tammikuu 09, 2025, 22:39:59 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Manolito: perulaisia chilikastikkeita

Aloittaja Aji Inferno, heinäkuu 03, 2005, 00:03:45 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Näitä oli ilmaantunut vantaalaisen Prisma-marketin hyllyyn peräti kolmea sorttia: Jalapeñon vihreä ja punainen versio, sekä keltainen "Aji Amarillo" versio. Jälkimmäinen oli luonnollisesti kaikkein kiinnostavin, vaikka kaikki kolme kassalle kannoinkin!

Yhteistä kaikille kolmelle kastikkeelle on melko mieto tulisuus yhdistettynä hyvään makuun. Maku vain on kaikissa erilainen. Eli kannattaa ehdottomasti tsekata koko trio!

Vihreä Jalapeño oli ehkä koko joukon "ennustettavin" tapaus, eli tuttua hyvää tavaraa kohtalaisella potkulla. Punainen versio maistuu terävämmältä, muttei epämiellyttävissä määrin. Kelpo tavaraa sekin. Keltainen, baccatum-pohjainen kastike sitten onkin aivan oma tapauksensa. Sen maussa tuntuu hyvin vahvasti "Aji" -tyypin baccatumien aromi, ja lopputulos miellyttää ainakin minua kovasti. Tätä - ja näitä - kannattaa ehdottomasti kokeilla ensi tilassa!

Gekko

Onko kukaan löytänyt tuota Manoliton aji amarilloa Tampereelta? Yritin itse Kalevan Prismasta tuloksetta etsiä ensin itse tuotetta ja sen jälkeen palvelevaa henkilökuntaa. Ei natsannut tällä kertaa. Hare Prishma.
Solanaceae et vitae

Aji Inferno

Näin juuri ensi kertaa Manoliton tuotteita (osan valikoimaa) Prismojen ulkopuolella, eli Vantaan Jättijako K-Marketissa. Kiitos kyseiselle kaupalle kulttuuriteosta! :)  Nyt vain Enconan kastikkeet vielä takaisin hyllyille, ja vaikka joitakin tarpeettomimpia aasialaisia liemiä veks (valtaosassa ei ole sen paremmin makua kuin potkua), ja johan alkaa toimia! ;)

juhao

Manoliton tuotteita pitäisi löytyä Prismoista, isommista K-Marketeista sekä nyttemmin myös Euromarketeista.

- Juha

Omskakas

Hyvää oli ainakin tuo keltainen tavara. Voittaa maussa tavallisen tapaskon helposti, mutta hieman enemmän tulisuutta olisin kaivannut. No, jaa. Tyyristähän tuo ei ole, joten kastiketta saa laittaa reilumminkin. Ainut miinuspuoli tulee pullon ylikitsaasta tippa-annostelijasta, joka täytyy heittää pullosta veks, jos meinaa päästä kastikkeen makuun.  8)

Kun kirjoitin ensimmäistä kertaa Manoliton chiliviipaleista ja kerroin, mistä niitä saa, kului vain parisen viikkoa, kun hylly oli ostettu aji amarillosta tyhjäksi. No, teen varmaan suuren virheen, kun kerron, että Limingantullin Prismasta löytyy nyt reilusti aji amarilloa viipaleina ja kastikkeena ja onhan siellä vielä Manoliton jalapenokastikettakin. Hamstrasin tänään molempia muutaman purkin...  Saa nähdä onko mitään jäljellä, kun seuraavan kerran menen.  :roll:

JartsaP

Joo, amarilloa viipaleina ja keltaista kastiketta tuli ostettua myös, ja ihan samat havainnot kuin yllä, eli tulisuutta voisi olla enemmänkin, mutta ihan maukasta ja myöskin se annostelunokka ärsyttää, kun kastiketta pitäisi päästä lappamaan ruokaan ennemminkin saunakauhoittain kuin tipoittain (annostelija on varmaan kuvitteellisen suomalaisen maun mukainen).

Kohta nuo omat amarillot alkavat kypsyä, niissä on vähän toiseen tapaan potkua. Olis kiva jos osaisi tehdä tollasen kastikkeen joka säilyy.

Fatalii

Joo sellainen kastike missä olisi vähän pienemmät etikkapitoisuudet olisi meikäläisen makuun... kellään tietoa/kokemuksia painesäilömisestä? mitenhän nuo siten kestäisivät?
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Timo

Lainaus käyttäjältä: "Gekko"Onko kukaan löytänyt tuota Manoliton aji amarilloa Tampereelta? Yritin itse Kalevan Prismasta tuloksetta etsiä ensin itse tuotetta ja sen jälkeen palvelevaa henkilökuntaa. Ei natsannut tällä kertaa. Hare Prishma.


Eilen löytyi Prismasta. Oli kastikkeita ja amarilloviipaleita (habojen kohdalla hylly oli tyhjä, liekö chilipäät iskeneet niihin ensiksi)

Ostin purkin amarilloviipaleita, ja maukkaita ovat. Asiaa!

