tammikuu 10, 2025, 07:17:46 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hanat auki - Minbaarin neljäs kausi

Aloittaja Minbaari, marraskuu 22, 2012, 14:42:22 ip

« edellinen - seuraava »

Minbaari

Lyhyestä virsi kaunis. Fatalii Gourmet Jigsaw aloittanut kukkimisen! Anteeksi suttuinen kuva, koska kuva on otettu eilen iltahämärässä hätäisesti puhelimella.



Suurempaa päivitystä luvassa myöhemmin...
#816

Minbaari

Kun nyt näyttää olevan muotia videokuvata omia kasvatuksia, niin laitetaan näytille oma tuotos. Katselu omalla vastuulla sillä kuva on harmaata ja sekavaa, eikä kypsistä chileistä juuri ole tietoa. Tämä johtunee siitä, että kaikki kypsät on tullut kerättyä samantien pois roikkumasta.

http://youtu.be/YtiVTzVuJT4
#816

bobster

Otin riskin ja katoin. Kyllä siitä käsityksen sai, ettei sun tulevaisuus ihan tuleton ole. Näkyis sujuvan. :)
Freedom's just another word for nothin' left to lose- Kris Kristofferson

Minbaari

Ei ole tuleton ei. Vihreästä massasta on vaan vaikea erottaa podeja, mutta luulisin että viime vuotinen sato on mahdollista kaksinkertaistaa. Parempi olisikin kun lajikkeitakin on kolme kertaa enemmän.
#816

Minbaari

Tuosta videosta vielä. Niin en oikein ymmärtänyt tuon youtuben asetuksia, kun kuvasin videon puhelimella teräväpiirtona ja tallensin sen muokkauksen jälkeen myös HD:nä, niin silti tuo ainakin omassa katselussa heittää oletukseksi kökön 360p joka näyttää aivan pixelimössöltä. Onko se vain yhteyssidonnainen, että kun oma nettiyhteys on hitaan mokkulan perässä, vai pystyyky tuota oletusta muokkaamaan jotenkin? Tämä siksi, koska ainakin puhelimella toistettuna tuo kuva on paljon paremman näköistä katsottavaa kuin tietokoneella.
#816

Minbaari


Siinä on 235g herkkuja kerättynä eiliseltä. Koska sadon punnitseminen näyttää myös olevan tänä kesänä muotia monissa päiväkirjoissa, niin täytyyhän sitä itsekin harrastaa. Tähän asti puskista on kerätty reilu puoli kiloa enemmän tai vähemmän kypsää chiliä.
#816

Hubert

Mitäs nuo vaaleat möllykät keskellä ovat? Ja ovatko siis kypsinä tuon värisiä?  :o

Masa.T

En ole ikinä punninnut satoa. Kysymys on kuitenkin kasvatuksen ilosta ja että saa talvella maustaa sapuskansa mukavan tulisiksi. Sadon määrällä ei niin ole merkitystä, kunhan se on riittävä.

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: Hubert - heinäkuu 27, 2013, 00:22:30 ap
Mitäs nuo vaaleat möllykät keskellä ovat? Ja ovatko siis kypsinä tuon värisiä?  :o
Raakoja Alma paprikoita ovat. Piti kerätä muutamat pois puskasta ja testata niitä Unkarilaisten tapaan hapankaalilla ja juustolla täytettynä.
#816

Minbaari

Kaikki täällä savustelee Savusammolla, Bradleyllä tai ProQ:lla. Meikä poika hommasi sitten Mustangin!  ;D


Aika samanlainen peli taitaa olla kyseessä kuin tuo Savusampo.


Ja kun tunnetusti olen rauhallinen ja maltillinen ihminen, niin pitihän se illan hämärtyessä kyhätä joku onneton lastulevykaappi jonne tuon savunkehittimen tyrkkäsi. Tarkoitus on ottaa tuota kylmäsavustusta varten käyttöön yksi vanha jääkaappi, mutta en ole vielä päässyt hakemaan sitä tontille. Hyvin tuo näytti alkavan tuottaa savua ja ekat chilit oli pakko laittaa savustumaan yöksi. Omenapuulla toteutan tämän ekan kokeilun, mutta jatkossa täytyy kokeilla luumupuuta ja pyökkiä ainakin.


Miedoin lasten chili aloitti vihdoin podittamisen!

Kuin myös FG Jigsaw! Ekasta kukasta!  8)

Alkaa pikkuhiljaa jäämään nuo muut chilit tuon NFT-Jigsawin varjoon mitä kokoon tulee..

