tammikuu 09, 2025, 22:24:33 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Makon toinen kausi - 2013

Aloittaja Raumala, lokakuu 30, 2012, 23:08:06 ip

« edellinen - seuraava »

Raumala

Canario kolmenviljansämpylät, hieman muutin tota Pirkka reseptiä. Suolaa hieman enemmän ja hunajaa tuplasti sekä Canariojen lisäksi muutama Lemon Drop seassa. Tuli jotenkin raikkaampia kuin viimeksi ja yleismaku selkeästi Canarioilla erillainen/miedompi kun viimekertaisilla Turbo Pube sämpylöillä. Myös polte muuttui hieman terävämmäksi kun mukana muutama LD. Hyviä tuli näistäkin, jossei jopa parempia. Ulkonäöllisesti selkeä parannus viimekertaisiin, no nyt leivoinkin jo kolmannen kerran elämässäni, kokemus vissiin jo jyräsi.  8)

Raumala

syyskuu 21, 2013, 12:43:00 ip #361 Viimeisin muokkaus: syyskuu 21, 2013, 14:12:51 ip käyttäjältä Raumala
Nyt rupeaa väri vaihtumaan enemässäkinmäärin ikkunalautapubeissa. Ensimmäiset Hyper Pubetkin jo punastuneet eli ensiviikolla pääsee maistelemaan niitäkin. Pubejen takana yksi Aji Finlandia kypsyttelee muutamaa podiaan.


Hyper Pube

Toby

On kyllä varsin maukkaan näkösiä leipiä! Mikäs niiden Pirkka-ohje olis kokonaisuudessaan? Noita täytyy päästä tekemään joskus.
Sitä odotellessa...
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

Raumala

Lainaus käyttäjältä: Toby - syyskuu 21, 2013, 13:20:00 ip
On kyllä varsin maukkaan näkösiä leipiä! Mikäs niiden Pirkka-ohje olis kokonaisuudessaan? Noita täytyy päästä tekemään joskus.
Sitä odotellessa...


http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/23144-sampylat

100-200 g. pubeja sekaan aika sopiva.

Toby

Lainaus käyttäjältä: Raumala - syyskuu 21, 2013, 13:43:03 ip
Lainaus käyttäjältä: Toby - syyskuu 21, 2013, 13:20:00 ip
On kyllä varsin maukkaan näkösiä leipiä! Mikäs niiden Pirkka-ohje olis kokonaisuudessaan? Noita täytyy päästä tekemään joskus.
Sitä odotellessa...


http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/23144-sampylat

100-200 g. pubeja sekaan aika sopiva.

No niin! Pitääpä koittaa tänä tai ensi viikonloppuna :)
Kiitos ohjeesta!
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

Raumala

syyskuu 24, 2013, 00:33:09 ap #365 Viimeisin muokkaus: syyskuu 26, 2013, 12:59:52 ip käyttäjältä Raumala
Pientä sadonkorjuuta rapia 500 g. Turbo Pubea, Hyper Pubea ja Canarioa. Pubeja vielä kypsymässä 60-70 kpl + Aji Finlandiaa. Näyttäisi 5 kg tavoiteraja rikkoontuvan väkisin. 



Ensimmäinen Hyper Pube maisteltu. Mieto oli, ehkä 5 vahvuinen. Maku miedohko, mehevän makuinen, hieman makeutta ja raikas. Mielestäni noista kolmesta kasvattamastani rocotosta Turbo Pube vie helposti voiton helposti. Makua eniten ja selkeästi eniten potkua 7-8, mutta todella pehmeä polte ja ainut mistä pukkasi naamahikeä, heh. Mutta hyviä nuo kaikki ovat kuitenkin, ehdottomasti chilien kuninkuusluokkaa. Kasvaa ensikaudellakin rocotoja varmasti, vaikka tuleekin selkeästi välivuosi kasvattelussa... no max. 10 kasvia ->
= välivuosi, eikö ?  ::)

Podicount 3947 g.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14326.msg264629#msg264629

Raumala

syyskuu 27, 2013, 18:00:07 ip #366 Viimeisin muokkaus: syyskuu 27, 2013, 21:01:02 ip käyttäjältä Raumala
Tänään esivalmistelut ja huomenna keitellään kasaan. Saas nähdä miten onnistuu, no foorumin ohjeilla harvemmin voi epäonnistua !  ;D

Tehdään x46900:n reseptillä.


