lokakuu 06, 2024, 10:31:02 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Whiljelyä vuonna 2014..

Aloittaja Whili, syyskuu 25, 2013, 14:01:29 ip

« edellinen - seuraava »

Whili

Aji Fantasyn parturointia oli tänään päiväohjelmassa. Podeja on runsaasti roikkumassa oksilla ja uusia tulossa kovaa vauhtia.
Se vaan on melko turha enään kukkia kasvatella  :-\   Saattaa ehkä ämpärillinen tulla tänäkin vuonna tuota herkkua  ;D

Ensimmäinen rocotokin hieman värjäytymässä, taisi olla öööö....   joku   ::)

Kuviakin voisi käydä ottamassa kunhan UUDEN kameran akku hieman latautuu ja jos osaan sitä käyttää  8)

Ja aurinkokin paisteli oikein lämpimästi, oikein pelästyin kun kattoluukku rävähti auki.

Whili

syyskuu 03, 2014, 18:24:19 ip #161 Viimeisin muokkaus: lokakuu 01, 2014, 09:16:13 ap käyttäjältä Whili
Almat maistuu toukille..



..onneksi vain lehdet.
Ja riittää noita mollukoita mullekkin  :D




Korkkaantuneita jallujakin odottamassa grillausta.




Aji Fantsuja tulossa ja muutama oikea järkäle  ;D  ..Grilliin !!!




Komeita on meikän "montyt"  ;)




Ensimmäisten rocoton värjäytymistä




Ajit Cristal ja Benito




Varsin koristeellinen Pimento Barro de Ribeiro




..ja toinen turhake   ???


Whili

Aji Fantsuja ja jalostumaherkkua HBLsw:ttiä ei tulekkaan ämpäritolkulla  :-\    Puskien parturoinnin sekä pikkupodien ja kukkien poiston jälkeen totuus oli nähtävissä, mutta kyllä niitä runsaasti kuitenkin on. Kovasti alkoi kypsyminen nopeutomaan kun saivat hieman elintilaa ja aurinkoa  :D   Myös Aji Benitot aloittivat kypsymisensä. Ulko- ja kasvarikasvin podit yhtäaikaa kuin yhteisestä sopimuksesta. Taitaa ensivuonna olla pelkästään ulkokasvatuksessa...   Ulkochinencetkin ovat kypsytelleet kivasti maistiaisia Cajamarcaa sekä raekuuroista kärsineitä Fariaa ja Harold st Bartsia lukuunottamatta. Cajamarcassa toki on runsaasti hetelmää, mutta jälleen kerran on hitaasti kypsyviä kavereita  :(

Sääveikkaukset näyttävät jälleen siltä, että on aika laittaan lämmitin termostaatin perään kylmiä öitä varten.

Whili

Taas tuli saksittua kun on tuon bioastian tyhjennyspäivä  :D

On se per****** kun pitää joka tomaatista maistaa, eikö sitä voi syödä yhtä kerrallaan ??!!  ..meinaan nuo toukat !!
Monta maisteltua tomaattia meni taas biopönttöön  >:(   Ei harmittais yhtään jos vetäisivät huikalla koko tomaatin, muttakun ei,
pitää maistaa viereistä, että onko parempaa.  >:( >:( >:(  Kyllä taas.....   >:(

jewe

Lainaus käyttäjältä: Whili - syyskuu 11, 2014, 12:21:22 ip
Taas tuli saksittua kun on tuon bioastian tyhjennyspäivä  :D

On se per****** kun pitää joka tomaatista maistaa, eikö sitä voi syödä yhtä kerrallaan ??!!  ..meinaan nuo toukat !!
Monta maisteltua tomaattia meni taas biopönttöön  >:(   Ei harmittais yhtään jos vetäisivät huikalla koko tomaatin, muttakun ei,
pitää maistaa viereistä, että onko parempaa.  >:( >:( >:(  Kyllä taas.....   >:(


Kokeile Cooper Bioruiskute S, jo häviää toukat tomaateista.

https://www.agrimarket.fi/Piha_ja_Puutarha/pihan-tarvikkeet/hyonteiskarkotteet/cooper-bioruiskute-s-100-ml-tiiviste/

http://www.cooper-tuotteet.fi/cooper-tuotteet/cooper-bio-tuotteet/puutarhan-tuhohyonteisten-torjunta/cooper-bio-bioruiskute-s

Whili

Lainaus käyttäjältä: jewe - syyskuu 13, 2014, 08:35:46 ap
Kokeile Cooper Bioruiskute S, jo häviää toukat tomaateista.