Violetti ananaskirsikka ulkona pukkaa hedelmää!
#816

Minbaari

Reilu 48h kylmäsavustusta takana ekalle satsille chilejä. Päivällä sitten jauhetaan ja maistellaan kun saavat ensin kuivua kunnolla tuolla kuivurissa. Tuoksu on ainakin lupaava, mutta vähän vielä epäilyttää onko tuo savunmaku tarttunut noihin kunnolla, kun nuo omenapuukiekot mitä käytin oli sellaisesta pystyyn kuolleesta puusta sahattu. Mitäs kiekkoja porukka on tykännyt käyttää sammoissaan?
#816

jaolsten

Viime kaudella käytössä oli tuoreet kiekot ja savunmaku tarttui parissa päivässä hyvin. Tällä kaudella testaan vuoden vanhoilla omenapuukiekoilla ja tuoreilla luumupuukiekoilla, saanko eroja aikaiseksi.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - elokuu 05, 2013, 00:47:32 ap
Viime kaudella käytössä oli tuoreet kiekot ja savunmaku tarttui parissa päivässä hyvin. Tällä kaudella testaan vuoden vanhoilla omenapuukiekoilla ja tuoreilla luumupuukiekoilla, saanko eroja aikaiseksi.


Savun makua ei mielestäni ollut riittävästi kun nuo eilen päivällä jauhoin.  :( Täytyy kokeilla kanssa tuoreella omppupuulla ja varmaan leppää myöskin. Porailitko reikiä noihin vai laitoitko ihan sellaisenaan vastuksen päälle?
#816

tso


Minä savustan sammolla ja jääkaapilla. Omppukiekot ovat vuosia sitten kaadetusta ja hyvin kuivatetusta puusta.
Sahasin kiekot reilun sentin paksuisiksi ja oksa, mistä nuo ovat on noin 7 senttiä paksu.
Hyvin hiiltyi koko kiekko kun käänsin sen parin tunnin päästä aloituksesta. Näin yhdellä kiekolla meni nelisen tuntia.

Noin 50 tunnin savustuksen jälkeen oma fiilis oli sama. Ei riittävästi savua. Kuivasin ne kuitenkin ja kyllä kannatti.
Se omenainen savuaromi tulee nyt voimakkaasti esiin rouheesta.
#20

Minbaari

Vähän alkaa kulkeminen olemaan ahdasta tuolla kasvihuoneessa, jos on unohtanut narutella noita sivuille leviäviä oksia kattoon.


Vasen käytävä.


Oikealla huomattavasti enemmän tilaa.


FG Jigsaw alkaa pääsemään miehen mittaan. Podeja on lehtien piilossa jo mukavasti..


Keskikäytävän baccoissa on pirusti tavaraa oksilla, mutta kypsiä ei ole päässyt keräämään kuin vasta Aji Goldenista ja Lemon Dropista.


Osa menneen illan mössö aineksista. Tuli kerättyä kaikki kypsät pois + (muutama raakakin kiitos keskimmäisen tyttäreni) jotta pääsee mielenkiinnosta seuraamaan mitä eräs tuote lupaa tehdä.


co2Bag ilmaiset testipussit saapuivat postista ja toisen ripustin kasvihuoneen kattoon. Tässä vaiheessa kautta tuosta ei oikein muuta apua saata olla kuin, kypsymisen nopeutuminen mikä olisi kyllä ihan mieleinen asia. No, oli apua tai ei, niin eipä tuosta kokeilusta mitään haittaakaan ole.


Illan mössöt. Vasemmat takana ovat Exotic chilisalsaa, oranssit takana persikka-mango-mandariini-datil-habanerosalsaa, sitten sitruuna-lemon drop hilloa ja edessä oikealla punaherukka-savupihlajahilloa. Vasen edessä Tutti Frutti marmeladia ja etummaisin Mustikka-mustaherukka-black naga marmeladia.

Exoticissä on mm.Caribbean red habaneroa, eri baccoja, valkosipulia, sipulia, persikkaa, sitruunaruohoa, korianteria, tomaattia ym..
Punaherukka-savupihlaja tuli keksittyä ihan päästä ja sitä varten savustin eri chilejä pihlajapuulla. Ja tottakai siinä on myös pihlajanmarjoja. Tutti Frutti marmeladin tein lapsia varten ja siinä on mm. Pink Habaneroa, mietoja baccoja, banaania ja papaijaa. Kunnon savumössöt täytyy tehdä sitten kun noita Pubeja alkaa saada isommissa määrin. Ai niin! Chilifesteillä nähdään!
#816

Minbaari

Täytyy sanoa, että olihan mukava lomareissu Tampereella. Torstaina mentiin jo perheen kanssa leirintä-alueelle mökkeilemään. Perjantaina sitten mahtavan hauska Särkänniemi päivä lasten kanssa ja täytyy sanoa, vaikkei itse päässyt moneenkaan hurjempaan laitteeseen, niin kyllä se lapsen riemun näkeminen on parasta ikinä.