Canario-appelsiini-sitruuna marmeladi aineiden hinta:
-10 kpl appelsiiniä Valencia 4,09 €
-2 kpl sitruunaa 1,37 €
-inkivääri 0,10 €
-hillosokeri 2,05 €
-Atamon neste 2,19 € Joo ei tartteisi välttämättä mutta varmanpäälle, jos kestää satsi pitempään.
-8 kpl Canarioa, 5 normikokoista ja 3 pientä. Tsiljoona € ? ???


Maistelin kunnolla pehmentyneen Hyper Puben, kun oli ensimmäinen värin vaihtanut niin mieto viikolla ja mauton. Nyt oli potkua ainakin 8 verran ja iski elämäni ensimmäinen chilihikka. Myös makua oli tullut reilusti lisää, löysin vähän jopa greippiä sieltä tai ainakin olin maistavinaan. Myös makeutta oli kunnon kypsyminen tuonut lisää. Mitä tästä opitaan: annetaan nyt kunnolla pehmentyä rauhassa eikä hötkyillä ja uskotaan niitä Pubeguruja.  ;D

Raumala

syyskuu 28, 2013, 15:28:02 ip #367 Viimeisin muokkaus: syyskuu 28, 2013, 18:15:24 ip käyttäjältä Raumala
Tuli aivan loistavaa x46900:n reseptillä tehdystä marmeladista ! Ensin tulee makeus + appelsiinin maku, sitten pieni karvaus inkivääristä ja appelsiinin + sitruunan kuorista, viimeisenä sopiva pieni polte ja Canarion maku. En olisi ikinä uskonut että mausta tulee näin moniuloitteinen. Satsista tuli noin rapiat 2 litraa. Turhaan taisin laittaa vähän Atamonia sekaan, nämä eivät pitkään kestä.
Suosittelen !


Toiminee varmaankin votkasnapseissakin, kun laittaa vaikka teelusikallisen sekaan.
Seuraavana salsan suunnitteluun ja tekoon.

Podicount 4026 g.

x46900

^Hieno makuanalyysi - samoja makuja löytyy minunkin tekemästäni erästä.

Atamon on ihan turhaa kun laittaa marmeladin kuumana hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Kannet kiinni, jäähdytys ja säilytys jääkaapissa vast. olosuhteissa.

Raumala

syyskuu 28, 2013, 18:52:45 ip #369 Viimeisin muokkaus: syyskuu 28, 2013, 18:54:43 ip käyttäjältä Raumala
Niimpä, kun luulin että näiden syömiseen menee vuosi. ;D Viikko-kaksi voi olla lähempänä, hyvän reseptin teit. Toki oli pestyt ja kuumennetut purkit. Laiton hieman enemmän Canarioa, olisiko ollut 5 normikokoista ja 4 pientä, sekä laitoin sitruunan kuorta kanssa.

Raumala

Pubet kohta vaihtaneet värin, mutta annetaan muhia kunnolla pehmeiksi.


Raumala

lokakuu 01, 2013, 19:09:48 ip #371 Viimeisin muokkaus: lokakuu 01, 2013, 19:11:46 ip käyttäjältä Raumala
Nyt menee Rocotosämpylät jo rutiinilla, tai no nyt tuli kyllä patonkeja. ;D Hillotkin/marmeladitkin taipuu jo, seuraavaksi sitten salsan tekoon.

