Räyhiksen maailmanlopun kausi - maailmanloppu peruutettu toistaiseksi!

Aloittaja Ryhis, marraskuu 28, 2011, 16:49:03 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Siltähän tuo kieltämättä näyttää. Miten mulla on aina siemenet sekaisin? Hitsi kun toinen "Aji Limo" ei tehnyt hedelmää, niin ei ole vertailukohtaa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Chilivaari


JaloPena

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - lokakuu 14, 2012, 15:13:09 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 14, 2012, 11:46:21 apEikös Jamyn pitäisi kypsyä punaiseksi? Nämä kaverit ovat sitkeästi keltaisia.

Oranssi on oikea väri: http://chilivaari.blogspot.fi/2011/06/jamy-kypsyy.html


Tuota tuota... Minullakin Vaarin siemenistä kasvatetut Jamyt tekivät aika keltaisia hedelmiä. Vain pykälän Lemon dropin keltaisuutta täyteläisempiä.  Päässä on lisäksi selvä nipukka. Kaikki kolme kasviani tuottivat samankaltaista satoa.

Hyvä asia on, että kasvi on todella satoisa, erinomaisen makuinen, aika reilun tulinen (mielestäni esim kypsää  Aji cristalia vahvempi) ja hyvin monikäyttöinen. Minulla jatkaa ensi vuoteen.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Ryhis

Samoin jatkaa meillä, jo tämän kauden Jamy sato hakkaa kahden edelliskauden Aji Cristal-sadon.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

koomikko

Moikka,
lueskelin tässä sun koko päiväkirjan läpi ja täytyy sanoa että järjettömän hyvää kamaa. Täynnä huumoria ja kivoja kuvia!

Jos saan vähän tungetella niin olisi ollut pari kysymystäkin. Itse tässä vasta aloittelen kasvattamista, mutta olisi ollut kiva kuulla muutama muu kasvatus parametri "vedän rennosti"-kasvattajalta. Mua lähinnä kiinnostaa kuinka paljon valoa sun parvekkeelle tulee, monta tuntia ja onko suoraa valoa koko ajan? Mites toi lannoitus puoli, ainakin kanankakkaa olin huomaavinani? Saat vaan tsydeemin näyttämään niin helpolta että oli pakko kysäistä. Kerro muutakin vain jos tulee mieleen.

Omat hommelit on menny tänä vuonna jotakuinkin näin. Sain taimi jalapenon tekemään tänä vuonna parikymmentä podia ja harjoittelin idättämistä heinäkuussa. Laitoin tulemaan cayennen, aji cristalin, lemon dropin, red dutch haban, naga morichin, blondien ja omnicolorin. Itivät kyllä, mutta aika hentoja noista on tullut. Ehkä jos noi leikkais ja koittais talvettaa niin olis hyvät lähtökohdat ens kaudelle. Pitää vain koittaa hoidella kirvat ja punkit ensin pois. Lisäksi mulla on lehdillä paljon sellaisia pieniä valkoisia (<1mm) kavereita, mutta ei mitään hajua mitä ne on (ansareita ilman siipiä?). Jamya ajatteiln kokeilla ens kaudella kunhan saan hommattua jostain.

"Kokemus on sitä että tunnistaa virheensä tehdessään sen uudestaan" - Franklin Jones

Ryhis

Terve!

Kiva kuulla, että raapustuksistani on ollut hyötyä!

Valon määrä onkin nyt arvoitus, sillä parveketta varjostava jättiläiskokoinen hevoskastanja on poissa. Aikaisempina kesinä suoraa valoa on ollut suunilleen 8-15, mutta onhan tuo valoisa paikka kun etelään antaa. Ensi kesäksi joutuu miettimään kasvatuslistaa tarkemmin kun suoran, suodattamattoman, valon määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Samalla myös lämpötila tulee nousemaan.

Kanankakkaa olen laittanut "varastolannoituksena" ruukkujen pohjalle. Kun ruukut altistuvat auringonpaahteelle, olen ottanut tavakseni kastella kasveja runsaasti, siten että lasittamattomat saviruukut kastuvat. Koska enin lannoite on jo kasvualustassa, voin lutrata veden kanssa huolettomammin. Toki annan Puutarhan Kesää joka toisella tai kolmannella kastelukerralla. Lisäksi kerran kuussa annan puolikkaan annoksen Substralia, ikäänkuin lisätehoksi.

