heinäkuu 01, 2024, 09:06:36 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Joulusinappi!

Aloittaja kuartsi, joulukuu 22, 2008, 14:58:31 ip

« edellinen - seuraava »

kuartsi

Nyt kun joulu on jo ovella ja jokaisella varmaan odottaakin kinkku paistamistaan, niin minkäslaisia sinappeja teette possun seuraksi? Itselläni ei oikeen ole mitään reseptiä, mutta hinku olisi tehdä jonkinnäköistä chilipainotteista sinappia. Miten on, onko teillä chilipäillä mitään hyviä reseptejä jaettavaksi aloittelevalle chilinharrastajalle :)?

Hyvät joulut ja toivottavasti meni oikeaan osioon!

Hombre

joulukuu 22, 2008, 19:15:38 ip #1 Viimeisin muokkaus: joulukuu 22, 2008, 22:06:32 ip käyttäjältä Hombre
1,5 dl sokeria
2.5 dl sinappijauhoa
2 kananmunaa
loraus hunajaa
2 tl ...vetin tulista savuchiliä
2dl kermaa
ripaus mustapippuria
..Unohdin tästä reseptistä tosiaan lorauksen rommia
ja cherryetikan
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

wille

Itse taas olen tehnyt perinteisellä "1-1-1-1"-kaavalla ton pohjan ja sitten vaan maustanut mieleiseksi.

Eli:
1 dl sinappijauhoja
1 dl sokeria
1 dl kermaa (itse käytin kuohukermaa)
1 kananmuna

Kantsii vetää noi ainekset sauvasekolla sekasin ja vasta sitten heittää kattila levylle.

Tänään noiden ainesten lisäksi tuli :
a) kynsilaukkaa
b) Konjakkia (kokille myös)
c) Nestesavua ja Bhut Jolokia-jauhetta. Reilusti.

Sitten vaan jäähdyttelee ja ja laittaa jääkaappiin tekeytymään.
Lopuksi voi heittää sörsselin sekaan vielä yhden ruokalusikallisen etikkaa.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

timppa

Helppoheikkinä ei tule mieleenkään alkaa itse kyhäämään sinappia alusta alkaen, mutta perus kaupan sinappikaan ei kelpaa. Niinpä valitsin tavan, jolla saa helposti jotain erikoisempaa ja tulista aikaiseksi.

Määristä en tiedä kun mutulla tämä on ekaa kertaa eilen tehty. Tein tätä yhden purkillisen, jonka koko oli ehkä noin yhden desilitran verran.

Pohjaksi jokin kaupan sinappi, josta pitää. Itse valitsin Turun punakorkkisen sinapin. Sinappia sekoituskulhoon noin 3/4 dl (yhden desilitran valmiiseen annokseen).
Tulista Savuchippeä pari teelusikallista (maun mukaan; vähempikin riittää. Tällä määrällä tulee tulista. Käytin tähän habanero chippeä)
Kanelia noin yksi teelusikallinen
Juoksevaa hunajaa noin ruokalusikallinen (kannattaa hommata hunaja jostain Suomalaiselta hunajatilalta suoraan, hunajan maussa on muuten uskomattomia eroja. Tässä maku kyllä hukkuu sinappiin, mutta yleisesti pienenä vinkkinä vaan)
Ripaus sokeria (teelusikallinen korkeintaan)

Ainekset huolellisesti sekaisin kulhossa ja sitten lusikalla valmis joulusinappi sinappipurkkiin ja purkki jääkaappiin, josta joulupöytään ja edelleen kinkun päälle ja suuhun.

Hyvää Joulua!
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

kuartsi

Lainaus käyttäjältä: Hombre - joulukuu 22, 2008, 19:15:38 ip
1,5 dl sokeria
2.5 dl sinappijauhoa
2 kananmunaa
loraus hunajaa
2 tl ...vetin tulista savuchiliä
2dl kermaa
ripaus mustapippuria
..Unohdin tästä reseptistä tosiaan lorauksen rommia
ja cherryetikan

Kokeilin tuolla ohjeella (vähän muunneltu tosin) ja hyvää tuli! Chilinä toimi jauhettu habanero ja sitä tuli laitettua vähän enemmän... Ja lopuksi vielä luraus viskiä niin avot! Nyt kun tuo kinkkukin vielä tulisi uunista ulos...

