lokakuu 06, 2024, 02:31:34 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilikokkailua

Aloittaja NikoE, marraskuu 10, 2011, 23:30:58 ip

« edellinen - seuraava »

NikoE

Chilisuklaakakkua


POHJA:
150G HUONEENLÄMPÖISTÄ SUOLATONTA VOITA
140G TOMUSOKERIA
6 KANANMUNAN KELTUAISTA
360G VEHNÄJAUHOJA

1.   VAAHDOTA NOTKISTETTU VOI JA TOMUSOKERI
2.   LISÄÄ KELTUAISET YKSITELLEN KOKOAJAN VOIMAKKAASTI VATKATEN
3.   VATKAA TASAISEKSI VAALEAN KELTAISEKSI TAHNAKSI
4.   LISÄÄ 2/3 JAUHOISTA NOPEASTI SEKOITTAEN,VARO SITKOA!
5.   LISÄÄ LOPUT JAUHOT NOPEASTI KÄSIN, MITÄ VÄHEMMÄN TYÖSTÄT TAIKINAA SEN PAREMPI, KUITENKIN NIIN ETTÄ TAIKINA ON TÄYSIN TASAINEN
6.   KAULI TAIKINA KAUTTAALTAAN TASAISEKSI JA LAITA JÄÄKAAPPIIN ODOTTAMAAN 20 MINUUTIKSI
7.   LAITA TAIKINA IRTOPOHJAVUOKAAN REUNOJA MYÖTEN JA ANNA LEVÄTÄ VIELÄ 20 MINUUTTIA JÄÄKAAPISSA
8.   PISTELE POHJAAN HAARUKALLA REIKIÄ JA PAISTA POHJA 13-17MIN 160C


TÄYTE:

200G LAADUKASTA SUKLAATA(70%)
(TOMUSOKERIA 20G)
200G KUUMAA KERMAA
1 KANANMUNAA
80G KYLMÄÄ TÄYSMAITOA
(NOTKISTETTUA VOITA 20G)
1 CHIPOTLE
1 JALAPENO
½ VANILJATANKO
1 TÄHTIANIS

1. PILKO JALAPENO JA CHIPOTLE PIENEMMÄKSI, KIEHAUTA KERMA, HALKAISTU VANILJATANKO, TÄHTIANIS JA CHILIT (ANNA SEOKSEN LEVÄTÄ 5MIN)
2. LAITA SUKLAA JA TOMUSOKERI ASTIAAN, KAADA KUUMA(LEVÄNNYT) SIIVILÖITY KERMA SEKAAN
3. ÄLÄ VATKAA VISPILÄLLÄ VAAN SULATA RAUHALLISESTI NUOLIJALLA KÄÄNNELLEN SUKLAATA KERMAN SEKAAN, KUNNES SEOS ON KIILTÄVÄÄ JA TASAISTA
4. LISÄÄ SEKAAN MUNA JA SEKOITA TASAISEKSI
5.LISÄÄ JOUKKOON KYLMÄ MAITO JA SEKOITA
6. LISÄÄ VIELÄ NOTKISTETTU VOI JA SEKOITA
7.KAADA TÄYTE VUOKIIN JA PAISTA 110C UUNISSA 15-20 MIN(AIKA ON UUNI KOHTAISTA, KAKKU ON VALMIS KUN SE ALKAA HYYTYMÄÄN LÄHES KOKONAAN)

InkRose

Jumaliste, että näyttää muuten hyvältä. Räyhiksen mätöille kova jälkiruokakilpailija heti kättelyssä? ;D

...mutta onko pakko HUUTAA? ;)

NikoE

Sori ei ollut tarkoitus huutaa, mutta olin kirjottanut reseptin blogiin jo capseilla joten en jaksanut muuttaa enään :) Ei tässä mitään kilpailla, kunhan vaan ajattelin jakaa hieman erilaisia chiliruokareseptejä ammattini puolesta. Chilifoorumi "neitsyyskin" nyt menetetty