Jos sinulla on todella paha hyönteisinvaasio käynnissä, suosittelen lämpimästi kasvien hävittämistä. Tuholaisten täydellinen hävittäminen on helposti parin kuukauden projekti joka kysyy tarkkaa silmää sekä hermoja.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

koomikko

Kiitos infosta. Mun kannattaa ilmeisesti harkita vähemmän valoa tarvitsevia kasveja (ei annuumit/chinenset), kun itellä valoa tulee 14-19 ja sekin on koivujen varjostamaa osittain. Omat ikkunat on lounaaseen/länteen  >:(. Aika paljon tunnut antavan lannoitetta, mut on sulla tuota valoakin saatavilla enempi kun meikäläisellä. Ja tuo kanankakka pohjalla oli ainakin mulle uutta tietoa.

Ei mulla vielä ole paha ötökkä ongelma, mutta koitan ekaks hoitaa sitä kuntoon pari viikkoa ja jos se ei auta niin hävitän/leikkaan kaiken jotta niistä päästään eroon.
"Kokemus on sitä että tunnistaa virheensä tehdessään sen uudestaan" - Franklin Jones

InkRose

Ainahan se on juurikin tasapainosta kiinni. Kyllä monet chinenset vähän vähemmälläkin valolla pärjää, kunhan lannoituskin on sopivan kevyttä. Lämmön, valon ja evästyksen suhteen kun löytyy lajikkeen rajojen puitteissa tasapaino niin homma toimii. Esim. Zavory on hyvä chinense huonompaankin valoon, minulla talvehtiva yksilö teki jopa talvella käytännössä pelkällä luonnonvalolla tusinan podeja. Maku on ihan mukava, lähinnä muistuttaa vihannespaprikaa, ja poltetta hänessä on chinenseksi melko maltillisesti. Keskitulisten kastiin oman kantani ainakin merkkaisin, jonnekin kuutosen paikkeille jos Habanero on kymppi.

Ryhis

Turbo Pubet kypsyvät vasta nytten, harmittavan moni podi tippui sisälle siirtämisen yhteydessä.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

chilimieli

Nooh. Kyllähän noista pubeista kelpo hillopurkin saa jo aikaiseksi.  ;)

Ryhis

Syön sellaisenaan tai leivän päällä. On sen verran herkullista kamaa.  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Toni.A

Mulla jäi koko Turbo Puben sato niin miedoksi, että ihan jäi harmittamaan. Kasvihuoneessa kuitenkin koko sato sai kypsyä, mutta lieneekö vaikuttanut sateinen kesä ja vähäinen auringonvalo. Mene ja tiedä, tai sitten on jo tolet niin kohallaan, ettei tuosta saanut mitään vastusta.  :-\ Hyvää ja taattua makua siinä oli joka tapauksessa! :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

JaloPena

Minullakin turbot vasta kypsyvät. Jänskättää, koska en ole niitä vielä koskaan maistanut. Ja ihan sama tilanne Rocoto granden kanssa. Siemenestä kypsään satoon yli 11 kuukautta... :)

Jännää, että pubescensit tuottivat kautta linjan tasaisimmin satoa tänä vuonna, joka puskassa vähintään 12-15 mollukkaa. Ja Manzano yellowissa onkin oksilla jo toinen täysi sato kesälle, ensimmäinen tuli jo toukokuussa keinovalolla eslien kanssa.

Pubescensit ovat osoittautuneet minun makuuni sopiviksi pekonipäällisellä ja juustosisuksella.  Sain tosin syödä kaikki itse kun olivat vaimon makuun vähän turhan äksyjä. Niitä siis pitää tehdä useamminkin ;)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

InkRose

Täällä on kans Orange Rocotot vasta nyt kypsymässä kunnolla. Taidan pistää vaan halki, siemenet talteen ja sitten pakkaseen niin saa rocotosämpyä tehtyä ja tietty muuhunkin ruokaan laiteltua jos fiilis iskee. Harmillisesti omat Tammisillan savurocotot tais päätyä iteljoonin omiin eväisiin, kun ei ole näkynyt...

