tammikuu 09, 2025, 22:13:24 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Makon toinen kausi - 2013

Aloittaja Raumala, lokakuu 30, 2012, 23:08:06 ip

« edellinen - seuraava »

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: Raumala - syyskuu 05, 2013, 23:30:35 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - syyskuu 05, 2013, 21:43:53 ip
Onkohan miedosti lannoitetusta vedestä tässä jotain apua, oon joskus miettinyt  ???
Joops, vinoon ja vissiin myös terävä veitsi olisi muutenkin paras noihin, ettei jotkut kasvin solukot mee ruttuun  ::)
Kohtuu hyvin on pistokaskatkomukset onnistuneet puutarhasaksillakin  :D


Itselläni ei ole ollut lannoitetta vedessä. Joskus kokeilin pistokkaiden juurrutusta lannoitetussa vedessä huonoin kokemuksin, meni lötköksi melkein heti.

hmm, jännä juttu, tavallaan  ???
Mutta ehkä mennään pelkällä vedellä sitten, jos/kun tämä tulee ajankohtaiseksi, varmaan muutaman viikon kuluttua. :)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Raumala

syyskuu 10, 2013, 13:11:05 ip #341 Viimeisin muokkaus: syyskuu 10, 2013, 18:25:27 ip käyttäjältä Raumala
Vihdoin rupeaa jotain tapahtumaan, Pubet rupeavat kypsymään.
Ensimmäinen Canario maisteltu. Yllätyksekseni oli miedompi poltteeltaan kun Turbo Pube ja makua vähän vähemmän. Jokatapauksessa uskomattoman mehevä ja hyvänmakuinen. Päästin kunnolla pehmeäksi, leikatessa oikein leikkuulauta lainehti. Ehdottomasti ensikaudelle.

Turbo Pube.


Canario.




Podicount 2572 g.

Raumala

Huomenna meinasin leipoa Turbo Pube sämpylöitä Pirkka ohjeella.

1/2 l    vettä
1 ps (11 g)  Pirkka kuivahiivaa
n. 11 dl  Pirkka 3-viljan sämpyläjauhoja
2 rkl    juoksevaa hunajaa tai siirappia
1 tl   suolaa
1/2 dl  öljyä

Paisto 10 min 225 asteisessa uunissa.

Paljonkohan tohon kannattaa laittaa chilejä ? Varmaan enempi on parenpi.  ;D
Kannattanee varmaan hieman freesata chilejä panulla öljyssä, irronnee maku paremmin.

Mielellään otetaan neuvoja ja kikkoja vastaan. Nimimerkillä kerran ennen leiponut sämpylöitä tai yleensa mitään.

jaolsten

Just tein koko päivän sämpylöitä, maalaisleipää, patonkeja yms. Tuollaiseen pellin pituiseen patonkiin meni 1,5 rocotoa pieneksi pilkottuna. Eli isoon sämpylään luulisi puolikkaan rocoton olevan hyvä. Paistaa ei tarvitse, kypsyy hyvin leivän sisälläkin.

Taikinan tein muuten jo aamulla, leipomisen jälkeen nostatus, jonka jälkeen tekeytymään jääkaappiin. Sieltä muutaman tunnin kuluttua takaisen lämpimään, vaivaus, nostatus, leipominen ja pitkä nostatus valmiina sämpylöinä, patonkeina ja leipinä pellillä ennen uuniin menoa. Yhteensä meni aikaa 12h, jauhoja 2,5kg ja kaksi pussia kuivahiivaa. Ja valmista tuli paljon, niin syötäväksi, kuin pakastimeen ja naapureillekin.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Raumala

Kiitti neuvoista, pitää nostatella useampaan kertaan kanssa että saa kunnon kuohkeita sämpylöitä.

Raumala

syyskuu 12, 2013, 19:05:57 ip #345 Viimeisin muokkaus: syyskuu 13, 2013, 00:26:06 ap käyttäjältä Raumala
Yes ! Onnistuminen.  ;D

Makoisat Rocoto sämpylät

1/2 l vettä
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
n. 11 dl Pirkka 3-viljan sämpyläjauhoja
2 rkl juoksevaa hunajaa tai siirappia
1 tl suolaa (omaan makuun oli vähän liian vähän)
1/2 dl öljyä (käytin sitruunaöljyä)
Chilejä maun mukaan, itse laitoin noin 150 g./5 kpl Turbo Pubeja, ensikerralla laitan vähän enemmän.
Mukava lämpö jää suuhun syömisen jälkeen.
Nagansyöjien pitää laittaa reilusti enemmän !
Paisto 10 min 225 asteisessa uunissa.




Kohtuullisen mehukasta kamaa, leikkuulauta lainehtii.  ;D










Toisen kerran leivoin elämäni aikana ja taas tuli hyvää. Ruvettava leipomaan enemmänkin ehdottomasti !

