tammikuu 10, 2025, 16:12:39 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Belize red - c.chinence

Aloittaja Whili, elokuu 20, 2012, 11:40:07 ap

« edellinen - seuraava »

Whili

Yksi herkullisimmista chileistä joita olen maistanut. Chinenceille tyypillinen hedelmällisyys ja mehukkuus
yhdistettynä mietoon poltteeseen. Harmittaa sadon pieni määrä ja podien koko.

Ensimmäistä kertaa kyseisiä rehuja kasvamassa, joten tarkempaa analyysia en rupea tekemään.
Kaksi kasvia kasvihuoneessa ja yksi ulkona.
Pienehköjä rehuja, n.50-60cm.  MAUKKAITA !!


Raaka-Arska

Mistäs olet siemenet hommannut? Meillä kasvamassa myös kasvihuoneessa Fataalilta tilatuista siemenistä ja kasvit ovat melkein miehen korkuisia ja chilit aika isoja sekä paljon kurttuisempia kuin nuo sinun hedelmät :o ?? Voisin vaan kuvitella millaisia nuo olisivat olleet lämpöisenä kesänä!!! No ensimmäiset alkaa punertamaan, joten kohta päästään maistamaan... Ja meillä kasvit turpeessa... Laitan kuvia ja omia arvioita jahka olemme kohdanneet tarkemmin!!
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Whili

Siemenet sain vaihtokaupassa Perhonen_Kärpäseltä.
Jep, kylmä kesä on verottanut kasvien ja podien kokoa, toivottavasti kasvariin muuttaneet kaksi kasvia on tuottoisempia.

Perhonen_Kärpänen

Ompas tosiaan jäänyt pieniksi podit  :o
Onneksi sentään maku on kohillaan. Fataliilta itsekin aikoinaan tilasin kys. kasvin siemenet.

Whili

Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - elokuu 21, 2012, 22:01:55 ip
Tuo podi, joka on tuossa kolikon yläpuolella näyttää hiukan Biquinhon podilta. Osaatko sanoa kuinka lähellä maku on Biquinhoa?

Mun Biquinho teki tuossa kolikossa olevan euro-tekstin o-kirjaimen kokoisen podin, että se siitä vertailusta,
mutta muistaakseni Biquinho oli tulisempi..

Raaka-Arska

elokuu 22, 2012, 18:58:22 ip #5 Viimeisin muokkaus: elokuu 22, 2012, 22:12:55 ip käyttäjältä Raaka-Arska


Koko kasvi, tai se mitä siitä tuolta viidakosta erottaa  ;D



Ja ensimmäinen poimittu kypsä ja maistettu: Helvetin hyvää ja oli kyllä todella hedelmäinen maku, poltettakin oli ihan kivasti! Kokonaisuudessaan aivan todella hieno kasvi!! Suosittelen!
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

ChiliChillailija

PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

Raaka-Arska

Juu lippiksestään mies tunnetaan(tunnistetaan)  ;D

Nuo hedelmät kyllä siliääkin ihan kivasti näköjään kypsyessään... Joten aiempi huoleni kasvin oikeellisuudesta olikin aivan turha  :o
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Raaka-Arska

Vertasin vielä illalla myöhemmin Orange Habaneroon ja kyllä tuo Belize oli huomattavasti tulisempi tapaus! Tämä on kyllä sellainen chili, että tehdään ns. kestosolmu!
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Whili

Lainaus käyttäjältä: Raaka-Arska - elokuu 23, 2012, 09:16:03 ap
Vertasin vielä illalla myöhemmin Orange Habaneroon ja kyllä tuo Belize oli huomattavasti tulisempi tapaus!


:o :o :o  Joko sulla on nagan tai scorpparin kanssa risteytynyt kanta Belize redistä tai sitten mennyt OH ja Aji Fantasy sekaisin  :o :o :o

En kylläkään väitä, että Belize Red on tuleton chili, mutta kuitenkin huomattavasti miedompi kuin Orangi Haba ("sudden death").

