heinäkuu 03, 2024, 06:39:12 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Siivet

Aloittaja Kaltsu, kesäkuu 18, 2010, 19:17:23 ip

« edellinen - seuraava »

Jiri

Lainaus käyttäjältä: Raimo el Muerte - kesäkuu 30, 2010, 00:24:34 aphevonhelvetin E 621:stä. Aromivahventeista nimenomaan nuo E 620 - E 625 ovat melkoisia myrkkyjä, jopa riippuvuutta aiheuttavia...


Lähde?
http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet

Kadotus

Lainaus käyttäjältä: Jiri - heinäkuu 01, 2010, 11:48:56 ap
Lainaus käyttäjältä: Raimo el Muerte - kesäkuu 30, 2010, 00:24:34 aphevonhelvetin E 621:stä. Aromivahventeista nimenomaan nuo E 620 - E 625 ovat melkoisia myrkkyjä, jopa riippuvuutta aiheuttavia...


Lähde?


E621 eli natriumglutamaatti (MGS = monosodium glutamate på english) on ainakin monen tutkimuksen mukaan vaarallinen aine. Tässä joku blogikirjoitus aiheesta, vaikka tuo näyttääkin hieman kiihkoilevalta kirjoitukselta, on siinä paljon asiaa. Ja taas yksi syy lisää vihata sitä P#%)#%)=#%()# hunajamarinointia! Tässä vielä hieman tutkimuksia aiheesta. Ja google kertoo lisää.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Raimo el Muerte

Lainaus käyttäjältä: Jiri - heinäkuu 01, 2010, 11:48:56 ap
Lainaus käyttäjältä: Raimo el Muerte - kesäkuu 30, 2010, 00:24:34 aphevonhelvetin E 621:stä. Aromivahventeista nimenomaan nuo E 620 - E 625 ovat melkoisia myrkkyjä, jopa riippuvuutta aiheuttavia...


Lähde?


Mitään eksakteja lähteitä ei minulla valitettavasti ole antaa. Vegaani-tyttöystäväni on kohtuu hyvin perillä tämän sortin asioista ja hänen kauttaan tulin näistä asioista tietoiseksi. Ainakin eräässä Naantalilaisessa päiväkodissa kyseisiä kemikaaleja sisältävien ruokien käyttö on kokonaan kielletty, ja itekkin kyllä katon etten jälkikasvulleni syötä mitään mikä näitä sisältää.
Nämä lienee sarjassamme niitä asioita joista on paras olla ihan hissukseen myynnin kannalta, mitä vähemmän kansa tietää sen parempi.
Ja muutenkin, sen nyt ehkä jotenkuten ymmärtää että johonkin kusisiin pikanuudeleihin lykätään aromivahventeita makua antamaan mutta eikö nyt kananlihassa luulisi sitä makua olevan ihan tarpeeksi luonnostaan.

Kadotus

Suomalaiset vaan niin rakastaa sitä hunajamarinointia... Parasta olis marinoida ja maustaa itte niin sais just sellasta kun tulee!  ;D Luin muuten Atrian sivuilta yleisimmät kysymykset osiosta kun oli kyselty että mitä natriumglutamaatti on. Vastaus keskittyi siihen että sitä on luonnostaan siinä ja tässä ja kuinka se tuo makua ja kuinka suomalaiset niin rakastavat sitä mutta monia asioita oli jätetty pois. Sama oli kun oli kysytty että onko makkara terveellistä. Vastaus kiersi kysymyksen ja käsitteli vain sitä että makkarassa on lihaa normaalisti sen ja sen verran ja kuinka lihassa on ihmiselle tärkeitä aminohappoja. Vähän niinkuin kysyisi kofeiinin haitoista niin vastattaisiin että "kofeiini piristää mukavasti."  ::)