Raumala

lokakuu 06, 2013, 18:48:17 ip #372 Viimeisin muokkaus: lokakuu 06, 2013, 18:50:10 ip käyttäjältä Raumala
Nyt tulee törkeetä mainostusta taas joulun lähestyessä !  8)
Jos joku tahtoo antaa chiliaiheisia koruja joululahjaksi, niin kerkeen ainakin muutaman tehdä. Rahalla saa ja mopolla pääsee, heh.
Kukka ja palkokorut onnistuu. esim.:




Podicount 4914 g. Alkuviikosta satotavoite helposti rikki !  ;D

Raumala

lokakuu 08, 2013, 13:33:42 ip #373 Viimeisin muokkaus: lokakuu 08, 2013, 20:19:16 ip käyttäjältä Raumala
Tällä päivämäärällä saatu satotavoite täyteen vaatimattomalla "ikkunanlauta" kasvattelulla, heh.  ;D
5003 grammaa. Vielä ehkä noista lopuista irtoaa rapiat parisataa geetä.
Vaikuttaa leipomis ja kokkailuillalta, kun tuli PP:n loistavaa savurocotojauhettakin. Suussa maistuu jo tuoreet rocotosämpylät ja savurocoto lihasoossi.

Pubeista rupeaa olemaan podit jo vähissä, mutta 150 cm Aji Finlandia vielä kypsyttelee pääsatoaan. Maistoin yhden raakana, aika napakka polte alku kesän podeihin verrattuna. Todella paksulihaisia baccaksi.


Hyper Pube/Canario patonkeja tuli pyöräytettyä, ei tullut pahoja nytkään.  ;)

Raumala

Tämmöinen etana oli kiivennyt maanrajasta pyörävaraston oveen. Empä ole vastaavaan ennen törmännyt. Mahtaako kukaan tietää tarkempaa lajia ? Nätti kuori jokatapauksessa.

Kaltsu

http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Raumala

lokakuu 11, 2013, 19:57:59 ip #376 Viimeisin muokkaus: lokakuu 11, 2013, 20:43:39 ip käyttäjältä Raumala
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - lokakuu 10, 2013, 20:57:29 ip
Veikkaisin lehtokotiloa.


Kiitti, siltä vaikuttaa kun googlasin.

Viimeisiä tän kauden postauksia...

Leikkelin paria lukuunottamatta kasvit alas. On se vaan uskottava että kausi lopussa. Talvehtimaan jäävät: Aji Cristal, Lemon Drop, Aji Fantasy, Cajamarca, Pink Habanero ja Turbo Pube. Aji Finlandia menee bonchi kokeiluksi, kun paksu ja nätisti puutunut runko.


Muutaman ison Aji Finlandia podin jätin kiinni vielä jos vaihtavat värin, niin saisi siemeniä varastoon.
Ihme horsma, podit olleet jo 3 kuukautta kiinni ja ei väri vaan vaihdu.


Leikkelin pienet podit irti ja menee bacca sekoitusjauheeseen. Makua ja poltettahan noissa on 6-7 verran.


Maku aika lähellä Lemon Droppia, paitsi sitruunafairymäisyys pois. Hyvin kuiva ja polte 6-7. Todella paksulihaisia.


Podicount 5225 g.

Raumala

lokakuu 13, 2013, 16:44:15 ip #377 Viimeisin muokkaus: lokakuu 13, 2013, 16:57:40 ip käyttäjältä Raumala
Se on hyvin pitkälti tämä kausi paketissa. Muutamat oksat kypsyttelevät viimeiset podit tuopissa.


Talvetettavat:
Aji Cristal
Lemon Drop
Aji Fantasy
Pink Habanero
Cajamarca
Turbo Pube
(Canario)

Kausi onnistui kaikin puolin yli odotusten minimaaliseen kasvatustilaan nähden.
Tämän kauden viimeiseen viestiin tulee vielä analyysit kasvatetuista lajikkeista, onnistumisista ja joistain epäonnistumisista.

Voi kele ! Ikkunat pitäisi vielä pestä ja laittaa pesty verhot takaisin.  ??? Ei taida enää tänään jaksaa....

Raumala

Tuoppikypsytys toimii kun junan vessa. Viimeiset podit kypsymässä, 5.5 kg menee rikki.

Raumala

Tämän kauden sato kerätty. 5537 grammaa oli reilusti enemmän kerrostalokasvattelussani kun osasin odottaakkaan, vaikka tavoitteen asetin tuohon 5 kiloon. Suuret kiitokset kaikille jotka auttoivat pikku ongelmissa ja kaikille joiden päiväkirjoista sain hyviä vinkkejä ja neuvoja. Teidän chilitietous on maailman parasta, kiitos !