The story of Lillen and His spicy peppers 2012

Aloittaja Lillen, syyskuu 21, 2011, 19:56:52 ip

« edellinen - seuraava »

Lillen

heinäkuu 16, 2012, 10:58:07 ap #480 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 16, 2012, 11:03:16 ap käyttäjältä Lillen
Päivä 1 ruiskutuksen jälkeen:

Ei minkäänlaista muutosta. Kaikki pysynyt ennallaan (ehkä hyvä niinkin).
Bunte Mischungissa oli kuin olikin tuota kirvojen jättämää kuivunutta ulostetta, sillä sen pystyi sormella pyyhkäistä pois.


Hungarian Hot Cherryssä taas oli noita mustia pilkkuja jotka eivät ole kirvojen ulostetta. Kasvupisteitä ei ollut vielä tuhoutunut.

Kasvarissa käydessäni en vieläkään löytänyt mitään elävää.
Löysin tosin PI 260560 (huvimajassa) ja PI 260567 kahdet tällaiset raadot. Voisiko olla syypää? Tai mikä tuo edes on?

Kuva suurennettu.

Ja jottei mene ihan "angstailuksi" tai suruviestiksi niin pikku kivoja löytöjä voi tehdä parvekkeelta, jopa kasvarista.


 
Leppäpirkot tai kertut lisääntymässä ja hyvä niin. Lisää hyödyllisiä alivuokralaisia otetaan ilomielin kasvihuoneeseen.


Tätä olen odottanut. C.Rhomboideum avasi vihdoin täysin kukkansa. Saavuttaessani kukka tavoitteeni on rimaa pakko nostaa.
Seuraavaksi pitäisi siis saada podi.

C.Flexuosumkin on kohtapuolin aloittamassa kukinnan.


"Hieman" holtittomasti kasvava amppeli Turbo Pube. Enhän minä koskaan tullut ajatelleeksi että sitä pitäisi leikata kun en edes kauden alussa tiennyt miten chilistä saa amppeli sopivan. Nyt en enään kehtaa leikellä sillä kasvissa on nuppuja ja kukkia.


Saatanpa saada yksinäiselle Turbo Puben podilleni vielä kaverin , jos toisenkin, sen verran lupailevasti on nuppuja puskenut.

//: Pahoitteluni tästä tolkuttomasta päivittelystä mutta olisin enemmän kuin iloinen mikäli saisin tietää mikä kasvejani oikein riiva.
Saattaa tuo suopavesikin hoidella nuo tuholaiset, eihän sitä ensimmäisen päivän jälkeen voi sanoa...

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lillen

heinäkuu 16, 2012, 13:02:49 ip #482 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 16, 2012, 15:55:11 ip käyttäjältä Lillen
Kiitokset, kyllä tuollainen lämmittää aina mieltä, ihmetyttää edelleenkin mikä noita muita riivaa, kun ei siellä näy mitään muuta kuin kirvoja.
Mysteeri sanon minä...

Heh, parhaillaan liedellä porisemassa satsi paholaisen hilloa. Tätä "unelmoin" jo viime syksystä asti tekeväni, mutta ei riittänyt "sato" siihen. Nyt kuitenkin täyttyi sekin toive.

Puoli tuntia on nyt ollut porisemassa, kattilan hieman jäähdyttyä annan sauvasekoittimella, hillosokrut kattilaan -> tunti porisemaaan pienellä lämmöllä -> MAISTETAAN. 

//: http://chiliblogini-lillen.blogspot.fi/2012/07/paholaisen-hilloa.html

SK

Oletan, että Rhombon kukka on pistokastaimessa, joita sait minulta. Kylla se näyttäisi tekevän lisääkin kukkia ja marjoja saat varmasti.

Lillen

Kyllä, yhteensä kahdesta alkuperäisesti sinun taimestasi olen löytänyt nuppuja.

Kukkiva yksilö on se jonka sanoit olevan parhaimman näköinen antaessasi ne minulle (pienin, mutta haaroittunein).
Kyseisessä yksilössä taitaa olla (villi veikkaus) lähemmäs 50 nuppua jos ei enemmänkin.

