tammikuu 10, 2025, 22:21:46 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Makon toinen kausi - 2013

Aloittaja Raumala, lokakuu 30, 2012, 23:08:06 ip

« edellinen - seuraava »

Raumala

toukokuu 01, 2013, 15:12:23 ip #180 Viimeisin muokkaus: toukokuu 01, 2013, 15:46:23 ip käyttäjältä Raumala
Vähän podikuvia...

Alma Paprika alkaa vaihtamaan väriä. Maltettava vielä odotella muutama päivä.  ::)


Aji Fantasyn podit kasvavat hyvää vauhtia.


Chilaca ensipodinalku.


Champion ensipodinalku.


Yleiskuva, 45 cm kasvutilaa niin ikkuna ummessa.

Raumala

toukokuu 02, 2013, 19:19:00 ip #181 Viimeisin muokkaus: toukokuu 02, 2013, 19:49:07 ip käyttäjältä Raumala
Vähän rupeaa podeja löytymään jo oksilta, vaikka vasta toukokuun alku.

Lemon Drop ja Cajamarca, jonka hedelmät näyttävät niin pirun mehukkailta.  :P Odottavan aika on pitkä...


Aji Fantasy ja Starfish.

Raumala

toukokuu 05, 2013, 17:48:53 ip #182 Viimeisin muokkaus: toukokuu 05, 2013, 17:51:56 ip käyttäjältä Raumala
Yes !!!!!!!! Ensimmäinen Alma valmiina maisteltavaksi... iso mollukka on, 50 mm halkaisia.


Ensimmäinen Aji Finlandia kiinni, tähän jää muihin Baccoihin verrattuna todella huonosti podit kiinni. Mistähän mahtaa johtua ?


Champion ja kellon muotoinen podi.


Pink Habanerostakin löytyi yllätyksekseni pari podia jo. Kasvaa ikkunalaudalla.


Chilacan podit venyvät pikkuhiljaa.

Raumala

Alma Paprikat, yksi kypsä ja toisessa 7 podia kasvamassa. Vaikuttaa kohtuullisen satoisalta.


Pitkästä-aikaa offtopic kuvaa, harrasteli koruntekoa.  Jaloviina tähti ranneketju, hopea 925, paino 57 g.

Raumala

toukokuu 08, 2013, 12:45:35 ip #184 Viimeisin muokkaus: toukokuu 08, 2013, 18:22:10 ip käyttäjältä Raumala
Pubet siirretty parvekkeelle, kun tila sisällä aivan loppu. Pitää vaan muistaa vielä nostaa sisälle yöksi.

Turbo Pube
Hyper Pube x 2
Canario x 2

Kaksinkertainen harso laitettu kuvauksen jälkeen noiden päälle. Sillä pärjännee.
Yksi noista laitettava riippumaan vielä 6 litraseen amppeliin. Canario tai Hyper Pube, jotka noissa 3,2 l ruukuissa.
Vähän isompi pöytäkin haettava noille varastosta. Nuo on ainoat lajikkeet jotka aion parvekkeella kasvattaa.
Turpo Pubessa yksi podi kiinni, muissa ei yhtään.

No niin, parveke valmiina.


Kaksinkertainen harso.


Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Raumala - toukokuu 08, 2013, 12:45:35 ipPitää vaan muistaa vielä nostaa sisälle yöksi.

Ei kai tällä viikolla vielä?
Yölämmöt näyttäisivät pysyvän rocotojen kotiolojen tuntumassa. Nehän ovat korkealta vuoristosta, yli kahdesta kilometristä ja siellä yöt ovat viileitä.
Esimerkiksi Perun Cuscossa, jolla on omiakin rocotolajikkeita, päivälämmöt ovat nyt 24, öisin 2-4 plussan puolella: http://www.wunderground.com/q/zmw:00000.8.84686
Satokausi lienee lopuillaan, ensi kuussa tulevat pakkaset öisin, mutta eivät edellisetkään kuukaudet kovin lämpimiä olleet.

Raumala

Kiitti neuvosta, täällä ollut 3-4 asteessa nyt yölämmöt.
Eli Pubet pärjää kun yölämmöt plussan puolella ?

Chilivaari

Ensimmäinen yö voi olla vaikea, mutta kyllä ne tottuvat.
Kääräise harsoa aluksi ympärille.

Raumala

toukokuu 08, 2013, 18:44:05 ip #188 Viimeisin muokkaus: toukokuu 08, 2013, 22:11:52 ip käyttäjältä Raumala
Monet kehuneet että hyvää on, nyt pääsee itsekkin maistamaan  ;D


Kaikki kasvit ovat nyt siirretty lopullisiin ruukkuihin ja paikoilleen. Joitain Baccoja joutuu kesänmittaan viemään vielä parvekkeelle.

Parveke Pubet ns. pussitettu kaksinkertaisella harsolla ettei kylmä puraisisi liikaa ekayönä. Ensiyöksi luvattu +4 astetta.
Saapa nähdä miten käy.

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Raumala - toukokuu 08, 2013, 18:44:05 ip
Ensiyöksi luvattu +4 astetta.
Saapa nähdä miten käy.


