty ruoka tarvitse tappotulista olla, jos sitä käyttää varoen...


Tuossahan se oleellinen chilillä maustamisessa tuli: Ei lajikkeen tulisuus vaan määrä ratkaisee. Tosi tulisia laitetaan vain rippusia ruokaan, mutta mietoja saa mättää kouralla.

Tokihan Lihamestari tämän tietää, mutta jos vaimo haluaa pizzapeperoneja, ne saa helpommin kaupasta kuin itse kasvattelemalla.

Jan

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - joulukuu 20, 2010, 10:24:54 ap
Lainaus käyttäjältä: bluesman - joulukuu 20, 2010, 09:11:19 apEi nagallakaan tehty ruoka tarvitse tappotulista olla, jos sitä käyttää varoen...


Tuossahan se oleellinen chilillä maustamisessa tuli: Ei lajikkeen tulisuus vaan määrä ratkaisee. Tosi tulisia laitetaan vain rippusia ruokaan, mutta mietoja saa mättää kouralla.

Tokihan Lihamestari tämän tietää, mutta jos vaimo haluaa pizzapeperoneja, ne saa helpommin kaupasta kuin itse kasvattelemalla.


Katsos vaan.. En huomannutkaan, ettö oli itse lihamestari, joka kysyi (kännykkää kun käytin). En yhtään epäile etteikö lihamestari saisi älyttömän hyvää sapuskaa aikaiseksi noista etikkalitkuistakin :)

Legoinsinööri

joulukuu 20, 2010, 12:40:33 ip #102 Viimeisin muokkaus: joulukuu 21, 2010, 13:11:58 ip käyttäjältä Legoinsinööri
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - joulukuu 20, 2010, 00:12:23 apSitten voit rauhassa viljellä muita, maukkaampia ja yllätyksellisempiä lajikkeita, joita ei kaupasta saa. Niillä on todellista arvoa, jota ei edes rahassa voi mitata. Sitä paitsi, kun on pari purkillista tuollaisia pistellyt, alkaa kaivata tulisempaa. Ihmisen makuaisti on sellainen.


Pepperoneja kasvattelemalla saa tietysti täysin tuoretta tavaraa omasta puskasta. Olennaisempana pointtina tämänkaltaisessa tapauksessa voisin nähdä lisähyväksynnän saannin pienellä uhrauksella, jos meinaa jatkaa sitä kämppänsä chili-invaasiota ;D

Kaltsu

Lauantaina kävin paikallisessa kepsupaikassa ja olen aina tykännyt näistä etikkapepperoneista. Pakko niitä oli pyytää setti lisää. Kivahan niitä on rouskia kepsun kanssa. Eihän niillä sinänsä ole paljoa tekemistä kunnon chilin kanssa, mutta mulla onkin pieni perversio etikkatuotteisiin. Melkein sama mitä laittaa etikkaliemeen niin se on aina herkkua. :P Outoa?? :D
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

CyberDog

Ei vaan se on outoa kun kaiken pitää nykyään olla makeata.

popcornmaker

Lainaus käyttäjältä: Legoinsinööri - joulukuu 20, 2010, 12:40:33 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - joulukuu 20, 2010, 00:12:23 apSitten voit rauhassa viljellä muita, maukkaampia ja yllätyksellisempiä lajikkeita, joita ei kaupasta saa. Niillä on todellista arvoa, jota ei edes rahassa voi mitata. Sitä paitsi, kun on pari purkillista tuollaisia pistellyt, alkaa kaivata tulisempaa. Ihmisen makuaisti on sellainen.


Pepperoneja kasvattelemalla saa tietysti täysin tuoretta tavaraa omasta puskasta. Olennaisempana pointtina tämänkaltaisessa tapauksessa voisin nähdä lisähyväksynnän saannnin pienellä uhrauksella, jos meinaa jatkaa sitä kämppänsä chili-invaasiota ;D


Juuri tuon takia itsekin joskus ajattelin noita kebsu pepperoneja kasvatella, mutta siemeniin tai niiden puutteeseen sekin tyssäs. Jos mahdollisuus niin tukustahan noita saa järkyttävän pöntöllisen ihan olemattomalla hinnalla.