Toivotaan tosiaan että saisin marjan tai kaksi, ainakin siitepölyä on riittoisasti. Kuvatessani kukkaa sitä sateli jatkuvasti alas.

jewe

Upea tuo rhombon kukka. ;)

Toivotaan että saat monta podia tuosta turbosta kun se on ihan ykkösherkkurocoto. Ja ensi vuonna sitten useampi amppeli kasvihuoneeseen niin tulee komea sato.

Lillen

Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 16, 2012, 17:48:37 ip
Upea tuo rhombon kukka. ;)

Toivotaan että saat monta podia tuosta turbosta kun se on ihan ykkösherkkurocoto. Ja ensi vuonna sitten useampi amppeli kasvihuoneeseen niin tulee komea sato.


Kiitoksia  :).

Kasvihuoneeseen en uskalla noita sijoittaa, lämpötila melkein jatkuvasti 35-45 astetta mikä ei tietääkseni sovellu oikein Pubeille.
Parvekkeelle saan kuitenkin noita sijoitta, ensi vuonna täytyy vaan uskaltaa käyttää saksia jottei tuollaisia risukasoja kasva...
Ensi vuoden kasvatuslistasta voin sen verran paljastaa että aika paljon Pubeja on luvassa tähän kauteen verrattuna, joten amppeleille tulee käyttöä.

Uskoin jo kesän alussa (jolloin nuo olivat kasvarissa) saavani hyvää satoa, paljonhan TB:t kukkivatkin mutta kaikki paitsi yksi podin alku tippui pois. Toivon sormet ja varpaat ristissä ettei taas kävisi niin. Viihtyy tosin huomattavasti paremmin parvekkeella, jossa lämpötila 14-30 astetta +- joitain asteita, kuin kasvarissa. 
Baccatum amppeleita voisi tietenkin suunnitella kasvariin. Nyt tuo ainoa baccatum amppelini (PI 260560) sai sen oudon täplä tartunna ,joten se siirrettiin huvimajan pöydälle, missä muut tarttuneet ovat seurannassa.

jewe

Noin hurjilla kasvihuonelämpötiloilla pubeja ei tosiaan sinne kannata sijoittaa. Valoisaan paikkaan kuitenkin missä riittävän suuret päivä- ja yölämpötilojen vaihtelut.

Lillen

Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 16, 2012, 18:19:24 ip
Noin hurjilla kasvihuonelämpötiloilla pubeja ei tosiaan sinne kannata sijoittaa. Valoisaan paikkaan kuitenkin missä riittävän suuret päivä- ja yölämpötilojen vaihtelut.


Balcony it is...
Hyvä paikka sinäänsä koska tuulee varsin harvoin ja on etelään päin suunnattu. Puoliksi lasitettu, eli valoisa!
Rhombot ovat viihtyneet siellä mainiosti.
Mikäli ottaa tilat kesken niin voihan Pubeja aina sijoittaa talon seinustaa vasten (tavallisessa ruukussa) kasvamaan.

Minbaari

heinäkuu 17, 2012, 23:29:14 ip #489 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 18, 2012, 12:31:30 ip käyttäjältä Minbaari
Kirvathan saattavat levittää kaikenlaisia kasvitauteja, joten nuo mustat täplät saattavat olla pahimmassa tapauksessa jokin virus tms. Liika kosteus ja huono ilmanvaihto voivat myös lisätä sienitautien riskiä joka voi taas pahimmassa tapauksessa muuttua rutoksi. Enhän mie näistä muuten mitään tietäisi, mutta itselläni oli samantyylistä läikkää kasveissa viime kaudella joka paljastui lopulta sienitaudiksi. Jos ongelma pahenee, kannattaa varmaan nyppiä saastuneet lehdet pois jos se ei edellytä koko kasvin perkaamista. Äläkä ota tätä liian vakavasti, kerroin vain oman näkemykseni asiasta. ;-)
#816

Lillen

Hienoa että tämäkin tuli esille, sillä mietin olisiko tuollainen mahdollista, mutta en kehdannut ottaa asiaa sen kummemin esille kun en oikein tunne sieniä saati kasviviruksia  :) .