Taitaa mennä samalla hyviksetkin, eli hämähäkit ja leppäkertut.
On kausi sevverran finaalissa, etten taida myrkyttää ennen sisälle tuontia.

..mutta kiitti vinkistä. Pannaan ostoslistaan  :)

Jame

Lainaus käyttäjältä: Whili - syyskuu 13, 2014, 13:28:26 ip
On kausi sevverran finaalissa, etten taida myrkyttää ennen sisälle tuontia.


Minä jätin viime syksynä ruiskuttamatta ja hetken päästä kirvoja oli enemmän kuin tarpeeksi. Levisivät sitten chileistä myös rouwan kukkiin. Esim.Saint Paulia tuntui maistuvan kirvoille hyvin.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Whili

Juu, ennen sisääntuontia saavat kaverit myrkkyannoksen  8)
Muistissa viellä viimmetalvinen kirvashow..

Whili

Alkuviikosta luvattu pakkasia tännekkinpäin  >:(   
Taitaapi olla viikolloppuna sitten sadonkorjuuta ja leikkelyä tiedossa ulkorehuille.
Jokunen päässee ehkä kasvariin lämmittelemään, mutta moni saa siirron bioastiaan.

..mutta tätähän tämä pohjoinen viljely on  :(

Whili

syyskuu 18, 2014, 12:54:27 ip #169 Viimeisin muokkaus: lokakuu 01, 2014, 09:16:56 ap käyttäjältä Whili
Loput Almat...



..ja Jallu Grandet..



..ja viisi kiloa tomaatteja   ;D


Whili

Tulipa tehtyä Jalluruokaa  :(  Täysin tulettomia kavereita, mutta onneksi maku oli herkullinen ja saahan sitä tulta muista chileistä.
Mutta saisi kuitenkin olla hieman poltetta, ainakin grillijalluissa...   Mistähän sitä ensikaudelle saisi parempaa lajiketta ??
Pitäisköhän ostaa pari aitoa Gauchoa..  paitsi että Penalta ostamissani Gaucho jallun podeissa oli tänävuonna melko vaatimaton polte  :-\

..ja nuo pakkaset. Nyt näyttäisi olevan nuo yöpakkasuhkailut nollan tuntumassa ja toivottavasti pysytään hieman plussan puolella.
Muuten menee ulkochilit loppuviikosta bioastiaan ..ja varsinkin tomaatit  :(   Komeita rehuja olisi, muttakun en ajatellut enään säästää
noita vanhuksia. Varsinkin monivuotinen Mata Frade on jälleen todella upea, mutta...   ja raakileitakin notkuu oksilla  ???

Huru-ukko

Mulla kasvaa tuolla pellolla viis tai kuus lajiketta jallua. Jalastar on niistä tulisin......Kolme lajiketta täysin tulettomia, pitäisi ehti oikeastaan ennen pakkasia arvioimaan niitä paremmin.
Makutestit on olleet ohikulkiessa jostain nypätyn podin mutustelua sen enempää pohtimatta mikä lajike oli kyseessä  :o...

Whili

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - syyskuu 22, 2014, 09:25:44 ap
Mulla kasvaa tuolla pellolla viis tai kuus lajiketta jallua. Jalastar on niistä tulisin......Kolme lajiketta täysin tulettomia, pitäisi ehti oikeastaan ennen pakkasia arvioimaan niitä paremmin.
Makutestit on olleet ohikulkiessa jostain nypätyn podin mutustelua sen enempää pohtimatta mikä lajike oli kyseessä  :o...

Viime vuonna oli Jalastar testauksessa ja tuloksena kolmesta kasvista yhteensä neljä podia  :(
Joten ei hyvä, mutta ehkä paremmissa olosuhteissa voisi tulla parempaa satoa..

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Whili - syyskuu 22, 2014, 10:00:08 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - syyskuu 22, 2014, 09:25:44 ap
Mulla kasvaa tuolla pellolla viis tai kuus lajiketta jallua. Jalastar on niistä tulisin......Kolme lajiketta täysin tulettomia, pitäisi ehti oikeastaan ennen pakkasia arvioimaan niitä paremmin.
Makutestit on olleet ohikulkiessa jostain nypätyn podin mutustelua sen enempää pohtimatta mikä lajike oli kyseessä  :o...

Viime vuonna oli Jalastar testauksessa ja tuloksena kolmesta kasvista yhteensä neljä podia  :(
Joten ei hyvä, mutta ehkä paremmissa olosuhteissa voisi tulla parempaa satoa..