Lillen

Kauniita podeja!

Saakeli, oma ainoa Turbo Pube podi jäätyi ollessaan vielä puoli kypsä. Koko kesän sitä odotin ja sitten meni ja jäätyi. Tottakai maistoin sitä...mastui tai kuvittelisin sen maistuneen paskalle. Maku aivan kauhea + sitten pientä poltetta. Lievästi sanottuna v*tuttaa...
Noh ensi vuonna uusi kokeilu :).

Masa.T


Ryhis

Samoin täällä, oikein itteänikin jännittää.

Vakavasti puhuen, täälläkin on Turbixet olleet poikkeuksellisen tulettomia. Turbo Pubehan on ollut vaimoni suosikkichili sen jälkeen kun Tammistosta ensimmäiset maistiaiset ostettiin viime vuonna. Podit on kyllä sitä itseään, paksulihaisia ja raikkaan makuisia, mutta polte on aivan minimissään ja ehdottomasti aivan kannan tuntumassa. Tietysti joka viides podi on sellainen, joka tulee siivutettua kokonaisena leivän päälle kun "ei edes ole tulista", ja tottakai se on..

Saisi nyt kypsyä loputkin vesselit, että pääsisi sijoittamaan orkideoja paremmin. Aji Verde jaksoi tehdä kaksi aika kookasta podia, en nyt kuvaa viitsinyt räpsäistä.

Aji Fantasy on muuten erikoinen kasvi, ei jaksanut kesällä oikein kasvaa saati kukkia. Siirsin sen muiden kasvien yhteydessä olohuoneeseen ja olin varma, että kasvi joko kuolee tai joutuu ötököiden suihin. Nyt suureksi yllätyksekseni olen havainnut, että planttu on vallan terhakoitunut. Ei ole ollut moksiskaan vaikka joutuikin sohvapöydälle, huoneen pimeimpään paikkaan ~2,5m päähän ikkunasta, vaan päinvastoin. Kasvi on tuuheutunut ja ryhtynyt puskemaan nuppuja! Nuput tosin kuihtuvat jo erittäin pieninä, mutta hällä väliä. Siirsin sen nyt Turbiksen ja Omniksen viereen, näille on viritelty ~60w edestä lisävaloa jotta jaksaisivat kypsytellä satonsa. Heivaan tuuhean AF:n varsinaiseen happotestiin, ystävälleni Spurgulle joka johtaa kasvien keskitysleiriä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

jewe

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 10, 2012, 11:13:56 ap
täälläkin on Turbixet olleet poikkeuksellisen tulettomia.


Turbixet ja muut pubet on tulettomia siksi kun eivät enää saa oikeaa auringonvaloa kypsyessään. Ihan sama ongelma jokaisella "allekirjoittanut mukaan lukien" joka yrittää saada viimeisiä pubejaan kypsäksi ankeassa marraskuussa. Heinäkuun auringossa ja lämmössä  kypsyneet pubet on ihan toista maata.

Ryhis

OK! Tosiaan, ne tulisimmat olivat niitä jotka syötiin ensimmäiseksi. Eli niitä jotka ehtivät kypsyä edes osittain ulkona luonnonvalossa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis



Sijoitin Phalaenopsis lindenii:n vanhaan lasipurkkiin. Huuhdeltua kevytsoraa pohjalle ja hivenen kasvualustaa suurempi kilpikaarnan pala poikittain. Orkidea paloineen tämän päälle. Pitäisi toimia mikroilmastona ja jeesailla ohutjuurisen luonnonlajikkeen selviämistä näin patterilämmityskaudella.



Aji Verde, C. Baccatum, kypsytti nyt toisen podinsa. Koemaistelut suoritettu ja maku on raikas ja polte korkeintaan mieto. Mahtava lajike leivän päälle tai salaattiin, menee kasvatuksiin ensi kaudella. Tässä on aivan kuin yhdistettynä Aji Amarillon ja Aji Cristalin parhaat puolet. Koska 'verde' tarkoittaa vihreää, mutta podi on kypsänä punainen, laitoin kuvausalustaksi erään kuuluisan sedän joka myös osasi tyylikkäästi yhdistellä vihreää ja punaista.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa