tammikuu 09, 2025, 12:30:23 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Korealaiset chilit

Aloittaja Yufina, elokuu 15, 2011, 23:08:03 ip

« edellinen - seuraava »

Yufina

elokuu 15, 2011, 23:08:03 ip Viimeisin muokkaus: elokuu 15, 2011, 23:14:50 ip käyttäjältä Yufina
Elikkä tässä nyt innostuin korealaisen ruoan kautta korealaiseen chiliin. Pitkän netin kääntämisen jälkeen sain hyvin vähän tietoa juuri korealaisesta chilistä. Sentää tuli luettue paljon muutakn mielenkiintoista chilistä, joka sai minut entisestän innostumaan. Mutta mitä itse eniten ihmettelen, niin on se että koreassa chili on tärkein ja yleisin raaka-aine heti valkosipulin jälkeen, mutta silti netissä on erittäin vähän tieetoa ko. chileistä. Mutta sentään jotain sain ongittia pitkän etsinnän jälkeen:

http://www.thehotpepper.com/topic/8290-korean-pepper/page__p__151882__hl__korean__fromsearch__1#entry151882
LainausI had an old friend who was of Korean heritage but born in the U.S.A. His Korean-born mother used to cook us some of the most delicious meals. I really enjoyed the flavors they use in their food. Anyway, she always used to serve these raw peppers on the side of most dishes. They were light green, about 4-6 inches long, 1 inch in diameter, medium heat (some like Jalapenos and others a little hotter), sweet, medium skin, very crisp, and made the mouth water a little. Unfortunately, his mother has passed and he doesn't remember what kind of peppers they were. He tried to visit the old Korean lady at the market but it has closed.

Kyseessä on Put-gochu niminen chili, mutta google ei kyllä auta tuolla tiedolla mitään.

Toinen mitä löysin on tai tuolla on oikeastaan parikin mielenkiintoista.
http://www.thechileman.org/results.php?page=1&chile=1&find=Any&heat=Any&origin=Korea&genus=Annuum

HAHONY KOCHO
LainausUsed as an ingrediant of the Korean dish Kimchi - fermented cabbage with peppers. The Cayenne type pods are approximately 2in in length and mature from green to red.


KOREAN HOT
LainausIf you only had room for one chilli plant, you should have this one, it is ideal for using fresh, dried or in powder form. Has a great taste and a decent heat Level. 4 to 5 inches long, a great looking all rounder.


Sitten vielä löysin tälläisen jossa oli maininta
http://www.maangchi.com/ingredients/red-peppers
Lainausyou can get some Guindilla peppers, which are about the closest you'll come to Korean peppers.


Elikkä joskohan joku viisampi osaisi auttaa minua, mistä voisin etsiä lisätietoa? Myös ko. chilien kasvattaminen kiinnostaisi, mutta sitten taas mietittyttää niiden itämiskelpoisuus tai ylipäätään että voiko niistä saada jälkeläisiä. Mutta miten tuonkin selvittää?

Ja ilmeisesti kaikki korealaiset chilit kuuluvat Capsicum annuum:iin, mutta tuokaan ei hirveästi auta.

Ja jos oikein ymmärsin, niin korean tulisin chili on Cheongyang pepper  (ChungYang)    4000-10000 SHU eli aika lähellä ilmeisesti jalapenon tasoa. Mutta taaskaan google ei anna ko. nimillä mitään järkevää takaisin =[

ps. Voisin tässä myöhemmin kenties kirjoitella enmmä korealaisesta chilin (ruoan) käytöstä, jos vain mielenkiitoa löytyy? Meinaan koreasta löytyy parinkin erittäin mielenkiintoista chili ainetta :D

MasaT

En usko, että kukaan nykyisistä harrastajista on tutkinut asiaa niin hyvin, kuin sinä.  ;)
Nämä aasialaiset chilit tosiaan vaatisi enemmän tutkimista. Pakistanin kansallis-hedelmä on muuten dundicut-chili. Intialaisesta kashmir-chilistä on saatu väriä kankaiden värjäämiseen. Kiinassa on oma chinense- lajikkeensa, mitä en tiedä keneenkään täällä kasvattaneen.

coco

Ois kyllä ihan mielenkiintoinen aihe perehtyä.  :)

ookkerpak

Mulle pitää ainakin laittaa PM jos jostain löytyy Kimchin teossa käytetty chili. Saati sitten jos on siemeniä tarjolla.

Mä olen paremman puutteessa valmistanu kimchini tähän mennessä thai-kioskista ostetuista kuivatuista random-thaichileistä tolla Maanchin reseptillä, ihan ok sekin on ollu.
Never take any shit from an inanimate object.

Yufina

Lainaus käyttäjältä: ookkerpak - elokuu 16, 2011, 20:55:40 ip
Mulle pitää ainakin laittaa PM jos jostain löytyy Kimchin teossa käytetty chili. Saati sitten jos on siemeniä tarjolla.

Mä olen paremman puutteessa valmistanu kimchini tähän mennessä thai-kioskista ostetuista kuivatuista random-thaichileistä tolla Maanchin reseptillä, ihan ok sekin on ollu.


Teinpäs noista mausteista aiheen, josta saatat sinäkin löytävän kaipaamasi :) http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10172.0


bluesman

Mulla on kasvamassa muutama Korean maraca. Vaikuttaa thaikkutyyppiseltä. Muuta en tiedä lajikkeesta kuin että on annuumi.

-mtk-

Itse olen tuttavalta saanut Koreasta tuotuja kuivattuja chilejä. Ostettu paikalliselta torilta suoraan säkistä, nuo olivat kuulemma kalleimpia kilohinnaltaan mitä oli myynnissä. Näyttää perusannuumilta, eli kypsänä punainen "peruschilin" muotoinen, n. 7-10cm pitkä ja aikas kiukkuinen. Istuu kyllä aasialaiseen ruokaan kun nenä päähän.
Työkaveri niitä kokeili kasvattaakin, itävyys ei ollut huippuluokkaa (miten lie kuivattu, uunissako?), mutta itipä kuitenkin. Täytyy jossain vaiheessa kysyä, miten puskan kävi. Itse en ole vielä kasvamaan laittanut, kun ei ole ollut mitään hajua mitä siitä tulee, eikä tietoa ollut saatavilla eri mahdollisuuksistakaan. Täytyy varmaan aktivoitua ja laittaa jossain vaiheessa itämään.