tammikuu 09, 2025, 22:40:38 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Manolito: Aji Amarilloa tölkitettynä suomessa!!!

Aloittaja Aji Inferno, kesäkuu 11, 2005, 02:55:35 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Totta se on! Vantaalle on ilmestynyt suurimpiin marketteihin Perusta kotoisin olevia "Manolito" viipaloituja chilejä. Toinen tyyppi on Habanero (vielä maistamatta!), toinen on "Sliced Yellow Chili". Ja mitäpä muuta tuo onkaan kuin... Ensimmäistä baccatum-chiliä tietääkseni koskaan suomessa myynnissä, Aji Amarilloa viipaleina! :-)

Ja miltäkö maistuu..? Taivaallisen hyvältä..!!! Hakkaa Jalapenoviipaleet mennen tullen - näitä söisi aivan sellaisinaan loputtomasti... Baccatumien loistava maku, juuri sopiva potku... Tästä ei juuri parane.

Maahantuoja: RB Foods //www.rbfoods.com. Tästä ruokakulttuuriteosta heille suurkiitos!!!

:D

Omskakas

Skippasin tuon "Yellow sliced chili" -purnukan yhdellä vilkaisulla, kun ajattelin, että se on kumminkin jotain saippuanmakuista annuumia.  :)  Täytyypä käydä nappaamassa maistiaispurkki ennen kuin Oulun chilipäät hamuavat hyllyn tyhjäksi. 8)

Omskakas

Pitihän sitä ostaa noita Amarilloja maistiaisiksi. Ehkä parhaita säilykechilejä, mitä olen koskaan syönyt. Pienellä huuhtelulla sai liian suolaisuuden pois ja alta paljastui hiukan makea, mukavan aromikas, mutta tosin aika mieto chili. Haarukoin niitä suuhuni jo aika ison kasan ensi-istumalta. Näihin voi tulla h i m o !  :P

Edit: Lämpimissä voileivissä viipaleista tulee mehukkaita herkkupaloja!

Gilberto

Tulin juuri kotiin kauppareissulta Kannelmäen Prismasta, jossa kävin tarkastamassa puodin säilykehyllyn noiden Manolitojen varalta, mutta eipä niitä näkynyt. Sen sijaan Royal Tsatsouli bros oli laajentanut valikoimaansa ja hyllyssä oli vanhan tutun peruskebabjalapenon lisäksi "Kultaisia pepperoneja". Samanlainen lasipurkki, jossa kokonaiset chilit lilluvat suolaliemessä, kuin perusversiossa, mutta chilit ovat vaaleampia ja pulleampia, vähän niin kuin raa'at omnicolorit (muista raakana vaaleista chileistä mulla ei ole kokemusta). En ihmettelis vaikka olisivat baccatumeja.

Maku on todella suolainen, mutta mehevä. Polte on mieto. Maukkaita naposteltaviksi.

Anonymous

Gilberto: noita "kultaisia pepperoneja" on kyllä ollut prisman hyllyssä varmaan lähemmäs 10 vuotta jo :D

Näin ainakin porissa :)

Horst

Lainaus käyttäjältä: "Gilberto"Tulin juuri kotiin kauppareissulta Kannelmäen Prismasta, jossa kävin tarkastamassa puodin säilykehyllyn noiden Manolitojen varalta, mutta eipä niitä näkynyt. Sen sijaan Royal Tsatsouli bros oli laajentanut valikoimaansa ja hyllyssä oli vanhan tutun peruskebabjalapenon lisäksi "Kultaisia pepperoneja". Samanlainen lasipurkki, jossa kokonaiset chilit lilluvat suolaliemessä, kuin perusversiossa, mutta chilit ovat vaaleampia ja pulleampia, vähän niin kuin raa'at omnicolorit (muista raakana vaaleista chileistä mulla ei ole kokemusta). En ihmettelis vaikka olisivat baccatumeja.

Maku on todella suolainen, mutta mehevä. Polte on mieto. Maukkaita naposteltaviksi.


Manolitojen pitäisi löytyä mexicaanihyllyltä. Eli sieltä missä on oldelpasot sun muut salsat. Näin ainakin Leppävaaran CM:ssa.

JartsaP

...ja ne kebabchilit on kyllä just pepperoneja, ei missään tapauksessa jalapenoja, ihan eri luokkaa...

Jokipoika

Lainaus käyttäjältä: "Horst"
Lainaus käyttäjältä: "Gilberto"Tulin juuri kotiin kauppareissulta Kannelmäen Prismasta, jossa kävin tarkastamassa puodin säilykehyllyn noiden Manolitojen varalta, mutta eipä niitä näkynyt. Sen sijaan Royal Tsatsouli bros oli laajentanut valikoimaansa ja hyllyssä oli vanhan tutun peruskebabjalapenon lisäksi "Kultaisia pepperoneja". Samanlainen lasipurkki, jossa kokonaiset chilit lilluvat suolaliemessä, kuin perusversiossa, mutta chilit ovat vaaleampia ja pulleampia, vähän niin kuin raa'at omnicolorit (muista raakana vaaleista chileistä mulla ei ole kokemusta). En ihmettelis vaikka olisivat baccatumeja.

Maku on todella suolainen, mutta mehevä. Polte on mieto. Maukkaita naposteltaviksi.


Manolitojen pitäisi löytyä mexicaanihyllyltä. Eli sieltä missä on oldelpasot sun muut salsat. Näin ainakin Leppävaaran CM:ssa.