Snellmanhan on mainostanut isoon ääneen jo jonkin aikaa sitä kuinka heidän tuotteissaan ei käytetä natriumglutamaattia. Tiedä häntä mutta snellmannin sika-nautajauheliha 400g on 1,79e s-marketissa ihan normaalihintaisena. Köyhälle eli minulle tämä sopii paremmin kuin hyvin ja olen muutenkin ollut oikein tyytyväinen kyseisen jauhelihan laatuun. Kolikolla on tietysti aina kaski puolta ja loppujenlopuksi kaikki on myrkkyä, kyse on vain annostuksesta, niinkuin se joku kemisti aikanaan sanoi (en taas muista tyypin nimeä.)
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Juh4T

Lainaus käyttäjältä: Janne - heinäkuu 01, 2010, 11:22:41 ap
Ja ehdottomasti sitten esikypsennettyjä siipiä (mainitut tukussa myytävät 4.5 kilon laatikot ovat näitä) jos haluaa samantyylistä siipisettiä kuin ravintoloissa!

Kyllä esikypsentämättömistäkin tulee samantyylisä kuin ravintoloissa, kun friteeraa siivet ja päälle voilla laimennettua Texas Peteä :P

Tepi

Haaparannan Ica Maxista löytyy pakasteena marinoimattomia siipiä muistaakseni 1kg pakkauksessa...tieto ei taida paljoa alkuperäistä kyselijää lohduttaa mutta kaikkia jotka asuvat länsirajan lähistöllä voi tieto auttaakin.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Macc

Lainaus käyttäjältä: Kadotus - heinäkuu 01, 2010, 13:57:10 ip
E621 eli natriumglutamaatti (MGS = monosodium glutamate på english) on ainakin monen tutkimuksen mukaan vaarallinen aine. Tässä joku blogikirjoitus aiheesta, vaikka tuo näyttääkin hieman kiihkoilevalta kirjoitukselta, on siinä paljon asiaa. Ja taas yksi syy lisää vihata sitä P#%)#%)=#%()# hunajamarinointia! Tässä vielä hieman tutkimuksia aiheesta. Ja google kertoo lisää.


Mites olis, jos lähdettäis liikkeelle tästä linkistä natriumglutamaatin haitoista keskusteltaessa? Lähde on ainakin melko luotettava...  ;D

Kadotus

Lainaus käyttäjältä: Macc - heinäkuu 02, 2010, 02:10:09 ap
Lainaus käyttäjältä: Kadotus - heinäkuu 01, 2010, 13:57:10 ip
E621 eli natriumglutamaatti (MGS = monosodium glutamate på english) on ainakin monen tutkimuksen mukaan vaarallinen aine. Tässä joku blogikirjoitus aiheesta, vaikka tuo näyttääkin hieman kiihkoilevalta kirjoitukselta, on siinä paljon asiaa. Ja taas yksi syy lisää vihata sitä P#%)#%)=#%()# hunajamarinointia! Tässä vielä hieman tutkimuksia aiheesta. Ja google kertoo lisää.


Mites olis, jos lähdettäis liikkeelle tästä linkistä natriumglutamaatin haitoista keskusteltaessa? Lähde on ainakin melko luotettava...  ;D


Tässä taas varmasti täysin epäluotettava lähde? ;D Itsehän en ole vielä aiheeseen perehtynyt tarpeeksi että voisin sanoa olenko puolesta vai vastaan mutta asiaa sietää tutkia.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Herra 47

Tuossa taas hyvä syy käyttää chiliä ruuanlaitossa ;)
oikein käytettynä toimii erinomaisesti myös aromivahveteena
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Macc

Lainaus käyttäjältä: Kadotus - heinäkuu 02, 2010, 02:52:26 ap
Tässä taas varmasti täysin epäluotettava lähde? ;D Itsehän en ole vielä aiheeseen perehtynyt tarpeeksi että voisin sanoa olenko puolesta vai vastaan mutta asiaa sietää tutkia.