Virus, tauti, tuholaiset vai mikä hitto tuo sitten on niin ei ole omasta mielestäni edennyt mitenkään uhkaavaa vauhtia. Voisin kuitenkin kuten Minbaari sanoi, nyppiä pois hieman saastuneita lehtiä.

Mielenkiintoista on huomata että tämä homma on levinnyt niihin kasveihin joilla on tunnetusti huonompi vastustuskyky, esimerkiksi Aji Cristalit, Fantasy... ovat saanet olla täysin rauhassa vaikka ovatkin hieman tarttuneen PI 260567 vieressä.


Lillen

Loma jatkuu taas minun osaltani. Marjanpoiminta työt ovat nyt unohdettu, mansikat eivät maistu muutamaan kuukauteen. Mustikoita on tarkoitus yli huomenna lähteä katsomaan.

Kameraa alkaa pikku hiljaan hallitsemaan paremmin, aloittelian virheitä tekee ellei useitakin ,mutta kantapään kautta on osa asioista (jollei kaikki) opittava tässä elämässä.

Järkkärin ostettuani kiinnostukseni, intohimoni, kuvaamista kohden on vain kasvanut, mikä on rauhoittavaa, muuten olisi 500€ sijoitus mennyt hukkaan.

Tuo sieni tauti, tuholaisinvaasio mikä lie ei ole levinnyt (onneksi!) , jatkan kuitenkin ruiskuttamista varmuuden vuoksi.

Kasvarissakin on taas mukava käydä kun kaikki kasvaa, pieniksi jääneet habanerotkin ovat kasvaneet sen verran että ruukuvaihto lienee paikallaan, kukan jos toisenkin bongasin niistä tänään.

Olen usein tämän kauden aikana pohtinut kauden onnistumista. Mikään ei tunnu koskaan onnistuvan kuten on suunnitellut, aina jotain uutta, odottamatonta. Tämä kuitenkin tekee harrastuksesta mielenkiintoisen, haasteita pitää olla.


Parhaillaan kukkiva rhombo. On tämä kai hieman kasvanut ,vai mitä SK?


Kasvarissa alkavat tilat käymään vähiin, ei loppumaan, sillä pystyyhän siellä vielä hengittämään.
Starfish on viherkylän korkein yksilö. Hän on päänverran lyhyempi kuin minä, eli n. 165cm?


CAP 1473 on vähintääkin sanottuna komea annuumi, yksi harvoista joista oikeasti voin sanoa pitäväni. En ole oikein annuumi tyyppejä, joitain lajikkeita lukuunottamatta toki.
Kasvissa kymmenkunta pientä podin alkua.


Toinen (ei tarttunut) Aji Brown yksilöni kasvaa willisti Nagan ympärillä.
Aji Brown kasvaa tosiaan aivan joka suuntaan.
Tuolla rypeikössä roikkuu yksi puoli kypsä Nagan podi.


Lievän tartunnan saanut PI 260567 vaikuttaa voivan varsin hyvin.


Mysteeri baccatum, uskoisin/toivoisin tämän olevan PI 441551 tai PI 441552, tietääkö joku mikä lajike on kyseessä?


Kukka


Raakile


Toistan itseäni kun kerron että tämä Aji Cristal on yksi niistä harvoista yksilöistä joista voin olla lähes ylpeä. Podeja nyt liki 25 kappaletta, kukkia ties kuinka paljon ja nuppuja ilmestyy jatkuvasti uusia. 


Kypsyvä podi, kameran salama tosin vääristää hieman väriä.


Tunnistaako joku öttiäisen? Näitä löytyy jonkin verran kasvarista, hyödyllisiä?


Aika taas jolloin Nagaakin kannattaa pölyttää, nuppuja on pudonnut ties kuinka monta ,joten penseliä en ole edes raaskinut tuohon tarkoitukseen kuluttua, nyt hän kuitenkin vaikuttaa olevansa valmis tuottamaan lisäsatoa joka tietenkin lämmittää mieltä ja syksymmällä kieltä. Puhumattakaan sisuskaluista


Tämän ei pitäisi olla Bolivian Rainbow mutta vahvasti vaikuttaa... kasvaa ulkona avomaalla.
Tunnistaako joku?