NikoE



Tulisessa liemessä haudutettua Osso Buccoa talvikeleille

8-10 naudan osso buccoa eli potka kiekkoa (saa kauppahalleista ja hyvin varustetuista lihatiskeistä, halpaakin on 4-7e kilo)
2 keltasipulia
2 porkkanaa
1 palsternakka
5 valkosipulikynttä
5 laakerinlehteä
4 oksaa rosmariinia
8 oksaa timjamia
2 oksaa persiljaa
4 chipotlea
2 turbo pubea
1rkl habanero pyrettä
1plo punaviiniä
lihalientä
suolaa,pippuria
vehnäjauhoja

1. kuori ja pilko juurekset sekä chilit
2. jauhota lihat kevyesti ja paista lihat yksitellen öljyssä pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla
3. nosta lihat uunivuokaan
4. älä pese pannua paistamisen aikana, vaan lisää punaviini pannulle kun olet paistanut lihat ja "skrapaa" puulastalla kaikki maku mukaan pataan
5.lisää kuuma neste lihojen päälle, lisää yrtit, juurekset, chilit ja laakerinlehdet
6.peitä vuoka leivinpaperilla ja kannella/foliolla ja kypsennä n.100C uunissa 4-6h tai jopa yön yli maku sen kuin paranee vaan


InkRose

Juu en minä tarkoittanutkaan että varsinaisesti mistään kilpailisitte - kuvasi kyllä päihittävät Räyhä-sedän vastaavat mennen tullen - mutta onpahan yksi osaava kokki lisää jakamassa viisautta ja nälkää meille muille. :) Kättelisin jos kehtaisin, mutta kun kuola valuu molemmista suupielistä näitä katsellessa niin ei riitä raajat. Eli tervetuloa siis!

NikoE

Kiitosta kehuista. Reseptejä ja kuvia on vaikka kuinka koneella joten lisää on luvassa.

NikoE

marraskuu 11, 2011, 01:25:57 ap #6 Viimeisin muokkaus: marraskuu 11, 2011, 01:28:51 ap käyttäjältä NikoE
Chiliöljy



Lueskelin noita chiliöljy topikkeja ja ite tein seuraavalla tavalla kaverille tulisemman öljyn kun Italian Olio Picanteissa ei ollut tarpeeksi potkua. Aikamoinen chilien sekamelskahan tuo on, mutta tavotteena oliki saada potkua ja makua monella tapaa. Chilejä toki voi laittaa maun mukaa mitä tahtoo

1 Aji Cristal
1 Turbo Pube
1 Orange Rocoto
1 Jalapeno
1/2  Kuivattu Naga
1 Kuivattu Pastilla
1 Chipotle
1rkl Rawitteja
1 Kuivattu Guajillo

1.Poista tuoreista chileistä siemet ja huuhtase chilit
2.Pilko chilit hienoksi ja laita kattilaan
3.Kaada chilien päälle 0,5l rypsiöljyä ja hauduta miedolla lämmöllä pari tuntia(max 60C)
4.Blendaa öljy sileäksi ja kaada esim litran mittaan, peitä kelmulla ja anna jäähtyä huoneen lämmössä
5.Laita jäähtynyt öljy jääkaappiin vuorokaudeksi
6.Kaada seuraavana päivänä öljy varovasti puhtaaseen pulloon/purkkiin niin, että "chilisakka" ei tule mukaan
7.Lisää kuivatut chilit


SK

Kiitoksia vaan v....ti. Nyt on helvetimoinen nälkä heti aamusta ja joudun turvautumaan amican moskaan. Onneksi on edes omat jauheet taskussa.

Jatka vaan samaan malliin, mutta joku varotus pitäis näissä topiceissa olla. "Suojaa näppis elmukelmulla kuolalta" -tyyliin.  :o

Vate

HOLY SHIT! NÄYTÄÄ SAIRAAN HYVÄLTÄ!

Pakko joskus itekkin testata... ::)

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

marko-

aika pirun hyvältä vaikuttaa! Nyt on sitten toinen ruoka-aiheinen threadi mitä tulee säännöllisesti luettua! Vaikka söin juuri 4 paahtoleipää johon tuli heinzin soossia, kotivaran metwurstia, juustoa ja tomaattia niin meinasi vähän jäädä nälkä. No, kohta aivot rekisteröi..