Täydellistä chiliä metsästämässä

Aloittaja kujaja, elokuu 19, 2011, 22:50:12 ip

« edellinen - seuraava »

kujaja

Oi te kokeneet jotka paljon asioista tiedätte niin kertokaas. Etsin chiliä joka olisi noin keskitulinen tai jopa vähän alle. Ehkä habanero luokkaa tai vähän alle. Mutta täytyisi olla maistuva, kuten esimerkiksi NagaMoritsi maistuu hyvin hedelmäiseltä. Se on vaan niin hiton tulinen että sen suomat mahdollisuudet ruuanlaitossa on minimaaliset jos muutkin meinaavat syödä. Eli sopivan väkevää mutta raikkaan hedelmäistä chiliä metsästän. Mikä olisikaan minun lajikkeeni? Kiitos.

..TOMPPA..

Lähdetäänpäs siitä että lajikkeita on "tuhansia" ja kokoajan tulee lisää, myös chilit ovat yksilöotä ja kypsyys astekkin vaikuttaa makuun. On mahdotonta sanoa mikä on juuri oikea lajike kun sellaista ei kukaan ole löytänyt vielä!

Koittamalla se löytyy. Onnea metsästykseen  ;D

kujaja

Se on kyllä aivan totta, ja asiana itsessään hieno. Kuitenkin täällä on niin paljon kokemusta joten varmasti joku osaa auttaa alkuun, ja luoda vähän osviittaa. Kaikki tosin maistavat vähän eritavalla ja makuasioista on paha kiistellä.

..TOMPPA..

koita alkuun vaikka championia tai aij cristallia

biblo

Cili Coronong/Goronong/Garonong. Chinensenä todella maukas eikä suinkaan liian tulinen. Itsekään en överitulisesta pidä.

Baccatumien puolelta Lemon Drop voisi olla kova. Raikas ja tulisempi kuin nuo tompan mainitsemat.
"Grow food, not lawns"

wille

Lainaus käyttäjältä: biblo - elokuu 19, 2011, 23:24:14 ip
Cili Coronong/Goronong/Garonong. Chinensenä todella maukas eikä suinkaan liian tulinen. Itsekään en överitulisesta pidä.

Baccatumien puolelta Lemon Drop voisi olla kova. Raikas ja tulisempi kuin nuo tompan mainitsemat.


Belize Red voisi myöskin olla ihan passeli. InkRoselta sain maistettavaksi Biquinhoa, ja minusta siinä oli samanlainen trooppinen hedelmäsiyys kuin esimerkiksi nagassa tai fataliissa. Poltetta snadisti vähemmän... ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: biblo - elokuu 19, 2011, 23:24:14 ip
Cili Coronong/Goronong/Garonong. Chinensenä todella maukas eikä suinkaan liian tulinen. Itsekään en överitulisesta pidä.


Komppaan täysin. Tämän kasvatuskauden ehdotonta eliittiä.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Lemmy

Aji Benito tai Lemon Drop noilla spekseillä. Ja se Aji Cristal.
Refleksiputkien ja muiden vaihevirhepäristimien vastustusta jo vuodesta -71

..TOMPPA..

lemon on alottelijoille turhan tulinen, vaikka ei itselleni!

Kokeilemalla löytyy se itselle oikea lajike..

syötin kuskilleni crisseä joka oli kuolla tulisuuteen!! (ei ollut maistanut aiemmin)

tso


Aji Cristal on herkullinen, monikäyttöinen chili ja menee kysyjän spekseihin hyvin. Toinen maukas, joka oman makuni mukaan on kesitulinen ja maukas on Turbo Pube.

Chilifestillä käytettiin Chili Con Carnen pohjana Turbo Pubee ja kun varmaan parille sadalle ohikulkijalle annoin maistiaiset, niin kehuja tuli. Tuntui tuo maistuvan myös henkilökunnalle :)

Molempien siemeniä on hyvin liikkeellä harrastajilla, joten huutelemaan vaan niiden perään.
#20

omarosa

Tällä kokemuksella jauhelipihvi taikinaan laitetaan S-marketin chili-mix,in santafe, oli keltainen ostaessa, ja nyt vuoden oman kasvatuksen jälkeen näyttää muuttuvan vihrestä keltaiseksi ja kypsyvän lopulta punaiseksi, ulkonäöltään ihan jalapeno. Kaupan ostoksen keltaisen santa fe,en maku oli ihan omanlainen.

Toiset johon ladattu odotuksia, Chili coronong orange (pepper-king,in siemenistä) ja samannäköinen yellow adjuma chili-mix,istä.
Kunhan kypsyisvät niin pääsis maistamaan.

Kaupan chileistä otetut siemenet tuottavat mukavan kokoisia kasveja ja podeja.

tulee laitettua usempaa saamaan ruokaan, viimeksi silppusin pihvitaikinaan, santa fe f2, aji cristal ja rocoto riesen lajikkeet
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

ARvngr

Lainaus käyttäjältä: ..TOMPPA.. - elokuu 21, 2011, 21:45:54 ip
lemon on alottelijoille turhan tulinen, vaikka ei itselleni!

Tuskin on turhan tulinen jos tarkoitus on käyttää ruuanlaittoon, eikä vetää paljaaltaan. Sopii periaatteessa kaikenlaiseen ruokaan ja hedelmän ollessa melko pieni ja ohutlihainen on poltteen määrä helppo pitää ruuassa aika vakiona käyttämällä tiettyä määrää palkoja. Yksi esimerkiksi kastikkeeseen tuo pientä lämpöä, kaksi on aloittelijalle jo jossain määrin tulinen ja kolme taas selkeästi tulinen. Vaikka aji cristal on hyvänmakuinen, saattaa sen käyttäminen olla aina vähän arpomista palkokoon muuttuessa. Hedelmä myöskin on sen verran iso ja paksulihainen, että sitä ei välttämättä kokonaisena ruokaan tule laitettua ja se saattaa sitten jäädä jääkaappiin kuivumaan.

Eli sanoisin että lemon drop monipuolisuutensa ja "helppokäyttöisyytensä" vuoksi.