Omissakin jalluissa pellolla on vähän podeja, kuten muissakin chileissä. Rankka kesäkuu aiheutti takapakkia paljon. Opetti myös peltoviljelystä sen verran, että uskoisin parempaan tulokseen pääsevän kohopenkeillä, joihin voisi vielä vetää mustan muovi nauhan jonka keskellä puskat on, vähän kuten mansikkakin.
Etuna veden makaaminen poissa juurista, ja muovi lämmittää juuristoa. Offina  :o....

Whili

Pelto....   Chilipelto..  hmmmmm.  ;D
Ehkä jonain päivänä, mutta vielä kun tuota kerrostalon takapihaa viljelen, niin lajikkeet joutuu miettimään todella tarkkaan ja
mielellään saisivat olla satoisia ja oikean makuisia.  ..mutta ehkä vielä joskus  ::)

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: Whili - syyskuu 22, 2014, 08:56:35 ap
Tulipa tehtyä Jalluruokaa  :(  Täysin tulettomia kavereita, mutta onneksi maku oli herkullinen ja saahan sitä tulta muista chileistä.
Mutta saisi kuitenkin olla hieman poltetta, ainakin grillijalluissa...   Mistähän sitä ensikaudelle saisi parempaa lajiketta ??
Pitäisköhän ostaa pari aitoa Gauchoa..  paitsi että Penalta ostamissani Gaucho jallun podeissa oli tänävuonna melko vaatimaton polte  :-\

..ja nuo pakkaset. Nyt näyttäisi olevan nuo yöpakkasuhkailut nollan tuntumassa ja toivottavasti pysytään hieman plussan puolella.
Muuten menee ulkochilit loppuviikosta bioastiaan ..ja varsinkin tomaatit  :(   Komeita rehuja olisi, muttakun en ajatellut enään säästää
noita vanhuksia. Varsinkin monivuotinen Mata Frade on jälleen todella upea, mutta...   ja raakileitakin notkuu oksilla  ???


Tasty Peppersillä on tarjolla 26 erilaista Jalapeno lajiketta mm. Biker Billy jota on kehuttu tuliseksi ja todella hyvän makuiseksi. Itse tilannut tuolta ja hyvin sujui kaupat. http://www.tasty-peppers.nl/epages/64390304.sf/en_US/?ObjectPath=Categories
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Whili

Ei vielä menty pakkaselle, mutta mitenköhän ensi yönä  ???  Ulkona 2.4 ja kasvari pysyttelee kympin nurkilla.
Pohjoisesta puhaltaa melkoisia tuulen puuskia. Pitää kohta mennä pihalle toteamaan tuhot  :-\

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 22, 2014, 20:55:49 ip
Tasty Peppersillä on tarjolla 26 erilaista Jalapeno lajiketta mm. Biker Billy jota on kehuttu tuliseksi ja todella hyvän makuiseksi. Itse tilannut tuolta ja hyvin sujui kaupat. http://www.tasty-peppers.nl/epages/64390304.sf/en_US/?ObjectPath=Categories
Tuosta Biker Billystä olen kuullut aikaisemminkin, mutta en muista lukeneeni satoisuudesta ja mausta. Onko kellään kokemuksia ??
Grande jalluna kasvattamani rehut ovat satoisia ja kivan kokoisia, mutta kun tuo tuli puuttuu kokonaan :(

Huru-ukko

syyskuu 23, 2014, 08:23:58 ap #177 Viimeisin muokkaus: syyskuu 23, 2014, 09:10:46 ap käyttäjältä Huru-ukko
Mulla kasvaa tuolla pellolla Biker Billyjä Semillakselta muistaakseni, paksulihaisia, maukkaita ja tulettomia ainakin parit ekat podit.
Suosittelen peltoa sullekkin  ;)...
Keräsin viitisen minuuttia sitten molemmat minipuskat Pellolta Biker Billyjä puhtaaksi, söin yhden molemmista, kyllä nämä ainakin mulla on tulettomia; mutta hyvän makuisia.

Whili

Taitaa olla melkeimpä kaikki Jallut jalostettu/jalostuneet tulettomiksi  :(  ..no onneksi muissa chileissä tultä riittää.
Eli keskitytään kokoon ja makuun  8)

Jani M

Kyllä ainakin mulla kasvaneissa gauchoissa oli tulta jalapenoiksi ihan mukavasti, vaikka eihän nekään mitään oikeasti tulisia olleet. Gauchon siemenet on vain oikeasti ihan kunnolla kiven alla nyt ja jatkossa.