lokakuu 07, 2024, 06:27:48 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tontun Chilipata

Aloittaja tonttu, helmikuu 20, 2012, 13:44:51 ip

« edellinen - seuraava »

tonttu

helmikuu 20, 2012, 13:44:51 ip Viimeisin muokkaus: helmikuu 22, 2012, 17:58:22 ip käyttäjältä tonttu
Sunnuntain kunniaksi piti pataruokaa tehdä. Kausiluontoisesti ainekset ovat hieman purkkitavaraa, mutta varmaan sesonkien mukaan jokainen osaa muuttaa reseptiä.

1.6Kg karjalanpaistilihoja
2 purkkia tomaattimurskaa
1 purkki punaisia kidneypapuja chilikastikkeessa
5 haarukallista Fatalii Nagaa etikkaliemessä
1 pussi pakastemaissia
1 pussi keittojuureksia (laiskuus)
2 isoa sipulia
1 valkosipuli
2 rkl siirappia
3 isoa paprikaa
2 ruokalusikallista raakakaakaota
1 ruokalusikka kanelia
2 kourallista silputtua varsiselleriä
1rkl timjamia
suolaa pippuria
reilusti Santa maria Grill & BBQ mesquite mausteseosta
3rkl Curryä
1rkl Tomaattipyreetä

Elikkäs aamulla lihat lämpimään ja iltapäivästä ruskistetaan lihat pannulla. Silputaan kaikki silppuamista vaativa melkoisen krouviksi palaseksi. Otetaan iso valurauta pata laitetaan sinne tölkkitavarat pohjalle ja pakasteet. Päälle ruskistetut lihat ja pannun huuhteluvedet. Lisätään hieman pilkottuja aineksia ja sekoitetaan. Sitten mausteita reilusti päälle ja lisää silppua perään. Chilinä tällä kertaa Nagasäilykettä, kun en jaksanut tuoreita poimia, tosin tuo fassen nagaliemi on hyvää ja tulisuus oli tuolla 5 haarukallisella juuri sopiva. Kuitenkin chiliä saa sinne laittaa sen verran, kunnes järki sanoo, ettei enempää ja vähän päälle. Tuntuu tulisuus hienosti sekoittuvan haudutuksen aikana. Normaali keittoon jos pistää noin paljon nagaa, niin menee urheilun puolelle. Eli ladotaan kaikki ainekset pataan ja vähän vettä perään, että hautuu hienosti. Kansi päälle ja uuniin ensin 250 astetta sen aikaa, että alkaa porisemaan ja lämmöt 125c tienoille. Odotellaan 4 tuntia välillä varovasti pataa käännellen ja aloitetaan lisukkeen valmistus.

Lisukeeksi Kinoa mössöä.
1 osa kinoaa (vaikka kahvikupillinen)
2 osaa vettä
sentti voita
kukkakaalia
paprikaa
parsaa
forest blend maustetta
suolaa pippuria
balsamicoa

Otetaan kahvikupillinen kinoaa tiheään siivilään, kaadetaan sihdistä läpi ensin vedenkeittimellinen kieuhuvaa vettä ja tämän jälkeen huuhdotaan reippaasti hanavedellä, niin kuumalla, kun lähtee. (Kinoasta poistuuu pahan maukuinen pinta jyvistä.
Annetaan kinoan valua sihdissä sen aikaa, kun pilkotaan hieman parsaa, kukkakaalia ja paprikaa pieniksi sattumiksi.

Tämän jälkeen heitetään valutettu kinoa rasvattomaan pannuun ja "paahdetaan" hetki. Tämä lisää pähkinäistä makua kinoaan. Heitetään sekaan pilkotut rehut ja pyöritetään pari kertaa. Sekaan 2 kahvikupillista vettä ja keitelllään 15min. Jos neste meinaa kadota kokonaan, niin liruttain lisää. Lopputuloksen pitäisi kuitenkin olla kuivahkoa. Kun kinoa alkaa tuntumaan hampaisiin mukavan al denteltä, niin sekaan sormen paksuinen siivu voita, kolme ruokalusikkaa balsamicoa, santa maria forest blend myllyseosta ja sopivasti suolaa sekä pippuria.

Sitten ei muuta, kun chilipata pois uunista ja aloitetaan pleittaaminen. Nautitaan sisäisesti.

Ruoka oli, mitä kaapista sattui löytymään tyyppistä, mutta makuyhdistelmä oli aivan mieletön. Uunikypsennyksen sijaan padan voi hyvin heittää myös takkaan ja ruoka tulee pitkän ulkoilun päätteeksi valmiiksi. Meillä vaan ei kerinnyt tähän hätään palamaan takka valmiiksi :)

Muutamassa kohtaa tuli oikaistua vähän turhaankin noilla pakasteilla, että siitä vaan tuoreita tilalle, jos kokee tarpeelliseksi. Ja noita maustemyllyjen sisältöjä voi tutkia googlella, jos ei satu maustekaapista valmista löytymään.

Tyttii

Kinoa.. piti oikein guuglesta kaatoa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kvinoa

Enpä ole ennen törmännyt. Ja ohje vaikutti muutenkin herkulliselta.
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.