tammikuu 09, 2025, 22:42:46 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Willy Wonkan kierot kasvatit 2012.

Aloittaja Wonka, lokakuu 19, 2011, 17:13:43 ip

« edellinen - seuraava »

PP

syyskuu 24, 2012, 22:23:16 ip #60 Viimeisin muokkaus: syyskuu 25, 2012, 09:37:39 ap käyttäjältä PP
Melko tuuheaa. :) Näyttää parvekekin kelpaavan rocotoille enemmän kuin hyvin; harvoin näkee noin tuuheasti kasvavia. Onko oikealla kaksi kpl?

Wonka

Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 24, 2012, 22:23:16 ip
Onko oikealla kaksi kpl?

kyllä ensimmäisessä kuvassa vasemmalla ja viimeisessä samat kaksi oikealla ovat ruskeaa rocotoa.
Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - syyskuu 25, 2012, 07:31:34 ap
Mitkä nuo kolme paksurunkoista on? Todella paksu ja komea runko kasveilla nimittäin. :D

Rocoto brown ja lemon drop.  :)

Wonka

Nyt kahden kesän kokemuksella täytyy tunnustaa ettei parvekkeeni sovellu chinenceille ollenkaan.Tänä kesänä ei tullut yhtään chinencen podia ja viimekesänäkin vain pari. Parveke antaa länteen ja on enimmäkseen naapuritalojen varjostama.  :(
Pubet ja baccat sensijaan näyttävät menestyvän kohtuullisesti ja lemon droppia on voinut poimia koko kesän ajan.  :)
Arveluttaa vain pubejen kypsyminen. Ehtiikö ennen pakkasia? Voisikohan koko komeuden kääriä kelmuun jonkinlaiseksi mini kasvihuoneeksi? ??? ;D
Olisi myös tarkoitus tehdä rocoto browneista bocheja.

Wonka

Sen verran kiva sato rocoton raakileita tullut että oli pakko keplotella tuo hirviö rocoto kylppäriin satoa kypsyttelemään, vaikka viime syksynä ajattelin että ei enää. ::)

Hieman siistitty eli noin puolet viherkasvusta on leikattu pois.

Evakuointioperaation uhrit.

Rähinä-Reetta

Mulla on kanssa samantapainen ongelma samaisen rocoton kanssa, ja oon kanssa ajatellut ettei enää...  :D

Wonka

Taitaa olla aika hidas kypsyttelijä. No kunhan saan leikeltyä tämän bonchi aihioksi ja siirrettyä pieneen astiaan talvehtimaan, niin sitten voikin jo melkein alkaa idättelemään ensikesän kasveja.  ;D
Hieman kyllä strategia tulee muuttumaan. Eli enemmän lajikkeita pienempiin astioihin ja leikkelyä heinäkuun loppupuolelta lähtien, jotta pääsatokin ehtii kypsymään avoparvekkeella.

InkRose

Hyvissä oloissa (eli mukavan lämpöisessä) kun valoa riittää voipi nuo kypsyä jopa allekin 9 viikon, mutta kymmenen viikkoa kukasta kypsäksi lienee lähempänä keskiarvoa.

Wonka

Hyvä tietää. Onko tuo kymmenen viikkoa rocotoille tyypillinen kypsymisaika?

InkRose

2-3 kk on varmaan semmoinen melko realistinen haarukka. Tietty jos on kovin kylmää niin helposti voi mennä vähän pitempäänkin.

Wonka

Kauan siinä kesti, mutta kypsyipäs viimein kuitenkin.



Rocoto Brown pääsato 2025g

Kausi 2012 on näin saatettu lähestulkoon päätökseensä.
Satoa tuli kylmästä kesästä huolimatta yli odotusten lähinnä juurikin tuon ruskean rocoton ja lemon dropin ansiosta. Lemon drop antoi satoa läpi kesän ja viime viikolla keräsin siitä 225g ja viikonloppuna kerään varmaankin loput.
Sadosta osan pakastan ja osasta teen erilaisia paholaisenhilloja.
Halkileikkauskuvassa on vierekkäin kypsä ja melkein kypsä hedelmä. Pinnalta ne ovat melkein saman värisiä, mutta leikattu hedelmä kertoo totuuden. Onneksi näitä "raakoja" ei ollut puskassa enää montaa, sillä hiemankin vihertävinä ovat aika kitkeriä. Kypsä hedelmä on mukavan mehevä ja aluksi muistuttaa maultaan ja suutuntumaltaan vihannespaprikaa, mutta hitaasti yltyvä suun takaosassa tuntuva polte on lopulta aikamoinen ja hitaasti laantuva. Erittäin käyttökelpoinen ruoanlaittoon. :)

-V-


Wonka

Täytyypä ruveta keittelemään sosetta joulutortun täytteeksi.  :D

Wonka

tammikuu 04, 2013, 16:33:33 ip #72 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 09, 2013, 15:49:06 ip käyttäjältä Wonka
Heti alkuun täytyy todeta, että aika heikosti tuli edellisen kauden kasvattelut taltioitua. Pahoitteluni siitä niille jotka päivyriäni silloin tällöin vilkuilivat ja samaan syssyyn kiitokset kaikille, jotka vähäisestä foorumi aktiivisuudestani huolimatta viitsivät jotain kommentoidakkin.
Tällä esipuheella voisi hätäisempi lukija olettaa jonkinlaista lupausta aktiivisemmasta päivittelystä, mutta päinvastoin aion tehdä. En siis lupaa (sen enempää itselleni kuin muillekkaan) päivitellä kuvia tai tekstejä usammin vaan harvemmin, mutta ehkäpä sitten enemmän kerralla. Tämä siksi, että vuodesta 2013 näyttäisi tulevan näillänäkymin tähänastisen elämäni kiireisin.
Enemmittä höpinöittä idätyslistaan, jota päivittelen sen muuttuessa mikäli näen aiheelliseksi ja ehdin.

C.annuum

Ancho Poplano (Fatalii)
Ramiro Orange (Fatalii)

C.baccatum

Sugar Rush (Fatalii)
Star Fish (ketjukirje)

C.chinence

Black Naga (Fatalii)
Pimenta Da Neyde (Fatalii)
Rocato (Fatalii)
chocolate fatalii (ketjukirje)
Naga Morich

C.pubescens

Red Peruvian Rocoto (Fatalii)
Locato (ketjukirje)
PI585273 (PP) 5/8 itänyt
hyper pube (ketjukirje)

risteytykset
Lilac x Aji brown

villit
C.flexuosum (Bluesman)



Wonka

Jotenkin on ollut pipo kireällä ja ärsytyskynnys poikkeuksellisen alhaalla jo pidemmän aikaa. No ajattelin asian johtuvan työ- ja koulukiireistä, flunssasta, loukkaantumisesta johtuvasta treeni tauosta ja muusta sen sellaisesta.
Nyt kuitenkin tässä eräänä päivänä ruokaa laittaessani taisin keksiä syyn tai ainakin lääkkeen liialliseen räjähdys alttiuteen. Etsiskellessäni kaapista jotain mukavan tulista maustetta tuomaan bologneselle luonnetta osui käteeni kuivunut ryppyinen chili. Hetken ihmeteltyäni, että mistähän mahtaa olla kyse, päätin rohkeasti murtaa hitusen maistiaiseksi ja haukkasin ruskehtavan punaista käppyrää.
Heti kielelle päästyään ilmoitti chilin puolikas voimakkaan maun muodossa olevansa mitä todennäköisimmin naga. Tuolla hetkellä tajusin kaksi asiaa. Ensimmäinen oli tätä herkkua olen kaivannut eikä sitä ole itämässä ja toinen no unohdin sen toisen kun polte iski täysillä.
Poltteen laannuttua olin yhtä hymyä. Tästä siemeniä itämään ja heti.
Nyt todellakin ymmärrän joidenkin ihmisten naga innostuksen. No olen toki itsekkin pitänyt nagaa arvossa sen maukkauden ja riittoisuuden ansiosta. Jotenkin oli vain jäänyt idättämättä kun on paljon muutakin millä saa ruokaan makua ja potkua, mutta jotain taikaa nagassa selvästi on verrattuna muihin chileihin. ;)

Finsku

Itse menin kikkailemaan tänään pakastetun nagan kanssa. Ilman hanskoja silppusin pieneksi. Ensin ei mitään, mutta tällä hetkellä toinen käsi on liekeissä. Vähän polttelee naamaakin.
Olis ollu hanskatkin. En käyttänyt. ???

Wonka

tammikuu 18, 2013, 13:14:28 ip #75 Viimeisin muokkaus: tammikuu 18, 2013, 13:19:15 ip käyttäjältä Wonka
Tuoreita nagoja tai isompia määriä muita chilejä käsitellessä käytän yleensä nitriili-hanskoja, kun tuntuu kapsaisiini menevän läpi lateksista.
Tähän mennessä ovat itäneet kaikki muut paitsi iso ulupica, flexu ja naga, jotka laitoin itämään muita myöhemmin.

Wonka

Taimet saivat uuden valon ja kasvupaikan akvaarion päälle.



Wonka

Eipä minusta ole tosiaan päiväkirjaa pitämään ,mutta laitanpa silloin tällöin jonkun kuvan tännekkin.

PDN

29.1.2013

11.3.2013

Pi585273

25.2.2013

9.3.2013

11.3.2013

Tilanne 25.2.2013

5.3.2013

Siku

Parempi kirjottaa vähän, mutta asiaa. Ei tullut taaskaan tätä päiväkirjaa avattua ihan turhan takia. Komiaa!

Wonka

Lainaus käyttäjältä: Siku - maaliskuu 11, 2013, 20:41:10 ip
Parempi kirjottaa vähän, mutta asiaa. Ei tullut taaskaan tätä päiväkirjaa avattua ihan turhan takia. Komiaa!

Kiitos.
Kasvavat kyllä ihan mahdotonta vauhtia. Ja vielä pitäisi pärjäillä sisällä noiden kanssa seuraavat kolme kk:tta.  :o