Podicount 2809 g.

jaolsten

Hyvähyvä, oma leipä paras leipä!
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

bluesman

 Nälkähän tässä tulee noita leipäkuvia katsellessa. Täytyypä kokeilla josko farmin puulieden uuni toimii leivänteossa.

Raumala

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 12, 2013, 21:44:23 ip
Nälkähän tässä tulee noita leipäkuvia katsellessa. Täytyypä kokeilla josko farmin puulieden uuni toimii leivänteossa.


Eikös noissa puuliesissä tartu makua jotenkin paremmin ? Ainakin pataruuat muhii ja saa hyvin makua.

Pitää ruveta kokeilemaan enemmänkin noita leivonta hommia ja ruveta vähän muokkailemaan noita perus reseptejä oman suun mukaisiksi. Kova tavoite olisi saada tehtyä hyviä chili-salmiakki-mokkapaloja.

MrJones

Lainaus käyttäjältä: Raumala - syyskuu 12, 2013, 23:57:32 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 12, 2013, 21:44:23 ip
Nälkähän tässä tulee noita leipäkuvia katsellessa. Täytyypä kokeilla josko farmin puulieden uuni toimii leivänteossa.


Eikös noissa puuliesissä tartu makua jotenkin paremmin ? Ainakin pataruuat muhii ja saa hyvin makua.

Pitää ruveta kokeilemaan enemmänkin noita leivonta hommia ja ruveta vähän muokkailemaan noita perus reseptejä oman suun mukaisiksi. Kova tavoite olisi saada tehtyä hyviä chili-salmiakki-mokkapaloja.


Hmmm, kuulostaa herkulliselta.

Mokkapalat ei voi epäonnistua, jos vain muistaa käyttää kunnon kaakaota esmes. Van Houten ja kunnon tujut kahveet. Liian usein törmää mokkapaloihin jotka on tehty oboyhin tai vastaaviin kaakaojauheisiin.

Meillä Rouva keittää kahveet mutteripannulla ja tulee kyllä taivaallisen hyvää. Tietysti jos sattuu löytymään espressokone niin sehän olis parempi kuin sata jänistä ;)

Sent from my LT26w using Tapatalk 4


Huru-ukko

Vanhassa kunnon puilla/haloilla lämmitettävässä leivinuunissa synnyinkotona ruisleipä paistettiin suoraan tiili arinan päällä. Tuhka ja kekäleet vedettiin ensin alas hiilikoukulla ja sitten siitä pyyhkäistiin vielä jollain rätillä loppuja tuhkia pois.
Empä ole sen jälkeen kun sen 100 metriä etumatkaa sain  ;), niitä syönyt.
Nykyään lämmitän torppaa ns. pelliuunilla talvisin, jolla ruuanlaitto onnistuu myös etenkin pataruuilla. Lämmityksen jälkeen lihapata tms. yön ajaksi uuniin muhimaan...
Pitäisiköhän tuota kokeilla vaikka sämpylöiden tekoon....

Periaatteessa siellä padassa on aina pieni paine jos kansi on päällä, joten ulkoapäin sinne ei pitäisi makua tulla. Ehkä niissä on se pitkä kypsennysaika joka hiipuu loppua kohden se salaisuus, joka tosiaankin tekee myös omasta mielestä paremman maun. Minä nukun vielä yön samassa huoneessa, jossa tuo pelliuuni on, joten yö menee hyvän aromia nuuskiessa...

Raumala

Kokeillas huomenna chililihapullia, sopivasti 10 Canarioa ollut kypsänä viikon.
Onko muilla olleet Canariot selvästi Turbo Pubeja miedompia ?
Mulla olleet Canario about 5 vahvuinen ja TB about 7.


Chillaillen

Meikäläinenkin innostui leipomaan rocotoleipää. Viimeksi tein leipää 90-luvun alkupuolella köksänmaikan valvonnassa, mutta tästä tuli parempaa. Kiitos reseptistä!  :)

Raaka-Arska

Sulla on canariot ihan samanlaisia kuin meilläkin ja oli kyllä pettymys, kun minkäänlaista poltetta ei ollut. Mehukkaita ja hyvän makuisia olivat kylläkin  8)
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

Raumala

syyskuu 14, 2013, 18:42:15 ip #354 Viimeisin muokkaus: syyskuu 14, 2013, 20:03:40 ip käyttäjältä Raumala
Lainaus käyttäjältä: Raaka-Arska - syyskuu 14, 2013, 14:27:32 ip
Sulla on canariot ihan samanlaisia kuin meilläkin ja oli kyllä pettymys, kun minkäänlaista poltetta ei ollut. Mehukkaita ja hyvän makuisia olivat kylläkin  8)


Joo, maku ja polte kun vähän lantratussa Turbo Pubessa. Mutta kyllähän nuo kuitenkin hyviä ovat.