Raaka-Arska

Lainaus käyttäjältä: Whili - elokuu 23, 2012, 09:27:20 ap
Lainaus käyttäjältä: Raaka-Arska - elokuu 23, 2012, 09:16:03 ap
Vertasin vielä illalla myöhemmin Orange Habaneroon ja kyllä tuo Belize oli huomattavasti tulisempi tapaus!


:o :o :o  Joko sulla on nagan tai scorpparin kanssa risteytynyt kanta Belize redistä tai sitten mennyt OH ja Aji Fantasy sekaisin  :o :o :o

En kylläkään väitä, että Belize Red on tuleton chili, mutta kuitenkin huomattavasti miedompi kuin Orangi Haba ("sudden death").


Ei ole sekoittunut Fantasyyn ja oli ainakin tuo hedelmä HUOMATTAVASTI tulisempi kuin Orange Haba...
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Whili

Lainaus käyttäjältä: Raaka-Arska - elokuu 23, 2012, 10:30:08 ap
Ei ole sekoittunut...   tulisempi kuin Orange Haba...

Belize redistä löytyy aika heikosti infoa. Oliskohan tuo tuore lajike ja risteytymän molempia ääripäitä muodostuu...  ??
Osaikohan Mister Fatalii kertoa meille jotakin kyseisestä lajikkeesta ?? Tai joku muu asiaan perehtynyt henkilö ?

Chilivaari

Viime kesänä tuota kasvattelin ja pidin mausta.
Lopputoteamus näyttää olleen, että tuosta olisi voinut tulla suosikkini, jos vain sato olisi ollut isompi ja varhaisempi. Loppiaisena keräsin viimeiset.
Blogisassani löytyi muutama maininta:
http://chilivaari.blogspot.fi/search/label/Belize%20Red

Raaka-Arska

Hidashan tuo näyttää olevan, mutta näinkin kylmänä kesänä tuossa on todella paljon hedelmiä tulollaan...
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

wille

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - elokuu 23, 2012, 12:02:57 ip
Viime kesänä tuota kasvattelin ja pidin mausta.
Lopputoteamus näyttää olleen, että tuosta olisi voinut tulla suosikkini, jos vain sato olisi ollut isompi ja varhaisempi. Loppiaisena keräsin viimeiset.
Blogisassani löytyi muutama maininta:
http://chilivaari.blogspot.fi/search/label/Belize%20Red


Osaapas olla ristiriitainen chili. Minulla se oli 2011 yksi nopeimmista ja satoakin kertyi ihan riittämiin. Se syötiin suoraan puskista.
Suhteellisen mietokin tuo oli omaan suuhuni. Poltetta kyllä löytyi, ja makuakin, mutta maitotuotteita ei tullut ajateltuakaan tuommoisen napostelemisen jälkeen.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Perhonen_Kärpänen

Minun toista vuotta vanha Belize innostui taas tekemään kohtuullisen sadon, tulisuus vaihteli miedosta tuliseen. Ensimmäinen kypsynyt podi oli kuin chinenseltä tuoksuvaa ja maistuvaa paprikaa.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10960.msg212568#msg212568

Jani M

Raaka-Arskalta saamani Belize Redit olivat kyllä suhteellisen tulisia, jopa ehkä tulisempia kuin oranssi habanero. Maku oli vähän makea, tuoksu huumaavan chinensemäinen ja polte iski heti ja häipyi suhteellisen nopeasti, kumman nopeasti chinenseksi. Äskeinen arvio on kylläkin pakastetusta chilistä, mutta mitä mainioin chili on kyseessä. Menee kasvatuslistalle.

Raaka-Arska

Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Jani M


Raaka-Arska

Saat kyllä niitä, mut en viittinyt laittaa kirjeeseen, kun en oo niitä ollenkaan testannut... Perävalotakuu  :o
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?