tammikuu 10, 2025, 15:09:06 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Alkukesän sadon maistelua...

Aloittaja Aji Inferno, kesäkuu 19, 2005, 01:43:36 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Maistelinpa kolmea baccatumia tänään hedelmien vihreässä olotilassa...

Homman aloitti Bolivialainen PI-260567 "capsicum microcarpum". "Aji"-tyyppinen pitkänmallinen hedelmä oli raakana muistikuvieni mukainen, eli herkullisen herneen makuinen, pienellä ripauksella tulisuutta. Tästä baccasta tulee kypsänä totaalista makeaa herkkua..!

Siirryin pykälän rajumpaan kamaan, eli "Aji Cristal" nimellä tunnettuun Chileläiseen PI-281320 lajikkeeseen. Aivan vaaleanvihreä hedelmä maistui odotetusti täysin erilaiselta. Hirveän tulinen se ei vielä ollut, mutta maussa oli terävää kirpeyttä jota esim. "Lemon Drop" -tyypin baccatumeissa esiintyy. Ei ollenkaan hullumpaa, mutta tämä chili on silti parasta kypsänä!

Viimeisenä sitten Perulaiseen PI-260460 chiliin... Ei sattumalta. ;) Tämä pirulainen kun edustaa baccatum-lajin pirullisinta puolta. Baccatumithan eivät normaalisti ole järjettömän tulisia? Normaalisti - siinä se sana...
No, tämä on. Jo raakana... Noin minuutti ehkä 4cm pitkän, läpikuultavan tummanvihreän hedelmän syötyäni, tuli kumman pakottava tarve nauttia jogurttia! Ja mikä parasta, sekään ei auttanut... Ennemminkin päin vastoin. Subjektiivisesti, helvetillinen chilikokemus. Arvaan että tästä tulee vielä suosikki monille. ;-)

Mitä seuraavaksi? Villilajikkeista monien marjat ovat nyt kypsymässä. Ja tiedän jo että siitä seuraa helvetin esikartanon kokemuksia... Eli loistava kesä odotettavissa, vai mitä?! :-)

Fatalii

Saattaa tulla ihan kiintoisa kausi maistelun osalta, tulossa kun on paljon täysin uusia lajikkeita, ja etenkin baccatumeista tuuppaa löytymään useita uusia suosikkeja joka vuosi!

Puhumattakaan erilaista rocotoista, ensimmäinen rocoto mitä maistoin tänä vuonna C04896 oli täysin raakanakin sen verran lupaava kokemus että ei tässä malta kohta enää odottaa!!

Täytynee kukittaa useimmat kasvit hyvin aikaisin tänä vuonna jotta pääsee varmasti maistelemaan mahdollisiman monia uusia tuttavuuksia!

Talveksi sitten cristalia lamppujen alle niin pärjää synkätkin ajat herkkuchileistä nautiskellen... itse tykästyin cristalin raakaan makuun (lähempänä kypsää kuitenkin) melkoisesti ja etenkin leivän ja esim tortillan sekaan sekoitettuna antaa hyvin erikoisen maun!

Alkoikin sitten maha kurnimaan... ei pitäisi nälkäisenä moisia kirjoitella! :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around