Ei ollenkaan epäluotettava, ja ihan silkkaa asiaa näyttää olevan. ;D Lähinnä pointtini on se, että ei se natriumglutamaatti mikään mörkö ole, jota hysteerisesti tarvitsee pelätä. Pienimmille lapsille se ei sovi, ja joillekin (esim. joillekin migreenipotilaille) se voi aiheuttaa oireita. Ilmeisesti mitään tieteellisesti päteviä tutkimustuloksia ei normi-terveelle aikuiselle kohtuullisesta natriumgluamaatin käytöstä aiheutuvista haitoista ole - tai en ainakaan niihin ole törmännyt. Mutta oikaiskaa heti, jos olen väärässä!  ;)

Mielestäni merkittävin haitta (ja samalla sen käytön ainoa peruste) natriumglutamaatissa on, että sillä saadaan korostettua ruuan makua. Tällöin voidaan tehdä varsin heikoista raaka-aineista syötävän makuista sapuskaa.

En itsekään syvällistä tietoa aiheesta omaa, joten en tämän enempää aiheeseen taida ottaa kantaa...  :)

Tinsa

Lainaus käyttäjältä: Kadotus - heinäkuu 01, 2010, 16:28:49 ip
kyse on vain annostuksesta, niinkuin se joku kemisti aikanaan sanoi (en taas muista tyypin nimeä.)
Juuri näin. Tarkemmin kun lähtee tutkimaan, niin natriumglutamaattia on lähes kaikissa leikkeleissä, jauhelihoissa jne. jota saa kaupasta. Onhan tupakassakin polonium 210tä, joka on radioaktiivinen myrkky. Sillä on tapettu aikoinaan paljon vakkojia.
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger
Vaikka on jo vuosia kasvatellut ja antanut tutuille amistiaisia

Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 24, 2011, 21:02:53 ip
Kaupassa luulivat teeholistiksi kun ihmettelin ettei hyllyssä ollut 32:ta teesiivilää.

Raimo el Muerte

Huomasinpa että täällä turussa eerikinkadulla ihan siipiravintolan lähistöllä on joku kumma etno-pulju josta saa ainakin pakastettuja maustamattomia siipiä ja halvalla.

juustohöylä

Natriumglutamaatista:http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/n.html#natr
Muutenkin hienot sivut.
Ja sama mielipide asiasta Raholan kanssa.

Nuuskapeke

Lainaus käyttäjältä: Raimo el Muerte - heinäkuu 16, 2010, 17:29:17 ip
Huomasinpa että täällä turussa eerikinkadulla ihan siipiravintolan lähistöllä on joku kumma etno-pulju josta saa ainakin pakastettuja maustamattomia siipiä ja halvalla.

Mikä liike tämä mahtaa olla?

Nuuskapeke

Lainaus käyttäjältä: Nuuskapeke - elokuu 01, 2010, 20:22:20 ip
Lainaus käyttäjältä: Raimo el Muerte - heinäkuu 16, 2010, 17:29:17 ip
Huomasinpa että täällä turussa eerikinkadulla ihan siipiravintolan lähistöllä on joku kumma etno-pulju josta saa ainakin pakastettuja maustamattomia siipiä ja halvalla.

Mikä liike tämä mahtaa olla?


Löyty. Tanskalaisia olivat ja 2kg pussissa pakattuina, jolla hintaa 5.8€. Kauppahallissa jokisen lihaliikkessä 4.9€/kg ja olivat kaiken lisäksi loppu.

Samperi

itse oon ainakin ostanu kaupasta "hunaja"lisäaine marinoituja siipiä, ja sitten vaan raanan alla kylmällä vedellä pessy sen pois... sitten kun vaan laittaa paistamisen jälkeen omat soosit päälle niin ei paljon "hunajat" maistu... kannattaa kokeilla.

Rundari

Ite tuli äsken tehtyä liekkisiipiä ja ennen uuniin laittoa sivelin pullasudilla niihin savunagan ja ruokaöljyn sekoitusta. Tuli oiken mukavan makusia omaan mieleen.

Hyde

Mulla tuli ensimmäinen nagan testaus noissa liekkisiivissä. Ripottelin suoraan siipien päälle nagajauheetta ja uuniin, mukavasti avasi hengitystä näin flunssa aikana :D