tammikuu 09, 2025, 22:16:25 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Myllykoski Mansionin kausi 2015

Aloittaja Myllykoskimansion, marraskuu 15, 2014, 19:50:13 ip

« edellinen - seuraava »

Myllykoskimansion

Hankala sanoa, en ole toviin verrannut noita kahta. Voi tuo perus Naga olla aika lähellä. Syy miksi tuota on minulla jauheena on se että tuo Black Naga ja oikeastaan kaikki aiemmatkin brown-versiot on olleet paljon satoisampia ja siten on jäänyt materiaalia kuivattavaksi. On tuolla rinnalla ollut muitakin, mutta khyl talven aamipalapöydässä tuota rouskutellaan paistettujen munien päälle. Ai niin, mä en jauha noita valmiiksi hienoksi sahanpuruksi vaan murskaan rouheasti omiin myllyihin. Chileissä kuten muissakin yrteissä hienojauhatus mielestäni tekee sen että aromit lähtee ikkunoista harakoille ajan kanssa ja sen jälkeen on sitä itteään - purua missä on poltetta.  8)

Myllykoskimansion

Merkinnäksi päiväkirjaan. Ulkona kasvaneet chilit lähti kompostiin eilen. Säälittävä määrä säälittävistä puskista. Yksi 7-pata ei tainnut tehdä 1,5m koosta huolimatta podin podia. Lopuista tuli muutama kourallinen.

Kasvihuone on edelleen tulilla ja lämpiää sähköllä. Raakiletta on oksilla paljon, pääasiassa pubeja. Mennään tällä niin kauan kuin puhaltimen tehot riittää. Nyt ulkona +3 ja kasvarissa +12,5...

Muuten on tullut talteen kuivattua talven tarpeksi ja ensimmäinen vajaan kilon satsi hapanta on pulputtamssa.

Myllykoskimansion

Toverit!

Kausi jatkuu tekohengityksellä tai siis lämpöpuhaltimella. Viimevuonna samaan aikaan halla söi vuoden työn. Ei syö tänä vuonna. Nyt ulkona on +5 ja kasvarissa yhdellä puhaltimella +16,5. Toinen lämppäri on vielä reservissä. Pääsato killuu edelleen oksilla, varovainen arvio on noin 10 kg. Käytettynä on tällä hetkellä noin 3 kg. Hapatteena tulossa parhaillaan n. 2 kg. Mä olen sitä mieltä että seinästä tulee sähköä ja kasvari lämmitetään vaikka jouluun että saadaan ensimmäistä kertaa homma kunnolla maaliin.

Aika vilakkaa, viimevuonna samaan aikaan oli maisema identtinen, mutta kasvarin asukit död.


Yleisnäkymää. Kaikki otukset on leikattu alas ylimpään podiin asti.


Rocoto Giant ei ole kovin giant ja muutenkin viimeinen mikä menee amppeliin. Amppelit pasketta.


Kolmea erilaista rocotoa, Ajia yms.


Suosikki Rocoto eli Semillaksen Rocoto Yellow. Hillittömiä tulisia hetelmiä. Nuo menisi juniorikuulana työntökisoihin heleposti.



Tämä pitäisi olla SKK:n Sugar Rush. Vaihtaa värin keltaiseksi ja tekee isoja ja paksuja podeja.


Muitahuonioita oli että kauden aikana on tehty omaan tarpeeseen riittävästi kuivattua hiliä ja sitä meneekin about joka ruokaan. Uusin tuttavuus oli hapanchili vesilukkoastiassa käytettynä. Helvatun hyvää! Loppusatsista tulee lisää tätä herkkua, osa menee pakkaseen ja ehkä yksi kattilallinen savustettua pyreetä. Näin. Katseet alkaa kääntymään Kärsän putiikkiin ja uusiin suunnitelmiin...

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Myllykoskimansion - lokakuu 10, 2015, 17:51:51 ip
Mä olen sitä mieltä että seinästä tulee sähköä ja kasvari lämmitetään vaikka jouluun että saadaan ensimmäistä kertaa homma kunnolla maaliin.


Oikea asenne! :) Toivotaan, että mollukat kypsyy. Ja hyvän kokoinen rocoto muuten...

Myllykoskimansion

Toivotaan että kypsyy. Tänään sunnuntaina taas kuivuri hurisee ja laitetan samalla uutta päivitystä päiväkirjaan. Uusi lämmitin toimii hienosti. Nyt pimeän tultua 18:45 ulkona on +4 ja kasvarissa +17.5.  8) 8). Kypsymistä on eilisestä aika paljon. Laitetaan alkuviikolla toinen lämppäri tulille niin päästään kesän hellelukemiin.

Tämän illan fiiliskuvaa paikallisesta tropiikista.


Tämä on se eilinen Yellow mollukka, vaihtaa väriä aika nopsaan.


Kausi jatkuu ja vähitellen alkaa ajatukset olemaan kaudessa 2016. Tietäisi vain mitä hankkia ja ennen kaikkea mitä tehdä toisin, että tulos olisi parempi...