____________________________________________________________________________
Off-Topic:


Angervot kukkivat varsin kauniisti.


Oravin ei voi koskaan kyyllästyä, aina niin veikeitä otuksia.





Huvittavaa on se että kun niitä on puolisen vuotta seuraillut tuntee lähes jokaisen joka käy orava automaatissa syömässä.
Tällä on outo tapa aina kurkistella ulos automaatista syödessään, hänellä on myös aina jumalaton kiire muihin verrattuna...





bluesman

 Mukavannäköistä touhua ja omiini verrattuna terveitä kasveja kasvari pullollaan. Nyt vaan saisi jo pikapikaa tulla kukkia jotta saisit vaivanpalkaksi satoakin. Hieno rhombo!
Kuvasi toukka on leppäkertun ja hyvä kirvansyöjä joten kuuluu ystäviimme.
Arvuuttelemasi siniviolettikukkainen chili voisi hyvinkin olla Bolivian rainbow. Ovat hailakoita kunnes saavat riittävästi suoraa auringonpaistetta. Baccasta en osaa sanoa mitään mikä mahtaisi olla.

SK

Hieno rhombo. Tuosta näkee hyvin, miten siitä kasvaa melkoinen puska, kun juuritilaa vaan on riittävästi. Oikeaan osoitteeseen meni ylimääräisiä taimia.

Baccasta en tiedä mikä on, mutta ei varmaankaan PI-441552. Koska viime vuonna sellainen teki minulla pyöreitä marjoja.

Toukkaa olisin veikannut jonkin korennon toukaksi, mutta joka tapauksessa hyvä kirvasyöppö kyseessä.

Lillen

heinäkuu 19, 2012, 10:15:50 ap #494 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 19, 2012, 10:26:52 ap käyttäjältä Lillen
En ole tainnut tätä suoraan sanoa, mutta kauden alussa minulla oli se ongelma, että lajike lappuja katosi, lenteli ympäri jne. joten jotkut lajikkeet ovat ns. "vain kadonneet".

Tähän täytyy ehdottomasti tulla muutos ensi kautta varten

Minulla kasvoi kumpaakin PI 441551 ja 441552, tuo voisi sitten olla PI 441551 (täytyy tutkia vielä googlen kautta), parvekkeella minulla kasvaa parhaillaan kukkiva toinen mysteeri bacca, toivottavasti se olisi PI 441552.

//: Ei ole PI 441551:kään.

Tuo avomaalla kukkiva voi siis hyvinkin olla Bolle.

Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 19, 2012, 06:10:17 ap
Mukavannäköistä touhua ja omiini verrattuna terveitä kasveja kasvari pullollaan. Nyt vaan saisi jo pikapikaa tulla kukkia jotta saisit vaivanpalkaksi satoakin. Hieno rhombo!
Kuvasi toukka on leppäkertun ja hyvä kirvansyöjä joten kuuluu ystäviimme.
Arvuuttelemasi siniviolettikukkainen chili voisi hyvinkin olla Bolivian rainbow. Ovat hailakoita kunnes saavat riittävästi suoraa auringonpaistetta. Baccasta en osaa sanoa mitään mikä mahtaisi olla.


Kiitoksia kehuista! Juu, sato ei lainkaan haittaisi ,vaikka kyllä sitä aina välillä tulee podin tai kahden verran kerättyä.
Hyvä että on ystävä, sillä noita olen löytänyt kasvarista aika paljon. En ole onneksi nirhannut.

Lainaus käyttäjältä: SK - heinäkuu 19, 2012, 08:19:05 ap
Hieno rhombo. Tuosta näkee hyvin, miten siitä kasvaa melkoinen puska, kun juuritilaa vaan on riittävästi. Oikeaan osoitteeseen meni ylimääräisiä taimia.

Baccasta en tiedä mikä on, mutta ei varmaankaan PI-441552. Koska viime vuonna sellainen teki minulla pyöreitä marjoja.