Riiviö

joulukuu 24, 2008, 23:06:22 ip #5 Viimeisin muokkaus: joulukuu 30, 2008, 15:34:26 ip käyttäjältä Riiviö
Timppa olet oikeassa tuossa hunaja-asiassa. Naapurillani on mehiläisiä ja aina linkoamisaikaan haen sieltä joka erästä muutaman purkin, sitten lopulta sitä vaaleaa mautonta rypsihunajaa 3-5kiloa karkkien keittelyyn... Viime kesänä sain tosi hyvää alkukesän hunajaa, erikoista harmahtavaa ja kolmantena sitä rypsiä... ja hinta omaan purkkiin suoraan säiliöstä 5,5e per kilo. Jos siis hunajaa käyttää niin kannattaa.

edit piaf: Hunajahan on chilinsäilöjän peruskamaa, viinietikan lisäksi...
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

massmur

Tuli tänään tehtyä satsit habasinappia seuraavalla reseptillä:

2 dl Colmans sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 habanero
1 rkl sherryviinietikkaa
1 rkl viskiä

Maku oli erinomainen jo tässä vaiheessa. Suht makeaa, alkupotku sinapista ja jälkilämpö chilistä.
Juhannuksen tarkoitus maistella kokonaan valmista tavaraa.
Suunnitelmissa on tehdä myös reilusti tulisempaa tuotetta, mutta tämä erä maistuu varmasti kaikille.
Sinappijauheen ja sokerin määrää suhteessa muuhun tavaraan en ainakaan lähtisi vähentämään.
Ne tuntuivat olevan oikein hyvin kohdallaan.

massmur

Tuo yllä oleva erä oli hyvää sinappia, mutta chilin osuus millä tahansa asteikolla tarkasteltuna liian vähäinen.
Keittelin juuri uuden erän, jossa sherryviinietikan sijasta balsamicoa ja viskin tilalla kolmella tähdellä ylistettyä jaloviinaa.
Laitoin tähän satsiin neljä oranssia habaneroa ja pari lemon droppia päälle. Odotukset korkealla.

snu


Rocoto-sinappi snun mukaan:

1dl sinappijauhetta (Auran)
½dl sokeria
½dl hunajaa
1dl kuohukermaa
2 munaa
2 keltaista rocotoa
4ml valkoviinietikkaa

Ensin rocotot muusiksi, tai ihan pieneksi silpuksi, sitten kaikki aineet (paitsi valkoviinietikka) sekaisin kattilaan, kuumennetaan kunnes se alkaa seostua ja muuttuu sinappimaiseksi, voi antaa vähän kiehahtaa. Lopuksi valkoviinietikat joukkoon ja vielä vähän sekoitusta. Sinappi puhtaisiin purkkeihin ja sitten voi alkaakin jo syömään. Maku ehkä vähän tasaantuu ajan myötä.

Tulisuus on selvästi havaittava, mutta luulisin ihan taviksenkin sen sietävän. Riippuu toki paljon rocoton koosta. Maku on oikein hyvä.
#419
Eksyminen on suotavaa.

rasse


snu

Lainaus käyttäjältä: rasse - heinäkuu 13, 2009, 16:46:02 ip
4 ml vain etikkaa?


Juu. Sen pitäisi säilöä tuo määrä. Kovinkaan paljoa makua siitä ei irtoa, mutta se ei ollut tarkoituskaan.
#419
Eksyminen on suotavaa.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: snu - heinäkuu 13, 2009, 15:49:07 ip

Rocoto-sinappi snun mukaan:

1dl sinappijauhetta (Auran)
½dl sokeria
½dl hunajaa
1dl kuohukermaa
2 munaa
2 keltaista rocotoa
4ml valkoviinietikkaa

Ensin rocotot muusiksi, tai ihan pieneksi silpuksi, sitten kaikki aineet (paitsi valkoviinietikka) sekaisin kattilaan, kuumennetaan kunnes se alkaa seostua ja muuttuu sinappimaiseksi, voi antaa vähän kiehahtaa. Lopuksi valkoviinietikat joukkoon ja vielä vähän sekoitusta. Sinappi puhtaisiin purkkeihin ja sitten voi alkaakin jo syömään. Maku ehkä vähän tasaantuu ajan myötä.