Siellähän ne kotiseudullaankin sellasissa lämpötiloissa elelee. Eikä se harson alla ihan niin alas se lämpötila edes laske. Ei ne siitä pahasti pyrjähdä.

Raumala

Pubet selvisivät hyvin ekayöstä parvekkeella, lämmintä oli +5.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Raumala - toukokuu 09, 2013, 14:06:44 iplämmintä oli +5.

Mikkelissä vai parvekkeella?
Meillä kun parvekkeella on yleensä 3 astetta lämpimämpi kuin lentoasemalla. Johtunee harjun laella sijainnista. Hallayön, eli nopeasti siinä aamukuuden maissa laskevan lämpötilan parvekelasit saattavat pitää 5-7 astetta lämpimämpänä.

Raumala

toukokuu 09, 2013, 17:58:35 ip #192 Viimeisin muokkaus: toukokuu 09, 2013, 18:13:17 ip käyttäjältä Raumala
+5 näytti minun mittari 04 aikaan, se on tossa 2. kerroksen eteläikkunalla. Parveke itäpuolella. Pitäisi ostaa kunnon mittari parvekkeelle niin olisi parempi seurata lämpöjä.

Raumala

toukokuu 12, 2013, 14:25:20 ip #193 Viimeisin muokkaus: toukokuu 12, 2013, 14:26:58 ip käyttäjältä Raumala
Lemon Dropin hurja 16 gramman sato.  5-6 cm pötkylöitä. ;D

Raumala

Ensimmäinen Alma Paprika maisteltu, painoa 39 g, halkaisia 50 mm. Siemeniä löytyi reilu parikymmentä talteen.
Mehukas, aavistuksen makea, hieman parfyyminen, poltetta löytyi yllättävän paljon siemenkiinnikkeistä muuten poltteeton, sanoisin 2-3.



Raumala

Ylivuotinen Starfish kypsyttää ensimmäistä podiaan. Nämä olivat viimekesänä todella hyvänmakuisia, mutta pirun tulisia.

Raumala

Ensimmäinen Starfish maisteltu, pieni 5 grammainen kypsyi. Maku oli taas loistava. Vahvuudeltaan ehkä 6, joka oli makea ja löytyi omenaista makuakin heti. Selkeästi oli miedompi kun viimekesäiset, mutta makua oli jotenkin enemmän... nam.

Raumala

toukokuu 16, 2013, 13:53:52 ip #197 Viimeisin muokkaus: toukokuu 16, 2013, 14:02:57 ip käyttäjältä Raumala
Parveke Pube päivitystä:
Näyttävät viihtyvän mainiosti, Hyper Pube ruvennut kukkimaaan ja ainokainen Turbo Pube podikin pysynyt kiinni.


Hyper Pube 6 litran amppelissa.


Hyper Pube kukkii.


Turbo Puben ainokainen kasvaa.


Löysin eilen mainion käsintehdyn metallipuu "veistoksen" maakotkapariskunnalla kirpputorilta. Tehty teräksestä ja korkeutta 40 cm. Harvemmin tulee muiden töitä ostettua kun tulee tehtyä kaikennäköistä itsekkin, mutta tuo oli senverran siisti että tarttui mukaan. Toki tuokin on made in Mikkeli.  ;)

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Raumala - toukokuu 13, 2013, 18:22:51 ip
Ensimmäinen Alma Paprika maisteltu, painoa 39 g, halkaisia 50 mm. Siemeniä löytyi reilu parikymmentä talteen.
Mehukas, aavistuksen makea, hieman parfyyminen, poltetta löytyi yllättävän paljon siemenkiinnikkeistä muuten poltteeton, sanoisin 2-3.



Paistoin ikkunalla kypsyneet Almat uunissa, täytteenä hapankaalia, pekonia ja juustoa.
Maukasta oli ja ihan tuntuva chilin polte, tuo kolmonen sopii hyvin.
Se voi tosiaan olla kiinni siitä, paljonko Almaa perkaa. Minä kaiversin vain suurimman osan siemenistä pois yläpäätä kartiomaisesti veistellen. Silloin jää aika paljon niitä kiinnikkeitä.

Raumala

toukokuu 17, 2013, 19:48:24 ip #199 Viimeisin muokkaus: toukokuu 17, 2013, 19:51:14 ip käyttäjältä Raumala
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 17, 2013, 16:38:50 ip
Maistoin ikkunalla kypsyneet Almat uunissa, täytteenä hapankaalia, pekonia ja juustoa.
Maukasta oli ja ihan tuntuva chilin polte, tuo kolmonen sopii hyvin.
Se voi tosiaan olla kiinni siitä, paljonko Almaa perkaa. Minä kaiversin vain suurimman osan siemenistä pois yläpäätä kartiomaisesti veistellen. Silloin jää aika paljon niitä kiinnikkeitä.


Kevyesti rapsuttelin vaan veitsenkärjellä siemenet talteen podista, että jäi kaikki kiinnikkeet. Polte yllätti maistellessa, kun odotti täysin tuletonta. Tykkäsin kyllä mausta. Seuraavat kokeiltava ehdottomasti kanssa täytettyinä.