tammikuu 08, 2025, 21:59:53 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Perussalsa

Aloittaja Nikodeemus, syyskuu 03, 2010, 14:46:18 ip

« edellinen - seuraava »

Nikodeemus

syyskuu 03, 2010, 14:46:18 ip Viimeisin muokkaus: syyskuu 03, 2010, 14:53:42 ip käyttäjältä Nikov
Niko tässä moro! Tein juuri tuossa itselleni vähän salsakastiketta ja ajattelin laitella siitä vähän juttua tännekin
avatakseni spämmäystilin.

Kattilaan siis meni (noin about):

1dl Oliiviöljyä
1   Sipuli
2   Valkosipulinkynttä
1   Paprika
3   Palkoa cayennea
1   Palko Naga Morichia
1   Purkki tomaattimurskaa
1tl Suolaa
Hyppysellinen mustapippuria
½ Limen mehu

Silppua chilit, paprika, sipuli ja valkosipuli
Kuumenna öljy ja lisää silput.
Hauduta miedohkolla lämmöllä noin 10 min tai kunnes kuvittelet makujen sekoittuneen kunnolla.
Lisää suola, pippuri, limemehu ja tomaattimurska.
Keittele vielä hetkinen, kunnes vetisyysaste vaikuttaa sopivalta. Itse käytin rainbowin 500g purkkimurskan,
joten soossi oli alkuun melko litkua. Hieman lisää lämpöä lieteen ja kymmenen minuuttia ja hyvä tuli.
Nauti sopivan ruoan kanssa.

Sitten itse aiheeseen, eli kauanko moinen sörsseli mahtaa säilyä?
Kuinka voin mahdollisesti pidentää säilyvyysaikaa?
Mitä nyt? Mitä seuraavaksi?
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

Sinttis

Säilyy ainakin viikkoja avaamattomana jääkaapissa, jos purkittaa lämpimänä ja pistää kannen heti kiinni. Testattu on.

Nikodeemus

Ei ihan kylmäksi ehtinyt mutta haaleaksi, ennen kuin lykkäsin kannen kiinni.
Onko tämä paha? Jos nyt vaikka viikonkin olisi freesiä, niin eiköhän sen siihen
saisi tuhottua.
Hyvää tuli muuten, ainakin ensimmäiseksi salsayritelmäksi ikinä.
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

Sinttis

Tuskin haittaa, kuumana purkittaminen vaan saa aikaan tyhjiön. Helposti tommonen ainakin viikon pari säilyy joka tapauksessa, etenkin kun huolehtii, ettei purkkiin pääse mitään ylimääräistä (ihan normi elintarvikehygieniaa siis).
Kuulostaa kyllä oikein mainiolta perussalsareseptiltä. Tostahan saa sit muokattua vaikka millasia variaatioita :)

Jiri

Vaikuttaa hyvältä juu. Muista kehitellä kovasti ja osallistut sitten ensi kesänä Chilifoorumin salsakilpailuun ;-)
http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet

Kaltsu

Atamonilla voi pidentää säilyvyyttä. ;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Nikodeemus

Njuu katselin sitäkin törppöä tuossa kaupassa, mutta jotenkin sattuu aivoihin
tuo "lisäaine" ihan jo sanana...
Eri juttu ehkä, jos tuota matskua tekisi litratolkulla.

Käyttökokemuksia: Sopii ainakin makaronilaatikkoon ja paahtoleivälle :)
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

biblo

Etikkaa pieni liraus mukaan. Jossa väkiviinamallia niin sitten vaikka noita makeampia. Säilyvyys taattu.
"Grow food, not lawns"

Nikodeemus

Sekin kävi mielessä, notta varmaan toimisi, mutta ei sit tietenkään
kaapista löytynyt, kuin omenasellaista... Yäk!

Ensi kerralla osaa sitten varautua paremmin.

Toisekseen valehtelin teille heti ensimmäisessä viestissäni, sillä
lähi-abc:lta ei limeä löytynyt, niin käytin sitruunaesanssia happona.
Hyvänä korvikkeena tuntuu toimivan.
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

mikestones

LIdlin Kania salsa, maksaa 1,50 e pullo jotain

se on hyvää!

Julli-

Lainaus käyttäjältä: mikestones - syyskuu 18, 2010, 12:55:27 ip
LIdlin Kania salsa, maksaa 1,50 e pullo jotain

se on hyvää!

Liian makeaa omaan suuhun. Kotikutonen pico de gallo tms hakkaa monet mennen tullen

Nikodeemus

Teinpä tässä päivänä muutamana samalla ohjeella, mutta Aji Cristaleilla ja Habaneroilla (3:2)
soossia, kun pääsi perkule se vanha loppumaan :(
Ihan hyvää tuli, joskin mietoa. En myöskään ole suuri habaneron ystävä, mutta on tuota tullut
tungettua niin leipiin kuin nachoihinkin. Rouva piti enemmän viimeisimmästä satsista.

Mutta asiaan...
Pidän kovasti juustosalsasta ja ajattelin, notta eiköhän tuokin laiseltani safkanautilta onnistu.
Elikkäs niinku:
Voita köntti (ruokalusikallinen ehkä about)
Vehnäjauhoja saman verran (maissijauho/-tärkkelys saattaisi olla parempi, ehkäpä)
Maitoa n. 1dl
Oltermannia n. 100g (eli jämät, josta ei enää oikein höylällä siivuja saa)
Cheddaria 6 siivua aamupalatyyppistä yksittäispakattua
Tuoretta salsan öljy-silppuseosta n.1,5dl (yllämainitulla muunnellulla reseptillä tehtyä, kun siinä vieressä porisi. Tarkoittaa siis ennen tomaattisoseen, suolan
   yms. lisäämistä.)
Paprikajauhetta värin vuoksi

Sulata voi pannulla lieden puoliteholla ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi mössöksi, kuten ruskeaa kastiketta tehdessä, mutta älä anna ruskistua.
Kaada sekaan maito ja anna lämmetä hieman. Lisää juusto kuutioina ja cheddar pienemmiksi paloiksi revittynä (Ei vitaalia repiä,
mutta sulaa nopeammin.) Sekoita jatkuvasti, ettei pala pohjaan. Lisää maitoa tarpeen mukaan, jotta soosi pysyy notkeana.
Lisää mahdollinen paprikajauhe tai vastaava, kunnes toivottu värisävy on saavutettu. Nauti.
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.