kesäkuu 17, 2024, 05:06:51 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kuinka paljon nagaa salsaan?

Aloittaja zake, syyskuu 02, 2011, 12:19:56 ip

« edellinen - seuraava »

zake

Tarkoitus olisi ensimmäistä kertaa tehdä itse salsaa. Nagoja on raaka-aineena, joten niistä se pitäisi tehdä.

Haluaisin tehdä myös sellaista salsaa, että muillekkin kelpaisi. Minkälaisilla määrillä tätä kannattaisi ruveta kokeilemaan? Olisikohan esim. 1 naga/2kg salsaa sopiva?
Zake

hessi

Kuullostaa ihan hyvältä suhteelta, jos on tarkoitus, että "taviksillekin" maistuu.
Itse ehkä laittaisin 1naga/kg muuta mössöä, mutta kokeile, ei varmaan jää itse tehty salsa kaappiin happanemaan :) sitähän voi heittää mihin soppaan vaan sekaan mausteeksi.

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

PP

Minä taas sanoisin, että yksi Naga kahteen kiloon kokolailla rasvattomia aineksia voi olla kova määrä peruspentille. Jonkin verran chiliin tottuneelle se on varmasti sopiva, mutta enemmänkin luulisi menevän.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 02, 2011, 12:36:02 ip
Minä taas sanoisin, että yksi Naga kahteen kiloon kokolailla rasvattomia aineksia voi olla kova määrä peruspentille. Jonkin verran chiliin tottuneelle se on varmasti sopiva, mutta enemmänkin luulisi menevän.
Minä sanoisin, että pahamieli! ;D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

zake

No ei kai siin si auta muuta ku kokeilla sopivia suhteita, nyt kun suuruusluokka on suurinpiirtein kohillaan.
Zake

Ryhis

Pitää mielessä vanhan viisauden, eli lisätä voi, mutta poisottaminen on hankalampaa.  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

popcornmaker

Itse oon laiska ja ehkä taidoton.. Tukusta haen (laitan jonkun hakemaan) perustuletonta salsaa ja maustan ite tuoreilla niin on hyvää. Tuota pieniin purkkeihin ja pakkaseen. Oivallinen tapa sekalaiset chilit hyötykäyttää.

..TOMPPA..


pgrt

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - syyskuu 02, 2011, 17:32:14 ip
Pitää mielessä vanhan viisauden, eli lisätä voi, mutta poisottaminen on hankalampaa.  ;)


Tällähän nyt voidaan viitata sekä muuhun massaan että nagaan ;)

Mutta salsan tekohan on vähän kuin pullataikina eli jos on vetistä, lisätään jauhoja ja vice versa.
Alottaa siitä 1naga/kg ja jatkaa sitä muuta töhnää niin kauan kunnes on sopiva polte saavutettu.
Ei mene raaka-aineita hukkaan jos ei isoa määrää tarvitse.

Maistelussa kannattaa pitää kyllä taukoja jos tulisesta miedompaan etenee :P
Experience is simply the name we give our mistakes.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: pgrt - syyskuu 03, 2011, 12:19:41 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - syyskuu 02, 2011, 17:32:14 ip
Pitää mielessä vanhan viisauden, eli lisätä voi, mutta poisottaminen on hankalampaa.  ;)


Tällähän nyt voidaan viitata sekä muuhun massaan että nagaan ;)

Mutta salsan tekohan on vähän kuin pullataikina eli jos on vetistä, lisätään jauhoja ja vice versa.
Alottaa siitä 1naga/kg ja jatkaa sitä muuta töhnää niin kauan kunnes on sopiva polte saavutettu.
Ei mene raaka-aineita hukkaan jos ei isoa määrää tarvitse.


Ja sitten käy kuten käy kun lapset pannaan tekemään pomadaa, tuota vaaleanpunaista makiaa hörssöä jota on Aadolf-pullan (berliininmunkin) päällä.

Otetaan yksi valkuainen ja reilusti tomusokeria. Tuli liian paksua, pannaan toinen valkuainen. Tuli liian paksua.

Lopputulos => tarpeeksi pomadaa koko maailman munkkien pinnoittamiseen. Ja karmea sotku.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

jortikka71

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 06, 2011, 06:30:02 ap
Eilen tein miedompaa versiota laittamalla 12 keltaista pihvitomaattia (kuoret ensin pois) 3 valkosipulinkynttä ja 1 sipulin kattilaan 12 Nagan kera. Keitin pehmeiksi ja soseutin. Taas omenaviinietikkaa, 1dl sokeria ja 1/2dl sitruunamehua + 1/2tl atamonia. Kuumana umpiotölkkiin. Voi vielä kuumentaa tölkin jos haluaa ihan oikean umpioinnin mutta tuo salsa ei kauaa purkissa pysy niin en vaivautunut perusteellisempaan käsittelyyn. Sokerin sijasta hunajaa niin maku paranee mutta kun ei ollut kaapissa.


ELI TODELLA P.RKELEESTI!!!