Maailman kirjat sekaisin? Chilisuklaata Fazerilta!

Aloittaja kyris, tammikuu 03, 2005, 15:03:06 ip

« edellinen - seuraava »

Anonymous

Kuituhamppuhan on 2vuotinen kasvi, ekana vuonna poliisit tulee pistämään sadon sileäksi ja vie testattavaksi, seuraavana vuonna saat jo rauhassa kasvattaa :)

Tosiaan joo, lääkehamppu kukkiessaan on erittäin kaunis kasvi ja tuoksukin on aivan mahtava... Naapurit/poliisit (välillä sama asia) ei vaan tykkää siitä

JartsaP

Täälläkin suklaakoe menossa, sulattelen Pandan tummaa suklaata mikrossa ja Fataliin "Hot Mixiä" meinaan kipata joukkoon... tietäis vaan mikä on oikea määrä...

EDIT: Öööh, tietenkin laitoin liikaa. Taisi tulla riittoisa suklaaerä...

noora

Tällaisia suklaatryffeleitä olen tehnyt pari kertaa, kun kaupasta ei löydy oikein hyvää chilisuklaata:

Hienonna 250 grammaa suklaata ja laita kulhoon.
Kaada 1,5 dl vispikermaa kattilaan. Lisää joukkoon tuoretta tai kuivattua chiliä (palasina, ei jauhona) ja kiehauta kerma.
Poista chili ja kaada kerma suklaan joukkoon.
Sekoita varovasti kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut hyvin kerman kanssa.
Peitä seos muovikelmulla ja anna jähmettyä n. puoli päivää. Kun seoksesta on tullut paksumpaa, siitä voi tehdä lusikalla palloja jotka pyöritellään puuterisokerissa tai kaakaojauheessa (tai miksi ei chilijauheessa).
Säilytä suklaatryffeleitä jääkaapissa.  

Chilin määrää voi vaihdella oman maun mukaan. Yksi jalapeño ilman siemeniä tai puolikas kuivattua habaneroa antoi sellaisen mukavan siedettävän "lämmön". Kermaa voi maistaa ennen kun sen kaataa suklaan joukkoon, ja jos chilin makua tahtoo lisää niin kunhan antaa kerman seistä vähän aikaa ennen kuin chilin ottaa pois.