Lainaus käyttäjältä: Chillaillen - syyskuu 14, 2013, 14:12:31 ip
Meikäläinenkin innostui leipomaan rocotoleipää. Viimeksi tein leipää 90-luvun alkupuolella köksänmaikan valvonnassa, mutta tästä tuli parempaa. Kiitos reseptistä!  :)

Eipä kestä, ihan Pirkkareseptihän tuo. Meillähän on aika sama tahti leivontahommissa, taisi olla mulla toinen kerta ikinä mitä leivoin. Nyt kyllä ruvettava leipomaan useammin kun saa pikkuvaivalla hyvää syötävää ja Pubeja reilusti vielä kypsymässä.



Laitoin lihapulla palleroihin 118 g. Canarioa ja pikkusen PP:n loistavaa Rocoto savujauhetta.



Nyt odotellaan jännityksellä kun kohta pääsee maistamaan.



Hyviä tuli. Chiliä oli sopivasti, lempeä polte. Sen verran tosta reseptistä että suolaa 1 tl, pippuria kanssa 1 tl on sopivasti.



Muutama pallero vielä kypsymässä. :D  Turbo Pube, Hyper Pube ja 2 kpl Canarioa. Eiköhän nuo saa menemään kivasti kokkailuihin ja vähän menee pakkaseenkin.



Podicount 2927 g.

Raumala

Pienimuotoisella kerrostalokasvatuksena 3 kg satoa rikki. Nyt voi olla jo tyytyväinen kauteen ja Pubeja pirusti vielä kypsymässä.

PP

Lainaus käyttäjältä: Raumala - syyskuu 16, 2013, 19:31:20 ip
Pienimuotoisella kerrostalokasvatuksena 3 kg satoa rikki. Nyt voi olla jo tyytyväinen kauteen ja Pubeja pirusti vielä kypsymässä.


Pieni? Taitaa olla foorumin suurimpia kerrostalokasvatusprojekteja, ellei suurin. Hyvää settiä ja näyttää, miten satoa voi saada reilusti hyvin rajoitetuissakin tiloissa.

turaukko

Lainaus käyttäjältä: Raumala - syyskuu 12, 2013, 19:05:57 ip
Yes ! Onnistuminen.  ;D

Makoisat Rocoto sämpylät

1/2 l vettä
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
n. 11 dl Pirkka 3-viljan sämpyläjauhoja
2 rkl juoksevaa hunajaa tai siirappia
1 tl suolaa (omaan makuun oli vähän liian vähän)
1/2 dl öljyä (käytin sitruunaöljyä)
Chilejä maun mukaan, itse laitoin noin 150 g./5 kpl Turbo Pubeja, ensikerralla laitan vähän enemmän.
Mukava lämpö jää suuhun syömisen jälkeen.
Nagansyöjien pitää laittaa reilusti enemmän !
Paisto 10 min 225 asteisessa uunissa.



Kiitoksia tästä reseptistä. Hyviä sämpylöitä tuli :)

Raumala

syyskuu 17, 2013, 11:41:45 ap #358 Viimeisin muokkaus: syyskuu 17, 2013, 11:43:58 ap käyttäjältä Raumala
Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 16, 2013, 22:44:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Raumala - syyskuu 16, 2013, 19:31:20 ip
Pienimuotoisella kerrostalokasvatuksena 3 kg satoa rikki. Nyt voi olla jo tyytyväinen kauteen ja Pubeja pirusti vielä kypsymässä.


Pieni? Taitaa olla foorumin suurimpia kerrostalokasvatusprojekteja, ellei suurin. Hyvää settiä ja näyttää, miten satoa voi saada reilusti hyvin rajoitetuissakin tiloissa.


Nyt sattui aika paljon onnistumisia yhdelle kaudelle: säät parvekkeella, kohtuu lajikevalikoimat, aavistus ennemmän tietoa/taitoa ja ei tuholaisongelmia. Munilleen ei menneet kun muutamat Chinense lajikkeet, niille ei riittänyt valoa tarpeeksi. Toki Cajamarca poikkeuksena, josta suurimpia satoja. Tokihan nämä meikäläisen kasvatukset varmaan ovat aika maximoituja mitä kerrostalossa voi kasvattaa. Varmaan oli muutama kasvi liikaakin, heh. Ensi Pubenkasvatuskaudeksi olen todella tyytyväinen.

Lainaus käyttäjältä: turaukko - syyskuu 17, 2013, 10:27:36 ap


Kiitoksia tästä reseptistä. Hyviä sämpylöitä tuli :)


Joo, hyvä on Pirkkaresepti, loppuviikolla kanssa leivottava lisää itsekkin.

Raumala

syyskuu 19, 2013, 11:10:42 ap #359 Viimeisin muokkaus: syyskuu 19, 2013, 13:43:08 ip käyttäjältä Raumala
Hyper Pubekin rupeaa vihdoin kypsyttelemään podejaan.


Vaikuttaa kokkailuillalta.


Podicount 3323 g.