Gekko

Kiitos vinkistä! Siispä huomenna takaisin Prishmaan. Seikkailinkohan jossain väärien hyllyjen luona vai ovatko tuotteet tulleet myyntiin vasta nyt? No, se selvinnee huomenna. Joka tapauksessa tuota tuotetta täytyy ostaa ihan kannatuksenkin vuoksi.
Solanaceae et vitae

Anonymous

Jopas taas olivat pettymys nämä perun kastikkeet.
Ei makua, ei minkäänlaista.
Tabasco pesee nämä satanolla.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"Jopas taas olivat pettymys nämä perun kastikkeet.
Ei makua, ei minkäänlaista.
Tabasco pesee nämä satanolla.


No, makujahan on monia... Makua noissa minusta nimenomaan on, poltetta sitten vähemmän. En itse vertailisi Tabascoon - aivan erilaisia kastikkeita, aivan erilaiseen käyttöön...

Anonymous

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"Jopas taas olivat pettymys nämä perun kastikkeet.
Ei makua, ei minkäänlaista.
Tabasco pesee nämä satanolla.


No, makujahan on monia... Makua noissa minusta nimenomaan on, poltetta sitten vähemmän. En itse vertailisi Tabascoon - aivan erilaisia kastikkeita, aivan erilaiseen käyttöön...


Jaa.. itse käytän, tai siis yritin käyttää noita manolitoja tabascon asemesta
Ja siis juuri tuollaisena jokapaikan mausteena, Kaikki ruuat, leivänpäälle, yms yms, mutta en löydä noista manolitoista makua saati poltetta :(
Mutta makuja on monia

Fonz

Vinkki vielä Jyväskylän chilipäille:

Seppälän prismassa tuntuu Manoliton sooseja riittävän ja viipaleita taas löytyy Euromarketista.

Omskakas

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"Jaa.. itse käytän, tai siis yritin käyttää noita manolitoja tabascon asemesta
Ja siis juuri tuollaisena jokapaikan mausteena, Kaikki ruuat, leivänpäälle, yms yms, mutta en löydä noista manolitoista makua saati poltetta :(
Mutta makuja on monia


Huomasithan, että kastiketta kannattaa käyttää _paljon_? Siis se tippanokka pullosta pois ja kastiketta kohteeseen vähän ketsupin tapaan (siis määrällisesti).

Fatalii

Juu, ei noista oikein poltetta tahtonut löytää vaikka käytti kahteen annokseen pullollisen soossia, kyllä sinne omia tuoreita chilejä joutui vielä kylvämään lisäksi.

Mutta maku on kyllä suuri edistysaskel... eiköhän piakkoin ala löytymään vielä kunnon poltettakin.
Toiveita kaivataan kyllä vielä paljon lisää ennen kuin mitään alkaa tapahtumaan! :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Aji Inferno

Jeps, kyllä tuo baccatumien maku on jo sinällään jotain... Sinällään harmi etteivät edes Perulaiset sitten voineet luoda vientiinsä kunnon potkivia aineita. Veikkaan että syynä on amerikkalainen maku, jossa hitunenkin oikeaa makua on liikaa! ;) Mikä tietysti on vielä paljon enemmän kuin mitä keskiverto suomalainen sietää lihapulla-muusi-annoksessaan...

Gekko

Perulainen perusruoka ei ole tulista. Rocotoja ja tulisia baccatumeja kaytetään erittäin varovasti. Tämä on hiukan ristiriitaista mutta näin vain on. Liekö sekin osaltaan syynä manolitojen vähäiseen tulisuuteen. Perussa - etenkin vuoristossa - törmää helposti tulettomiinkin baccatumeihin, tuntuvat olevan kovin suosittuja siellä.
Solanaceae et vitae

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Gekko"Perulainen perusruoka ei ole tulista. Rocotoja ja tulisia baccatumeja kaytetään erittäin varovasti. Tämä on hiukan ristiriitaista mutta näin vain on. Liekö sekin osaltaan syynä manolitojen vähäiseen tulisuuteen. Perussa - etenkin vuoristossa - törmää helposti tulettomiinkin baccatumeihin, tuntuvat olevan kovin suosittuja siellä.


Tuo oli minulle uutta, vaikka onhan esim. Brasiliassakin tässä suhteessa täysin vastakkaisia alueita... Kuulostaisi kyllä asialliselta selitykseltä. Noita tulettomia baccatumeja, muuten, näyttää syntyvän tosiaankin Andien alueilla, akselilla Bolivia-Ecuador-Peru...

Poppamies Tuliliemi

Niin, kylläpä tuon ymmärtää etä jos Perunkin alueella väki on syönyt tulisia chilejä monia vuosituhansia niin voi jossain vaiheessa alkaa miedotkin chilit maistumaan... Ei makeaa mahan täydeltä :)
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Fatalii

Tulettomat ja miedot baccat ovat kyllä melkoista herkkua verrattuna esim peruspaprikoihin.

Toisaalta chinensejen makuun tykästyneille myös miedot chinenset ovat kova sana. :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around