Lauantai ja tämä päivä menivätkin sitten tiukasti Chilifesteillä ollessa, vaikkakin vaimon mieliksi piti vähän kaupungillakin käydä shoppailemassa. Mieleenpainuvin hetki taisi tulla Fataliin kojulla, jossa itse mestari Kilpinen ja Aji Inferno tarjosivat Fatalii Gourmet Jigsawia maistiaiseksi. Vaikkakin omasta Jigsaw puskasta saa kypsää jo kuukauden sisään, niin olihan se siistiä päästä maistamaan mitä tuleman pitää. On kyllä hyvän makuinen chili noin tuliseksi tapaukseksi. Polte on todella hitaasti hiipivää sorttia, mutta kasvaa todella infernaaliseksi ja kokonaisvaltaiseksi kokemukseksi. Lauantain johdosta joutuikin sitten seuraavana yönä heräämään neljän aikaan pienelle yömessulle leirintä-alueen vessaan, mutta onneksi siitä selvisi kunnialla.

Herkkuja oli kyllä aivan valtava määrä ja syötyä tuli vaikka mitä. Ribsit, tacot, makkarat, lihapallot, kanan siivet, hampurilaiset ja suklaa täytetyt chilit olivat kaikki herkkua. Chilikahvi oli myös hyvää ja DrIdo:n kanssa käytiin juomassa loput(minulle iso tuoppi, Dr1dolle jäi vain pari desiä) Habanero vehnäoluetkin. Kotimatka menikin mukavasti Trio Niskalaukausta ja Viikatetta kuunnellessa ja lauleskellessa, sekä siinä samalla popsien vuorotellen Mustia Karhuja ja Sitruunakostajia. Muutamien chilipäiden kanssa tuli rupateltua, mutta ei niin paljoa kuin olisi tahtonut. No Jaolstenin muksut taisi ainakin tehdä tuttavuutta meitin lapsiin siinä yhdistyksen kahvilan edessä..  ;) T: Irokeesi viiksivallu.

Ps. Lapset oli aivan liekeissä Napalminallesta. Saa varmaan kuunnella juttuja nallesta lasten suusta vielä pitkään.  ;D
Huomenna sitten katsastamaan omien chilien tilanne. Siihen asti popsitaan näitä Penan herkkuchilejä...
#816

bluesman

 Kirsikka ja tammi ovat myös hyviä savustuspuulajeja. Jos vaan olis enemmän kaadettavia päärynäpuita niin siinä myös oiva aines.
Leppä on ehkä kalalle ok muttei oikein chileille. Vaahterakin on parempi.
  Uskoisin purun vs. kiekon kisan menevän purulle 5-1. Tai lastulle. Enemmän pinta-alaa.

jaolsten

Arvasin, että sää höppänä jouduit mun kauhukakaroita vahtimaan siinä rappusilla. Harmi ettei ehtinyt jäädä rupattelemaan, kun oli melko minuuttiaikataulua taas. Mut pakkohan teitä on siellä Kouvolassa käydä morjestamassa kohtapuoliin. Hyviä äijiä kylä täynnä!
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 19, 2013, 00:18:40 ap
Kirsikka ja tammi ovat myös hyviä savustuspuulajeja. Jos vaan olis enemmän kaadettavia päärynäpuita niin siinä myös oiva aines.
Leppä on ehkä kalalle ok muttei oikein chileille. Vaahterakin on parempi.
  Uskoisin purun vs. kiekon kisan menevän purulle 5-1. Tai lastulle. Enemmän pinta-alaa.


Okei kiitos infosta. Taidan lähteä maalle hakemaan vaahteraa ja tammea. Kirsikkaa ei saa vielä moneen (kymmeneen) vuoteen, sillä tuli vasta istutettua pienet taimet pihalle tuossa taannoin. Testasin lastuilla tuota mustangin savunkehitystä ja vaikutti toimivan hyvin. Laitoin siis lastuja rei'itettyyn folioon ja sen siihen vastuksien päälle, niin minun mielestä savua alkoi ainakin muodostua nopeammin kuin kiekkojen kanssa. Tottakai ne sitten kyteekin nopeammin, niin saa olla vaihtamassa paketteja useammin.
#816

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - elokuu 19, 2013, 00:40:50 ap
Arvasin, että sää höppänä jouduit mun kauhukakaroita vahtimaan siinä rappusilla. Harmi ettei ehtinyt jäädä rupattelemaan, kun oli melko minuuttiaikataulua taas. Mut pakkohan teitä on siellä Kouvolassa käydä morjestamassa kohtapuoliin. Hyviä äijiä kylä täynnä!


Ihan hirveesti jouduin juu. Laitan laskun tulemaan perässä..  ;D Eiköhän me täällä jokin miitti saada aikaseksi tässä syksyllä, niin teretulemast vaan!
#816