Trioniska

Vissiin vielä riittänyt yksi lämmitin kun on ollut hieman lämpimempi jakso?
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Hubert

Lainaus käyttäjältä: Myllykoskimansion - lokakuu 11, 2015, 18:56:36 ip
Kausi jatkuu ja vähitellen alkaa ajatukset olemaan kaudessa 2016. Tietäisi vain mitä hankkia ja ennen kaikkea mitä tehdä toisin, että tulos olisi parempi...


Hienolta näyttää ja panostusta vaikuttaa olevan varmasti riittavasti!  ;D
Mutta kasvit ovat tosiaan ajankohtaan ja puitteisiin nähden varsin pieniä. Tässä muutama kehitysehdotus.

Jos tarkoitus on saada satoa kilokaupalla kymmenien eri kasvien maistiaisten sijaan, taimimäärän vähennys voisi olla aika kova juttu ja/tai myöhempi idätys. Varsin ahtaassa kasvaneilta näyttävät keväisissä kuvissa. Jos taimet kevättalvella tilan-/valonpuutteen tai liian pienten ruukkujen takia hidastavat kasvua, kestää kasvun uudelleen käynnistyminen helposti heinäkuuhun ja silloin ei satoa oikein ehdi tulla kuin parisataa grammaa per kasvi.

Ruukkukokoa kannattaa myös kasvattaa, 20-30 litraa on kasvarissa passeli koko, pienille lajikkeille riittää 10-15 litraa.

Lisäksi bongasin maininnan "lannoitettu kerran 2 viikossa". Tarjoa lannoitelientä joka kastelulla ja tujua sellaista(EC 2-3), koska kaikki muut puitteet ovat erinomaiset. Ainakaan kuvissa ei näkynyt mitään automaattikastelujärjestelmää. Tasainen automaattikastelu, esim. Blumateilla, helpottaa elämää todella paljon, mutta lisäksi on erittäin hyväksi myös kasveille.

Tietysti vesiviljely voi myös olla oikotie onneen. Varsinkin chinenset ovat haastavia saada kilotuottoon turpeessa, mutta vesiviljelyssä se on melkein automaatio. Vesikasvien kanssa täytyy idätys jättää myöhäiseksi ja varata todella paljon valoa ja tilaa jokaiselle taimelle, koska kasvuvauhti kaiken mennessä nappiin on jotain aivan älytöntä.

Myllykoskimansion

Juu lämmintä on ollut. Yksi puhallin on riittänyt hienosti. Lämmöt on pysyneet 13 ja 17 välillä öisin. Nyt alkaa kypsää pukkaamaan. Tänään sain kerättyä kilon verran rocotoja talteen. Ajia yms on puskissa keruuta vailla toinen mokoma. Hapanchilikaalia ja rocotomössöä voisi laittaa käymään.

Hubertilla varsin hyviä tärppejä tulevaan kauteen. Ruukkukokoa isommaksi ja kasvimäärää vähemmäksi on siis seuraavan kauden motto. Keskityn varmaankin Aji/Pube -osastolle. Joku hyvä Hapsu ja yksi supertulinen riittänevät.

Toistaiseksi jatketaan tätä kautta. Sääkartan mukaan ainakin pari viikkoa on odotettavissa varsin lämmintä ja varmaankin pari viikkoa riittää loppusadon kypsyttelyyn. On tämä hieno harrastus.  8)

Myllykoskimansion

Jaahans. Kausi 2016 alkaa starttaamaan. Tänään on näpelöity siemenkansiota ja ketjukirjettä odotellaan pistoksissa. On aika valita kauden kasvatit ja laittaa laminointitehdas hurisemaan. Päivällä tuli kerättyä taas kilo Rocotoja, hapankaalichiliä meni taas yksi purkki tekeytymään. Alkaa olemaan tämä kausi lähellä maaliaan... 8)

Myllykoskimansion

Toverit,

Tänään on kerätty rajusti satoa.  8) Pari kiloa tarttui nyppäisemällä mukaan.


Loppusato kypsyy kohisten. Kiitos lämpimien päivien. Tänään oli päivällä ulkona 12 astetta plussaa ja kasvarissa lämpöä 26. Osa hetukoista valitettavasti pehmenee puskiin ennen värin vaihtoa. Taisin puolenkymmentä isoa pubea heitellä metsään tänäänkin.

Tänään saapui samalla Myllykoskelle ihmeteltävää. SK tuli ehjänä perille.  8)

Myllykoskimansion

Toverit!

Kausi on paketissa. Aamulla kasvarissa näytti tältä.


Kypsää on nyt saatu. Kuukauden lisäaika lämppäreillä teki tehtävänsä. Plakkarissa on aiemmin kerättyä about 6 kg. Tänään lähti kypsää n. 3 kg ja vihreää 2,5 kg mukaan. Tuon jälkeen puskiin ja siten kompostiin jäi ehkä 1-2 kg pikkunappulaa.


Muutama tunti ensimmäisen kuvan jälkeen kasvarissa näytti tältä. Painepesuri lauloi ja paikat laitettiin kuntoon kautta 2016 varten.


Mitä kaudesta 2015 jäi käteen? Parempi esikasvatus, vähemmän kasveja ja lisää lämpöä kevääseen ja syksyyn. Näillä mennään!
Kiitokset kommenteista ja vinkeistä. On tämä hieno harrastus! 8)

Laitetaan tämän myötä kausi 2015 pakettiin.