Samat Manolitot löytyvät Leppävaarassa myös kauppakeskus Sellon Prismasta.  Ja tosiaankin, eivät löydy säilykehyllystä vaan tortillapakettien ,ym. vierestä. Ovat muuten ihan oikeasti pätevää kamaa, lisää pitää hakea...:P
-"Manolito,Manolito...Huoneeni on satakuus". ;)

Zim

Kävin tänään Leppävaaran Prismassa ja pahus, joku oli ostanut kaikki viipaloidut habanerot pois. "Yellow Chili" viipaleita oli tosin vielä. Kuka tunnustaa ostaneensa viimeiset habat? ;-)

-Z

Jokipoika

Lainaus käyttäjältä: "Zim"Kävin tänään Leppävaaran Prismassa ja pahus, joku oli ostanut kaikki viipaloidut habanerot pois. "Yellow Chili" viipaleita oli tosin vielä. Kuka tunnustaa ostaneensa viimeiset habat? ;-)

-Z

Lainaus käyttäjältä: "Jokipoika"Ovat muuten ihan oikeasti pätevää kamaa, lisää pitää hakea...:P
-"Manolito,Manolito...Huoneeni on satakuus". ;)

Shaggy - It wasn´t me :roll:

Amd

hieman väärä aihe, mutta olen noita lähikaupan jalapenoja maistellut , ja yksi ylivoimasesti infernaalisin on Rainbowin tex mexican Jalapeno slice.hakkaa mennen tullen santamarian punaiset jalapenot .kokeilkaa ja yllättykää, kuinka paljon voi olla tulisuutta jalapenossa.

http://www.omatmerkit.inex.fi/omdet.asp?viewID=1092&productID=1344

markusrsc

Nyt sitten on jo vähän pienempiinkin K-ketjun kauppoihin ilmestynyt Manolito-purkkeja  :D

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Amd"hieman väärä aihe, mutta olen noita lähikaupan jalapenoja maistellut , ja yksi ylivoimasesti infernaalisin on Rainbowin tex mexican Jalapeno slice.hakkaa mennen tullen santamarian punaiset jalapenot .kokeilkaa ja yllättykää, kuinka paljon voi olla tulisuutta jalapenossa.

http://www.omatmerkit.inex.fi/omdet.asp?viewID=1092&productID=1344


No, olen sellaisia itsekasvatettuja penoja syönyt että vieläkin pukkaa hiki otsalle vuosien jälkeen... :)

Amd


Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "Amd"hieman väärä aihe, mutta olen noita lähikaupan jalapenoja maistellut , ja yksi ylivoimasesti infernaalisin on Rainbowin tex mexican Jalapeno slice.hakkaa mennen tullen santamarian punaiset jalapenot .kokeilkaa ja yllättykää, kuinka paljon voi olla tulisuutta jalapenossa.

Johtunee suurimmaksi osaksi siitä, ettei noita ole tuoteselostuksen mukaan uitettu viinietikassa. Rasvaliukoiset kapsaisiinit kun liukenevat etikkaliemeen ihan eri tavalla kuin veteen. Jalluissa on oikeasti paljon enemmän potkua kuin mitä nuo etikkasäilötyt tuotteet antavat itsestään kertoa. Veteen säilötyt ovat IMO paljon paremman makuisiakin.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

bassino

Yhdytäämpä tähän Manoliton mainioita keltaisia chiliviipaleita ylistävään ketjuun. Ovat todellakin aivan toista maata kuin muut maistamani kaupan säilykechilit. Makea ja aromikas, selvästi tunnistettava baccan maku on kerrassaan mainio mukavan lämmön saattelemana. Tuon hienon aromin takaa ei etikkakaan juuri maistu läpi. Ei ainakaan lainkaan häiritsevästi. Nämä ovat jalapenoihin verrattuna todellisia gourmetchilisäilykkeitä  :D
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Amd

itse tänään ostin kaksi purkkia noita amarilloja vaasan minimanista( siellä olisi ollut manoliton jallujakin). Heitin heti kotiin päästyäni naamaan muutaman ja annoin emännälle myös..kaiken hypetyksen jälkeen pettymys oli hirveä.aivan hirveän makuisia.pakko oli avata toinenkin purkki ja tarkastaa ettei ole pilalle menneet, mutta eipä ollut. etikkajallut pesee ton 100-0.
Maku oli suorastaan omituinen, aromikas on kyllä oikea sana..Laitoin ruoan sekaan, toivottavasti siellä maistuu paremmalle....

Aji Inferno

Aivan erilaiseltahan baccatum maistuu kuin jalapenot, mutta vähän kummalta tuntuu kuulla tuota makua "hirveäksi" kuvattavan... No, tämä on hypetyksen ainainen vaara, makujahan on monia ja aina joku meistä pettyy.

Mitäs porukka pitää Manoliton "habanero"-viipaleista (oikeasti Perulaisia habaneron miedompia lähisukulaisia, mutta capsicum chinenseä kumminkin)..?

Amd

njoo, ehkä ensi pettymyksen tuoma tunne aukaisi sanaisen arkkuni...kyllähän nuo ruoan seassa menee, mutta enpä kyllä lisää osta.Habasliceja kyselin myös, mutta niitä ei tuolta löytynyt.

Janne

Meillehän kävi niin että 2 eri kerroilla ostettua amarillopurkkia maistui aivan homeelle tai maakellarille eikä sitten enää uskallettu enempää ostaakaan. Onneksi miitissä parempilaatuisesta purkista maistettua ilmeni että kyseessä oli vain huono tuuri, sattui pari maanantaikappaletta peräkkäin ostoskoriin. Ne kyllä maistuivat oikeasti hirveälle, roskiin päätyi suurin osa.

Manoliton "habanero"viipaleet ovat olleet mainioita joka purkki, itse asiassa parempia kuin amarillot!
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi