heinäkuu 01, 2024, 09:30:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


haba-hamppari

Aloittaja zzzz, lokakuu 01, 2007, 12:55:25 ip

« edellinen - seuraava »

zzzz

Hampurilaiset ovat aika nopea ja pienitöinen ruoka, paljon vaivattomampi kuin esim. pizza. Pizzasta on myös hankala saada hyviä ravintolapizzoja parempaa, kun hampurilaisista tulee helposti ja vaivattomasti paljon parempia kuin missään matalalle vajonneissa hampurilaisravintoloissa. Itse tykkään että paras ja vahvin maku on pihveissä eikä lisukkeissa.

Pihvejä varten 400g naudan paistijauhelihaa (riittää 4 hampurilaiseen mikä on yhdelle syöjälle sopiva annos).
1-2 kpl tuoreita habaneroja jotka silputaan saksilla, siemenkodat voi ottaa talteen ja kuivata kevättä odottamaan.
Habanerosilppu puristetaan valkosipulinpuristimella naudanlihan sekaan, perään 2kpl kuorittuja valkosipulinkynsiä. Lisäksi 1tl suolaa ja 1tl cayennepippuria ja/tai mustapippuria sekaan. Pihvitaikinaa vaivataan tehokkaasti ja pitkään kunnes se pysyy hyvin kasassa, ja siitä muotoillaan 4 ohutta isoa pihviä. Paistettaessa pihvit vetäytyvät ja paksunevat jonkin verran, ja niistä kannattaa muotoilla paljon sämpylöitä leveämpiä.
Kananmunaa, jauhoja tms. ei pidä lisätä sekaan, pihvit pysyvät hyvin kasassa eivätkä murene paistinpannulla jos niitä on vaivattu tarpeeksi kauan.

Sämpylöiden väliin voi pihvien lisäksi laittaa esim. majoneesia, suolakurkkua, tomaattia, salaattia, cheddar-juustoa yms.

ChaiN

voin kertoa että saattaa sohva kutsua mutustajaa joka on YKSIN syöny tuon satsin.

LainausPihvejä varten 400g naudan paistijauhelihaa (riittää 4 hampurilaiseen mikä on yhdelle syöjälle sopiva annos).
oispa aina Kesä...
mut Jossain paistaa aina...

Volitans

Hyvien hampurilaisten yksi salaisuus on kokemukseni mukaan oikeat lämpötilat - väliin ei saa laittaa mitään jääkaapikylmää.

Yleensä otan pieniin kulhoihin valmiiksi esim. ketchupin, sipulirenkaat, tomaattiviipaleet, kurkkuviipaleet, majon jne. ja annan niiden lämmetä huoneen lämpöisiksi.

Hampurilaisen on hyvä antaa kokoamisen jälkeen vielä vetäytyä paperiin käärittynä ainakin muutaman minuutin - lämpötilat tasaantuvat. Tällä on yllättävän suuri merkitys makuun!

Majoneesin teen oikeastaan aina itse. Chiliä ja paprikaa sosetettuna joukkoon, niin kyllä lähtee! Currykin sopii yllättävän hyvin. Tuoreesta kurkusta saa kivaa raikkautta. Majoneesin sekaan voi sekoittaa hieman ranskankermaa.

Itse pihvit teen usein niin, että muotoilen vain paistijauhelihasta pihvit. Paistetaan pannulla tai mikä parempaa: Grillataan! Suolaa ja mustapippuria pintaan. Jos jauhelihan jauhaa itse paistista, niin pihvit voi jättää sisältä hieman roseeksi - tulee erinomaista.

Esimerkkinä hiiligrillissä tehty purilainen:
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

snu

No tuolta hampurilaisen pitääkin näyttää! Hieno kuva!

Siinä on melkoinen ero kun nimeltämainitsemattomasta pikaruokaravintolasta katsoo taululta mitä haluaa, ja vertaa siihen lättänään, mitä sitten sai.
#419
Eksyminen on suotavaa.