tammikuu 08, 2025, 21:41:13 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chilillä marinoitu makkara

Aloittaja svalli, toukokuu 02, 2005, 20:38:11 ip

« edellinen - seuraava »

svalli

Amerikkalainen ystävä antoi tölkillisen chililla marinoituja makkaroita. Aika tulista tavaraa ja ihan hyvää pikku snacksiksi.

Tässä olisi hänen ohjeensa:
Johnin maustemakkara

4  n. litran kokoista tölkkiä
2 kg makkaraa viipaloituna n. 2-3 cm paloiksi
8 viipaloitua valkosipulin kynttä
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 kg  viipaloituja chilejä
1 l vettä
7 dl etikkaa (10 %)
2 suodatin pussia, joissa on 2 tl säilöntä maustetta ja 1 tl murskattua kuivaa chilia (red pepper); sido pussi kiini puuvillalangalla

Kiehauta vesi, etikka, sokeri, suola ja maustepussit kattilassa. Keitä 5 minuuttia ja lisää sitten chilit. Keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Puhdista ja desinfioi tölkit kiehuvalla vedellä. Poista maustepussit kattilasta. Lisää makkaranpalat ja valkosipuli kattilaan. Heti makkaroiden lisäämisen jälkeen voit aloittaa tölkityksen. Sulje tölkit kuumina ja jäähdyttyä siirrä jääkaappiin. Anna makkaroiden maustua pari viikkoa. Nauti kylmän oluen kera.

Tämä resepti on aika etikkainen. Jos ei halua pitkää säilyvyyttä kannattaa etikan määrää vähentää. Makkaraksi käy melkein mikä vaan lenkki, mutta   suosittelen niitä lihaisempia laatuja.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Jonne

kilo tsilejä? en ikinävarmaa tuu noist mun puskista saamaa nii paljo :<

svalli

Chilien maara riippuu tietenkin niitten lajista ja omista makutottumuksista. Tuskimpa tahan kannattaa kayttaa kiloa habaneroja.

Kaveri oli kayttanyt omaan satsiinsa pari habaneroa, muutaman cayennen ja paljon jalapenoja.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Jarkko

Ilmajoen makkaramestarit tekee ilmeisesti tilauksesta millasta makkaraa vaan. Snack- tai käristetyyppistä. Pienin satsi on 10 kg minkä kerralla pitää tilata. Kyselin joskus mutta jäi sitte tilaamatta jostain syystä. Saa varmaan omat chilit heittää soppaan mukaan, jotta tulee tarpeeksi tulinen makkara. :twisted:

svalli

Kokeilin tuota makkaran marinointia sellaisilla prinssinnakkien tapaisilla pikkumakkaroilla, jotka on tehty kokolihasta. Omia chileja on vasta niin vahan, etta lurautin sekaan Red Savina soosia. Parin viikon odottelun jalkeen makkarat olivat maustuneet ihan sopivasti ja kaksi puolen litran vetoista tolkkia syotiin parissa paivassa.

Taalla amerikoissa myydaan bratwurst nimella raakamakkaroita, jotka on tehty suolikuoreen tyonnetysta rasvaisesta jauhelihasta ja mausteista. Niita grillatessa grilli liekehtii helposti ja makkarat ehtivat palaa mustiksi ennen kypsymistaan. Vihdoinkin tajusin, etta nehan voi keittaa ennen grillausta. Paras resepti tahan asti oli keittaa ne oluessa, johon kaadoin reilusti chipotlegrillikastiketta.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...