Toukkaa olisin veikannut jonkin korennon toukaksi, mutta joka tapauksessa hyvä kirvasyöppö kyseessä.


Kiitoksia  :) .
Kuvassa näkyvä rhombo sai kasvualustakseen arvonsa mukaisen "ruukun". Kyseessä on Arabian pata. Haljennut kuitenkin, löysin sen jostain syystä puu-liiteristämme, ollut ennenkin ruukkuna. Kokonaisena varsin arvokas.

Tuo yksilö menee varmaan talvetukseen, siksi hieman pienempi "ruukku" jotta sopisi ikkunalaudalle.
Muitten rhombojen kohtaloa olen usein pohtinut, yhden yritän saada sukulaiseni/naapurini tykö jolle olenkin jo antanut mm. C.Lanceolatumin ja Räyhiksen risteytys Tobagon Sweetin.

Kolmannesta ajattelin bonchi materiaalia... pistokkaita yritän ottaa mikäli alan leikkelemään.

Aku

Lainaus käyttäjältä: Lillen - heinäkuu 19, 2012, 10:15:50 ap
En ole tainnut tätä suoraan sanoa, mutta kauden alussa minulla oli se ongelma, että lajike lappuja katosi, lenteli ympäri jne. joten jotkut lajikkeet ovat ns. "vain kadonneet".


Et muuten taatusti ole ainut, jolle tuota sattuu. Etenkin ruukunvaihdot tuppaavat täälläkin syömään nimilappuja ::)

Lillen

Itse huomasin että kosteus söi huiman määrän kuulakärkykynällä kirjoitettuja lappuja.
Tekstit katosivat, laput murenivat.
Pitäisi laminoida laput ,mutta kun ei löydy sellaista konetta kotoa.

Mahdollisesti voisi myös teipata lappuja ruukun päälle, se tuntui onnistuvan oikein hyvin.

Kantapään kautta opittava tämäkin  :).

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Lillen - heinäkuu 19, 2012, 13:56:53 ip
Itse huomasin että kosteus söi huiman määrän kuulakärkykynällä kirjoitettuja lappuja.
Tekstit katosivat, laput murenivat.
Pitäisi laminoida laput ,mutta kun ei löydy sellaista konetta kotoa.

Mahdollisesti voisi myös teipata lappuja ruukun päälle, se tuntui onnistuvan oikein hyvin.

Kantapään kautta opittava tämäkin  :).


Kuulakärkikynä ja tussit ovat väärä valinta nimilappuihin. Jos haluat pysyvämmän tuloksen niin hankipa vaikka pistosäleitä ja kirjoita niihin lyijykynällä. Kestää UV-säteilyn ja kosteuttakin ihan mukavasti (kunhan et märällä sormella hinkkaile), pari vuotta mullan alla viettäneestä lyijykynällä täytetystä pistosäleestäkin saa vielä ihan kohtuullisen helposti nimen selville kun taas kuulakärkikynällä tai tussilla täytetty nimikyltti voi olla muutaman kuukauden ulkona vietetyn ajan jälkeen jo haalistunut näkymättömiin ;)

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Lillen - heinäkuu 19, 2012, 13:56:53 ip... voisi myös teipata lappuja ruukun päälle, se tuntui onnistuvan oikein hyvin.



Teipattava lappu on minun juttuni. Säleet ja merkit tuppaavat unohtumaan tai siirtymään väärään ruukkuun. Kirjoitan paperisuikaleelle nimen, tartutan sen teippiin ja kiinnitän ruukkuun tähän tapaan:

Kun teipin päät taittaa kaksin kerroin, sen saa helposti irti ja voi siirtää uuteen ruukkuun, kun vaihdon aika on. Kynän kestävyys on testattava, kaikki kuulakynät tai tussit eivät kestä valoa. Syksyllä huomaa, että teksti on häipynyt, mutta ei muista, millä kynällä se oli tehty. CD:n merkkaamiseen tarkoitetut todennäköisesti kestävät. Teipin saa irti ja valoa vasten yleensä tekstistä erottaa vielä jotakin.

Lillen

Jompikumpi edellesista tavoista voisi olla tosiaan "kova sana" ensi kaudeksi.