Tulisuus on selvästi havaittava, mutta luulisin ihan taviksenkin sen sietävän. Riippuu toki paljon rocoton koosta. Maku on oikein hyvä.


Rocotoissa on valtavia tulisuuseroja, joten kannattaa ensin maistaa. ;)  Keskimäärin keltaiset Canariot ovat tulisempia kuin punaiset Rocotot, mutta molemmista löytyy kyllä niin lähes paprikamaisen mietoja kuin todella hirmuisiakin yllätyksiä.

snu


Nuo mun keltaiset rocotot oli kyllä sellaisia, että minä en niitä paljaaltaan pysty syömään. Tulisuus luokkaa 9 ehkä. Ei ihan habaneroa, mutta selvästi Aji Cristalia tulisempia. Oli muuten tosi mehukkaita, toinen niistä onnistui ruiskaisemaan mehua poskelle, joka vähän ajan päästä alkoi siinäkin polttamaan... Onneksi ei mennyt silmään.
#419
Eksyminen on suotavaa.

rasse

Lainaus käyttäjältä: snu - heinäkuu 13, 2009, 16:52:47 ip
Lainaus käyttäjältä: rasse - heinäkuu 13, 2009, 16:46:02 ip
4 ml vain etikkaa?


Juu. Sen pitäisi säilöä tuo määrä. Kovinkaan paljoa makua siitä ei irtoa, mutta se ei ollut tarkoituskaan.


Säilymisen vuoksi siis, ok. Tuota voisi kokeilla, ei olisi niin etikkainen sinappi.

snu


Kaikissa sinappiohjeissa ei ole etikkaa ollenkaan, kun netistä niitä ihmettelin. Tuossa kuitenkin on kananmunaa ja kermaa, jotka eivät ole säilyvyydestään kuuluisia, enkä ole mikään sinapin suurkuluttaja, joten lisäsin tuon lirauksen.
#419
Eksyminen on suotavaa.

Ryhis

elokuu 02, 2009, 11:41:52 ap #15 Viimeisin muokkaus: elokuu 02, 2009, 12:02:35 ip käyttäjältä Räyhäkäs
No eihän tämä varsinaisesti sinappia ole, eikä joulua, mutta..

Tarvitsi possunleikkeeseen saada maittava pinta grilliä varten ja käytettävissä oli sekalainen sortimentti jonkun toisen ihmisen keittiökaapin sisältöä. Kaadoin leikkeen pinnalle

1 rkl sinappijauhetta
1/2 tl sokeria
1 tl öljyä
Ja tarpeeksi tabascoa nesteeksi, jotta edellä mainituista saa sellaisen tahnan joka on helppo lusikalla silitellä pintaan.

Nopeaa ja helppoa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

wille

Noniin, joulusinapit olisi taas väkästelty. Neljää erilaista valmistui.

- Valkosipuli-Omena
- Viski-Hunaja
- Rocoto-Savu-Punaviini
- Viski-Savu-Trinidad Scorpion Morouga Blend-Omena

Samalla vanhalla kaavalla.

Mitenkäs muilla tänä vuonna? Millaisia kokeiluja?
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Whili

Lainaus käyttäjältä: wille - joulukuu 22, 2011, 18:47:22 ip

Mitenkäs muilla tänä vuonna? Millaisia kokeiluja?


Wasabia sekaan niin nenä pysyy pystyssä.

Herra 47

savurocoto-savunaga-hunaja-viski sinappia tuli tehtyä :D
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Perhonen_Kärpänen

joulukuu 23, 2011, 21:42:22 ip #19 Viimeisin muokkaus: joulukuu 23, 2011, 21:44:36 ip käyttäjältä Perhonen_Kärpänen
Olisipa ilman tätä ketjua unohtunut koko sinappi!

Ihan perusreseptillä itse sinappi (perus valkoviinietikan sijaan yrteillä maustettua versiota) ja mausteeksi chilijauhetta (naga-habanero) sekä viskiä. Ai että oli hyvälle jo tässä vaiheessa!